עבור לתוכן

שאלה: למה צריך נגן CD איכותי במערכת שכולה דיגיטאלית?

Featured Replies

פורסם

זה משהו שאף פעם לא ממש הבנתי (גם לא ניסיתי יותר מדי, אבל בכל מקרה...) - אם יש יציאה דיגיטאלית מנגן סי די ישר לתוך מגבר מאד איכותי, למה צריך בעצם נגן איכותי? איזה הבדל זה עושה?

על פניו הייתי משער שהאות שהרסיבר מקבל יהיה זהה בכל מקרה שכמדובר במקור דיגיטאלי, גם אם הוא מאיכות נחותה.

הרי זה מידע, מסודר בצורה בינארית לגמרי. כשאני מעתיק משהו למחשב מדיסק באמצעות כונן גרוע, המידע שאני אקבל יהיה זהה לחלוטין למקור בכל מקרה.

אולי הוא לא יצליח לקרוא דיסק סרוט, אולי ייקח לו יותר זמן, אבל כשהמידע מגיע, הוא מגיע 1 ל-1 כמו המקור, אז מה משנה?

בקיצור, מה ההשפעה של נגן זול על האיכות בלבד (כלומר: יוצאים מנקודת הנחה שהוא קורא הכל ומספיק מהר כדי להוציא אות יציב) אם בכלל יש כזו, ולמה?

פורסם

זה אחד מאלף ואחד הנושאים שאודיופילים אוהבים להתווכח עליהם.

בגדול השאלה אם יש חשיבות לטרנספורט או לא.

יש כאלה שטוענים שכן, כלומר שנגן לא-איכותי עלול לקרוא את המידע באופן לא נכון ויש כאלה שטוענים מנגד שבמערכת דיגיטלית במילא הכל בינרי - 0 ו 1 - אז אין לזה חשיבות.

הנה למשל דיון על הנושא:

http://www.hometheater.co.il/vt80122.%D7%97%D7%A9%D7%99%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98%D7%A8-%D7%91%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%A2%D7%AA-%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%90%D7%95

לי עצמי אין מספיק ידע בנושא כדי לחוות דעה. אני מטבעי די סקפטי לכל מיני טענות אודיופיליות "משונות", אבל מצד שני לפעמים אתה מגלה שחלק מהן נכונות דווקא ויש להן ביסוס מדעי אז לך תדע...

פורסם

כמובן שאם הנגן קורא את הביטים של ה-נניח,mp3, אז מה זה משנה?

אבל יש את העניין החומרתי - העינית, המעבר של המידע עד שהוא מגיע למגבר וכו'. אישית, לא התנסיתי (גם בנגני CD בקושי התנסיתי) ובכלל, אני לא יודע כמה נגנים היום הם לא איכותיים. סך הכל זה תחום די ממוצא וגם הדברים הזולים הם כנראה מעולים.

פורסם

מההתנסות שלי עם העברת אותות דיגיטלים לא התנסיתי בינתיים בשום הפרעה. ההבדל היחידי הוא ה gain כשבדרך כלל cd מוציא gain גבוה יותר מכרטיס קול. כמובן שזה לא משפיע על הסאונד. הדבר היחיד שאתה צריך לשקול זה עד כמה זול אתה מוכן לרדת. Cd זולים נוטים להתקלקל מהר ולעשות בעיות. לכן הייתי משקיע על נגן (רק אם רוב המוזיקה שלך על דיסקים, כי פורמט הדיסק כבר מזמן מת) לפחות 400 שקל.

פורסם

זה משהו שאף פעם לא ממש הבנתי (גם לא ניסיתי יותר מדי, אבל בכל מקרה...) - אם יש יציאה דיגיטאלית מנגן סי די ישר לתוך מגבר מאד איכותי, למה צריך בעצם נגן איכותי? איזה הבדל זה עושה?

קודם כל מגבר איכותי זה דבר יחסי. יש כאלה שיש להם מערכת מאוד איכותית ב- 1500 ש"ח וכאלה שיש להם מגבר בעשרות אלפי שקלים. במרבית המגברים הזולים (והרמקולים הממוצעים) זה כנראה באמת לא משנה, בעיקר לאור העובדה שהרבה אנשים שומעים בכלל MP3 ואפילו דחוס מאוד.

על פניו הייתי משער שהאות שהרסיבר מקבל יהיה זהה בכל מקרה שכמדובר במקור דיגיטאלי, גם אם הוא מאיכות נחותה.

הרי זה מידע, מסודר בצורה בינארית לגמרי. כשאני מעתיק משהו למחשב מדיסק באמצעות כונן גרוע, המידע שאני אקבל יהיה זהה לחלוטין למקור בכל מקרה.

אולי הוא לא יצליח לקרוא דיסק סרוט, אולי ייקח לו יותר זמן, אבל כשהמידע מגיע, הוא מגיע 1 ל-1 כמו המקור, אז מה משנה?

בקיצור, מה ההשפעה של נגן זול על האיכות בלבד (כלומר: יוצאים מנקודת הנחה שהוא קורא הכל ומספיק מהר כדי להוציא אות יציב) אם בכלל יש כזו, ולמה?

כי המידע הדיגיאלי נכתב על הדיסק במפעל שייצר אותו. אבל בשביל לשחזר אותו זה לא שחור או לבן. יש הבדל ברמת העינית ביכולת העקיבה, וביכולת שיחזור מדויקת של האותות (איכות רכיבים), . כלומר המערכת שקוראת את המידע הדיגיטלי היא אופטית-מיכאנית-אנלוגית, ואח"כ אתה מקבל אות דיגיטלי. וזה בהנחה שהמגבר איכותי מספיק ומכיל DAC איכותי יותר מה-CD, מה שבהחלט לא נכון תמיד ולכן עדיף לפעמים לחבר חיבור אנלוגי מה-CD למגבר - כל זה בהנחה ומדובר כמובן בסטריאו.

בקיצור במערכת טובה יש חשיבות ל-CD טוב, איכות המערכת כאיכות החוליה החלשה בה. יש משמעות לטרנספוט (המערכת האלקטרו-מיכאנית) וגם לאיכות הרכיבים האלקטרוניים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים