עבור לתוכן

המרת FLAC לWAV

Featured Replies

פורסם

נניח ויש לי דיסק בפורמט FLAC אני בודק את הaudio properties במאפיינים של הקובץ כתוב בaudio quality

perfect - lossless וכתוב שהקובץ הוא 70% לדוגמא מהקובץ המקורי.

אני משתמש בitunes והוא כמובן לא קורא FLAC אז אני ממיר את הקבצים לWAV , מבלי לשנות דבר,פשוט התוכנה עושה העתק של הFLAC רק בWAV.

שאני מעלה את הaudio properties לקובץ WAV כתוב שם שהaudio quality היא CD (lossless) ושהקובץ הוא %100 מהמקור...

ואני שואל את עצמי מה השתנה פה? האם האיכות של הקובץ עלתה?(לא הגיוני בעליל)

גם המשקל של הקובץ עלה.

פורסם

WAV הוא קובץ לא דחוס

FLAC הוא קובץ דחוס אבל ללא איבוד מידע כמו MP3. בדחיסה אתה חוסך מקום אבל לא משנה את האיכות אודיו

פורסם
  • מחבר

אז בעצם שכתוב במאפיינים של קובץ FLAC שהוא 75 אחוז מהמקורי הוא עדיין באותה איכות של המקורי?

ושהמרתי את הFLAC לWAV אז כאילו "פרשתי" את הFLAC?

תקן אותי אם אני טועה..

תודה רבה.

פורסם

בגדול כן

פורסם

תחשוב על זה כמו כיווץ ב WINRAR, זו דחיסה ללא שום איבוד מידע.

אבל מוזר שאתה כותב שיצא לך 75% מהמקורי, כי FLAC לרוב דוחס ל50%-60% מהמקור.

אתה כיווצת בעצמך? כי בהגדרות אתה יכול להחליט עד כמה הכיווץ יהיה יותר "אגרסיבי" (זה לא משפיע על האיכות, רק לוקח יותר זמן לכווץ יותר).

פורסם

לא חבל לשנות תפורמט?

תשאיר את זה ככה, יש מספיק נגנים שקוראים FLAC

FOOBAR , AIMP , WINAMP וכו'

פורסם

דרך אגב, אם זה לאייטיונס אתה יכול פשוט להמיר ל APPLE LOSSLESS, שזה המקביל של APPLE ל FLAC.

ולא, אין בזה את הבעיה הידועה של טרנסקודינג (איבוד של איכות בגלל המרה של פורמט) במקרה של לוסלס ללוסלס.

יש תוכנות חינמיות שעושות את זה בקלות ומהירות, למשל dbpoweramp.

פורסם

אבל מוזר שאתה כותב שיצא לך 75% מהמקורי, כי FLAC לרוב דוחס ל50%-60% מהמקור.

יש פרדוקס במשפט הזה ;)

פורסם

יש פרדוקס במשפט הזה ;)

כן טוב אני מניח שיש חריגות :silly: אבל 75% מהנפח המקורי נראה לי ממש מוגזם (אלא אם כן נעשתה דחיסה מאוד מהירה, מה שציינתי בתגובה שלי). בדר"כ זה יותר 50-55 אחוז עד כמה שזכור לי.

פורסם

:) לא הבנת - הוא סה"כ נתן דוגמה בודדת, אי אפשר לטעון לשום דבר כשמשווים ממוצע לדוגמה בודדת - הרי מה כל הקטע של ממוצע וממה הוא בדיוק בנוי ? :)

הממוצע נע יותר לכיוון ה 60 אחוז. 50 אחוז ומטה זה בעיקר בקטעים שקטים שלא עמוסים בסיבוכיות ודינמיות מוזיקלית רבה. יש בהחלט שירים מסובכים שמתקרבים ל 80 אחוז ואולי אף עוברים - זה לא משהו שלא קיים בדיסקים שהצרכן קונה בחנות (כלומר - זה לא משהו שאופייני רק לקטעים מיוחדים במעבדות מחקר קול או נאסא או אלוהים יודע מה..). בכל מקרה קטעים קלים לדחיסה הם אלו שהכי פחות נהנים מהיתרון של FLAC לעומת פורמטי דחיסה כמו AAC MP3 OGG AC3 DTS וכו'.

פורסם

בסופו של דבר ה-FLAC ישמע כמו WAV? משום מה זה נשמע לי כמו לא בגלל שב-FLAC כיווצנו את הקובץ ואילו ב-WAV הקובץ אודיו נשאר כמו במקור- בדיסק..

אפשר אסמכתה לזה? ???

בכלל,באיזה תוכנת קידוד פותח הת'רד השתמש? :s07:

פורסם

בסופו של דבר ה-FLAC ישמע כמו WAV? משום מה זה נשמע לי כמו לא בגלל שב-FLAC כיווצנו את הקובץ ואילו ב-WAV הקובץ אודיו נשאר כמו במקור- בדיסק..

אפשר אסמכתה לזה? ???

אם FLAC ו WAV נשמע לך אחרת זה הכל בראש שלך... ;)

ולגבי הטענה שלך על כיווץ - כבר הבאתי למעלה את הדוגמה של RAR או ZIP.

עריכה - אסמכתא:

http://en.wikipedia.org/wiki/Lossless

פורסם
  • מחבר

אפשר אסמכתה לזה? ???

dbpoweramp

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים