עבור לתוכן

באם אני יקח 2 כוננים ויקצץ בשטח שלהם אני יקב&

Featured Replies

פורסם

פותח הדיון קיבל באן.

פורסם

על עברית לא תקינה? :lol:

נו טוב, השיעור בעברית הלך סתם...

*AlCHEMY* אחלה לינק, אבל די עצוב שאתה צריך לסרס את הכוננים ל12GB, ולעשות RAID עם 4 כוננים בשביל ביצועים ממש יפים.

חבל שהם לא עשו ביקורת עם סירוסים פחות נוראיים, ובדקו את ההשפעה.

פורסם

^^^^^^^^

תודה.

אני הזמנתי היום דיסק חדש שיהיה בשביל מערכת הפעלה, כך יתפנו לי 3 דיסקים של 160GB לניסויים למיניהם, אם יהיה לי זמן פנוי, אני חושב לבדוק את ההשפעות של Short Stroking בגדלים שונים עם קונפיגורציות שונות של RAID.

פורסם

אל תשכח לתעד הכל ולעלות לאתר בסופו של דבר, אני בטוח שדניאל ימצא מקום לזה באחד הסטיקים :)

פורסם

דניאל אתה מתכוון בסופו של דבר, שברגע שמקטינים את נפח הכונן, כמות מסילות המידע שהכונן מאפשר לראש לעבור בהם קטנה, ולכן זמני העבודה מתקצרים.

שזה הגיוני, אבל השאלה היא עד כמה יש שיפור במהירות, כי בסופו של דבר יחס מחיר/נפח נדפק בצורה רצינית, ויחס מחיר/ביצועים, לא נראה לי זז לכיוון חיובי בכלל, עדיף לבצע RAID רגיל וזהו.

ודרך אגב, בנוגע לפלטות, ראש הקריאה זז בכל הפלטות במקביל, ולכן תלוי איך המידע נשמר על הפלטות, יכול להיות שלא תהיה השפעה במהירות בכלל (וליתר דיוק שיפור עצום בביצועים כי הראש כבר באותה נקודה, זה שיפור ביחס לפלטה אחת), ויכול להיות שתהיה איטיות רצינית כשראש הקריאה צריך לנוע בכל פלטה ולמצוא את המידע.

לא אמרתי אחרת. לגבי שאלתך- נכון שזה הגיוני, אבל זה לא רק הגיוני- בהרבה מקרים זה גם נותן תוספת ביצועים קטנה. יחס מחיר לביצועים אין כאן, זה ממש לא משתלם, אבל למי שלא חסר כסף ומשקיע ב-SSD אז הוא יכול להשקיע ב-2-3 כונני 6401AALS ולצמצם אותם (במידה והוא בכלל לא זקוק לנפח.)

ואני יודע שיתכן שלא תהיה השפעה, בגלל זה אני חוזר על המילה תאורטי. אתה ציינת תרחיש אפשרי אך קיימים עוד המון תרחישים שבהם יש/אין שיפור (תאורטי כמובן.)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים