עבור לתוכן

יותר ג'יגה בפחות כסף?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להוסיף הארד דיסק אז בדקתי בזאפ. במהלך הבדיקה ראיתי משהו מוזר שאני לא מבין- שלושה כוננים של WD, 3.5 אינץ', SATA2, 7200 RPM שהזול מביניהם הוא הגדול יותר.

אני מדבר על:

WD3200AAKSGB 320 Caviar Blue Western Digital

WD2500AAKSGB 250 Caviar Blue Western Digital

WD2500AAJSGB 250 Caviar Blue Western Digital

(לינק לחיפוש http://tinyurl.com/cvzz9d)

ההפרש במחיר לא משמעותי בכלל אבל העניין לא ברור. אני אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי מה ההבדלים ביניהם ולמה ה- 320 זול יותר.

בנוסף, ראיתי באחד הדיונים איזכור לפלטות אבל לא מצאתי הסבר. אני אשמח גם להסבר בנושא הזה.

שוב, תודה מראש על העזרה המבורכת שאתם עושים!

פורסם

אולי ה-250 ג'יגה כבר לא מיוצרים, אני לא יודע..

הם פחות נפוצים, אנשים כבר לא משקיעים היום בנפח זול כשבעוד כמה שקלים יש לך 500-640 ג'יגה (באיזור ה-300 שקלים).

פורסם
  • מחבר

למישהו יש מושג?

מה לגבי הפלטות?

פורסם

מה לגבי הפלטות? מה השאלה?

פורסם
  • מחבר

מה זה פלטה בכלל?

מה ההבדל בין פלטה אחת או יותר- רעש? עמידות? מהירות? שחיקה?

תודה

פורסם

הפלטות נראות כמו דיסקים לצריבה (רק נראות), על הפלטות יש חומר שרגיש למגנטיות וראשי הקריאה-כתיבה מסמנים את המידע על הפלטות. בשנים האחרונות לא היו הרבה שיפורים בתחום הכוננים הקשיחים, זהו עדיין רכיב שאינו מתקדם כ"כ, והשיפור שתמיד אפשר לעשות הוא להגדיל את הנפח שבפלטה אחת. כוננים חדשים מציגים פלטה בנפח 500GB. אם כי גם פלטות של 320/344GB וכדו' הן לא כ"כ ישנות.

ככל שיש יותר פלטות- ההנעה שלהן צורכת יותר חשמל, ישנה יותר פליטת חום ורמת הרעש גבוהה יותר.

ככל שיש פחות פלטות עם אותו נפח- למשל 1TB שמחולק ל-2 פלטות של 500GB לעומת 1TB שמחולק ל-4 פלטות של 250GB. במקרה שכזה הכונן בעל 2 הפלטות יהיה מהיר יותר (תאורטי כמובן, זה יכול להיות אחרת בפועל) כי צפיפות המידע היא ברמה גבוהה יותר ולכן ראשי הקריאה-כתיבה צריכים לנוע פחות מאשר הם היו צריכים לנוע בכונן שבו 4 פלטות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים