עבור לתוכן

בעייה כפולה: מחשב נכבה מעצמו / עדכון ביוס כושל

Featured Replies

פורסם

שלום שלום לכולם נתקלתי בכמה בעיות ואני אשמח לעזרה

ובכן המחשב שלי שהוא יחסית חדש (כמעט שנה) נכבה מעצמו.. לא קשור לעומס או טמפרטורה..

עד כה שללתי את שני ההראדיסקים,מסך,כרטיס מסך,עכבר מקלדת,רמקולים, זכרונות, מאווררים.. ובעצם נשאר לי לבדוק לוח אם / ספק כח/ מאוורר על המעבד

ממה שידוע לי אין שום בעית תיאום בין הרכיבים השונים ואין בעיה עם תוכנת ההפעלה (פירמוט + התקנת ווינדוס שונה)

הספק כח אינו ג'נרי ובעל הספק של 1000 וואט ומן מהסתם אמור להחזיק את המחשב שלי ללא בעיות

כמו כן בדקתי את זה בעומס ובמנוחה ואין שום בעיית חום או אוורור..

האם ישנה אפשרות שהבעיה היא במעבד או בלוח אם? או שסביר להניח שזה הספק כוח?

ובעייה שניה:

רציתי לעדכן את הביוס דרך התוכנה של ג'יגהבייט (הלוח הוא של ג'יגבייה) ועדכנתי מF7 ל F8B מה שהפעיל את המחשב אך השבית את כל הדרייברים של ה-USB ובעצם לא יכולתי להשתמש בעכבר/מקלדת

האם הדבר אפשרי?

על מנת להחזיר את המצב לקדמותו חיברתי את העכבר דרך מתאם לחיבור העגול (שכחתי מה שמו) והפעלתי את המחשב ניגשתי עם העכבר לתוכנת עדכון ביוס ועדכנתי אותה ל-F7 שוב.. מה שהחזיר את המצב לקדמותו והכל פועל.. השאלה שלי האם העדכון לF8 ואחר כך F7 שווה ערך להוצאת סוללה? או שזה יכול לגרום לבעיות תאימות בין שני העדכונים? או שאני מדבר שטויות?

תודה לכל העונים

על מנת להחזיר את המצב לקדמותו חיברתי את העכבר דרך מתאם לחיבור העגול ההוא (שכחתי את שמו

פורסם

לגבי הבעיה הראשונה.

מחשב שנכבה מעצמו או שזאת בעיית טמפ' או שהספק לא עומד בעומס,אני מציע תוריד תוכנה שנקראתOCCT ותבצע איתה בדיקות מאמץ,במידה ואחת מהם המחשב יקרוס תדע מה הבעיה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המהירה אך עשיתי את הבדיקות בתוכנה מזמן והכל עבר בהצלחה..

זה לא יכול להיות פשוט ספק כח תקול מהחברה?

פורסם

וזכרונות עם memtest86+ בדקת?

איזה ספק יש לך?

1000W זה ספק שאמור להריץ מערכת מאוד תובענית מה המפרט שלך?

פורסם
  • מחבר

tt tough power

x48-ds5

4 gb ddr2

כרטיס מסך והשאר לא רלוונטים כי הפעלתי את המחשב עם הכל מנותק (את הכרטיס מסך החלפתי עם חבר למשהו ישן שלא צורך הרבה חשמל)

בקשר לזכרונות האמת הסתפקתי בלנתק אחד ולהשאיר את השני דולק (מה שלא עזר) ועכשיו חיברתי את הזכרון השני וניתקתי את הררשון (ואני עדיין מחכה לראות אם המחשב נכבה או לא)

בקשר לביוס אתה יכול לייעץ או שלא?

שוב תודה

פורסם

אין שום בעיה להתקין גרסה ישנה של ביוס.

באופן כללי עדיף שלא לעדכן ביוס בלי סיבה. מומלץ לעשות זאת רק כפתרון בעיה כלשהי.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

הסתכלתי לי ב cpu-z

ותחת MEMORY ראיתי את זה:

DRAM freq: 399.6

כלומר הזיכרון שלי הוא רק 400MHZ?

כלומר אם אני מבין נכון אז הזיכרון שלי פועל על 400 DDR2 כאשר הלוח שלי לא תומך בתדרים שהם פחות מ-667 הבעיה יכולה להיות נעוצה פה?

אבל כאשר אני מסתכל באוורסט זה מראה לי

Memory Speed DDR2-800 (400 MHz)

אז מה המהירות של הזכרון והאם היא תואמת ללוח אם שלי? אני מפחד שהסתבכתי כהוגן

פורסם

המהירות האמיתית הינה 400 מגה והאפקטיבית 800 מגה.

ראשי התיבות של DDR זה DOUBLE DATA RATE

פורסם
  • מחבר

סליחה שאני מציק אבל אני מבטיח שזו הודעה אחרונה בנושא הביוס

פשוט יכול להיות שראיתי הורדות בביצועים של המעבד או שזה פשוט הפרנויות שלי עקב עדכון הביוס הכושל

האם יכול להיווצר מצב שבין שני עדכוני הביוס השונים (במידה ולא שיניתי כלום מהדפולט סטינגס) והביוס חזר למקור שלו

יכול להיות שוני בהגדורת/ביצועים

תודה על התשובה ושוב סליחה :)

פורסם

ברוב המיקרים הגדרות ברירת המחדל של ביוס אינן ההגדרות האופטימליות עבור המחשב.

פורסם
  • מחבר

ומה הן ההגדרות האופטימליות? או שאתה מתכוון לאוורקלוקינג?

פורסם
  • מחבר

עדכון:

טוב כרגע הבעיה כניראה עם הזכרון.. והשאלה שלי היא כזאת האם יש סיכוי שהבעיה בסלוט ולא בבסטיק של הזכרון? והאם ישנה תוכנה כלשהי שגרכה ניתן לבדוק את הסלוטים או שזה בדרך הישנה של חיבור וניתוק :/ אני פשוט קצר בזמן ואוטוטו האחריות נגמרת..

פורסם

אין תוכנה שבודקת סלוטים,אבל אתה יכול לבדוק למשל סטיק זיכרון עם memtest86+ ואם הוא תקין,תבדוק אותו בכול הסלוטים,אם באחד מהם יתחילו בעיות סימן שהוא תקול הסלוט.

פורסם
  • מחבר

הממ רצית לדעת מה המערכת שלי אז הנה היא:

core 2 quad extreme qx9770

x48ds5

radeon hd3870 X2

עוד שני הארדיסקים של 500 ו250 ג'יגה

קירור SUNBEAM TUNIQ TOWER 120

זכרון כרגע DDR2 2gb ocz 800 reaper

ועו סטיק שלא עובד כרגע:/

ספק כח 850 ולא 1000 טעות לי, TOUGHPOWER

והרגע גיליתי שהספק לא יחזיק קרוספייר או שאני טועה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים