עבור לתוכן

המחשב נתקע בזמן עליה

Featured Replies

פורסם

זה קורה לי לעתים בדיוק כפי שאתה מתאר שזה קורה אצלך. אמנם זה קורה לעתים נדירות יחסית, אך מפעם לפעם גם אצלי המחשב נתקע לאחר איתחול מזדמן. כדי לחזור למצב נורמלי, אני מנתק את המחשב מהחשמל, ממתין כ-2 דקות, מחבר לחשמל מחדש ומפעיל שוב והכול תקין. הרכיבים במחשב שלי כולם חדשים ותקינים, נבדקו לאורך כל הדרך ונמצאו תקינים. (נבדקו במחשב אחר, פריט אחרי פריט, כולל המעבד עצמו).

לא מצאתי את הסיבה להימצאות חשמל סטטי שגורם לדעתי לתקיעת המחשב, אך היות ועל-ידי הניתוק מהחשמל והחיבור מחדש אני מצליח להביא לתקינות המחשב לאורך ימים לאחר מכן, אני מצליח לחיות עם בעיה זאת.

אולי אצלך הסיפור דומה לשלי.

פורסם
  • מחבר

:hizuk:

ראיתי שיש כבר גירסאות מתקדמות יותר ל BIOS. האם עליה בגרסה שקולה לאיפוס? במקרה שלי יש לי dual bios flash - האם להעתיק גרסא חדשה למשני?[br]פורסם בתאריך: 14.04.2009 בשעה 11:29:45

זה קורה לי לעתים בדיוק כפי שאתה מתאר שזה קורה אצלך. אמנם זה קורה לעתים נדירות יחסית, אך מפעם לפעם גם אצלי המחשב נתקע לאחר איתחול מזדמן. כדי לחזור למצב נורמלי, אני מנתק את המחשב מהחשמל, ממתין כ-2 דקות, מחבר לחשמל מחדש ומפעיל שוב והכול תקין. הרכיבים במחשב שלי כולם חדשים ותקינים, נבדקו לאורך כל הדרך ונמצאו תקינים. (נבדקו במחשב אחר, פריט אחרי פריט, כולל המעבד עצמו).

לא מצאתי את הסיבה להימצאות חשמל סטטי שגורם לדעתי לתקיעת המחשב, אך היות ועל-ידי הניתוק מהחשמל והחיבור מחדש אני מצליח להביא לתקינות המחשב לאורך ימים לאחר מכן, אני מצליח לחיות עם בעיה זאת.

אולי אצלך הסיפור דומה לשלי.

האם גם אצלך הוא נתקע תמיד באותו מצב מסך?

האם גם אצלך מופיע שיבוש בגרפיקה של הלוגו?

איזה לוח אם וכרטיס מסך יש לך?

אולי נמצא איזה מתאם בין המקרים.

פורסם

אם המחשב עבד תקופה ארוכה באופן תקין עם גירסת ביוס הנוכחית ופתאום התחילו להופיע בעיות אז זה לא קשור לגירסה של הביוס.

באופן כללי אם עפ"י תאור גרסת הביוס החדשה נפתרות תקלות מאג'וריות אז כן שווה לעדכן.

אבל תחילה תנסה לאפס את הגדרות הביוס ע"י הוצאת סוללה או ג'ימפור או בתוכנת הביוס עצמה (אם המחשב עובד).

פורסם
  • מחבר

אם המחשב עבד תקופה ארוכה באופן תקין עם גירסת ביוס הנוכחית ופתאום התחילו להופיע בעיות אז זה לא קשור לגירסה של הביוס.

באופן כללי אם עפ"י תאור גרסת הביוס החדשה נפתרות תקלות מאג'וריות אז כן שווה לעדכן.

אבל תחילה תנסה לאפס את הגדרות הביוס ע"י הוצאת סוללה או ג'ימפור או בתוכנת הביוס עצמה (אם המחשב עובד).

בכל זאת הייתי מבקש להשוות את התופעות ביננו ולהבין אם אנחנו מדברים על אותו הדבר.

אם אצלך ואצלי זה בדיוק אותו הדבר אז כדאי למצוא את המכנה המשותף.

לא ברור לי מה קשור חשמל סטטי לנושא. הרי המחשב כבר מורכב וונמצא במארז מתכתי מוארק.

פורסם

לא לפי סדר השאלות שלך, אך התשובות נוגעות לכל שאלותיך:

הלוח שלי הו G31-MS2L

כרטיס המסך הוא GF9500GT

לא הבחנתי בתקלות בגרפיקה.

תמונת המסך אצלי, כשזה קורה, זהה לתמונת המסך שאתה היצגת כאן.

כפי שהסברתי קודם, זה נראה לי כהפרעה של חשמל סטטי, בכל אופן אני ניסיתי את כל אפשרויות הניתוקים וחיבורים מחדש של חומרת העזר הנלווית (זיכרונות, כרטיס מסך, כוננים וכו') ולא הצלחתי להתגבר על הבעיה. בכל מקרה, כשזה חוזר על עצמו, לא לעתים קרובות מדי, אני, כאמור מנתק מהחשמל, ממתין כדקה או שתיים, מחבר מחדש והמחשב עולה ועובד כמו חדש.

אם למישהו יש ידע נרחב יותר, אשמח לדעת על כך גם אני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים