פורסם 2009 באפריל 1316 שנים כנראה אני לא מאופס או משהו ומשום מה אני לא מצליח לפתור את הדבר הפשוט-למדי הזה:מדפיסים מכתב על דף מלבני ומשאירים שוליים:השוליים בחלק העליון והתחתון של הדף מהווים כל אחד 5% מאורך הדףואילו השוליים בצדדים מהווים כל אחד 3% מרוחב הדף.השטח הכתוב הוא 228.42סמ"ר. אורך המלבן גדול ב-3 ס"מ מרוחבו.א. מצא את מימדי הדףב. איזה אחוז מהווה השטח הכתוב משטח הדף?הוספתי שרטוט למטהכאשר S זה השטח הכתוב (= ל 228.42)X אורך Y רוחבקודם כל השרטוט שעשיתי נכון? איזה משוואות אפשר ליצור פה?תודה[attachment deleted by admin]
פורסם 2009 באפריל 1316 שנים אתה יודע שאפשר לכתוב טקסט ב-paint, נכון? anyway משוואה אחת נובעת מהנתון "אורך המלבן גדול ב-3 ס"מ מרוחבו". בשביל המשוואה השנייה, תביע את אורך ורוחב המלבן הפנימי באמצעות X ו-Y (לפי הנתונים של ה-5% וה-3%), ואז המשוואה השנייה נתונה מהשטח הנתון.
פורסם 2009 באפריל 1316 שנים מחבר הכתב שלי מדהים אה? רגע, אבל איזה מלבן? יש 2 :-\ בכל אופן, יצא לי משהו כזה: [x=רוחב y=אורך] x+3=y0.05x*0.03y=228.42 אני בכיוון?
פורסם 2009 באפריל 1316 שנים המשווואה הראשונה בסדר, השנייה לא.שים לב ש-5% זה השוליים (כל אחד הוא 5%). ה-5% האלה לא נכללים בחישוב של השטח של המלבן הפנימי.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.