עבור לתוכן

עכבר אופטי PS2 לא מגיב מדי פעם

Featured Replies

פורסם

שלום,

כמה פעמים ביום במשך כמה חודשים, עכבר אופטי חוטי Genius מסוג PowerScroll Eye PS/2 מפסיק להגיב. הסמן לא זז וגם הכפתורים לא משפיעים. האור עדיין דולק.

ניתוק וחיבור הכבל מחדש לא פותר את הבעיה, אלא רק הפעלה מחדש של המחשב או כניסה למצב Standby (היציאה ממנו רק ע"י לחיצה על אחד ממקשי המקלדת, אח"כ העכבר פועל כרגיל).

בד"כ הבעיה מופיעה בעת הזזת העכבר, כלומר מיד לאחר שהוא מגיב הוא נתקע. לא זוכר מקרים שניסיתי להתחיל להזיז את העכבר והוא לא הגיב מלכתחילה.

גם אחרי שהורדתי דרייבר לדגם הזה הבעיה המשיכה ומחקתי אותו.

עם או בלי קשר, לעתים יותר רחוקות הסמן זז ממקום למקום על פני כל המסך, אולי עשרות מקומות בשניה אחת של הזזת העכבר, והמחשב מגיב כאילו גם נלחצים כפתורי העכבר, למרות שאני רק מזיז אותו.

גם התופעה הזאת וגם הראשונה מתרחשות לפעמים באופן מועט, כלומר עכבר נתקע לשניה או "קופץ" למקום אחר במסך.

Mainboard : Gigabyte GA-8IPE1000-G

Chipset : Intel i865PE

Processor : Intel Pentium 4 @ 3000 MHz

Physical Memory : 512 MB (2 x 256 DDR-SDRAM)

Video Card : NVIDIA GeForce FX 5200

Operating System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 2

Mouse: Genius PowerScroll Eye PS/2

תודה לכם.

פורסם

סיכוי טוב לעכבר תקול.

תבדוק אותו על מחשב אחר בשביל לוודא.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

במחשב אחר הוא עובד טוב.

שמתי לב שכשהעבר נתקע לשניה, המקלדת (שגם מחוברת בPS2) גם מפסיקה להגיב לאותו פרק זמן קצר.

ובבעיה היותר חמורה - כשהעכבר נתקע לפרק זמן ממושך עד ה-Standby או ה-Restart - חלק מהמקשים במקלדת לא עובדים.

איפה לדעתכם הבעיה?

פורסם

אתה מחבר אותו לחיבורי USB הקידמיים? אם כן תנסה ישירות מאחורי המחשב שמחוברים ישירות אל הלוח אם.

לרוב הקדמיים הם עוברים פיצול מהלוח אם לפעמים גם לא מגיבים, מה שקורה לי עם הפלאפון או שלטי משחק לפעמים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המועילה!

במקרה הזה העכבר מחובר ל-PS2 ולא ל-USB ולכן אין לי ברירה אלא לחבר לחיבור היחיד מאחור.

פורסם

סלח לי אך לא הבנתי מהו חיבור PS2, הדבר היחיד שאני מכיר הוא המשחק,

בכל מקרה אם זה לא פתר את הבעיה אז ייתכן כי החיבור שלך מאחורה ניזוק איכשהו?

פורסם
  • מחבר

ייתכן, אך לפי ההשפעה של בעיית העכבר על המקלדת, שמושפעת בתזמון מדוייק מהסימפטומים של העכבר, נראה לי שהבעיה יותר כוללת מהחיבור עצמו.

פורסם

תנסה עכבר אחר מהשכן או חבר או משהו, יהיה מהיר יותר לדעת תתשובה :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים