עבור לתוכן

סוכריות Skittles! איפה אפשר למצוא לעזאזל...

Featured Replies

פורסם

מסעדות שווארמה כשרות שמוכרות בשר גמל? WTF ברגע שאני ידע דבר כזה, אני שוחט את הבעלים ואת המוכר.

קשה לי להאמין שזה מציאותי.

ותשמע, זה ממש בעיה לשמור כשרות כמו שאתה מדבר עליה. הרי הצלחות, סכו"ם וכו' לא מוכשרים - בשר וחלב.

ובפסח לא עושים ביעור חמץ ויש עוד המון דוגמאות. אבל זה העיקר ההרגשה הפנימית שלי וגם אם אני לא שומר 100%, אני עדיין לא יאכל חזיר.

ובעצם מה שאמרו פה שאתה לא שומר כשר אם זה לא מהודר ובלה בלה... אז בואו תאכלו חזיר ופירות ים ונגמר הסיפור. אז לא - זה חטא על חטא. אני שומר כמה שאני יכול.

אגב, לאכול שרץ זה חטא מאוד גדול ויכול להיות שאכלתם עם חסה או פרי כלשהו בלי לדעת. אז גם זה בעייתי.

בקיצור, מותר לאכול את הג'לטין הנוצרי הזה?

• תגובות 79
  • צפיות 14.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למה אתה עושה סלט?

יש לא כשר, ויש כשר, ויש מהודר [החרדים והדתים הרציניים ויש גם מסורתיים אוכלים מהודר שזה אין בעיה]

אם אתה נמצא בעיר שרובה חילונית -זה באמת קשה אבל היום אפשר למצוא מהודר בכל מקום.

לגבי ג'לטין אסור מחיות לא כשרות אלא רק מדגים -בקיצר עם יש השגחה עליה טובה תאכל.

לגבי חסה וכאלה יש גם בזה השגחה [חסלט וכאלה נקי מתולעים] גם אנשים שלא שומרים קונים את זה בגלל הניקיון.

תולעת אחת זה כמו 5 חזיר.[או קוף -כל חיה לא כשרה]

פורסם
  • מחבר

בשר סוס / גמל?!!??! :s05:

פורסם

ל-ToMuSH כתבתי במפורש לא לקרוא למי שדתי כי לא תסכים עם הדעות שלי וזה כמו הבדיחה למה אסור להתווכח עם פנאט "הוא לא משנה עמדה ולא משנה נושא".

ננסה שוב, מי שדתי שיפסיק לקרוא אחרי השורה הזו

גדולי החכמים הגדולים בתורה, היו סתם אנשים כמוני וכמוך, עצם זה שהם בני אדם אז גם טעו (אגב התורה לא שוללת את זה שאנשים טועים וגם אברהם אבינו חטא), אז מה שהם אמרו לא בהכרח נכון - לכן גם אומרים "תקשיב רק לרב אחד", למה? כי כל רב אומר לך משהו אחר!!!

אגב 90% ממה שצריך לקיים זה בכלל החמרות ו"מותר" לרבנים להחמיר בתחום אחד ולהיות משוחרר בתחום אחר.

ל-Titan777 ול-חלפינו

גם אני שמעתי את הקטע של הסוסים/חמורים/גמלים, מגעיל ברמות...

פורסם

טוב, נחזור לנושא המרכזי של הת'רד- סקיטלס! :P

בעבר כשהייתי בכיתה ז', ח' וקצת ט' זה היה אופנה שכל מי שיש לו דוד אמריקאי שבא לארץ מביא לו 5 קילו (אני לא צוחק) של סקיטלס ואז הוא היה מביא קצת לחברים או עושה ביזנס ומוכר פה ושם..

מלבד זה לכל המכורים הכבדים (הייתי פעם ואחרי כמה זמן שטוחנים את זה, זה מאבד את הטעם ולכן אני אוכל לעיתים רחוקות) שמעוניינים במידע נוסף אז שידעו שיש כל מיני סדרות יצור כשהעיקרית שבהם זו הסדרה האדומה. ישנם גם סדרות של סקיטלס חמוצים (סאוור) ושל פירוס יער שזה סגול וגם אחד בצבע ורוד שאת הטעמים של זה אני לא זוכר.. על כל אופן- הסאוור מאוד טעים וממש נחמד לזרוק ככה הרבה לפה ואז כזה לעשות פרצופים.. :lol:

חוץ מזה לפני בערך שנה ראיתי את הסקיטלס "הרשמיים" בישראל והתחילו למכור את קופסאות בגודל של בערך שתי שליש קופסאת סיגריות וזה עלה בערך 5-7 שקלים וככה זה גם היום..

לכו לקיוסקים/ מרכולים/ צרכניות קטנים וכאלה ובטוח יש ומלבד זה לא חסרות חנויות פרטיות בת"א בעיקר ששם מוכרים מוצרים אמריקאים- הכל תלוי ברצון למצוא.

יאלה, בתיאבון! :xyxthumbs:

עידכון חם במיוחד! שמתי לב שחלפניו פתח פה שתי ת'רדים שקצת באו לי ב-דה ג'ה וו.. עכשיו מצאתי לך את המשקה האולטמטיבי- וודקה סקיטלס! הדבר הבא בעסקי הברמנים! :o

פורסם

בצבא הייתי קונה בשק"ם.

טעימות :P

פורסם

כמה עלו לך הסכוריות מEBAY, אם המחיר סביר אני גם אקנה, אם לא, אקנה כמות מסחרית בקייץ מארה"ב :smile1:.

יש בערך 3 קילו ב 35 דולר אחרי משלוח, יש 5 קילו בקצת יותר, ויש חבילות קטנות יותר.

לדברים האלו לוקח מעל שנה להתקלקל, אז אין בעיה להזמין מחו"ל בכמויות.

פורסם

שווארמה בטח אכלת לא? אם אכלת בלא כשר [או גם בכשר בלבד] יש אולי מצב אכלת סוס, חמור, גמל.

היה טעים אהה? :silly:

לפחות שאנשים ידעו ולא יהיו תמימים....

אולי אתה אל תהיה תמים ותאמין לכל סיפור שקרי שספרו לך בישיבה?

תביא לי כמות מקרים שהיא לא בטלה בשישים שזה קרה...

פורסם

מסעדות שווארמה כשרות שמוכרות בשר גמל? WTF ברגע שאני ידע דבר כזה, אני שוחט את הבעלים ואת המוכר.

קשה לי להאמין שזה מציאותי.

ותשמע, זה ממש בעיה לשמור כשרות כמו שאתה מדבר עליה. הרי הצלחות, סכו"ם וכו' לא מוכשרים - בשר וחלב.

ובפסח לא עושים ביעור חמץ ויש עוד המון דוגמאות. אבל זה העיקר ההרגשה הפנימית שלי וגם אם אני לא שומר 100%, אני עדיין לא יאכל חזיר.

ובעצם מה שאמרו פה שאתה לא שומר כשר אם זה לא מהודר ובלה בלה... אז בואו תאכלו חזיר ופירות ים ונגמר הסיפור. אז לא - זה חטא על חטא. אני שומר כמה שאני יכול.

אגב, לאכול שרץ זה חטא מאוד גדול ויכול להיות שאכלתם עם חסה או פרי כלשהו בלי לדעת. אז גם זה בעייתי.

בקיצור, מותר לאכול את הג'לטין הנוצרי הזה?

כן, והייתה כתבה על זה בטלויזיה או בעיתון. זה היה לפני הרבה זמן ואני לא זוכר, היום זה בטח לא מציאותי אבל פעם...

והרגת אותי עם המשפט האחרון שלך חחח ג'לטין נוצרי :biglaugh:

אני לא יכול לענות על זה כי אני לא יודע ב- 100 אחוז.. אני גם לא יכול לכוון לדעה מסויימת מכוון שהקטע של ההכשר הוא כמו שאמרו מעליי רק אם זה אכיל (לפי פוסקים מסויימים) וכשכותשים את העצם זה כבר לא אכיל אז... לא יודע בקיצור

ל-ToMuSH כתבתי במפורש לא לקרוא למי שדתי כי לא תסכים עם הדעות שלי וזה כמו הבדיחה למה אסור להתווכח עם פנאט "הוא לא משנה עמדה ולא משנה נושא".

ננסה שוב, מי שדתי שיפסיק לקרוא אחרי השורה הזו

אתה לא יכול להגיד לאנשים דתיים לא לקרוא את זה. הסקרנות הרגה את החתול. נראה אותך קורא מודעה שבראשה עומדת כותרת : "כל מי ש X/Y לא לקרוא את הנ"ל".

גדולי החכמים הגדולים בתורה, היו סתם אנשים כמוני וכמוך, עצם זה שהם בני אדם אז גם טעו (אגב התורה לא שוללת את זה שאנשים טועים וגם אברהם אבינו חטא), אז מה שהם אמרו לא בהכרח נכון - לכן גם אומרים "תקשיב רק לרב אחד", למה? כי כל רב אומר לך משהו אחר!!!

אגב 90% ממה שצריך לקיים זה בכלל החמרות ו"מותר" לרבנים להחמיר בתחום אחד ולהיות משוחרר בתחום אחר.

ל-Titan777 ול-חלפינו

גם אני שמעתי את הקטע של הסוסים/חמורים/גמלים, מגעיל ברמות...

כמו שבוודאי ניחשת אני דתי, אז ככה: אני בטח יודע יותר טוב ממך לגבי הנושאים הללו. ובוא אני אגיד לך שהחכמים הגדולים בתורה לא היו כמוני וכמוך. הם היו עשרות דרגות מעליי, ובטח שמעליך (עם כל הכבוד אליך, ואני לא מתכוון לזלזל בך ואם נפגעת או משהו אני ממש מצטער). אי אפשר באמת לקיים את הדיון הזה, לא פה ולא בשום פוסט אחר, כי פשוט לא יימצא פתרון עד שאחד מאיתנו "ייראה את האור", ומכאן ניתן יהיה להסיק שזה יהיה רק אתה אם ייקרה לך איזה נס ממש גדול כי אני אף פעם לא אאבד את האמונה שלי באלוהים. ונכון, גם אבותינו זכרונם לברכה חטאו. מה לעשות. כל בן אדם חוטא בין אם הוא רוצה ובין אם לא, אי אפשר לשמור תמיד על הכל ולפעמים בן אדם "נופל" וחוטא. אז מה? אז אלוהים שונא אותו ודן אותו לשלילה באותו הרגע? לא. יש כפרה. אלוהים סלחן ורחמן וחוץ מזה אם עשית עבירה זה לא סוף העולם וכמעט על הכל אפשר לכפר (אני לא אומר את זה כמתירן, פשוט שתראה שזה לא סוף העולם).

אם הרבנים מוצאים להחמיר בנושא מסויים הם לא עושים את זה כי חם להם או כי מגרד להם בגב... הם עושים את זה בגלל שהם מוצאים לנכון לעשות כך, ובגלל שהם מלומדים מאוד ופותחים ספרים ובודקים כל אות כתובה בהקשר ההלכה הזו ורק אז מחליטים את דעתם. נקח לדוגמא את הרב עובדיה יוסף שליט"א. יש לו זכרון צילומי. הוא מכיר בעל פה אלפי (כן, אלפי) ספרים. אנשים באים אליו ושואלים אותו מאיפה הלכה כך וכך או מאיפה הפסוק או המשפט הזה, והוא פשוט אומר להם איפה זה, באיזה עמוד, איזה שורה - בקיצור הכל. היו רבים רבים של רבנים עם זכרון צילומי גם כן. נחזור לעניין הרב - אם הוא רוצה לפסוק הלכה בנושא מסויים יש לו מאגר עצום "להתבונן" בו, משמע שהוא לא סתם מנחש כשהוא פוסק לכיוון זה או אחר.

לעניין ה- "90% ממה שצריך לקיים זה בכלל החמרות". אממ.. זה ממחיש את העניין: :bash:

ישנן 613 (תרי"ג) מצוות שיהודי צריך לקיים ולשמור. על המצוות האלה באו החמרות ותיקונים קטנטנים אבל אף פעם לא תראה מצווה שבתחילתה הייתה X ושינו אותה ל- Y בגלל איזה רב או משהו בסגנון (אלא אם כן זה כת נבדלת ביהדות, לדוגמא: הרפורמים [המטומטמים, אני חייב להוסיף]).

סתם עוד משהו, על-מנת להפוך לרב צריך לעבוד מסכת מאוד קשה של לימודים אינטנסיביים ומבחנים מחמירים. לא כל אחד יכול להיות רב. זה בדיוק כמו להוציא תואר, זה קשה באותה מידה. ישנן סוגיות בגמרא (אני יוצא מנקודת הנחה שאתה יודע מה זה. אם לא, תגיד לי ואסביר לך) שקשות יותר ממבחני פסיכומטרי למיניהם... אנשים שבקיאים בגמרא ויודעים אותה במדוקדק (לאו-דווקא רבנים) הם אנשים חכמים ומפולפלים מאוד בעל שכל חריף וחשיבה עמוקה.

הארה:

אני יודע שזה לא קשור לנושא, ומי ייתן שפותח הדיון יימצא את אשר חפץ ליבו ושיהיה לו בתיאבון, אבל הייתי חייב לכתוב את זה. מי ייתן ותרגישו כמוני...

פורסם

יש בערך 3 קילו ב 35 דולר אחרי משלוח, יש 5 קילו בקצת יותר, ויש חבילות קטנות יותר.

לדברים האלו לוקח מעל שנה להתקלקל, אז אין בעיה להזמין מחו"ל בכמויות.

מצאתי 7 פאונד ב$45 כולל משלוח, אני אחפש עוד וכנראה אזמין שבוע הבא.

פורסם
  • מחבר

מההה יש כאלו למכירה ב EBAY?? תגידו הם מוכרים גם אנשים שם??

חחחח גדול

אני חושב שאני אזמין משם..

מישהו ניסה להזמין דרכם לארץ את הסוכריות האלו??

פורסם

ToMuSH אתה פאנט ואמרתי לך לא לקרוא מה שכתבתי כי זה לא מיועד לדתיים בגלל בעיה ייחודית שנקראת אמונה עיוורת.

וכן אתה מעליב ומעליב אמונות של אחרים כאשר אני מביע דעתי (לקרוא לאנשים מטומטמים כמו הרפורמים או שמישהו עשרות מעל מישהו כשאתה בכלל לא מכיר), אם זה לא מספיק אז אתה אומר שאני כלום ובסוף אתה מסכים איתי... איזה צביעות.

אגב רבנים בני אדם, לא יישות אלוהית שלכולם יש ראיה צילומית, עיניי רנטגן ויורים ברקים מהתחת אז תוריד את התמונה שלהם מהקיר כי זה לא ייהודי, רב זה מורה ותו לא. אגב אחלה השוואה "רבנות זה כמו תואר אוניברסיטה", ותראה אותם אף אחד לא מושלם, מכך נובע שגם הרב עובדיה יוסף טועה והוא לא אלוהים.

אגב משהו על זיכרון צילומי אמיתי למי שלא ידע ואנשים שיודעים לזכור מספרי טלפון של כל ארה"ב (כמה יש שם היום? 300 מיליון?), גם מסבירים איך הם זוכרים את זה... אז אם התכוונת לכאלה אנשים אז רבנים רבים היו נעלבים

http://en.wikipedia.org/wiki/Savant_syndrome

פורסם

Tomush תנסה לברר לי בישיבה או משהו... תודה ;D

מההה יש כאלו למכירה ב EBAY?? תגידו הם מוכרים גם אנשים שם??

חחחח גדול

אני חושב שאני אזמין משם..

מישהו ניסה להזמין דרכם לארץ את הסוכריות האלו??

אם כבר אתה מזמין אני חייב לתת לך פה לינק לממתק הכי מגניב שראיתי.... חכה אני יחפש

קבל:

http://store.candywarehouse.com/slimyoctopus.html

http://www.candywarehouse.com/fearfactortube.html

http://www.candywarehouse.com/slimyslurpers.html

http://www.candywarehouse.com/gummyfroglegs.html

התמנון הכי מגניב ;D

candywarehouse_2046_860725999.jpeg

פורסם

^^

אני כבר כתבתי לך [גם לגבי הג'לטין] .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים