עבור לתוכן

המחשב נתקע בזמן עליה

Featured Replies

פורסם

מצ"ב תמונה שצילמתי כשהמחשב תקוע.

התופעה חוזרת על עצמה מדי פעם ותמיד באותו האופן.

אם המחשב הצליח לעלות אז הוא כבר לא ייתקע.

לא הצלחתי למצוא קשר לסיבה שגורמת לו פתאום להתקע או פתאום לעלות באופן תקין.

לפעמים עוברים שבועות לפני שהוא נתקע.

האם יש איזה דרך שיטתית למצוא את הגורם לתקלה בזמן שהיא כבר קורית?

האם יש דרך לעקוב אחרי רצף הפקודות שמבצע המחשב בזמן עליה? למשל מה הפקודה הבאה אחרי המסך הנוכחי? אולי זה יתן רמז?

[attachment deleted by admin]

פורסם

נראה שהכרטיס מסך החליט לצאת לפרישה מוקדמת.

פורסם

המחשב ב- OC ?

פורסם
  • מחבר

נראה שהכרטיס מסך החליט לצאת לפרישה מוקדמת.

תוכל לפרט מדוע לדעתך זה כרטיס המסך? ואם זה כרטיס המסך אז מדוע הוא עובד ללא בעיות לאחר עליה מוצלחת?

שים לב, התופעה קורית רק לפעמים וגם אז רק בזמן BOOT ובדיוק באותו התזמון.

[br]פורסם בתאריך: 13.04.2009 בשעה 09:58:57

המחשב ב- OC ?

המחשב לא ב OC.

פורסם

אם זה לפעמים עובד טוב, ואחרי שזה עולה זה לפעמים ממשיך לעבוד טוב לאורך זמן, אז אולי זה בעיה במגעים של משהו.

אני הייתי מנתק מנקה ומחבר מחדש את כל חיבורי החשמל והכרטיסים כולל זכרונות.

מכיוון שלפרק את המעבד מצריך ניקוי ומריחת משחה טרמית מחדש עדיף להשאיר כמו שהוא בשלב זה, גם הסיכוי שהבעיה בו לא גדול במיוחד.

איפוס ביוס אולי לא קשור אבל גם זה הייתי מנסה על הדרך.

פורסם
  • מחבר

אם זה לפעמים עובד טוב, ואחרי שזה עולה זה לפעמים ממשיך לעבוד טוב לאורך זמן, אז אולי זה בעיה במגעים של משהו.

אני הייתי מנתק מנקה ומחבר מחדש את כל חיבורי החשמל והכרטיסים כולל זכרונות.

מכיוון שלפרק את המעבד מצריך ניקוי ומריחת משחה טרמית מחדש עדיף להשאיר כמו שהוא בשלב זה, גם הסיכוי שהבעיה בו לא גדול במיוחד.

הכיוון שאתה מציע נשמע לי הגיוני.

מה שמטריד אותי זו העובדה שברגע שהמחשב עולה הוא יעבוד לנצח. לא קרה אפילו פעם אחת שהוא קפא בזמן עבודה.

התזמון של קפיאת המחשב בזמן העליה בדיוק באותו המקום אמורה לתת כיוון כלשהו.

הוא קופא בזמן הצגת הגרפיקה הצבעונית של DUAL BIOS ו\או תצוגת גרפיקה של חסכון באנרגיה.

ראה גרפיקה משובשת בזמן הקפיאה.

אגב תהליך הבדיקה העצמית (POST) עובר בהצלחה - יש ביפ יחיד וקצר.

פורסם

הארטיפקט הגרפי על המסך דיי מסביר את עצמו.

פורסם
  • מחבר

הארטיפקט הגרפי על המסך דיי מסביר את עצמו.

כלומר?

אתה מתכוון שיש בעייה בכרטיס הגרפי?

מדוע הבעייה לא קורית בזמן עבודה?

האם ייתכן שיש בעיית התעוררות של רכיב כלשהו בכרטיס הגרפי (שעון, ממיר ז"י, .....).

כלומר, ברגע שהוא התעורר אז הוא יעבוד for good אך בכל פעם שמפעילים את המחשב יש רצף פעולות שלא פועל בכרטיס הגרפי?

מדוע POST עובר תקין?

פורסם

קשה להגיד באופן מדוייק איפה הבעיה בכרטיס מסך אבל הופעה של ארטיפקטים כאלו על המסך מסמנת קודם כל בעיה בכרטיס הגרפי.

זה יכול להתבטא גם בארטיפקטים המשך בסביבת חלונות, הצגת תווים אקראיים במקום המקוריים מחוץ לסביבה הגראפית (גם שינוי צבעים), התחממות פתאומית ובלתי נשלטת ובעיות של video overlay.

לי אישית פשוט יצא לחוות את כל זה עם ה7900GT הישן שלי שמת מוות קליני בהדרגה.

פורסם
  • מחבר

קשה להגיד באופן מדוייק איפה הבעיה בכרטיס מסך אבל הופעה של ארטיפקטים כאלו על המסך מסמנת קודם כל בעיה בכרטיס הגרפי.

זה יכול להתבטא גם בארטיפקטים המשך בסביבת חלונות, הצגת תווים אקראיים במקום המקוריים מחוץ לסביבה הגראפית (גם שינוי צבעים), התחממות פתאומית ובלתי נשלטת ובעיות של video overlay.

לי אישית פשוט יצא לחוות את כל זה עם ה7900GT הישן שלי שמת מוות קליני בהדרגה.

האם התופעות אצלך כללו גם קפיאה בזמן BOOT של המחשב, או תופעות בזמן פעולת המחשב?

לדעתי יש לאבחנה הזו חשיבות.

ייתכן ובאמת הבעייה בכרטיס הגרפי. בתופעות שאינן "סופניות" אלא חוזרות באופן אקראי קשה מאד לבצע פעולה מתקנת ולדעת שהיא תוקנה.

כרטיס גרפי שלי הוא gainward ultra/1980 מבוסס 6600GT משנת 2005.

חוץ מהתופעה הנ"ל הוא מתפקד יפה מאד ואפילו לאחרונה הוספתי לו עוד מסך. התופעות התחילו לפני הוספת המסך.

פורסם

לא ציינתי שמדובר ב100% תקלה של כרטיס מסך, אבל לא יזיק יהיה לשים כרטיס אחר ולבדוק אם זה חוזר על עצמו או לא כדי לבודד את מקור הבעיה.

פורסם
  • מחבר

לא ציינתי שמדובר ב100% תקלה של כרטיס מסך, אבל לא יזיק יהיה לשים כרטיס אחר ולבדוק אם זה חוזר על עצמו או לא כדי לבודד את מקור הבעיה.

התקלות שלנו שונות.

החלפת כרטיס מבחינתי זה ללכת ולקנות כרטיס חדש. אין לי כרטיסים חלופיים במדף.

זו גם הסיבה שאני מנסה להבין את התופעה לפני שאני מבצע איזה פעולה.

אם המחשב היה נשאר תקוע לתמיד אז קרוב לוודאי שהייתי מביא אותו למעבדה ושהם ינסו להחליף עד שימצאו מה מקולקל. אבל, למזלי אני עדיין לא במצב זה.

פורסם

אתה לא חייב לקנות כרטיס חדש בשביל משהו כזה אלא לבקש ממישהו כרטיס לכמה ימים ובמקביל כרטיס חדש זול יעלה לך לא יותר מ150 ש"ח וגם יהיה ספייר לעתיד.

פורסם
  • מחבר

אתה לא חייב לקנות כרטיס חדש בשביל משהו כזה אלא לבקש ממישהו כרטיס לכמה ימים ובמקביל כרטיס חדש זול יעלה לך לא יותר מ150 ש"ח וגם יהיה ספייר לעתיד.

תודה לך. אנסה לבדוק אופציות נוספות.

פורסם

:hizuk:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים