עבור לתוכן

איך להתמודד עם ספק שחוסם? מאמר קצרצר

Featured Replies

פורסם

הרבה פעמים קרה לאנשים שונים ברשת, מספקיות שונות, מצב של "חסימת" טורנטים או חסימת הורדה מאתרים שונים.

בזק בינלאומי הייתה היחידה זמן רב שלא אמרו עליה דברים כאלה, עד לאחרונה. אבל הנה, גם הם החליטו ל"חסום".

אני רוצה להסביר משהו לאנשים אחת ולתמיד :

אין התחייבות כרגע בארץ, מאף ספקית, למהירות מסויימת לחו"ל או לLOCATION כלשהו בכל רגע נתון, וגם אין התחייבות כזאת מאף ספק אחר בעולם.

כאשר אתה רוכש 5 מגה לדוגמא, אתה מקבל 5 מגה לשרתים של אותו הספק, מה שאתה מקבל החוצה זה לא באחריות או בהתחייבות,

בוא נעבור רגע לנושא אחר, עלויות מבחינת ספק, האם אתם יודעים, שלקוח שמוריד 200-300 ג'יגה בחודש בטורנט, יכול לעלות לספקית (מבחינת עלויות נטו) כ300-400 שקל בחודש ?

חסימה לא מתבצעת מצד ספקיות כמעט,

מה שמתבצע זה TRAFFIC SHAPING בעיקר על מנת לחסוך בעלויות.

תשכחו מהטענה "אני קניתי 5 מגה"...אתה קנית 5 מגה, לשרת של הספק שהתחברת אליו,

לא לארגנטינה\ספרד\איטליה\ארה"ב.

יש מספר ספקיות אינטרנט בעולם שמחייבות על פי תעבורה ולא רק על פי מהירות,

אם ניצור "גל התנתקויות" מספקיות כתוצאה מTRAFFIC SHAPING למקורות מסוימים, זה יכול גם להתחיל בארץ

ובעיקר שיתחיל העידן של ה20 מגה בארץ. אתם לא הייתם רוצים לשלם 500 שקל בחודש על אינטרנט נכון ?

לאחרונה יש איטיות שמורגשת בספקיות שונות בשעות שונות אשר גוברת מהעבר,

הסיבה לזה היא פשוטה, לאחרונה יש מיתון כפי שאתם יודעים והספקיות מכינות את עצמם,

ונאלצות לחסוך בעלויות,

יצירת TRAFFIC SHAPING למקורות מסוימים יכול לחסוך מאות אלפי שקלים בחודש,

והכמויות לקוחות שמתנתקים כתוצאה מזאת לא משמעותית לפגיעה כלשהי בחברה כלשהי גם מבחינה עתידית.

השאלה שנשאלת בסופו של דבר, היא איך בנאדם, שרוצה לקבל 5 מגה, גם לחו"ל, בצורה קבועה, יכול להשיג זאת ? בלי TRAFFIC SHAPING

התשובה היא שוב לשלם פשוט הרבה,

לקנות קו של 10 מגה בארה"ב של UPLOAD וDOWNLOAD בלי TRAFFIC SHAPING כלל ובלי הגבלת תעבורה עולה במקום הכי זול כ100 דולר,

כשאנחנו מדברים על חוות שרתים בארץ, שמספקות קו של 10 מגה לדוגמא, אתה נתקל במשהו אחר לגמרי,

קו של 10 מגה נתון בכל רגע בחוות שרתים עולה בנטוויזין לדוגמא כ450 שקל בערך,

זה העלויות האמיתיות של ספק, וגם ה10 מגה שאתה מקבל בחוות שרתים לא משומש כמו שלפעמים משומש קו של 5 מגה אצל לקוח ספק רגיל...

המצב מחמיר לדוגמא בחוות השרתים של 012, שם המחיר זול יותר, אבל אם יש ניצול ממשי, החווה יכולה לחסום לך את הגישה לIP בטענה ש"אתה יוצר עומס".

לקוחות עסקיים גדולים משלמים הון תועפות על מה שאתם משלמים על 5 מגה, ולפעמים לא מקבלים בדיוק הרבה יותר ממכם.

המלחמה נגד הספקיות היא פשוט לא מוצדקת לצערי, וכל הכעס שמצטבר הוא כעס שלא אמור להצטבר,

אתם מקבלים מוצר בזיל הזול ובאיכות יחסית גבוהה מאוד,

אל תשכחו שגם בחוות שרתים שהמחירים הם כפי שציינתי, אתה מחובר ישירות בLOCATION מסויימים, ופה יש תשתית גם שמסופקת ברחבי הארץ בLOACTIONS שונים..

התשתית היא סה"כ גישה לספק אמנם, אז זה עלויות שונות, אבל בכל אופן גם זה מרכיב בעניין,

בכל מקרה, אם אתם לא מרוצים מהTRAFFIC SHAPING שהספקית שלכם עושה כרגע,

ואתם מורידים הרבה,

אז אל תתלוננו ואל תלחמו, פשוט תרכשו חשבון בשתיים-שלוש ספקיות שונות,

ובהתאם לTRAFFIC SHAPING שנעשה באותו רגע בספק מסוים תעברו להשתמש בספק אחר,

זה פתרון הרבה יותר טוב מאשר להתנתק כל רגע מספקיות ולהתחבר לספקיות אחרות, וזה פתרון תמידי ל"מאבק" הלא מוצדק בעליל שלכם.

כל הטענות נגד בזק בינלאומי מופרחות, נגד ספקיות אחרות, אם התלונה היא על חסימת פורטים ספציפים- זה לא מוצדק,

אך אי אפשר לטעון נגד TRAFFIC SHAPING נגד אף ספקית.

וגם ספקיות מודות אם תדברו איתם בגישה אחרת ---- ספקית יכולה להודות שיש עומסים מסוימים ועקב כך יש איטיות ממקורות שונים.

בדיוק מאותה סיבה אתם יכולים לרכוש חבילת "גיימר" ששם יש הבטחה שאתם לא נפגעים בשעות העומס,

אבל שוב, גם שם, אין הבטחה לTRAFFIC SHAPING.

זה לא עבודה בעיניים, זה פשוט מה שספקיות מסוגלות לספק וזה ההסכם שלכם איתם.

זה לא משהו חדש, זה פשוט שאנשים מתעקשים ולא מעוניינים להקשיב לאמת.

אל תשכחו שבעבר אינטרנט היה מושלם על בסיס פעימות ועל בסיס דקות, גם מבחינת ספקיות,

זו תקופה שהעלויות היו מטורפות.

עכשיו עקב הנושא של שיתוף קבצים ואתרי סרטונים וגורמים שונים העלויות של הספקיות עולות בכמות עצומה.

אספקה של 5 מגה לכל לקוח נתון הייתה גורמת להתפרקות של כל ספק, גם אספקה של 5 מגה ל20 אחוז מהמשתמשים באופן קבוע הייתה גורמת להתפרקות של כל ספק.

ואין לכם זכות להתלונן, זה לא המוצר שרכשתם!

אתם רכשתם 5 מגה לשרתים של הספק שלכם, ומכאן החוצה זה תלוי בעומסים ובמצבים נתונים.

מקווה שחלק ממכם החכימו, אשמח אם ננהל דיון בצורה יותר מקצועית ועניינית בנוגע ל"חסימה" של הספקיות השונות,

עם ההבנות הנוכחיות.

שלפחות הבנתם איזה מוצר רכשתם מהספק שלכם.

חג שמח לכולם

פורסם

יש הבדל עצום בין DEDICATED ובין SHARED .. עסקי משלם עבור הראשון אנו משלמים עבור השני.

דבר שני, אף אחד לא מתלוננן על איטיות, כלנו מתלוננים על חסימות ושיבושים שהספקים עושים לנו. אף אחד לא יבוא ויתלוננן אם קבל פעם 50KB\SEC ופעם 300KB\SEC לפי רמת העומס על הספק - אבל בטח ובטח יבוא להתלוננן כאשר ידע שהספקים משבשים וחוסמים ועושים הגבלות מכוונות ללקוחות שלהם

וזה ההבדל.

פורסם

אתה צודק, אני גולש ב750KBit, שלדעתי זה מספיק, אבל מפריע לי שאפילו את זה לפעמים הם לא מספקים.

ולמרות זאת, הייתי בכיף מסכים איתך אם הם היו מספקים פינגים נורמליים, למה אני לא יכול להיכנס בערך ל90% ממשחקי הMMO או לסבול בכל משחק מפינג של מינימום 300 וזה עוד אם יש לי מזל

פורסם
  • מחבר

חוסמים ? מי חוסם לך ?

אמרתי, מי שחוסם, זה לא בסדר

המאבק נגד הגבלה היא לא מוצדקת

כי מותר לספק להגביל

זה בדיוק ניכר מכתוצאה של עומס,

ושוב ניכר שלא הבנת מה קנית.

אם ספק חוסם לך פורט מסוים זה לא תקין, אבל אף ספק לא חוסם לך שום פורט

אם ספק מגביל לך מהירות למקור מסוים- זה תקין ומותר וחוקי ובסדר!

פורסם

חוקי או לא חוקי זה באמת לא משנה מה החוק אומר

בגלל זה אנשים מצביעים ברגליים...

עברו מ012\017 ל-014

ועכשיו ינדדו מ 014 ל-018\ORANGE

אנחנו לא אמורים לסבול אז הזבל של הספקים.

פורסם

תתחילו להוריד ולהעלות דברים בלילה...

בין 12:30-16:00 יש תעומס הכי גדול...

פשוט אל תורידו..

פורסם
  • מחבר

חוקי או לא חוקי זה באמת לא משנה מה החוק אומר

בגלל זה אנשים מצביעים ברגליים...

עברו מ012\017 ל-014

ועכשיו ינדדו מ 014 ל-018\ORANGE

אנחנו לא אמורים לסבול אז הזבל של הספקים.

בנתיים קראתי מספר תגובות שלך ואתה הרבה פעמים אומר דברים לא נכונים,

צר לי, אבל הספקיות לא עושות לך שוב "זבל"

תמשיכו לנדוד לכם, עד שתכנסו לנדודי שינה

זה לא המטרה ולא הפתרון

אני רק מקווה שאתם תשלמו את ה500 שקל על ה20 מגה עוד מעט, בכל הספקיות

כי אני לא הולך לשלם,

לי יש קומבינות :)

הייתה לך פשוט התעלמות מוחלטת מכל מה שהסברתי פה,

שיהיה לך חג שמח...

אם אפשר דיון יותר מקצועי אנשים..

פורסם

נו באמת..

כל התגובות שלך הם באו רק להגנת הספקים.. כנראה אתה או חדש פה או עובד אצל אחת מהספקיות.

בלי כשר, אני אמשיך לנדוד ולתת האת הכסף שלי לספקית שאני באמת חושב שהם שווים את הכסף.

ואתה תמשיך להדפק על ידם.

בהצלחה גבר. אה, סליחה.. פילוסוף

פורסם
  • מחבר

נו באמת..

כל התגובות שלך הם באו רק להגנת הספקים.. כנראה אתה או חדש פה או עובד אצל אחת מהספקיות.

בלי כשר, אני אמשיך לנדוד ולתת האת הכסף שלי לספקית שאני באמת חושב שהם שווים את הכסף.

ואתה תמשיך להדפק על ידם.

בהצלחה גבר. אה, סליחה.. פילוסוף

לא הגנת הספקים,

יש תגובות שציינתי שיש איטיות בבזק בינלאומי לעומת אקספון

אבל אין לי שום תלונה נגד זה.

כי קניתי מוצר מסוים ואני מקבל אותו ויותר מזה.

זה מה שאתה צריך להבין..

אם אתה לא מרוצה מהמוצר שקיבלת (וקיבלת אותו)

אז אתה יכול לעבור,

אבל אין לך שום זכות להגיד "זה לא בסדר" או "דפקו אותי"

אתה יכול להגיד "לא מתאים לי"

אבל כל ספקית שלא תעבור אליה, בסופו של דבר יהיה TRAFFIC SHAPING וגם באורנג' וגם באקספון מתבצעים ברגע כאלה TRAFFIC SHAPING.

ודרך אגב, אני בן 19, אני בצבא, איזה ספקית אתה חושב שתקבל אותי ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים