עבור לתוכן

לא מבין את כל היפנים האלה שמתאבדים בגלל כסף.

Featured Replies

פורסם

יוצא לשמעו מדי פעם על כל מיני יפנים שמתאבדים בגלל כסף.

לא נראה לכם מטופש? הרי גם אם בן אדם חי במדינה הזאת (מדינה מערבית) עם משכורת של מלצר, הוא עדיין ב-25% העשירים (המפותחים/המערביים) בעולם.

ואפילו אם נהיה ממש קיצוניים ונגיד שאין לו משפחה אין לו חברה אין לו ביטוח לאומי והוא גר ברחוב, הוא עדיין חי יותר טוב מרוב העולם (בכל זאת הוא לא צריך לצוד או למות)

כל ההיסטוריה האנשים הכי תותחים - יוליוס קיסר, נפוליאון חיו פחות טוב ממה שבן אדם ממוצע חי היום (לא היה להם אוטו, לא היה להם טלויזיה, לא יכלו לנפוש ברמה שנופשים היום, לא יכלו להיות בריאים כמו היום)

רוב העולם זה מדינות כמו אפגניסטן, אנטרטיקה, אפריקה, כל מיני חורים באסייה, שבטים בדרום אמריקה שחיים על האמזונס

בסין סבא שלי סיפר לי (מתי שהוא היה, לפני כמה שנים) הרבה עובדי מפעלים שמייצרים לנו כל מה שמסביבנו ישנים בתוך מערה

הודו כמה שזה חור (ברמה כזאת שאנשים מתרחצים בנהר שהם שורפים בו גופות ויש להם יד אחת לאוכל ויד שנייה לנגד את התחת) הם יודעים להעריך את החיים, ולא עושה רושם שכל כך רע להם

אפילו שפה בן אדם שחיי בקרטון חיי יותר טוב מהם (שירותי בריאות, פוטנציאל להתפתח, מגוון מזון, נעליים)

אפילו דונאלד טראמפ פעם היה חייב מיליוני דולרים, והיום הוא דונאלד טראמפ

וגם אם לא הוא עדיין היה יכול לחיות בדירה אולי לא במקום הכי טוב, אבל עדיין ברמה יותר גבוהה מרוב העולם ובלי שהיה חסר לו שום דבר (אוכל/בריאות - דברים בסיסים וקצת מותרות)

בקיצרו תעריכו את החיים :xyxthumbs:

פורסם

:hizuk:

פורסם

הבדלי תרבויות , בגלל זה אתה לא מבין את הסיבה להתאבדויות.

אני לא מתיימר להבין לעמוק את התרבות שלהם, אבל דבר אחד בטוח התרבות שלהם מושתת על כבוד והצלחה

כישלון זה לא אופציה וכנראה שחלקם לוקחים את זה למצב של התאבדות מרוב בושה על הכשלון שלהם.

שלא כמו בארץ או מדינה מערבית אחרת. אצל היפנים עד גיל 18נהוג שהאם מטפלת ומתפחת את ילדיה להצלחה , משום כך משפחות יפניות לרוב קטנות על מנת לתת את כל המאמצים בטיפוח הילד. תופעה שכיחה דוקא בקרב נערים שכשלו בתוחום הלימודים או לחצים רבים הוא ההיקיקומורי, נער המסתגר בחדרו לתקופה מאד ארוכה.

לך תבין אותם... משוגעים על כל הראש :silly:

פורסם

למרות ששם נתבע המושג, לידיעתך, התופעה הזו נפוצה כמעט כפליים בבריטניה. בנוסף, זה לא בדיוק קשור ללימודים ברוב המקרים, זו הפרעת אישיות בשם Acute social withdrawal.

לגבי הקטע של ההתאבדויות-

שאתה עובד 14 שעות ביום אבל עדיין לא מצליח להגיע קרוב ללהחזיר את החוב שלך ב 10 השנים הקרובות.... תאמין לי שגם אתה תשקול התאבדות.

אם מישהו לא מבין את זה, תורידו את העיניים מיפן ותפנו אותן לכיוון פינלנד- שם הם מתאבדים כי משעמם להם. עכשיו את -זה- אני באמת לא מבין.

פורסם

לפעמים ישראל נראית מדינה מדהימה.

מה אני אגיד, אבל עד כמה שזה עצוב, האנשים פה לפעמים נראים ממש שפויים.

[אבל בדר"כ לא :silly:]

פורסם

אז זה שאתה חי יותר טוב מהרבה אנשים בעולם ואתה כביכול עשיר לעומתם (לא אומר שזה לא נכון) זה אמור לנחם אותך?

באמת נראה לך שאנשים כאלה אכפת להם שהם כאילו עשירים ליד המוני אנשים בעולם?

פורסם
  • מחבר

שאתה עובד 14 שעות ביום אבל עדיין לא מצליח להגיע קרוב ללהחזיר את החוב שלך ב 10 השנים הקרובות.... תאמין לי שגם אתה תשקול התאבדות.

רק מי שלא יודע להעריך את החיים מספיק.

בהיי טק לא עובדים 14 שעות ביום?

עזוב, גם אם אתה בפשיטת רגל אתה עדיין יהיה לך דברים כמו נעליים, מזרון, מדי פעם מסעדה.

שאומנם זה נשמע אלמנטרי אבל עדיין זה היה השפע והמותרות של פעם, וגם פעם אנשים חיו טוב וצחקו.

זה לא משנה אם הכיסא שלך באוטו מחמם את התחת או אם יש לך חוף ים פרטי או שיש חוף ים שלעוד אנשים מותר להיכנס.

נכון צריך להחזיר כסף, אבל עדיין אתה חי יותר טוב ממה שחיו כמעט כל ההיסטוריה וממה שרוב הועלם חיי - צריך להעריך את זה.

מקיין ניסה כמה פעמים להתאבד, והבלתי יאמן קרה והיום הוא נשוי לבלונדינית מליינית + אחד האנשים החזקים בארה"ב

פורסם

מקיין ניסה להתאבד כי הוא עבר עינויים קשים בשבי הוייטנאמי.

פורסם

הם יפנים/סינים למה אתה מצפה...

פורסם

רוב העולם זה מדינותכמו אנטרטיקה

אחוז ההתאבדויות באנטרקטיקה נמוך בגלל שהממשלה שם עושה עבודה מצוינת.

אגב זה שאתה אומר שבן אדם שחיי ברחוב חיי יותר טוב מאיזה בן שבטים באפריקה לא אומר כלום, הבן אדם רואה את הסביבה הסובבת אותו וזה מתסכל אותו... קיצר המספר בסוף הניק שלך זה בטח גם הגיל שלך.

פורסם

רק מי שלא יודע להעריך את החיים מספיק.

בהיי טק לא עובדים 14 שעות ביום?

אתה כנראה לא מבין על מה אני מדבר בכלל.

שאתה עובד הייטק שעובד 14 שעות ביום, זה מבחירה. אף אחד לא אומר לך להישאר שם, מי שעושה את זה נשאר מהסיבות שלו, בין אם מדובר בכסף, בנושא העובדה, אם זה מעניין אותו, או משהו אחר.

שאתה עובד 14 שעות ביום בשביל להחזיר חוב ענק שלווית מהיאקוזה המקומית (כי בנק, מן הסתם, לא ישאר הלוואה גדולה מאוד למי שלא בטוח שיוכל להחזיר אותה) וברור לך שלא תוכל להחזיר אותו, יש לך כמה אפשרויות:

1- להיעלם לאנשהו, ולקוות שלא יערבו בזה את המשפחה שלך.

2- לצאת לשנתיים לאיזושהי עבודת פרך, סטייל דיג טונה באוקיינוס על ספינות שנראות כאילו שלפו אותן מסרט אימה כלשהו.

3- להתאבד.

יכול להיות שלחלק מכם זה נשמע כמו איזשהו תרחיש מסרט, אבל זה רחוק מזה. התופעה הזו נפוצה מאוד.

עוד סיבות נפוצות להתאבדות שם זה אם לא עומדים בציפיות של ההורים/משפחה, בעיקר במשפחות אמידות שסומכות על הבן להמשיך את העסק המשפחתי/ההצלחה המשפחתית. מפעילים עליהם הרבה מאוד לחץ, וזה לא תמיד דבר טוב.

התאבדות קבוצתית בגלל נושא כלשהו זה שוב, דבר די נפוץ שם.

בקיצור, לא חסרות סיבות, אבל חלקם שוכחים-

עם כל הבלאגן והשכיחות של התאבדויות מסיבה זו או אחרת, הם ממש לא מקום ראשון בעולם, פינלנד נמצאת שנות אור לפניהם. מחפשים סיבה למה אנשים עושים את זה? תחקרו שם.

הם יפנים/סינים למה אתה מצפה...

לאיזה פוסט הגבת, ו.... מה לעזאזל הקשר?

פורסם

התאבדות היא מצב נפשי או פוטנציאל

תרבות יפנית

פינלאד

אלו מיקומים או אם תרצו רקע להבאת הפוטינציאל לידיי ביטוי .

האדם רוצה להכחיד את עצמו - כוח המוות מצוי בכל חי - עובדה הם מתים ( בלי להיכנס לפיצוצים של פילוסופיות פסיכולוגיות מהת*ת ) ( או פרוייד )

הריק שבו מצוי בעל התרבות היפנית ששמה במעלה סולם העדיפויות את התדמית החברתית והריק בו מצוי הפיני המצוי מעודדים את אפשרות הבחירה של להאיץ את הסוף .

פפפפ נושא עליז שכזה ...

פורסם

הרשו לי לתקן את עצמי, יפן נמצאת טיפה לפני פינלנד, אבל עדיין רחוק מהמקומות הראשונים ברשימה:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate

ליטא, בלרוס ורוסיה הן השיאניות, ובפער עצום (כמעט כפול מיפן ופינלנד)

פורסם

שימו לב להבדל בין נשים וגברים.

מעניין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים