עבור לתוכן

נייד למשחקים, בחירה בין שני דגמים? (~7000-9000 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה התחלתי לחפש מחשב נייד שיחליף מחשב נייח מיושן שיש לי בבית, מכיוון ואני נוסע לעיתים תכופות בין דירה במרכז לבית בצפון.

בדקתי בהמון חנויות בקשר למחשבים ניידים שעשויים להתאים למשחקים וברוב המקרים נתקלתי בדגמים בעלי כרטיסי מסך ישנים בהחלט.

הבחירה שלי כרגע הגיעה לשני בחירות אפשריות - אייבורי, שמייבאים ניידי MSI, כאשר אני בודק אפשרות לייבא אחד מהדגמים שלהם עם 9800M GS כמו ה GT627.

הבחירה השנייה היא הזמנת ה- GATEWAY P-7805U FX, שכמובן יקר יותר, אבל בא עם 9800M GTS. המשווקים שלהם הם האתר ZOL.CO.IL.

מכיוון והנייד ישמש בעיקר למשחקים, אני תוהה האם הכרטיס הטוב יותר שווה את הבדל המחיר. מחיר ה-GATEWAY בארץ הוא בערך 9000 ש"ח, אני מנחש שה-MSI יעלה קצת פחות.

הייתי שמח לקבל את דעתכם, הן בנוגע לכרטיס המסך (ובעצם לשני הדגמים המדוברים) והן בנוגע לחנויות המדוברות.

כמו כן, אם יש לכם המלצה אחרת, אשמח לשמוע אותה - ההגבלה הראשונה שלי היא כנראה לפחות כרטיס מסך מסדרת ה 9800M.

• תגובות 34
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם אתה באמת רוצה לקנות נייד לגיימינג (לפי דעתי רעיון רע. חוץ מהעובדה שניידים כאלו ענקיים, כבדים ולא נוחים לשינוע, בתקציב כזה אפשר לקנות שני מחשבים נייחים שכל אחד מהם יתן חווית משחק טובה יותר) אני ממליצה שתשקול להזמין מארה"ב בעצמך. ברמת מחירים כזו ההפרש יהיה עצום.

אסוס לדוגמא, מייצרים ניידים שיכולים לספק רמת גיימינג גבוהה יחסית ורבים מהם נותנים אחריות בארץ.

פורסם

בתור אחד שבזמנו קנה נייד לגיימינג, המפרט שלו בצד, והוא עלה 7500 ש"ח, אני יכול לומר לך בלב שלם שזו טעות.

הניידים האלה לא בהכרח חייבים להיות ענקיים, כי 15.4" זה לא מטורף, והם לא כבדים במיוחד, אלא אם כן מדברים על דגמי ה17" והם כן ניתנים לשינוע.

אבל החסרונות האמיתיים הם:

1) מסך 15.4", ואפילו 17" לא נותנים לך את חוויית המשחק האמיתית, ואז תצטרך להוסיף מסך חיצוני.

2) כרטיס מסך של מחשב נייד, הוא חלש יותר מכרטיס מסך של מחשב נייח, משמע אם ה9800GS נחשב חלש ואפילו חלש מאוד היום, אז הוא יהיה עוד יותר חלש במחשב נייד.

3) בשביל להנות יותר מהמשחקים תצטרך מסך עם רזולוציה גבוהה יותר מהניידים הרגילים, משמע תוספת עלות, ובמקביל ירידה בביצועים בגלל הכרטיס החלש.

4) לא ניתן לשדרג את הכרטיס מסך של המחשב הנייד (או כל רכיב אחר) בעלויות נורמליות, כלומר אם תקנה את המחשב ב9K, עוד שנתיים שלוש, הוא יהיה בלטה שעלתה לך 9K.

5) זמני סוללה קצרים, וחסרון עוד יותר רציני, הוא כשאתה עובד על סוללה, אתה לא יכול לנצל 100% מהמשאבים שלך במחשב הנייד, ואם אתה מחובר לחשמל, אז בשביל מה אתה צריך נייד?

6) סוללות היום מתות יחסית מהר, ואני לא מדבר על זמן עבודה, אלא על חיי סוללה, וזה עוד הוצאות כספיות.

אם הייתי יכול לחזור בזמן, הייתי קונה מחשב נייד זול (במידה והייתי צריך) ומחשב נייח שיאפשר לי להריץ משחקים חדשים בכיף, ובמקביל אופציה לשדרוג עתידי.

(והשותף שלי היה נותן את אותה עצה בדיוק, מאחר והוא קנה נייד כמו שלי).

פורסם

בתור אחד שבזמנו קנה נייד לגיימינג' date=' המפרט שלו בצד, והוא עלה 7500 ש"ח, אני יכול לומר לך בלב שלם שזו טעות.

הניידים האלה לא בהכרח חייבים להיות ענקיים, כי 15.4" זה לא מטורף, והם לא כבדים במיוחד, אלא אם כן מדברים על דגמי ה17" והם כן ניתנים לשינוע.

אבל החסרונות האמיתיים הם:

1) מסך 15.4", ואפילו 17" לא נותנים לך את חוויית המשחק האמיתית, ואז תצטרך להוסיף מסך חיצוני.

2) כרטיס מסך של מחשב נייד, הוא חלש יותר מכרטיס מסך של מחשב נייח, משמע אם ה9800GS נחשב חלש ואפילו חלש מאוד היום, אז הוא יהיה עוד יותר חלש במחשב נייד.

3) בשביל להנות יותר מהמשחקים תצטרך מסך עם רזולוציה גבוהה יותר מהניידים הרגילים, משמע תוספת עלות, ובמקביל ירידה בביצועים בגלל הכרטיס החלש.

4) לא ניתן לשדרג את הכרטיס מסך של המחשב הנייד (או כל רכיב אחר) בעלויות נורמליות, כלומר אם תקנה את המחשב ב9K, עוד שנתיים שלוש, הוא יהיה בלטה שעלתה לך 9K.

5) זמני סוללה קצרים, וחסרון עוד יותר רציני, הוא כשאתה עובד על סוללה, אתה לא יכול לנצל 100% מהמשאבים שלך במחשב הנייד, ואם אתה מחובר לחשמל, אז בשביל מה אתה צריך נייד?

6) סוללות היום מתות יחסית מהר, ואני לא מדבר על זמן עבודה, אלא על חיי סוללה, וזה עוד הוצאות כספיות.

אם הייתי יכול לחזור בזמן, הייתי קונה מחשב נייד זול (במידה והייתי צריך) ומחשב נייח שיאפשר לי להריץ משחקים חדשים בכיף, ובמקביל אופציה לשדרוג עתידי.

(והשותף שלי היה נותן את אותה עצה בדיוק, מאחר והוא קנה נייד כמו שלי).

[/quote']

בהחלט לעיניין.

השאלה מה אתה הולך לשחק?

בנוגע ל9800GTS לנייד מדובר ב9800GT מסורס לחלוטין למרות שברזולוציה של הנייד הוא יעיף משחקים

שוב חווית המשחק שונה לגמרי.

פורסם

לא כל דבר יטוס על 1440/900, ומתחת לזה זה חבל.

ואל תשכח שאם הוא ישיג מסך חיצוני, משמע יתחיל עם רזולוציה של 1680/1050 ואז הוא ירגיש את הכאב.

:'( :'( :'( :behead:

ודרך אגב, אני יכול לומר בלב שלם, שאני כן מצליח להריץ משחקים עם ה8600GT שיש לי, והמשחקים לא קופצים או משהו כזה, ואני לא יודע איך זה קורה, במיוחד אחרי שהתחלתי להריץ את FRAPS וגיליתי שחלק גדול מהמשחקים עובד על 20-25FPS על רזולוציה גבוהה, אבל הגדרות בינוניות ומטה. (לדוגמא MASS EFFECT, RA3 UPRISING וכו').

פורסם

לא כל דבר יטוס על 1440/900, ומתחת לזה זה חבל.

ואל תשכח שאם הוא ישיג מסך חיצוני, משמע יתחיל עם רזולוציה של 1680/1050 ואז הוא ירגיש את הכאב.

:'( :'( :'( :behead:

ודרך אגב, אני יכול לומר בלב שלם, שאני כן מצליח להריץ משחקים עם ה8600GT שיש לי, והמשחקים לא קופצים או משהו כזה, ואני לא יודע איך זה קורה, במיוחד אחרי שהתחלתי להריץ את FRAPS וגיליתי שחלק גדול מהמשחקים עובד על 20-25FPS על רזולוציה גבוהה, אבל הגדרות בינוניות ומטה. (לדוגמא MASS EFFECT, RA3 UPRISING וכו').

תעשה את ההשוואה מול ה9800GTS הכרטיס חזק פי כמה מהכרטיס בנייד שלך.

כמובן קרייסס רץ על מדיום עם הכרטיס שלך עם מעבד T3200 ו2GB זיכרון ב900*1440

פורסם

אתה יודע שאתה לא חייב לצטט את מי שמעליך נכון? :P

אני יודע שכיום הכרטיס הזה יריץ משחקים יחסית בקלות, אבל זה בדיוק העניין, שזה היום, כפי שה8600 שלי היה בזמנו.

אחרי שנה מקסימום, הכרטיס הזה יתחיל לקרטע יותר ויותר, וכאן מתחיל הקטע של לא ניתן לשדרג במחיר נורמלי, ובסופו של דבר נייד למשחקים שווה לשנה אחת בלבד, וגם זה לא כי אחרי הכל 7-9K זה לא כסף שבא סתם ככה...

פורסם

אני לא אמרתי שהוא יריץ משחקים באותם פריימים באופן קבוע לזמן לא מוגבל.

כמובן הטכנולוגיה מתקדמת ואין מנוס מכך שנייד שקנית למטרת משחקים ב10000ש"ח ישאר "המלך" לזמן רב.

תמיד יהיה המשחק ש"יפיל" אותו בסוף אין מה לעשות.

כמובן שברזולוציות של 900*1440 המשחקים ירוצו מעולה עם המפרט שיכלול את המינימום של T6400,4GB RAM,9600GT.

הכרטיסים הגרפיים הללו אומנם מסורסים ברוחב הפס (128ביט במקום 256ביט בגלל צריכת החשמל הגבוהה של בקר 256ביט)

אבל עדיין נותנים איזון מצויין מבחינת השילוש שדברתי עליו בדרישות המינימום למשחקים בנייד ברזולוציה הנ"ל.

כמובן שחווית המשחק שונה בהחלט בין 15.4 לבין 19" ומעלה אך בוא לא נשכח כי מדובר בנייד ולא בנייח.

לכן אין צורך להשקיע סכום כזה ואפשר לקזז בכמעט חצי את הסכום.

אני בהחלט דוגל בחיסכון מול תועלת אך הכול תלוי בדרישות המשתמש.

פורסם
  • מחבר

עד כמה שראיתי רמת המחירים בחו"ל, הן בארה"ב והן בבריטניה ,וכו' נראית לי דומה בהחלט כאשר מחשיבים עלות משלוח ותוספת מס אפשרית.

תקנו אותי בבקשה אם אני טועה :)

ברור שאני לא מצפה לחווית משחק של מחשב נייח עם צג של 30 אינטש.

לעומת זאת, אני דווקא לא מסכים בנוגע להתיישנות מהירה של המחשב, כי גם נייח יתיישן באותה מידה,

וע"פ השנים האחרונות, שדרוגים הם לא זולים כי הם כוללים ברובם בד"כ יותר מרכיב אחד.

גם המחשב הנייח הבא שאקנה כנראה יהיה מאפס מכיוון שיש מעבר לכיוון הסוקט החדש יותר של אינטל, DDR3 וכו'.

כרגע בדירה שלי יש לי מחשב חדיש ודיי חזק - Q9450, 8GB RAM, 8800GTS G92 512MB.

הבעיה כאן היא שאני נמצא הרבה זמן גם בבית הורי, אפילו מספר לא מבוטל של סופי שבוע, וגם אני אסתובב מחוץ לדירה פה ושם.

בבית אין מחשב חדש כלל וכלל, ודיי הפריע לי חוסר האיזון הזה, ולכן המחשבה על נייד חזק יותר. כמו כן, אני עובד על כל מיני דברים על המחשב,

ומוצא את עצמי כל הזמן מסנכרן בין המחשב הישן בבית ההורים לבין המחשב החדש בדירה, וגם זה מציק ושיקול נוסף בעניין.

השורה התחתונה שלכם כהמלצה היא - לא שווה את הכסף?

(אגב, עד כמה שראיתי ה 9800M GTS הוא בעל בקר של 256 ביט.)

פורסם

הבנת את השורה התחתונה כמו שצריך.

אתה תמיד יכול לקנות מחשב נייד לגימיינג בינוני בכמעט חצי מחיר כפי שציינו קודם, אבל הוא יתיישן יותר מהר אפילו.

ובנוגע להתיישנות המחשב, נייח מתיישן באותה מידה, אך תמיד אתה יכול לשדרג אותו ואתה בדר"כ לא חייב להחליף הכל, וכל זה בעלות נורמלית...

אם אתה מתכוון בלהחליף הכל, לעבור מסוקט 478 לסוקט 775, לדוגמא, אז זה כמו שתשווה התיישנות של מחשב נייד בן 5 שנים... אבל מחשבים ניידים אחרי שנה, שנה וחצי מקסימום, כבר מאבדים הרבה מאוד מהיכולת שלהם.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, נניח ומדובר במחשב לגיימינג חלש יותר.

כרגע אני משחק בעיקר ב-WOW ו-PRO EVO SOCCER, ככה שאני לא בדיוק משחק משחקים שדורשים כוח.

הייתי שמח אם המחשב היה מריץ חלק מהמשחקים שעתידים לצאת (DIABLO 3 נגיד :P), אבל זה דברים שקצת קשה להעריך.

האם יש לכם המלצות לניידם כאלה שניתן להשיג בארץ? או אפילו המלצה מאיפה להזמין?

פורסם

tgolin לעבודה :hi::)

פורסם

יש חברה שמתמחה בייצור ניידים ל gaming (למרות ששוב, כפי שנאמר כאן רבות, לא ניתן להגיע לביצועים של מחשב שולחני) - Alienware.

דוגמא לנייד (אם אשפר להגדיר אותו ככזה) שלהם:

http://www.alienware.com/products/M17-notebook.aspx?SysCode=PC-LT-M17&Subcode=SKU-DEFAULT

באתר שלהם תוכל למצוא גם דגמים של 15.4.

אני לא מכיר ייבוא שלהם לישראל.

תוכל להזמין ישירות מהאתר שלהם (קח בחשבון שתצטרך לשלם מע"מ בייבוא אישי).

בהצלחה

פורסם

^^^

סוכם כבר שאין טעם בנייד לGAMING יקר כל כך, חבל שאתה לא קורא את הדיון.

המחירים הבסיסים שאתה רואה, מקבילים ואפילו יקרים יותר מניידים זהים של חברות אחרות בארץ.

אז אם מדובר על יקר יותר/אותו מחיר, מחו"ל, בלי מע"מ ובלי אחריות כנראה, אז זה הופך להיות ממש לא משתלם.

פורסם
  • מחבר

אכן, מחשבי ALIENWARE יקרים שלא לצורך.

אם כבר, הייתי מסתכל על HTTP://www.deviltech.de/ משהו כמו ה DTX 9000.

אבל כמו שאמרנו, המחשב היא על נייד קצת פחות יקר ושעדיין מסוגל להריץ משחקים שאינם מהשורה הראשונה כדוגמאת CRYSIS\GTA4 ושאר זוללי משאבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים