עבור לתוכן

האם פנל איכותי (לא TN) שמתאים לגיימר כבד זו עדיין מילה גסה?

Featured Replies

פורסם

קיוותי שהDELL 2209WA אולי יהיה סוף סוף מסך מתאים לגיימרים כבדים שלא רוצים להתפשר על איכות התמונה, אבל PRAD דאגו להבהיר שגם זה לא מתאים.

האם מישהו במקרה מכיר מסך שנותן מענה בשניי המקרים (איכות תמונה + גיימר כבד)?

ומסך שאינו עולה, במקרה הגרוע יותר מ3500...

הערה: אל תדברו איתי על עצם השאלה - המסך לא מתאים לגיימרים כבדים, אין לי צורך לדון בנקודה זו. אני לא מעוניין להתנדב להוריד לעצמי עוד FRAME (שמצטבר עם הלאג של הרשת).

אם הייתי משחק רק בארץ, בשרתים של 15 - 25 מילישניות, אז הייתי מסתדר.

אבל כשהשרתים בחו"ל מתחילים במקרה המופלא ב70 מילי שניות ולרוב נעים סביב ה90 - 110, להוסיף לעצמי עוד איזה 20 ויותר מילי שניות, זה כבר לחרבן סופית על המשחק.

תודה :)

פורסם

מאד נדירים הם המסכים בעלי פאנל איכותי בעלי נתון שמתקרב ל0 MS. ועד כמה שידוע לי לא נמכרים כאלה בארץ!

בתור בעליו של DELL 2209WA אני הרשום את דעתי בנוגע למסך במשחקי FPS:

בשרתים בארץ(בכל משחק) שהלאג בהם נע בסביבות ה10-15 MS אין שום בעיה אם המסך.

בשרתים לחו"ל העסק קצת משתנה, בBF2 למשל בשרתים אם PING של 100+ אני לא שם לב לשום השהייה בתמונה, לעומת זאת בCSS בחו"ל אם PING של90-100 אני שם לב להשהייה(מאד נמוכה, צריך להיות ממש רגיש לתופעה כדי לשים לב) אבל היא לא מפריע למשחקיות בכלל!

לקרוב משפחה יש את ה2407HC שיש לו השהייה של כ30 MS, וגם שם בקושי שמים לב לתופעה בשרתים לחו"ל.

לפי דעתי אתה צריך לבדוק לבד את המסך שאתה מעוניין בו, ולראות עד כמה ההשהייה מפריע לך. ולהסתמך פחות על ביקורות ברשת!

פורסם
  • מחבר

מאד נדירים הם המסכים בעלי פאנל איכותי בעלי נתון שמתקרב ל0 MS. ועד כמה שידוע לי לא נמכרים כאלה בארץ!

בתור בעליו של DELL 2209WA אני הרשום את דעתי בנוגע למסך במשחקי FPS:

בשרתים בארץ(בכל משחק) שהלאג בהם נע בסביבות ה10-15 MS אין שום בעיה אם המסך.

בשרתים לחו"ל העסק קצת משתנה, בBF2 למשל בשרתים אם PING של 100+ אני לא שם לב לשום השהייה בתמונה, לעומת זאת בCSS בחו"ל אם PING של90-100 אני שם לב להשהייה(מאד נמוכה, צריך להיות ממש רגיש לתופעה כדי לשים לב) אבל היא לא מפריע למשחקיות בכלל!

לקרוב משפחה יש את ה2407HC שיש לו השהייה של כ30 MS, וגם שם בקושי שמים לב לתופעה בשרתים לחו"ל.

לפי דעתי אתה צריך לבדוק לבד את המסך שאתה מעוניין בו, ולראות עד כמה ההשהייה מפריע לך. ולהסתמך פחות על ביקורות ברשת!

אחלה תגובה - תודה.

אז ככה, ממה שאני בודק, גם לי נראה שאין בארץ מסכים שכאלה. אחד כזה הוא הNEC 24WMGX3, שיש לו אפילו מוד מסויים שמיועד לתנועה נעה (משחקים וסרטים).

BF2, או יותר נכון BF 1943 וBF BAD COMPANY, הבאים עלינו לטובה, זה בדיוק מה שאני עתיד לשחק, בעיקר.

אבל זה שאתה לא מרגיש בהשהייה, יכול להיות שזה אומר, שהקוד של BF טוב יותר ולא בהכרח שאין השהייה. אם כי, טכנית, סדרת BF תמיד סבלה מהרבה בעיות טכניות, אז קשה לי להאמין שהם טובים יותר מVALVE הנפלאים גם טכנית.

אגב, בתור מי שאוהב הרבה קרבות אוויר בBF, ההשפעה של לאג היא מאוד מהותית. הצורך להתחשב בלאג כשאני צריך להשחיל כמה פגזיי תותח על מי שאני "יושב" על הזנב שלו, הוא מרגיז. זה המקום שבו הלאג הכי משמעותי.

לגביי מה שאתה אומר שאני צריך לבדוק - אני מסכים איתך לגמריי, אבל איפה אני יכול לשחק BF עם כל מסך שהוא לא ברשותי ואני שוקל לקנות?

פורסם

PHILIPS 240PW9EB אמור להיות עם השהיית תמונה נמוכה מאד, העניין הוא שהוא נמכר בעיקר באסיה ולכן אין ממש ביקורות עליו.

עולה 3000 ש"ח בארץ וצפוי לחזור למלאי בקרוב.

פורסם

אני חושב שאתה לוקח את זה נושא איכות הפאנל קשה מידי. הפערים באיכות בין TN מודרני לפאנלים האיכותים הצטמצמו בשנתיים האחרונות. אם אתה עדיין מתעקש אין יותר מידי אופציות:

א. אתה מוציא מינימום 3,000 שקלים על מסך עם פאנל איכותי.

ב. מחכה ל-OLED

ג. רוכש TN סבבה או E-IPS וסוגר את הסיפור

פורסם

יש לך גם את הVP930 של VIEWSONIC. אני ממליץ עליו בחום, אחלה מסך. גם איכותי, גם מתאים למשחקים ולהחלפת תמונות מהירה וגם כמובן במחיר סביר בהחלט.

דרך אגב, משחק BF2? :smile1:

פורסם

לא נמכר כבר מזמן.

והוא לא כזה מהיר, במיוחד ביחס ל - 2209WA.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאתה לוקח את זה נושא איכות הפאנל קשה מידי. הפערים באיכות בין TN מודרני לפאנלים האיכותים הצטמצמו בשנתיים האחרונות. אם אתה עדיין מתעקש אין יותר מידי אופציות:

א. אתה מוציא מינימום 3,000 שקלים על מסך עם פאנל איכותי.

ב. מחכה ל-OLED

ג. רוכש TN סבבה או E-IPS וסוגר את הסיפור

-ב3000 שקל או לא הרבה מעבר, אני יכול למצוא פאנל איכותי שגם לא סובל מOUTPUT LAG? (זה המונח הנכון אגב ולא INPUT LAG כמו שלרוב מציינים)

-המסך CRT שלי מתחיל לעשות צרות קלות ואני חושש שהוא לא יחזיק מעמד עד הOLED. לתקן אותו, אני גם לא אנסה.

-איזה TN הכי טוב היום בשוק? ואיזה מסכים הE-IPS?

דרך אגב, משחק BF2? :smile1:

האמת שאני הרבה זמן לא שחקתי BF2, מאז אותו פאטש שגרם לRESET של השרתים כל חצי שעה. שמישהו כבר יסביר לDICE האלה שהם כנראה צריכים מנהל פיתוח חדש או שיעבירו את הפיתוח לארץ - המתכנתים שלהם או המנהל פיתוח על הפנים, כי בעקביות המשחקים שלהם סובלים מבעיות טכניות נוראיות. זה מרגיז, כי אני חושב שהגיים דזיינרים שלהם אדירים.

כרגע אני משחק BF HEROES BETA, שאגב, אחריי 937 גרסאות, מעיף אותי מהשרת כל חצי שעה ( :bash: כבר אמרתי?)

פורסם

-ב3000 שקל או לא הרבה מעבר, אני יכול למצוא פאנל איכותי שגם לא סובל מOUTPUT LAG? (זה המונח הנכון אגב ולא INPUT LAG כמו שלרוב מציינים)

-המסך CRT שלי מתחיל לעשות צרות קלות ואני חושש שהוא לא יחזיק מעמד עד הOLED. לתקן אותו, אני גם לא אנסה.

-איזה TN הכי טוב היום בשוק? ואיזה מסכים הE-IPS?

-איזה TN הכי טוב היום בשוק? ואיזה מסכים הE-IPS? מצטרף לשאלה.

וגם, מתי אמורה לצאת תכנולוגיית OLED?

פורסם
  • מחבר

-איזה TN הכי טוב היום בשוק? ואיזה מסכים הE-IPS? מצטרף לשאלה.

וגם, מתי אמורה לצאת תכנולוגיית OLED?

אז מישהו יודע?

לגביי הTN והE-IPS?

פורסם

למה הכוונה ב - TN הכי טוב ? מאד קשה לענות על זה כי הדבר החשוב ביותר לגבי מסכי TN הוא מחיר זול ולא כמה הוא "טוב".

מסך ה - E-IPS היחיד בשוק בינתיים הוא ה - DELL 2209WA.

פורסם

מבחינת TN, כולם כמעט אותו הדבר היום, אין הפרשים כמעט בין הדגמים, חוץ מהארגונומיה, כלומר מהסטנדט השונה.

מבחינת E-IPS היום בארץ יש רק את ה2209WA, שגם אני בעלים של אחד כזה, ואין לי השפעה במשחקים (למרות שאני לא משחק ברשת לאחרונה)

ודגמים של LG אמורים להגיע עוד חודשיים בערך, אבל אין להם ביקורות עדיין, אז אי אפשר לדעת איך הם יהיו.

פורסם
  • מחבר

למה הכוונה ב - TN הכי טוב ? מאד קשה לענות על זה כי הדבר החשוב ביותר לגבי מסכי TN הוא מחיר זול ולא כמה הוא "טוב".

מסך ה - E-IPS היחיד בשוק בינתיים הוא ה - DELL 2209WA.

טוב, זה לא באמת נכון.

נכון לעכשיו, לפחות בארץ, הפנאל היחיד שמתאים למי שמשחק ברשת ולא רוצה לפגוע לעצמו באמינות המשחק, רק פנאל TN יתאים.

ואני מצטט מPRAD:

"There is no reason not to use the Dell 2209WA for occasional gamers. Quite the contrary: the image quality and a still good response time as well as largely good input lag speak for themselves. Professional gamers will certainly not include the Dell model on their shortlists."

כיוון שאני מתעסק גם בגרפיקה, אז אני עדיין תוהה לגביי איכות הTN הקיימים.

כפי שיש מסכים עם פנאלים IPS שונים באיכותם (בכל תת קטגוריה, כלומר E-IPS, S-IPS וכו), כך גם יש TN שונים.

פורסם

אז מה כל העיניין בעצם?

זה ברור שאין יותר מידי הבדלים, לאחי יש את הדל המדובר, מסך מדהים בכל פרמטר, משחקים? אני מעדיף את הLG שלי בהרבה, הם לא טובים בזה, אין מה לעשות, הדל טוב אך ורק למי שמחפש דיוק פדנטי של בהירות/ניגודיות וצבעים ,או בקיצור, טקסט/עריכת וידאו ,תמונות, מעבר לזה אין בו כל שימוש מיוחד, ז"א אם מדובר בגיימר אז לא דל יהווה את הפיתרון המושלם.

פורסם

מה לא נכון במה שאמרתי ? איפה דיברתי על PRO GAMERS ? (אתה אחד מהם ?)

ההבדלים באיכות ה - TN זניחים לחלוטין (אם יש אנשים שלא מבדילים בין IPS/VA ל - TN אז להדין בין שני TN זה לא כל כך סביר).

כל זה בתנאי שלא מדברים על מסכים עם תקלות חמורות או הגדרות צבעיות גרועות באופן יוצא דופן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים