עבור לתוכן

איחסון מסמכים לטווח ארוך

Featured Replies

פורסם

דרושה לי שיטה אמינה.

עדיף דיגיטאלית לגיבוי ואחסון של המסמכים שלי לטווח ארוך. חלק אני שומר ב GMAIL שלי אבל זה מי יודע מה אמין\מאובטח. וגם קשה לשמור בזה על סדר.

מסמכים כוונתי דיפלומות.תעודות מכל הסוגים. קבלות.אחריות וכאלה. דברים שיש מצב שלא אזדקק להם 5-10 ואף שלושים שנה.

פורסם

תאחסן בכמה וכמה צורות

*ג'ימייל

*במחשב שלך ומחשבים\דיסקים קשיחים אחרים

* DOKים

*אחסון באינטרנט\לצרוב

אם לשלב כמה האפשרויות הנל אז יהיה בסדר

פורסם

Skydrive + Gmail + Yahoo Mail, לאכסן עותק על כל אחד מהם.

DOK, דיסק שתצרוב ותשמור בקופסא.

פורסם

^

לא לשכוח לאטום את הדיסק הרמטית ואז לתקוע אותו בתוך קופסאת קרטון ואותה לצפות בפצפצים- ככה לעולם המידע שלך לא יהרס. :xyxthumbs:

רוצה עוד יותר לשמור על המידע? גבה אותו על המחשב, על DOK, ב-5 מיילים שיש לך ואז שלח לגיבוי עם סיסמה אצל כל אחד מחבריך ואני מבטיח לך שהקבצים יחזיקו לך בכיף 30 שנה! ;D

השאלה היא הם יהיו קריאים? ::) הפורמטים משתנים ולא בטוח שעוד 10 שנים אפילו תצליח לקרוא קבצים של היום.. :smile1:

פורסם
  • מחבר

זה לא ממש עוזר.

אני לא יכול כל פעם שיש לי מסמך חדש לעבור דרך שבעה מדורי בזבוז זמן בשביל לשמור אותו.

אני צריך דרך כמה שיותר אמינה.זולה/נוחה לגבות מידע לטווח של 100 שנה.

פורסם

דיסק של ורבטים+ צריבה על מהירות מינימלית+ אחסון בקופסה איכותית.

אין יותר טוב מזה.

פורסם

+דיסק קשיח חיצוני שעובד בסנכרון לא יזיק גם.

פורסם

לא הייתי שומר מסמכים חשובים בGMAIL או כל פתרון חינאמי אחר, תקראו את הEULA של כל השרותים הללו ותראו שהזכויות לתוכן שייכות לחברה המספקת את השרות, היו כבר מספר תקריות עם הגשת פטנטים עקב שימוש בשרותים כאלה.

יש לא מעט חברות שמספקות שרותים כאלה בתשלום בעלות של כמה עשרות דולרים לשנה לנפח בסיסי של כמה מאות מגה בייטים עד לכמה גיגות בודדות שמספיק לרוב השימושים, החברות גם מתחייבות על זמינות וגיבוי מלא של המידע ואנונימיות מוחלטת.

אם מדובר על נפח גדול של כמה עשרות גיגות, השכרת שטח אחסון בData Center ממוצע לנפח של 150-250GB תעלה כ30 דולר לחודש, שוב עם הבטחה מוחלטת לגיבוי, זמינות וגישה למידע מכל מקום ובכל זמן והגנה על הפרטיות.

הכל שאלה של עד כמה חשוב לך להגן על המידע, על הפרטיות שלך, ולהבטיח לעצמך זכויות בלעדיות על המידע, כיום העניין לא מוסדר באופן חוקי, ולכן זה מסתכם בEULA הספציפי של השרות + חוקי הזכויות יוצרים הקיימים היום, כלומר אם אתה יוצר עותק דיגיטאלי של שיר שכתבת השיר שייך לך אבל העותק יכול להיות שייך לחברה שבה אתה מאחסן אותו, אם השתמשת בעותק הדיגיטאלי בשביל למכור את השיר החברה עלולה לתבוע זכויות על הרווחים מכל העניין הזה כיוון שדה פאקטו השתמשת בעותק השייך לה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים