עבור לתוכן

מחפש קורס תכנות בסופי שבוע

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני כרגע משרת בצבא, ולצערי זמני מאוד מוגבל משום שאני חוזר הבייתה רק בסופי שבוע (חמשושים). אני מאוד מעוניין להתעמק בתכנות (C,C++, ושאר השפות).

אני מנסה ללמוד את שפת C באופן עצמאי כרגע דרך הספר "המדריך השלם לשפת C" של הוצאת הוד עמי, מהדורה חמישית. בנוסף, הורדתי מדריכים מהאינטרנט כדי לחזק מידע שלא מובן לי בספר. אמנם יש התקדמות, אבל אני מרגיש שזה פשוט לא מספיק. אני מבין את ההסברים מצד אחד, ומצד שני מתקשה בתרגילים המעשיים.

מאוד מפריעה לי העובדה שאין הסברים מפורטים לכל משימה שמבקשים ממני לבצע. הגעתי למסקנה שעדיף לי ללמוד בקורס בצורה מסודרת (תקנו אותי אם אני טועה).

המוקש-קורס תכנות רציני שמתאים למתחילים ומועבר בסופי שבוע. אשמח מאוד אם תמליצו לי על קורס באזור המרכז.

אם בכל זאת לא קיימת חייה כזו או שאתם חושבים שלא שווה לבזבז כסף על קורס, אשמח אם תמליצו לי על ספר שמעביר את התוכן בצורה קלה, ידידותית וכמובן עמוקה. אם מישהו הגביר 5 יחידות פיסיקה בתיכון, הוא בוודאי מכיר את ספרו האדום של ד"ר יורם אשל אשר מכיל את הבגרויות בפיסיקה של השנים האחרונות והסברים מפורטים לכל תרגיל. זה בעקרון הסגנון שאני מחפש בתכנות.

נ.ב אני משתמש בCompiler שנקרא CodeBlocks לתכנות ב-C, בניגוד להמלצה בספר להשתמש בBORLAND. נוח לי לעבוד איתו, אבל קראתי בהרבה פורום שלמתחילים כמוני עדיף BORLAND... אשמח לשמוע דעות.

סליחה על החפירה :'(

פורסם

קורס תכנות לא ילמד אותך מה שספר לא יכול, קורס תכנות גם לא מלמד לתכנת הוא מלמד שפה, אולי אם הוא ממש טוב כמה תרגילי לוגיקה וחשיבה טובים אבל זהו. ומתמטיקה בספק אם אפשר ללמוד לבד, או לפחות בן אדם נורמאלי יכול, לא רק מכיוון שספרי הלימוד לבד כמעט לא מכילים חומר עיוני אלא רק תרגול, אלא בעיקר כיוון שזה שזיפי ומשעמם ברמות.

פורסם

בקשר לקורס - אתה יכול לנסות למצוא ספרים ו/או קורסים של האוניברסיטה הפתוחה, אם אני לא טועה הם כרגע בשביתה, אבל תחפש כשהיא תגמר - אני חושב ששם הם יוכלו לעזור לך הכי טוב.

ובקשר לספר שהזכרת - אני באופן אישי לא הייתי מרוצה ממנו, למרות שהוא הוסיף על החומר שלמדתי בקורס, הוא באמת לא היה נוח. ספר שאני יכול להמליץ עליו, כי לפחות לדעתי הוא מאוד נוח, הוא הספר "++C מדריך מקצועי" או משהו דומה, אני כבר לא בטוח, בהוצאת "עיטם", שלדעתי מסביר בצורה מעניינת ומקיפה. (למרות שזו לא חכמה, אני התחלתי ללמוד מהספר אחרי שנה שלמה שלמדתי קורס בתכנות...)

עוד פרטים על הוצאת "עיטם", שככל הנראה מתעסקת בעיקר בספרים למדעי המחשב, תוכל למצוא באתר שלהם - www.mh2000.co.il

לילה טוב :sleep:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים