עבור לתוכן

סרטון שמציג את התפתחות הדברים במזרח התיכון - המלחמה הממושכת. - חובה!

Featured Replies

פורסם

אם אתה לא נגד מלחמה וחושב שצריך להשתמש בכוח - אני לא מגדיר אותך כשמאלני. שמאלני מבחינתי הוא מישהו שמנסה להמנע מעימות בכל דרך אפשרית וצועק "שלום שלום" כאילו זה יעזור במשהו. כדי לנצח בקונפליקט הזה צריך להכנס לראש של האויב שלך, ובמקרה הזה האויב שלך הוא בן-אדם שחבר לכת אפוקליפטית שלא אכפת לה להרוג אפילו את הבנים שלה ולפוצץ אותם לחתיכות כדי להגשים את מטרות האיסלאם. וכן, אנ ייודע שאתה תגיד ש"גם להם כואב", אבל ברגע האמת - האמונה שלהם אומרת להם ש"זה בסדר ששלחת אותו למות", וזה כל הבעיה בטרור.

אתה כן אגב אמרת שאותם ערבים ישנו דעה \ אמונה, ודיברת על חמאס כמדומני בנושא לא ממזמן (או שזה היה חיזבאללה?). זה בדיוק מה שהרגיש אותי, שפשוט אמרת "אני לא יודע אם הם ישנו את הדעה, אבל אולי פתאום הם כן אז שווה לנסות!"

אני אמרתי שצריך לנסות לדבר, לא להסכים בכל מחיר. אני מצטער לנפץ לך את הבועה, אבל רוב האוכלוסיה הערבית לא תהיה מוכנה למות בעד הטרור. אלו שכן, כנראה עברו שטיפת מוח דתית זו או אחרת.

אז מה אתה אומר, שיש פתרון קסם? מעל 60 שנה ישראל נלחמת בערבים שרוצים להשמיד אותה. בינתיים מצריים וירדן הפסיקו להלחם, ומצרים אפילו דיי מתחילה לצודד את ישראל. הנה, עובדה שהצלחת להשיג משהו. עכשיו תגיד שישראל חתמה על הסכם שלום ומסרה שטחים? כן, ישראל מסרה את סיני אחרי שסאדאת בא לישראל ונאם לפני הכנסת אחרי מלחמה ארוכה. הוא גם ראש מדינה ולא ראש ארגון טרור. אתה יכול לדמיין את נאסרללה בא לנאום בפני הכנסת (בלי חגורת נפץ על הגוף שלו)?

אתה בעצמך אמרת את הסיבה, יש הבדל בין מדינה לבין ארגון טרור. חוץ מזה, כמו שכבר אמרתי, לישראל, ירדן ומצריים (ועוד מדינות ערביות נוספות) יש אינטרס להקים חזית אחת נגד איראן, כולל גרורותיה - חמאס וחיזבאלהה (והיחידות שיכולות לעשות את זה בלי להתאבד פוליטית אלו הן מצריים וירדן).

אז מה? זאת לא אינדיקציה לכלום. תפסיק לחפש פתרונות קסם ולנקוט בקו של "אסור להלחם בטרור!!1 צריך לדבר איתו1!". אני נוקט בקו של "צריך להלחם בטרור, גם אם זה יגבה קורבנות, וגם אם זה יקח המון שנים. אין מה לעשות, אין פתרונות קסם. בטווח הארוך אני מאמין שכשהצד שלהם ימאס ממלחמה נעבור למאמץ דיפלומטי. הבעיה היא שכרגע הצד שלהם גרם לך לעשות אותו דבר. אתה זה שאומר ש"לא רוצה עוד מלחמות" ו"רוצה דיאלוג". התגובה וההתנהגות של השמאלנים כיום היא זהה לחלוטין למה שכתבתי משפט קודם. הם מנוצחים, והם מזיקים לישראל.

נ.ב: אם אתה לא תומך בעמדה של "אסור להלחם בטרור צריך רק לדבר איתו" - אתה לא שמאלני, ותפסיק להגיד את עצמך כ"מרכז שמאל" בתחום הביטחוני.

מה שאני אומר לגבי ארגוני הטרור זה לא שיש פיתרון קסם - אלא שאין פיתרון נקודה. הדרך היחידה לפי מה שאני מבין ורואה להפסיק את הטרור זה בשתי דרכים:

1. יצירת הרתעה (ולהרוג כל מה שזז זה לא הרתעה).

2. לחכות בסבלנות עד שימאס לציבור.

מעבר לזה, ההיסטוריה מוכיחה שאין מה לעשות נגד הטרור.

נ.ב: אם אתה לא תומך בעמדה של "אסור להלחם בטרור צריך רק לדבר איתו" - אתה לא שמאלני, ותפסיק להגיד את עצמך כ"מרכז שמאל" בתחום הביטחוני.

אפילו מר"ץ לא תומכת בעמדה של בואו רק נדבר ונניח את הנשק, אז כן, אני מגדיר את עצמי מרכז-שמאל בתחום הבטחוני.

פשוט תראה את זה: http://news.walla.co.il/?w=/2/1470159

הם מחזיקים אותנו בביצים. זה נראה לך הגיוני? אתה באמת רוצה דיאלוג עם פסיכי כזה שחי ונושם "שחיטה ליהודים"?

ואם במקום ארגון טרור היה מדובר בשבוי מלחמה שהיה מוחזק ע"י סוריה ולא ע"י ארגון טרור אז הם לא היו מחזיקים אותנו בביצים אלא הדרישות היו לגיטימי? הם חטפו חייל, לנו יש משהו שהם רוצים והם לא מוכנים לוותר. הרי גם אסד תומך באיראן שכל שני וחמישי קוראת להשמדת ישראל, לא?

אגב, במקרה שלא שמת לב, מדובר בתעמולה חמאסניקית...

• תגובות 33
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני אמרתי שצריך לנסות לדבר, לא להסכים בכל מחיר. אני מצטער לנפץ לך את הבועה, אבל רוב האוכלוסיה הערבית לא תהיה מוכנה למות בעד הטרור. אלו שכן, כנראה עברו שטיפת מוח דתית זו או אחרת.

אהא. רוב האוכלוסיה הערבית היא לא שטופת מוח של הדת המוסלמית? טוב לדעת. ::)

אתה בעצמך אמרת את הסיבה, יש הבדל בין מדינה לבין ארגון טרור. חוץ מזה, כמו שכבר אמרתי, לישראל, ירדן ומצריים (ועוד מדינות ערביות נוספות) יש אינטרס להקים חזית אחת נגד איראן, כולל גרורותיה - חמאס וחיזבאלהה (והיחידות שיכולות לעשות את זה בלי להתאבד פוליטית אלו הן מצריים וירדן).

מה שאני אומר לגבי ארגוני הטרור זה לא שיש פיתרון קסם - אלא שאין פיתרון נקודה. הדרך היחידה לפי מה שאני מבין ורואה להפסיק את הטרור זה בשתי דרכים:

1. יצירת הרתעה (ולהרוג כל מה שזז זה לא הרתעה).

2. לחכות בסבלנות עד שימאס לציבור.

נו, אז למה לעזאזל אתה כל הזמן מתנגד לפעולות צבאיות אומר "זה לא עוזר!!!!!!!!!!!"? הרי פה אתה אומר בדיוק את מה שאני אומר רק במילים מעורפלות יותר. צריך שיהיה לנו את הכוח והעילוי עליהם, ובאותו זמן לדעת שיהיה פה מרחץ דמים עד שהעמדות יתמתנו - עוד עשור פחות או יותר. להגיד "יצירת הרתעה" ו"לחכות בסבלנות" נשמע כמו משהו שציפי לבני הייתה אומרת. אין לזה שום משמעות מוצהרת. תתחיל לדבר במילים, ולא לדבר בריק.

אגב,

חוץ מזה, כמו שכבר אמרתי, לישראל, ירדן ומצריים (ועוד מדינות ערביות נוספות) יש אינטרס להקים חזית אחת נגד איראן, כולל גרורותיה - חמאס וחיזבאלהה (והיחידות שיכולות לעשות את זה בלי להתאבד פוליטית אלו הן מצריים וירדן).

צודק בהחלט. ::)

http://news.walla.co.il/?w=//1470605

פורסם

בהצלחה עם חיסול חיזבאללה ושאר אירגוני הטרור (במיוחד בדרך צבאית נטו). רמז: זה לא יקרה.

טענה שמעידה על בורות רבה.

את החיזבאללה ניתן לחסל לחלוטין.

פורסם

ואיזה אירגון יבוא אחריו? גג'"ם? (גדודי ג'יהאד משחררים)

פורסם

חיסול ארגון טרור נובע מחיסול פעיליו.

בשלב זה או אחר מובטח לנו שנשמיד את החיזבאללה. כשיגמרו המחבלים או כשיגמרו הלבנונים...זה כבר תלוי בהם...

פורסם

ואיזה אירגון יבוא אחריו? גג'"ם? (גדודי ג'יהאד משחררים)

ההרתעה שתושג מחיסול מוחלט של חיזבאללה עשויה להרתיע.

בנוסף, כדי לבנות את החיזבאללה מחדש דרושה השקעה אדירה בכל תחום במשך זמן רב.

פורסם

אהא. רוב האוכלוסיה הערבית היא לא שטופת מוח של הדת המוסלמית? טוב לדעת. ::)

התשובה היא לא. מרבית האוכלוסיה הפלסטינית לא תהיה מוכנה למות בשביל שאיזה מנהיג פלסטיני יוכל לומר "הרגנו 100 יהודים".

נו, אז למה לעזאזל אתה כל הזמן מתנגד לפעולות צבאיות אומר "זה לא עוזר!!!!!!!!!!!"? הרי פה אתה אומר בדיוק את מה שאני אומר רק במילים מעורפלות יותר. צריך שיהיה לנו את הכוח והעילוי עליהם, ובאותו זמן לדעת שיהיה פה מרחץ דמים עד שהעמדות יתמתנו - עוד עשור פחות או יותר. להגיד "יצירת הרתעה" ו"לחכות בסבלנות" נשמע כמו משהו שציפי לבני הייתה אומרת. אין לזה שום משמעות מוצהרת. תתחיל לדבר במילים, ולא לדבר בריק.

מה שאני אומר זה ששימוש בכוח צבאי הוא נכון בתנאי שהוא נעשה בצורה מדודה. לשטח את עזה זה לא פיתרון בדיוק כמו שלעשות כלום זה לא פיתרון. מה כן הפיתרון? שנינו לא יודעים - ובשביל זה יש מומחים שלמדו והתעסקו עם זה כל החיים שלהם, והגבול בין נכון ללא נכון הוא מאוד מאוד דק ותלוי בתפיסת העולם שלך.

אגב,

צודק בהחלט. ::)

http://news.walla.co.il/?w=//1470605

הסלקטיביות שלך מפתיעה אותי כל פעם מחדש:

אם הארגון יסכים לקחת חלק בממשלת אחדות לאומית פלסטינית, אם יכיר באש"ף כמייצג הלגיטימי של העם הפלסטיני ואם יכיר ברשות הפלסטינית

או במילים אחרות, אם חמאס יוותר על השליטה שלו.

טענה שמעידה על בורות רבה.

את החיזבאללה ניתן לחסל לחלוטין.

אתה מודע לכך שהחיזבאללה הוא ארגון שהוא הרבה יותר מזרוע לוחמת, ומגובה באופן ישיר ע"י איראן וסוריה, במידה כזאת שהמדינות האלה לא יתנו לו להתחסל (אפילו אם היפוטטית אתה מחסל את כל הלוחמים שלו, להביא כמו גדודים איראניים/סוריים ולאמן לוחמים חדשים לא תהיה בעיה)?

אתה מודע לכך שכדי לחסל אותו ישראל תאבד הרבה מאוד לוחמים אם לא יותר? (הלוחמים של הארגון מאומנים היטב ונלחמים בשיטות גרילה שאין הרבה מה לעשות נגדן מלבד להלחם בהן פנים אל פנים, ואפילו שיטוח של כל דרום לבנון כנראה לא יחסל את כל הלוחמים בארגון (שהרי הם מחופרים טוב טוב בבונקרים שלהם, ונגד בונקרים אין יותר מידי מה לעשות), ואני לא מדבר על נזקים פוליטיים בין לאומיים).

אז כן, אולי אפשר להשמיד את הזרוע הצבאית של חיזבאללה. אבל זה יהיה זמני וזה יעלה למדינה בהרבה מאוד נזק, כלכלי, מדיני ובכמויות הרוגים גדולות מאוד.

פורסם

אתה מודע לכך שכדי לחסל אותו ישראל תאבד הרבה מאוד לוחמים אם לא יותר? (הלוחמים של הארגון מאומנים היטב ונלחמים בשיטות גרילה שאין הרבה מה לעשות נגדן מלבד להלחם בהן פנים אל פנים, ואפילו שיטוח של כל דרום לבנון כנראה לא יחסל את כל הלוחמים בארגון (שהרי הם מחופרים טוב טוב בבונקרים שלהם, ונגד בונקרים אין יותר מידי מה לעשות), ואני לא מדבר על נזקים פוליטיים בין לאומיים).

אז כן, אולי אפשר להשמיד את הזרוע הצבאית של חיזבאללה. אבל זה יהיה זמני וזה יעלה למדינה בהרבה מאוד נזק, כלכלי, מדיני ובכמויות הרוגים גדולות מאוד.

1.כן, במלחמות יש הרוגים! הרבה מאוד הרוגים, ואפילו יותר - הרבה מאוד מאוד הרוגים. חידשת משהו לי או לאדם אחר עלי אדמות? לא.

זאת עילה לא לצאת למלחמה?

2.תחסוך לי את הרצאות התו"ל שלך.

3.תחסוך לי גם את ההפחדות בקשר לעאלק נזקים פוליטים בין לאומיים.

אתה מודע לכך שהחיזבאללה הוא ארגון שהוא הרבה יותר מזרוע לוחמת, ומגובה באופן ישיר ע"י איראן וסוריה, במידה כזאת שהמדינות האלה לא יתנו לו להתחסל (אפילו אם היפוטטית אתה מחסל את כל הלוחמים שלו, להביא כמו גדודים איראניים/סוריים ולאמן לוחמים חדשים לא תהיה בעיה)?

אני מודע לכך טוב מאוד. מדברייך נראה כי אתה לא כל כך מבין את המשמעות של זה.

איראן וסוריה לא יכולות באופן גלוי לתמוך בחיזבאללה בזמן לחימה בישראל מבלי להיות פגיעות. הסורים יבריחו נשק? השיירה תופצץ וארמונו של אסד ייראה שוב מטוסים ישראלים. אחרי שאתה משמיד לחיזבאללה את כל התשתית שלו (שהיא הרבה מעבר ללוחמים עם מכשירי קשר) - אתה משיג הרתעה בעצם היכולת והרצון להשמיד כזאת תשתית. לבנות תשתית כזאת מחדש זה תהליך יקר וארוך מאוד.

פורסם

הכל נכון (אם כי לא רלוונטי) פרט לחלק המודגש.

יש עוד פרט, את מלחמת ששת הימים ישראל יזמה בתגובה על חסימת תעלת סואץ בפני אוניות ישראליות

פורסם

התשובה היא לא. מרבית האוכלוסיה הפלסטינית לא תהיה מוכנה למות בשביל שאיזה מנהיג פלסטיני יוכל לומר "הרגנו 100 יהודים".

על סמך מה אתה מבסס את זה? אני מבסס את הטענות שלי על "מוות ליהודים!!!!! אללה ואקבור!!!" וסרטונים דומים בהפגנות. על מה בדיוק אתה מבסס את הטענות שלך?

מה שאני אומר זה ששימוש בכוח צבאי הוא נכון בתנאי שהוא נעשה בצורה מדודה. לשטח את עזה זה לא פיתרון בדיוק כמו שלעשות כלום זה לא פיתרון. מה כן הפיתרון? שנינו לא יודעים - ובשביל זה יש מומחים שלמדו והתעסקו עם זה כל החיים שלהם, והגבול בין נכון ללא נכון הוא מאוד מאוד דק ותלוי בתפיסת העולם שלך.

איפה לעזאזל אמרתי שצריך לשטח את עזה? אני מבקש שתביא לי ציטוט מדויק או שאני אתחיל לחשוב שיש לך בעיה כלשהי בראש.

הסלקטיביות שלך מפתיעה אותי כל פעם מחדש:או במילים אחרות, אם חמאס יוותר על השליטה שלו.

יואב: ירדן ומצריים רוצות לפעול כדי לבודד את חמאס!!!

אני: מראה לך שירדן רוצה לאחד את חמאס עם פת"ח (לזה אתה קורה בידוד? מה אתה אידיוט?)

יואב: סלקטיבי!!! סלקטיבי!!!

ואט דה פאק? על מה לעזאזל אתה מגיב? אתה מצטט אותי ומדבר על משהו אחר לחלוטין כל הזמן.

פורסם

1.כן, במלחמות יש הרוגים! הרבה מאוד הרוגים, ואפילו יותר - הרבה מאוד מאוד הרוגים. חידשת משהו לי או לאדם אחר עלי אדמות? לא.

זאת עילה לא לצאת למלחמה?

2.תחסוך לי את הרצאות התו"ל שלך.

3.תחסוך לי גם את ההפחדות בקשר לעאלק נזקים פוליטים בין לאומיים.

אני מודע לכך טוב מאוד. מדברייך נראה כי אתה לא כל כך מבין את המשמעות של זה.

איראן וסוריה לא יכולות באופן גלוי לתמוך בחיזבאללה בזמן לחימה בישראל מבלי להיות פגיעות. הסורים יבריחו נשק? השיירה תופצץ וארמונו של אסד ייראה שוב מטוסים ישראלים. אחרי שאתה משמיד לחיזבאללה את כל התשתית שלו (שהיא הרבה מעבר ללוחמים עם מכשירי קשר) - אתה משיג הרתעה בעצם היכולת והרצון להשמיד כזאת תשתית. לבנות תשתית כזאת מחדש זה תהליך יקר וארוך מאוד.

אתה ממש נאיבי אם אתה חושב שאפשר להשמיד צבאית ארגון גרילה.

פורסם

אתה ממש נאיבי אם אתה חושב שאפשר להשמיד צבאית ארגון גרילה.

אפשר לחסל את יכולת החיזבאללה ללחום גם בלי להשמיד את אחרון הלוחמים (וגם השמדת אחרון הלוחמים באה בחשבון, אם רק באמת נרצה).

קצת מגזימים עם כל הקרדיט שנותנים לחיזבאללה. בסך הכל ארגון מאומן שיודע מה לעשות בשטח שלו. תנו קצת קרדיט לצה"ל שיידע מה לעשות.

פורסם

על סמך מה אתה מבסס את זה? אני מבסס את הטענות שלי על "מוות ליהודים!!!!! אללה ואקבור!!!" וסרטונים דומים בהפגנות. על מה בדיוק אתה מבסס את הטענות שלך?

אתה מכליל התנהגות של כמה עשרות אלפים קיצוניים על התנהגות של מיליון וחצי תושבים ברצועה? מעניין... אם כל המיליון וחצי היו מוכנים למות, העיקר לגרש את היהודים מפה, המצב היה נראה אחרת לגמרי (ומבחינתנו זה היה הרבה יותר גרוע).

איפה לעזאזל אמרתי שצריך לשטח את עזה? אני מבקש שתביא לי ציטוט מדויק או שאני אתחיל לחשוב שיש לך בעיה כלשהי בראש.

ראית אותי איפשהו כותב שאתה אמרת שצריך לשטח את עזה (או אותי כותב שרק לוותר ולא לעשות כלום זה הפיתרון)?

אני לא יודע אם שמת לב, אבל בכוונה נתתי את שתי הדוגמאות הקיצוניות ביותר.

יואב: ירדן ומצריים רוצות לפעול כדי לבודד את חמאס!!!

אני: מראה לך שירדן רוצה לאחד את חמאס עם פת"ח (לזה אתה קורה בידוד? מה אתה אידיוט?)

יואב: סלקטיבי!!! סלקטיבי!!!

אתה באמת מנסה להתעלם ממה שכתוב בכתבה?

בוא אני אעזור לך:

היום חמאס שולט בעזה, מסרב להכיר ברשות הפלסטינית ולמעשה מתנהג כגוף עצמאי ונפרד שלא מתחשב בהחלטות ואינטרסים של הרשות, ומרשה לעצמו לעשות מה שהוא רוצה למעשה, ואם זה לא מספיק, הוא גם מפעיל תאים שעושים רק רע ברצועה. לירדן יש אינטרס לשלטון שפוי, עד כאן אנחנו מבינים אחד את השני? טוב מאוד. ירדן אומר שהיא מוכנה לארח מנהיגים מחמאס (נכון להיום, לפי הכתבה, אסור להם להכנס לירדן, זה לא בידוד?), ובלבד שיעמדו בשלושת התנאים האלה:

1. חמאס יסכימו לשבת בממשלת אחדות פלסטינית (או במילים אחרות, ירדן מכירה בעובדה שאתה לא רוצה להכיר בה, וזה שהחמאס הוא עובדה בשטח ואין להתעלם ממנו).

2. אם הוא יכיר באש"ף כמייצג הרשמי ("הלגיטימי") של העם הפלסטיני, או במילים אחרות, יכיר בכך שהוא גוף פוליטי שאיננו רצוי כגוף המנהיג.

3. יכיר ברשות הפלסטינית, כלומר, בהמשך לסעיף הקודם, יכיר בכך שהוא גם אינו הגוף שיקים את המדינה הפלסטינית או יתעלם ממנה.

במילים אחרות - אם החמאס יסכים לוותר על עמדות שלטוניות (פוליטיות כמובן), ירדן תפשיר את היחסים. מובן?

פורסם

אפשר לחסל את יכולת החיזבאללה ללחום גם בלי להשמיד את אחרון הלוחמים (וגם השמדת אחרון הלוחמים באה בחשבון, אם רק באמת נרצה).

קצת מגזימים עם כל הקרדיט שנותנים לחיזבאללה. בסך הכל ארגון מאומן שיודע מה לעשות בשטח שלו. תנו קצת קרדיט לצה"ל שיידע מה לעשות.

אף צבא בהיסטוריה לא הצליח להביס "ארגון מיומן שיודע מה לעשות בשטח שלו". יש רק יחידה אחת בכל צה"ל שמתאמנת בלחימה נגד גרילה (אגוז), וגם היא ספגה אבידות כבדות מאוד במהלך המלחמה האחרונה בלבנון (בעיקר כי היא לא הופעלה על פי הייעוד שלה).

פורסם

אף צבא בהיסטוריה לא הצליח להביס "ארגון מיומן שיודע מה לעשות בשטח שלו". יש רק יחידה אחת בכל צה"ל שמתאמנת בלחימה נגד גרילה (אגוז), וגם היא ספגה אבידות כבדות מאוד במהלך המלחמה האחרונה בלבנון (בעיקר כי היא לא הופעלה על פי הייעוד שלה).

אני מניח שהופקו הרבה לקחים מ-2006. יחידת אגוז זאת לא יחידה שעלייה אתה מבסס מערכה גם אם היא נגד חיזבאללה וזאת לא יחידה שמנצחת מלחמה, אלא תורמת לפעילות של של עשרות טנקים ומאות חיילים שנעים שמתכננים לכבוש כפר כלשהו. כוח אש כזה לא ממש הופעל בלבנון, וגם לקראת הסוף - הוא לא הופעל במיומנות.

בסדר, אף אחד לא ניצח בעבר, וגם האמריקאים שוקעים בעיראק כמו שהם שקוע בויטנאם. אבל תנו קצת קרדיט ותכנסו לפרופורציות. לבנון היא מדינה קטנה שיש לנו גבול משותף איתה ויש לנו כוח אש עצום. מה גם שחיזבאללה הוא לא ארגון גרילה קלאסי ויש מספיק דרכים לפגוע בו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים