עבור לתוכן

לא מצליח להתחבר אלחוטית לראוטר SIEMENS SL2-141 של בזק,בבקשה עזרה!

Featured Replies

פורסם

שלום רב מכובדי,

היום קיבלתי את הראוטר הנ"ל המצויין בכותרת..חיברתי אותו למחשב הנייח והכל עבד בצורה נהדרת..בתוך דקה וחצי כבר הייתי מחובר לאינטרנט.

אבל עכשיו,כשאני מנסה "למצוא" את הראוטר עם המחשב הנייד..הוא פשוט אינו מוצא את הראוטר ואת הרשת..מה עושים??

בדקתי,והראוטר אינו מוצפן,נורית הWLAN דולקת,המחשב הנייד נמצא במרחק של חצי מטר מהראוטר..ועדיין פשוט לא מצליח למצוא אותו..

תודה מראש לעוזרים..

פורסם

קודם כל, זה שהוא לא מוצפן זה כבר לטוב. אחרי שתטפל בבעיה הזאת, תדאג לשים הצפנה מתאימה (WPA יספיק).

בקשר לבעיה שלך, תבדוק שה-Wireless נמצא במצב Enable בהגדרות של הראוטר, תגדיר שיעבוד בתקן G בלבד (במידה והנייד תומך ב-G כמובן), ותנסה להחליף ערוצי תקשורת. תתרחק למרחק של כ-מטר מהראוטר ותנסה.

בנוסף, תבדוק שהראוטר דואג לפרסם את עצמו - בדוק אם האפשרות SSID Broadcast מאופשרת (יכול להיות שאצלך זה יופיע כאפשרות של Hide Network, במקרה כזה, תוודא שזה לא מאופשר).

וכקבוצת בקרה, תוודא שהכ. רשת האלחוטי אכן מותקן ומתפקד כראוי עם רשתות אחרות.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, זה שהוא לא מוצפן זה כבר לטוב. אחרי שתטפל בבעיה הזאת, תדאג לשים הצפנה מתאימה (WPA יספיק).

בקשר לבעיה שלך, תבדוק שה-Wireless נמצא במצב Enable בהגדרות של הראוטר, תגדיר שיעבוד בתקן G בלבד (במידה והנייד תומך ב-G כמובן), ותנסה להחליף ערוצי תקשורת. תתרחק למרחק של כ-מטר מהראוטר ותנסה.

בנוסף, תבדוק שהראוטר דואג לפרסם את עצמו - בדוק אם האפשרות SSID Broadcast מאופשרת (יכול להיות שאצלך זה יופיע כאפשרות של Hide Network, במקרה כזה, תוודא שזה לא מאופשר).

וכקבוצת בקרה, תוודא שהכ. רשת האלחוטי אכן מותקן ומתפקד כראוי עם רשתות אחרות.

הבעיה הגדולה היא שהראוטר מגיע בלי דיסק התקנה ועם ספרון של שני עמודים..כל מה שעשיתי היה לחבר אותו,להיכנס לאקספלורר,לרשום את פרטי חשבון האינטרנט שלי,והתקנת הראוטר התבצעה אוטומטית..וכעת,האפשרויות היחידות שלי בנוגע לראוטר הם דרך האתר של בזק,והאפשרויות היחידות שיש שם הן לשים הצפנה לרשת,ולפתוח פורטים..איך אני מגיע לכל אותם הגדרות שאתה מדבר עליהן?

עריכה: זאת הפעם הראשונה שבה אני מתעסק עם רשת אלחוטית,אז תצטרכו לסלוח לי על הטמבליות שלי..

בכל אופן..

בהגדרות הראוטר דרך האתר של בזק כתוב לי:

שם הרשת האלחוטית (SSID)..ובאותו עמוד מופיעה האפשרות של "רשת אלחוטית פעילה/לא פעילה".

מכאן אני מקיש כי הרשת האלחוטית שלי היא אכן SSID והיא אכן פעילה..

לא מצאתי מקום בו ניתן לבחור את סוג התקן שבו הרשת תעבודה..וגם לא מקום בו ניתן להחליף ערוצי תקשורת..

האם יש איזשהו סיכוי שכרטיס הרשת במחשב הנייד אינו טוב ולא מסוגל לבצע סריקה כהלכה?

פורסם

הכל נמצא בממשק הגרפי של הראוטר:

אתה נכנס דרך הדפדפן לממשק הראוטר - מקיש בשורת הכתובות את כתובת ברירת המחדל של הראוטר (במידה ולא שינו אותה), שהיא גם כתובת שער ברירת המחדל של המחשב, אז אם אתה לא יודע הכתובת: התחל - > הפעלה - > cmd:

במסך שנפתח לך אתה מקליד Ipconfig. שער ברירת המחדל - Default Gateway זאת הכתותב שאתה מקיש בשורת הכתובות.

פרטי ההתחברות הם לרוב

Admin:Admin

admin:1234

Admin:1234

-רגיש לאותיות קטנות / גדולות.

אחרי שנכנסת, אתה נכנס לקטגוריה Wireless ושם נמצאים כל ההגדרות.

פורסם
  • מחבר

הכל נמצא בממשק הגרפי של הראוטר:

אתה נכנס דרך הדפדפן לממשק הראוטר - מקיש בשורת הכתובות את כתובת ברירת המחדל של הראוטר (במידה ולא שינו אותה), שהיא גם כתובת שער ברירת המחדל של המחשב, אז אם אתה לא יודע הכתובת: התחל - > הפעלה - > cmd:

במסך שנפתח לך אתה מקליד Ipconfig. שער ברירת המחדל - Default Gateway זאת הכתותב שאתה מקיש בשורת הכתובות.

פרטי ההתחברות הם לרוב

Admin:Admin

admin:1234

Admin:1234

-רגיש לאותיות קטנות / גדולות.

אחרי שנכנסת, אתה נכנס לקטגוריה Wireless ושם נמצאים כל ההגדרות.

קודם כל,אתה תותח..תודה רבה..

אבל..

מצאתי את האפשרויות.. הרשת עובדת..הHIDE NETWORK לא מאופשר..

ניסיתי את תקן G בלבד(אף על פי שבמחשב הנייד כתוב שהכרטיס רשת תומך בשני התקנים)

ניסיתי להחליף ערוצי תקשורת..כולל אופציה של "בחר אוטומטית את הערוץ עם הקליטה הטובה ביותר"..

בקיצור..עדיין לא עובד..המחשב הנייד כאילו אפילו לא מנסה לסרוק ולחפש רשת..בתוך מיקרו שניה מהלחיצה על כפתור ה"סרוק" הוא מחזיר תשובה כי לא ניתן למצוא רשת אלחוטית..ובגלל זה אני שוב אשאל..האם יש אפשרות כלשהי שכרטיס הרשת עצמו דפקטיבי?

פורסם

התחלה טובה, היא לבדוק שהוא בכלל דלוק :P

Fn+F5 בד"כ מפעיל התקני אלחוטי.

פורסם
  • מחבר

התחלה טובה, היא לבדוק שהוא בכלל דלוק :P

Fn+F5 בד"כ מפעיל התקני אלחוטי.

למה שלא יהיה דלוק..?

כבר ציינתי שנורית הWLAN דלוקה..בכל עמודי ההגדרות של בזק ושל הראוטר עצמו מופיע כי הראוטר דלוק..

כרגע אני גולש דרכו מהמחשב הנייח..יש איזשהו סיכוי שהוא לא דלוק?!?

אה..ומזה FN..? :s05:

פורסם

אני מsבר על הכ. רשת של המחשב הנייד.

הרכיבים האלחוטיים (Wi-Fi, BT .. )בניידים ניתנים לכיבוי / הדלקה ע"י שילוב של 2 מקשים מקלדת, לרוב Fn+F5.

מה הדגם של המחשב שלך ?

פורסם
  • מחבר

אני מsבר על הכ. רשת של המחשב הנייד.

הרכיבים האלחוטיים (Wi-Fi, BT .. )בניידים ניתנים לכיבוי / הדלקה ע"י שילוב של 2 מקשים מקלדת, לרוב Fn+F5.

מה הדגם של המחשב שלך ?

אהה עכשיו הבנתי מה זה FN..

המחשב נייד..קצת מביך לומר..הוא TITAN TL15D..אני אנסה עוד רגע את מה שהצעת אבל אני בספק אם זה יעזור..עוד קודם בדקתי את כרטיס הרשת בנייד והיה רשום במאפיינים שלו שהוא דלוק..

עריכה:לא עובד..

ממש מוזר מה שהולך פה..אני רואה אנשים שלא מבינים שיט במחשבים מתחברים לרשתות אלחוטיות שלא קשורות אליהם בכלל על ימין ועל שמאל..ואני נתקל בבעיות כאלה מפגרות עם ראוטר שלי ומחשבים שלי..ההרגשה היא כאילו באמת איזשהו חלק פשוט לא עובד..בכל מקרה,תודה רבה רבה על העזרה, אני אנסה לבדוק עוד ולנסות למצוא מה הבעיה..

פורסם

במידה והכרטיס רשת אלחוטי שלך פועל ואתה יכול לראות רשתות אלחוטיות אחרות אז תנסה להחליף ערוץ של הרשת הלאחוטית בראווטר. במידה וזה לא עוזר אז תעשה הארד ריסט לראווטר. כמובן ששווה לבדוק אם מחשב אחר מתחבר לראווטר שלך או לחלופין אם המחשב שלך מתחבר לראווטר אחר.

פורסם
  • מחבר

במידה והכרטיס רשת אלחוטי שלך פועל ואתה יכול לראות רשתות אלחוטיות אחרות אז תנסה להחליף ערוץ של הרשת הלאחוטית בראווטר. במידה וזה לא עוזר אז תעשה הארד ריסט לראווטר. כמובן ששווה לבדוק אם מחשב אחר מתחבר לראווטר שלך או לחלופין אם המחשב שלך מתחבר לראווטר אחר.

הכרטיס רשת לא רואה אף רשת/ראוטר אחר גם כן..לפי דעתי פשוט אין עוד אחד כזה בבניין..

כמו שכתבתי,ניסיתי להחליף כבר כמה ערוצים בראוטר,וכמו כן ניסיתי גם תקן משולב B וG,ותקן G לחוד וB לחוד..והכרטיס רשת פשוט לא מגיב כלל..אני לוחץ על "רענן רשימת רשתות" (המחשב ברוסית אז אל תתפסו אותי על ניסוח מדויק) ויש מעין רענון של אלפית השניה ואחריו חוזר המסך ההתחלתי שאומר שכרטיס הרשת לא מוצא אף רשת..פשוט לא מוסבר החרטא הזה..

ולצערי גם אין לי כרגע אף מחשב אחר שאיתו אני יכול לנסות ולהתחבר לראוטר בכדי להבין מה מקור הבעיה.. :-\

בכל מקרה תודה רבה על העזרה..

פורסם

יכול להיות, שבנסוף ל"לא נמצאו רשתות" כתובה למטה מין הודעה ארוכה ?

אם כן, תפעיל את ה-Servies של WZC:

התחל - > הפעלה - > services.msc

חפש את Windows Zero Configuration (הוא נמצא לקראת הסוף), ואם הוא לא פועל, תפעיל אותו (כפתור ימני - > התחל).

ואז תוודא שהכ. רשת אכן משתמש ב-WCZ ולא מחכה לאיזה תוכנה חיצונית:

ברשימה של הרשתות, בצד ימין לחץ על "שנה הגדרות מתקדמות" - > בחר בטאב האמצעי - > בדוק שמסומנת התיבה הראשונה, שכתוב בה שהמחשב ישתמש ב-Windows Zero Configuration כדי להתחבר לרשתות אלחוטיות.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות, שבנסוף ל"לא נמצאו רשתות" כתובה למטה מין הודעה ארוכה ?

אם כן, תפעיל את ה-Servies של WZC:

התחל - > הפעלה - > services.msc

חפש את Windows Zero Configuration (הוא נמצא לקראת הסוף), ואם הוא לא פועל, תפעיל אותו (כפתור ימני - > התחל).

ואז תוודא שהכ. רשת אכן משתמש ב-WCZ ולא מחכה לאיזה תוכנה חיצונית:

ברשימה של הרשתות, בצד ימין לחץ על "שנה הגדרות מתקדמות" - > בחר בטאב האמצעי - > בדוק שמסומנת התיבה הראשונה, שכתוב בה שהמחשב ישתמש ב-Windows Zero Configuration כדי להתחבר לרשתות אלחוטיות.

אכן כותב משהו בנוגע לזה..לא ציינתי זאת כי א. הווינדוס ברוסית ולא ממש הצלחתי להבין מה הם רוצים וב. הייתי בטוח שמדובר בעוד אחת מהודעות ה"צור קשר עם מפקח המחשב" של ווינדוס..

תיכף אני אנסה את מה שהצעת..נחזיק אצבעות =]

עריכה: בדרך לא דרך(ווינדוס ברוסית,לך תמצא איך הם קראו להגדרה הזאת..), הצלחתי לגרום לנייד לפחות לחפש רשת..לחפש באמת ולא בכאילו..כבר התקדמות..

בכל מקרה,אני עדיין לא מצליח למצוא את הרשת.מה לעשות? לשחק עם הערוצים והתקנים?

פורסם

קודם כל, אם מופיעה ההודעה שציינתי, אז אין שום סיבה שהוא יחפש רשתות.

אתה חייב להפעיל את ה-Service, ואתה חייב להגדיר ל-WCZ שהוא זה שיחפש את הרשתות.

http://tech.ifelix.net/2007.html

wireless-networks-tab.gif

פורסם
  • מחבר

קודם כל, אם מופיעה ההודעה שציינתי, אז אין שום סיבה שהוא יחפש רשתות.

אתה חייב להפעיל את ה-Service, ואתה חייב להגדיר ל-WCZ שהוא זה שיחפש את הרשתות.

http://tech.ifelix.net/2007.html

wireless-networks-tab.gif

תודה רבה,עזרת לי מאוד!

אמנם עוד לא הצלחתי למצוא את הרשת,אבל אני מקווה שאחרי שאעשה פירמוט ואתקין ווינדוס נורמלי יותר זה יעשה את הטריק..עד אז,תודה רבה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים