עבור לתוכן

בעיה- ספק כח EZ-COOL הוציא ריח שרוף לאחר הפעלתו ללא מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום!

יש לי ספק EZCOOL 300W REAL בן עוד מעט כמעט שנה.

רציתי לנסות להפעיל אותו ללא מחשב, לקחתי חתיכת בדיל ועשיתי חיבור בין השחור לירוק. בקיצור חיברתי את הספק לחשמל והפעלתי את הסוויץ שלו מאחור והמאוורר דלק וניסיתי לפתוח את הכונני דיסקים- לא נפתח. אחר כך חיברתי סגול לשחור והספק גם נדלק ואז אחרי כמה שניות יש ריח של פלסטיק שוף (גם כונני הדיסקים לא דלקו).

איך זה קרה? הספק לפני דקה הפעיל AMD +1800 דיסק קשיח 20G כונן דיסקים וכונן כומבו וכרטיס MX440 וכרטיס WLAN וטלויזיה.

האם מומלץ לחבור אותו ללוח אם ולהפעיל אותו או קיים סכנת שריפה?

אני לא יודע עם לפתוח אותו, כניראה יש לו אחריות אצל איבורי אבל הבעיה שזה הספק מהמחשב של חבר שלי וכניראה יעשו בעיות וצריך תעודת אחריות וכל השטויות האלה שיזהוא את הספק. נניח יש לו אחריות, איך אני יוכיח שיש טקלה ושווה לי ביכלל?

יש לי עוד שני ספקים גנרים אבל אני חושש להשתמש בהם- תבינו למה

אחד משהוא של JSP (זה נראלי היצרן של EZCOOL לא?, רק אז לא היה את השם הזה) 350W שפשוט לפני 2.5-3 שנים פתאום באמצא הפעלה היה ריח שרוף ואחרי איזה שעה המחשב עושה ריסט ואיזה הודעה בביוס בקודים, אני גם ניסיתי להפעיל אותו עם לקצר ירוק עם שחור (או שעשיתי עם סגול) והיה רעש כזה של הטלויזיות CRT, מייד ניתקתי אותו וגם היה ריח שרוף נדמה לי.

השני ספק שהגיעה עם אותו מחשב אבל הבעיה בו היא שחבר שלי אמר לי (זה המחשב הישן שלו) שהוא היה נוגע במארז הוא היה מרגיש זרם כזה (משהוא גנרי לחלוטין CD 350W )

תודה לעונים אני נואש, בדיוק שעשיתי מודינג למאוורר של המחשב של איזה חברה ידוע שהוא עבד על 7300RPM ולא היה אפשר להלמיך אותו והורדתי אותו וחיברתי את המאוורר של 478 וזה יצא יפה וטיפה מרגיש, צריך חיזוק ואיזה בעשה רציתי לעלות אותו לגלרית מודינג.

תודה לעונים שבת שלום! :hi:

מנהלים, התלבטתי עם לכתוב את זה בפורום ספקי כח אבל הבנתי ששם זה מתאים לשאלות עם הספק טוב וכו..

עם צריך אז בבקשה תעבירו את הפוסט תודה :xyxthumbs:

תודה לעונים ושבת שלו

פורסם

תן לי לבדוק האם הבנתי אותך נכון: לקחת רכיב חשמלי שמתוכנן לעבוד עם התנגדות גבוהה למדי (רכיבי המחשב השונים), במקום אותה התנגדות פשוט קיצרת אותו ואתה שואל למה הוא נשרף? ::)

ואם כבר, אתה אומר שניסית להפעיל אותו בלי מחשב, ורגע אחרי זה אתה מדבר על כונני דיסקים שלא עובדים?

פורסם

אם הספק הוציא ריח שרוף משמע הוא תקול ===>אל תחבר אותו יותר לשום דבר, לא לוח אם לא כונן, לא כלום.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!, מישהוא יכול לענות לי לגבי האחריות עליו עם שווה לממש אותה ועם אפשר בכלל, ולגבי הספק שחבר שלי אמר לי שהוא היה נוגע במארז הוא היה מקבל מן זרם האם זה אבק או משהוא או שזה משהוא אחר שעשה זרם?, שוהה להשתמש בו?

פורסם

אתה בסדר ???????????????????????..

למה עשית קצר בספק לא ברור.

עוד יותר לא ברור למה אתה רוצה לרמות את היבואן ולדרוש אחריות על נזק שאתה עצמך גרמת.

בדיוק בגלל תופעות כאלו היבואנים עושים בעיות באחריות לאנשים ישרים.

למה ניסית בכלל את הנסיונות האלו בלי אפילו לדעת מה תקפיד כל חוט ואם בספק הזה הצבעים בהתאם לתקן הכללי?

יש יצרנים שמכניסים צבעים אחרים, מה שקובע תפקיד של כל פין זה המיקום והמספר שלו. קרא את התפקיד של כל פין ולמד מזה מה לעשות ומה לא לעשות.

לבדיקת ספק לא עושים קצר עם בדיל ובטח לא סתם מחברים כל מיני חוטים ועושים קצר.

EZCOOL זה לא JSP, אלא סדרה של מורצים מיצרן אחר לגמרי.

הספק ששרפת זרוק לפח ותראה בו שכר לימוד.

לחבר שלך תגיד שיבדוק הארקה בבית ובכבל חשמל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים