עבור לתוכן

סמים קלים וסיווג ביטחוני

Featured Replies

פורסם

בשאלון לסיווג ביטחוני נשאלת השאלה האם השתמשת בסמים, כמה למה איך ומתי.

האם הודאה על שימוש בסמים קלים (אפילו חד פעמי) תשלול מייד את האפשרות לקבל סיווג? האם הם יכולים/מזיז להם מספיק לפעול בהליכים כדי לפתוח תיק פלילי?

אני מניח שזה מראה על אישיות מסוימת, השאלה אם הודעה על שימוש חד פעמי שוללת ישר.

• תגובות 41
  • צפיות 32.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חד משמעית לא.

אני מבטיח לך, שימוש חד פעמי בסמים, במקרה שאתה מדווח עליו במעמד התחקיר, לא ימנע ממך שום סיווג ושום כלום. בהנחה שתעבור בדיקת פוליגרף על השאלה הזאת כמובן.

אבל אתה תאלץ לחתום על הצהרה שלא תשתמש יותר בסמים בתקופת העסקתך במסגרת המסווגת.

ולא, אסור להם לפתוח בתהליך פלילי נגדך[אלא אם אתה סוחר סמים מקסיקני, שזה נחשב יוצא דופן במיוחד. בקיצור, זה לא קורה כמעט באף מקרה].

פורסם

מי [glow=red,2,300]האידיוט [/glow]ואני אומר את זה במלוא הרצינות.... מי האידיוט שיגיד בסיווג בטחוני שהוא נגע בסמים

פורסם

מישהו שהוא מספיק מסומם כדי להגיד שהוא משתמש?

פורסם

מי [glow=red,2,300]האידיוט [/glow]ואני אומר את זה במלוא הרצינות.... מי האידיוט שיגיד בסיווג בטחוני שהוא נגע בסמים

אני שמעתי על מספיק מקרים שאנשים לא עברו סיווג ביטחוני כי הם מעולם לא עישנו ולא נגעו בסמים,

כנראה החוקרים יוצאים מנקודת הנחה שכולם לקחו חלק בעניין בשלב כלשהו בחיים עד לסיווג הבטחוני, עצוב :-\

פורסם

iakovl

אל תדבר שטויות.

ולפותח הת'רד, אל תקשיב לו.

אם השתמשת בסמים פעם אחת, ואפילו פעמיים ושלוש זה לא נורא. העיקר שתתוודה בתחקיר. כי אם יגלו את זה אחרי זה[ויש סיכוי שיגלו איכשהו], אז הלך עליך.

ואני לא סתם אומר את זה. אני מבין בזה. מאוד.

אני לא מדבר פה על משתמש קבוע בסמים, אלא על התנסות חד פעמית. מי שמשתמש קבוע גם צריך להתוודות, כי אחרת יכולים[חלילה] לקבל אותו לתפקיד. למרות שאם מישהו מסומם אני מבטיח לך שיעלו על זה.

פורסם

אני מכיר מישהו שסיים קורס 20 לאחר שהוא הודה שהוא היה מעשן גראס כמה חודשים בתיכון.

פורסם

אני שמעתי על מספיק מקרים שאנשים לא עברו סיווג ביטחוני כי הם מעולם לא עישנו ולא נגעו בסמים,

כנראה החוקרים יוצאים מנקודת הנחה שכולם לקחו חלק בעניין בשלב כלשהו בחיים עד לסיווג הבטחוני, עצוב :-\

ובכן... לא

כנראה פשוט לא האמינו להם כשהם אמרו את זה, אבל אני יכול להבטיח לך First hand שלא פוסלים אנשים

בסיווג בטחוני כי הם אומרים שהם לא לקחו סמים

אבל אתה תאלץ לחתום על הצהרה שלא תשתמש יותר בסמים בתקופת העסקתך במסגרת המסווגת.

ולא, אסור להם לפתוח בתהליך פלילי נגדך[אלא אם אתה סוחר סמים מקסיקני, שזה נחשב יוצא דופן במיוחד. בקיצור, זה לא קורה כמעט באף מקרה].

אתה צריך לחתום על כך שלא תשתמש בסמים לעולם, לא רק בתקופת העסקתך בתפקיד המסווג, כולל בחו"ל

ועל סמך מה אתה אומר שאסור להם לפתוח בהליך פלילי נגדך? לפי החוק, גם שימוש בסמים (כאשר אין הבחנה חוקית בין "קלים" ל"קשים")

אינו חוקי, אם כי באמת לא נוטים לפתוח בהליך פלילי נגד מישהו שהשתמש בעבר, אלא רק כנגד מפיצים וסוחרים

פורסם
  • מחבר

טוב לדעת.

ולא הבנתי מה הקטע של לחתום לא לעשן אף פעם, הרי זה במילא לא חוקי, אז אם בן אדם עובר על חוק אחד מה אכפת לו לעבור על שניים?

ואם כבר מדברים על סיווג ביטחוני.

הרשו לי לעשות SPIN לנושא לאחר שקיבלתי את התשובה:

אני מסיים עכשיו יא ואני בדילמה ענקית האם לעשות פסיכומטרי.

אני משאיר את העתודה לLAST RESULT, אבל אני לא יודע לאן לשאוף לפני.

אני מחפש בין השאר יחידות פיתוח של דברים כמו לוונים, נשק, ומערכות טכנולוגיות אחרות.

אבל אני לא מכיר את התחום הזה.

מה לחפש? למה לשאוף? אילו יחידות מסווגות ומעניינות יש למודיעין? או למשרד הביטחון?

פורסם

הן מסווגות

פורסם

שמע, זה לא ימנע ממך להתקבל לתפקיד לאחר שתחתום ויבררו עליך עוד קצת, אבל זה לא יועיל בשום אופן, פשוט תגיד "לא" ותעברו הלאה

פורסם

אני מכיר מישהו שהודה שהשתמש בסמים קלים ועשו לו בעיות (כחצי שנה עד שאושר לו סיווג).

אני מכיר אנשים שהודו שהשתמשו ולא עשו להם בעיות.

אני מכיר אנשים ששיקרו וטענו שלא השתמשו, ולא עשו להם בעיות.

יש אנשים רבים שבאמת לא ניסו סמים (אני מכיר גם כאלו) ולא עשו להם שום בעיות.

השיא הוא מישהו שהודה שהשתמש בסמים, למרות שלא השתמש אף פעם. הוא פשוט חשב שזה יראה חשוד מדי אם הוא יגיד שהוא אף פעם לא ניסה.

ישנם אנשים שחלק מהסיווג הוא בדיקת פוליגרף - לכאלו לא כדאי לשקר לגבי סמים קלים.

לסיכום - לא משנה מה תגיד, כל עוד אלו דברים סבירים, זה יכול ללכת לכל כיוון.

פורסם
  • מחבר

הן מסווגות

אז מה להגיד בצו ראשון?

אני רוצה ללכת ליחידות מסווגות? :s05:

פורסם

תעשה טוב את המבחני מחשב, תגיד שאתה רוצה משהו עם מחשבים או מודיעין או משו בסגנון

פורסם

אתה לא מבקש

יש 2 ברירות, או שיש לך קשרים/פרוטקציות או שהם מושכים אותך

יחידות עלית/מסווגות לוקחים לעצמם אנשים שהם רוצים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים