עבור לתוכן

צורב נתקע בפעם השלישית של הצריבה.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

תודה מראש לכל מי שנכנס בכדי לעזור לי, שיהיה חג שמח וחופשה נעימה לכולם.

אוקיי, אז כמו שהכותרת אומרת, יש ברשותי את הצורב הבא PHILIPS SPD2412T, עכשיו לראשונה יצא לי להשתמש בו לפני כמה שבועות. כשצרבתי אז הכל היה בסדר, שני דיסקים ראשונים הוא צרב בסדר גמור, אומנם טיפה איטי ביחד לצורב של אחי ואחותי - 1 וחצי 2 דקות יותר.. אבל חוץ מזה הוא צרב בסדר גמור, עכשיו כאשר הצורב הגיע לצריבה השלישית, הוא פשוט נתקע ב13%, נתקע לחלוטין, ממש ככה המחשב לא זז ולא יכלתי להזיז אפילו את העכבר לאחר כמה דקות של תקיעה. עכשיו לאחר עוד כמה דקות המחשב פשוט ריסט את עצמו לבד, בהתחלה חשבתי תקלה לגיטימית, שקורה שהיה מתרחשת פעם ב.. חשבתי גם אולי בגלל שגלשתי באותו זמן (אבל חשוב לציין שרק גלשתי.. כל שאר התוכנות היו סגורות), עכשיו אמרתי בסדר בקטנה, הלך דיסק של 4.7 ג'יגה אחד, אבל לפחות שלא יקרה שוב. עכשיו לאחר כמה בירורים וכו' גיליתי שהיה לי טמפ מטורפות של 80 במעבד במנוחה! אז אמרתי שלא נדע מה זה בזמן צריבה.. אז בקיצור הבעיה נפתרה ועכשיו במנוחה הוא עומד על 40-45 מעלות שזה בסדר לחלוטין, בקיצור חזרתי שוב לצרוב לאחד שהבעיה נפתרה, ועוד פעם בדיסק השלישי זה נתקע, על 14% כאילו דיסק ראשון צורב בסדר, דיסק שני בסדר(עוד פעם עם הבדל של 2 דקות בערך.. אבל בקטנה העיקר שבסדר) ושוב בשלישי כמעט באותו אחוז - נתקע לחלוטין.. ואז שוב פעם אותו דבר.. המחשב נתקע.. העכבר.. ריסט עשה לעצמו(לא אני עשיתי, המחשב עשה לעצמו). ניסיתי עוד פעם.. דיסק ראשון צורב סבבה, כנ"ל שני.. שלישי עוד פעם.. אותו תהליך עד לריסט.. אמרתי ראבק מה הצורב סופר כמה דיסקים עד שהוא נתקע? בינתיים דפק לי 5 דיסקים(4 אבל עוד 1 שלא זוכר איפה הוא נדפק בדרך) בקיצור התחלתי לחטוף קריזה, כמה דיסקים הצורב יכול להרוס? 1 2 בסדר.. אבל 5? בקיצור בדקתי לעומק, ואמרתי אולי בגלל שאני צורב מכונן קשיח חיצוני והוא עובר למצב מנוחה אחרי 10 דקות כשהוא InActive אז אמרתי אולי זה המקור לבעיה - יש ברשותי Seagate Free Agent 1TB, עכשיו מוגדר שאחרי 10 דקות Inatcive הוא יעבור למצב מנוחה ואז כאילו כשאני צורב ואחרי 10 דקות - שזה מספיק בינתיים 2 דיסקים ואז בדיסק השלישי נתקע כבר בהתחלה.. אמרתי אולי זה המקור לבעיה.. בקיצור העברתי לכונן שולחן העבודה - כונן C - ראשי ואז צרבתי, ועוד פעם ראשון, שני, שלישי הופל'ה נתקע ב14%.. אמרתי רעבק מה עכשיו לא טוב? הלכתי בדקתי את הטמפ' של המעבד הם היו בסדר גמור.. שום ליבה לא עברה את ה48 מעלות שזה מעולה אפילו.. כנ"ל CPU היה מאוד נמוך.. אולי 8%.. בקיצור אמרתי אולי נעדכן את הכונן מבחינה חומרתית, עידכנתי את הצורב לגירסא הכי חדשה 1.5 וזה הצליח.. באתי צרבתי ובאמצע הצריבה של הדיסק הראשון בדקתי טמפ' של מעבד וכל הרכיבים בכלל והם היו בסדר גמור, גם הCPU לא עבר את ה10%, הגיע לדיסק השלישי.. נתקע ב14% - פה כבר פרשתי.. לא יודע כבר לא בסדר עכשיו.. אבל מה שכן הצלחתי להגיע למצב שהמנהל משימות מגיב לי - מה שלא קרה בפעמים הקודמות והוא יצא לי מנרו, עכשיו כמובן שהדיסק הלך. אבל כמה דברים אני יכול להגיד.. לפני שהוא נתקע ובזמן שהוא נתקע כל הטמפ' היו בסדר גמור, הCPU גמכן, אבל הכונן היה במצב של 98% מניצולו זה כן.. הנורה הבהבה.. ואז הוא הגיע למצב הבא -

nyrzddkn0knn.png

כאילו באמצע הצריבה הצורב יצא למנוחה ולא יצא ממנה, ורק בפעם הזאתי חשוב לציין הצלחתי לצאת מנרו ולא להגיע למצב של ריסט, וגם רק בפעם הזאתי זה הגיע למצב כזה שזה חזר ועשה את מה שרשום.

תודה מראש לכל העוזרים! מצטער על החפירה.

פורסם

בדיסק ה3 זה אותו תוכן כול הזמן שאתה מנסה לצרוב,או שהדיסק שלישי זה כול פעם משהו אחר?

פורסם
  • מחבר

בדיסק ה3 זה אותו תוכן כול הזמן שאתה מנסה לצרוב,או שהדיסק שלישי זה כול פעם משהו אחר?

כל פעם משהו אחר.. תודה על המענה.

פורסם

ניסית לעדכן את הנרו?

פורסם

אני לא מבין משהו,אתה צורב דיסק אחד ולאחר מכן שני ולאחר מכן שלישי?

אז איך האחרי זה,אמרת שאתה יכול שוב פעם לצורב דיסק 1 2,זה קצת לא ברור לי,הפרשי הזמן של הצריבה.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין משהו,אתה צורב דיסק אחד ולאחר מכן שני ולאחר מכן שלישי?

אז איך האחרי זה,אמרת שאתה יכול שוב פעם לצורב דיסק 1 2,זה קצת לא ברור לי,הפרשי הזמן של הצריבה.

תאמין לי שגם לי לא ברור חחח, הדבר הכי מוזר שקרה לי.

וכמו שאמרתי, יש ריסטרט בין לבין וזה מאפשר.. אני לא יודע דיסק שלישי ניתקע קבוע. ולא לא ניסיתי לעדכן, זה משנה משהו? לשני האחים שלי יש את הגירסא הזאתי ולהם זה צורב בסדר, אז אני לא מבין למה שלי תיהיה בעיה..

תודה רבה על הניסיון לעזור!

פורסם

לא הבנת אותי,אם בדיסק ה3 הוא נתקע,איך האחרי זה אתה צורב שוב פעם?

הרי אמרת שאחרי זה עוד פעם 2 דיסקים בסדר,אז זה יוצא לפי מה שאני מבין שאתה מצליח לצרוב דיסק 4 ו5?

:kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

לא הבנת אותי,אם בדיסק ה3 הוא נתקע,איך האחרי זה אתה צורב שוב פעם?

הרי אמרת שאחרי זה עוד פעם 2 דיסקים בסדר,אז זה יוצא לפי מה שאני מבין שאתה מצליח לצרוב דיסק 4 ו5?

:kopfpatsch:

כן אני מצליח לצרוב דיסק 4 ו5.. דיסק ראשון שני.. שלישי נתקע - ריסטרט.. 4 ו5 ממשיכים.. דיסק 6 נתקע.. יותר מזה כבר לא ניסיתי.

פורסם

תבדוק אם תוכנה אחרת,כמו למשל :

http://www.burn4free.com/

אם זה לא עוזר,תכנס לאתר יצרן ותיראה אם יש קשוחה יותר חדשה,אם אין תנסה להחליף את צורב בזה של האחים שלך אולי הוא תקול

פורסם
  • מחבר

תבדוק אם תוכנה אחרת,כמו למשל :

http://www.burn4free.com/

אם זה לא עוזר,תכנס לאתר יצרן ותיראה אם יש קשוחה יותר חדשה,אם אין תנסה להחליף את צורב בזה של האחים שלך אולי הוא תקול

תודה רבה על העזרה.. אבל איך תקול אחי? הוא צורב וצורב טוב. זה לא תגיד שגם כשהוא צורב אז הדיסק פגום.. לא כשהוא צורב הדיסק עובד כמו שצריך.. פשוט לא יודע למה יש פעמים שהוא נדפק ובשביל זה פניתי לפורום כדי שיעזרו לי לפתור אותה אחי, זה שהוא תקול זה לא נראה לי, תקלה לא קורת אחת ל3 פעמים.. או שהצורב עובד והוא צורב לדיסק.. הוא שהוא לא עובד ולא צורב בכלל.. אין פה באמצע.. תודה רבה שוב על העזרה, אבל הכי קל להגיד שהצורב תקול ובכך לפתור את הבעיה ;\. אשמח לעזרה שתבדוק מה מקור הבעיה.

וסליחה אם לא הבנת אותי נכון, אני לא בא עלייך בטענות או משהו, באמת אתה לא חייב לי כלום ואתה רק מנסה לעזור - ומודה לך על זה, אבל באמת הכי פשוט לומר שהצורב תקול ובכך לפתור את הבעיה, אבל בעצם לא פתרנו כלום כי עובדה שהוא עובד, אני רק צריך למצוא למה זה נתקע פעם שלישית.. אם הוא היה צורב והורס את הדיסקים - מסכים איתך הוא תקול.. אבל כשהוא צורב 2 טובים, ואת השלישי לא.. אז זה בעיה אחרת שצריך לבדוק אותה איכשהו..

פורסם

אני חושב שמקום לשבור ראש,זה גם הכי קל להחליף בין הצורבים ולבדוק,האם גם שלו נתקע או לא,ככה זה יתן אינדקציה לגבי מה הבעיה,האם הצורב או לא,אני לא אומר בוודאות שהוא בעייתי,אבל זה מאוד פשוט להחליף צורב ולבדוק,כי אם הוא תקול למה לשבור ראש ולהבין מה מקור התקלה?

חוץ מזה גם הצעתי לך לעדכן קשוחה במידה וקיימת

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה, עכשיו גם נתקע לי על הדיסק הראשון - מה שזה כנראה הייתה מקריות של ארבע פעמים ברצף :|..

אני אחליף צורב עם אחי, וננסה. אחזור לכאן עם תשובות.

תודה רבה על העזרה! מודה לך מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים