פורסם 2009 באפריל 2816 שנים קודם כל לגבי בלאי ולאו דווקא על הסיכוי לנזק-מן הסתם שהבלאי גבוה יותר כשהתוכנה פועלת. כמה? ובכן, הבלאי הוא פיזי בכוננים קשיחים ומאחר ושהוא מתפקד ברמה המינימלית כדי לא להכנס למצב שינה (חיסכון בחשמל), אז הבלאי הוא מינימלי.סיכוי לנזק- אני חושב שזניח. הסבר- בכוננים קשיחים יש כמה כיוונים מהם כונן קשיח יכול לחטוף. למשל חשמל- הוא יכול להדפק בעת ניתוק, חיבור, במשך פעולה רגילה עם ספק/חשמל בבית שאינו תקין. למשל פיזי- בעיה מכאנית ברוטור או בראשי הקריאה-כתיבה, וכן הלאה. לוגית- יכולה גם לנבוע מבעיה פיזית או חשמלית, למשל הפעלה מחדש לא סדירה עלולה לגרום לכונן להיות לא נגיש בהפעלת המחשב.מתוך כ"כ הרבה בעיות שכונן קשיח מתמודד עימם אני חושב שהעובדה שהוא כותב 1KB כל 10 דקות היא זניחה אל מול העובדה שכשהוא אינו עושה זאת - הוא נכנס למצב של חיסכון בחשמל ויוצא ממנו כל 30 דקות. (אני סתם זורק מספרים) spin up, spin down, לדעתי עדיף שהוא יתפקד תמיד ברמה מינימלית מאשר יצטרך לקום ולשבת כל תקופת זמן מסוימת.
פורסם 2009 באפריל 2916 שנים אוקי תאמת זה גם הגיוניפשוט אחרי ששלחתי את ההודעה נזכרתי שהוא כותב לקובץ כל 10 דקות ולא כל שניה אז זה ממש ממש חפיףעכשיו עוד שאלה קטנהבקשר לכל הנזקים שיכולים לקרות לואם אני מוריד משהו בטורנט, שכאמור לא כותב לדיסק כל שניה אלא ממלא CACHE ואז כותב אותו לדיסק, והכבל USB מתנתק?זה יכול לגרום נזק רציני?חיברתי שוב את הכבל והוא המשיך לעבוד רגיל (בנתיים.... טפו טפו טפו)ולJAY Kתנסה להשאיר את התוכנה פתוחה שהדיסק לא מחובר...מעיניין אותי מה קורה
פורסם 2009 באוגוסט 416 שנים מחבר טוב, אז הכונן הלך לעולמו, או לפחות כך נראה היה. ניסיתי אותו על מספר מחשבים ובכולם הוא נתן לי את אותה הודעת שגיאה: הכונן לא מפורמט, אישור, ביטול. הלכתי לממש את האחריות באייבורי (במחשבה שבמקרה הטוב יצילו את המידע הקריטי שלי, ובמקרה הרע אני אתעקש על מוצר אחר), ואפילו לא הייתי צריך לריב או להתווכח עם אף אחד. מסתבר שהמדיניות החדשה שלהם היא להחליף (כמעט) כל מוצר תקול במוצר אחר שהלקוח חפץ בו כל עוד הוא ברמת מחיר דומה. אני לא באמת יודע אם זו מדיניות חדשה כי זאת הפעם הראשונה שאני מממש שם אחריות, אבל זה הרושם שנוצר אצלי. בכל אופן, העובד בדק שהוא מקבל שגיאה על המחשב שלו, והוציא לי את ה- סיגייט היקר יותר שרציתי מלכתחילה היישר מהקרטון.לאחר יממה איתו אני יכול להגיד שאני מרוצה. החסרונות הם שהעיצוב מצועצע יותר, ונדמה לי גם שהמארז מתחמם יותר. מעבר לזה, הוא שקט יותר, לא עושה בעיות ומגיע עם תוכנה שימושית. התוכנה בין היתר מספקת פתרון לעניין שדנו בו בעמודים הקודמים - יש אפשרות לשים את ה- sleep על never.בלי קשר, אני שוקל למכור אותו וללכת על - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3811&CatCode=405
פורסם 2009 באוגוסט 416 שנים יש לי גם את הכונן המדוברואני משתמש בתוכנה של HDD NOSLEEPכל 10 דקות הוא כותב אליו קובץ קטן וככה הוא לא נכנס למצב שינהלבנתיים אני מרוצה
פורסם 2009 באוגוסט 416 שנים בלי קשר, אני שוקל למכור אותו וללכת על - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3811&CatCode=405לבנות בעצמך יחסוך לך לפחות 300 שקל
פורסם 2009 באוגוסט 416 שנים טוב, אז הכונן הלך לעולמו, או לפחות כך נראה היה. ניסיתי אותו על מספר מחשבים ובכולם הוא נתן לי את אותה הודעת שגיאה: הכונן לא מפורמט, אישור, ביטול. הלכתי לממש את האחריות באייבורי (במחשבה שבמקרה הטוב יצילו את המידע הקריטי שלי, ובמקרה הרע אני אתעקש על מוצר אחר), ואפילו לא הייתי צריך לריב או להתווכח עם אף אחד. מסתבר שהמדיניות החדשה שלהם היא להחליף (כמעט) כל מוצר תקול במוצר אחר שהלקוח חפץ בו כל עוד הוא ברמת מחיר דומה. אני לא באמת יודע אם זו מדיניות חדשה כי זאת הפעם הראשונה שאני מממש שם אחריות, אבל זה הרושם שנוצר אצלי. בכל אופן, העובד בדק שהוא מקבל שגיאה על המחשב שלו, והוציא לי את ה- סיגייט היקר יותר שרציתי מלכתחילה היישר מהקרטון.לאחר יממה איתו אני יכול להגיד שאני מרוצה. החסרונות הם שהעיצוב מצועצע יותר, ונדמה לי גם שהמארז מתחמם יותר. מעבר לזה, הוא שקט יותר, לא עושה בעיות ומגיע עם תוכנה שימושית. התוכנה בין היתר מספקת פתרון לעניין שדנו בו בעמודים הקודמים - יש אפשרות לשים את ה- sleep על never.בלי קשר, אני שוקל למכור אותו וללכת על - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3811&CatCode=405רק עכשיו המקסטור הראשון הלך לך?לי הוא הלך כבר אחרי איזה יומיים של שימושממש ממש לא איכותי הכונן הזההחלפתי אותו ישר בWD שציינתי בעמוד הקודם.ומאז אין לי בעיות איתו.דבר שני בקשר לכונן 2TBהמחיר שלו נראה קצת גבוהואם אתה לוקח את עצתו של דנדן להרכיב אחד לבד שים לב שהדגם הזה זה לא דיסק אחד של 2TBאלא 2 דיסקים ברייד 1 או ברייד 0קיימות 2 גרסאות אז תברר איזה גרסא זאתואם אתה רוצה לעשות אותו דבר שים לב שהמארז החיצוני צריך להכיל 2 דיסקים
פורסם 2009 באוגוסט 416 שנים מחבר לבנות בעצמך יחסוך לך לפחות 300 שקלפתרון רייד חיצוני באותו גודל שיעלה לי 300 ש"ח פחות? בכיף, תראה לי...דבר שני בקשר לכונן 2TBהמחיר שלו נראה קצת גבוהואם אתה לוקח את עצתו של דנדן להרכיב אחד לבד שים לב שהדגם הזה זה לא דיסק אחד של 2TBאלא 2 דיסקים ברייד 1 או ברייד 0קיימות 2 גרסאות אז תברר איזה גרסא זאתואם אתה רוצה לעשות אותו דבר שים לב שהמארז החיצוני צריך להכיל 2 דיסקיםגבוה ביחס ל...?שמתי לב, זה מה שטוב בו. אתה יכול להנות או מ- 2TB כולל, או מ- 1TB מגובה, עפ"י הרצונות והצרכים שלך.
פורסם 2009 באוגוסט 416 שנים שמתי לב, זה מה שטוב בו. אתה יכול להנות או מ- 2TB כולל, או מ- 1TB מגובה, עפ"י הרצונות והצרכים שלך.אני לא חושב שאתה יכול לשנות את זה כפי רצונךקיימות 2 גרסאות שWD מיצרתאחד עם רייד1 והשניה עם רייד0אתה לא יכול לשנות את זהובקשר ל300 שקל פחות...יותר זול אפשר להשיג אחד כזה ע"י בניה עצמיתאבל לא ב300 שקל פחותאולי במחיר כולל של 1100כי 2 דיסקים של 1TB עולים איזה 900 שקלוצריך מארז כפולודיסקים של 2TB עולים עדיין יותר מ2 של 1TB
פורסם 2009 באוגוסט 416 שנים דנדן דיבר על המארז של Agestar שנמכר ב-SkyPC ובעוד כמה חנויות אך משתמש בפורום דיווח כי לכל החנויות אין את המארז המלאי.המארז תומך בכמה סוגים של מערכים, הוא מסוגל לאכלס שני כוננים קשיחים בגודל תקן 3.5 אינץ' והוא בעל שני ממשקים - USB2.0 ו-eSATA.אם היה להם במלאי אז זה דווקא היה נכון מאוד. צריך לחפש, אולי אפשר למצוא משהו דומה. אפילו אם זה יעלה 400 שקלים זה עדיין יהיה יותר שווה בגלל האפשרות של eSATA ו-RAID גמיש יותר.מה גם ששני כוננים של 1TB לא עולים 900 שקלים אלא 800-820 שקלים.
פורסם 2009 באוגוסט 416 שנים אוקי אם אתה מדבר על בניה עצמית אז ברור שהרייד יותר גמישובתכלס גם אם אתה קונה הרייד של WD אפשר לשנות אבל זה יבטל אחריות אפשר לקבל לינק ל1TB של WD ב400 שקל?
פורסם 2009 באוגוסט 416 שנים לא דיברתי על WD. אמרנו 1TB.אפשר לקנות שני כונני ST31000528AS מפנדה ולצאת בסה"כ של 826 שקלים (לא כולל משלוח).
פורסם 2009 באוגוסט 416 שנים כן אבל אם אתה רוצה לבנות בעצמך מוצר כמו של WD תשווה אותו למחיר של דיסקים של WDשיהיה אותה איכותוחוץ מזה אני לא הייתי עושה דבר כזה עם דיסקים של סיגייטכי אנחנו בעמוד חמישי בת'רד שמקור התחיל עם בעיות בדיסקים של סיגייטוגם בלי הרבה מאמץ אפשר למצוא עוד דוגמאות בגוגל
פורסם 2009 באוגוסט 416 שנים מחבר העובדה היא שאין כרגע פתרון כזה (וג'קהאמר צודק, זה אמור להיות 2 כונני WD של 1TB כל אחד ב- RAID חיצוני, בשביל השוואה הוגנת) ב- 990 ש"ח. זה לא שאני מקובע, אם פתרון כזה קיים (בפועל, לא בתיאוריה) והוא לא פחות איכותי מהנ"ל, אני הראשון שיקפוץ עליו.לגבי עניין ה- RAID:The system is marketed as a 2TB drive because there are physically two drives, each 1TB, but you get that total capacity only if you go into the included WD RAID Manager and reset the drives to RAID 0. (You'll find out below why you might not want to do that.) Out of the box, the system is set up with RAID 1, which makes sure all the data you save to the drive is physically written to two identical hard drives. This RAID mirroring will save your hide if one of the drive mechanisms goes bad. If one drive fails, the other will have all of your data on it, it will still work, and all you'll have to do to get protection back is to replace the bad drive with an identical new drive. The Mirror Edition's case is easy to get into without tools, and if your drive is still under warranty (it's good for three years), then you'd just have to pop in the replacement drive that WD sends you.שימו לב גם במארז של WD ניתן להחליף דיסקים (ולעשות זאת ללא ברגים).בסיכומו של דבר זה נראה כמו מוצר מעניין.
פורסם 2009 באוגוסט 416 שנים העובדה היא שאין כרגע פתרון כזה (וג'קהאמר צודק, זה אמור להיות 2 כונני WD של 1TB כל אחד ב- RAID חיצוני, בשביל השוואה הוגנת) ב- 990 ש"ח. זה לא שאני מקובע, אם פתרון כזה קיים (בפועל, לא בתיאוריה) והוא לא פחות איכותי מהנ"ל, אני הראשון שיקפוץ עליו.הוא לא צודק. דיברו על 2TB יעודי, הציעו שאולי יותר זול קשיחים ומארז בנפרד.. וזה הכל. בידיוק כמו שה-WD Mirror הזה יכל היה להיות מתוצרת Seagate או כל חברה אחרת, זה פייר להשוות לכוננים מתחרים (הכונן שהצעתי מתחרה ואיכותי ולא פחות ראוי מה-WD).בעניין הכונן יש להדגיש: אם קונים את ה-Miror אז סביר להניח שיהיה בפנים איזה WD10EADS/EACS, אז על איזה איכות בידיוק יש להתפשר כאן? אלו לא כוננים יוצאי דופן. ואפילו אם היה שם איזה Velociraptor, גם ככה אין חיבור eSATA אלא רק USB2.0.לגבי הברגים? אז מה? WD מציעים את זה בדגמים היקרים ואין סיבה שלא יציעו, זה לא עושה את ה-MyBook שלהם לאופציה משתלמת.אבל שוב, עדיין לא הבאתי אופציה מתחרה.. אז משמעות התגובה שלי היא רק להחזיר את מה שנאמר כאן לפרופורציות.
פורסם 2009 באוגוסט 416 שנים מחבר אולי לא הבנת את הכוונה שלי, או שלא התנסחתי כראוי. הנקודה הייתה שבשביל השוואה הוגנת, צריך לראות ממה המארז המוכן מורכב. מכיוון שהוא מורכב משני כונני WD, צריך להתחשב במחיר שלהם כאשר לוקחים את המחיר הכללי של המארז ומשווים אותו לפתרונות אחרים. כלומר, מובן שפתרון שמורכב מכוננים זולים יותר, יכול להיות זול יותר בכלליות. לא אמרתי אף לא לרגע שאישית אני לא אערוך השוואה בין פתרון של מארז + שני כונני סיגייט לדוגמה לעומת המארז המוכן של WD, מעצם העובדה שציינת - אין הבדל בין הכוננים (מלבד המחיר). אותי מעניין מה שטוב, נוח וזול. אין פה עניין של נאמנות לחברה כזו או אחרת. לא הבנתי את הקטע לגבי הברגים, זו הייתה סתם הערה בסוגריים לגבי הנוחות. הפואנטה הייתה שניתן להחליף את הדיסקים (ואגב עפ"י מה שקראתי - דיסקים של WD בלבד, מה שגורע מהפיצ'ר) כמו בפתרון לא מוכן. אז כן, בוא נתרכז באופציות מתחרות (שוב אני מדגיש - ריאליות, מעשיות)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.