עבור לתוכן

התלבטות בין כרטיסי קול מה הכי מתאים ?

Featured Replies

פורסם

שלום אני מעונין לרכוש כרטיס קול נורמאלי ואיכותי

אני חושב ללכת על אחד מהכרטיסים של Asus

אבל אני מתלבט בין שלושה שאני לא יודע מה ההבדלים תכלס בניהם

המחירים שלהם הם סביב אותו סכום

הכרטיסים שאני מתלבט עליהם הם

1. Xonar Essence STX

Xonar D2X .2

Xonar D2/PM .3

עכשיו מה שהכי חשוב לי זה

קודם כל מוזיקה

אחר כך סרטים

ובסוף משחקים

אני מחבר אותם למערכת רמקולים של לוגיטק z5500

בחיבור אופטי בלבד

אם יש לכם המצלות על כרטיסים אחרים אני רוצה לדעת מה הכי מתאים לי תודה

פורסם

לחיבור אופטי אתה לא צריך יותר מכרטיס קול ב70 שקל עם יציאה אופטית.

בחיבור אנלוגי כרטיס הקול יבצע את ההמרה ופה יש שיקול של כמה אתה מוכן להשקיע. למערכת כמו Z5500 לא הייתי משקיע ביותר מXtreme audio פשוט כי זו לא מערכת מספיק טובה כדי לשרשר לה כרטיסים של אסוס.

פורסם
  • מחבר

יוסי אתה יכול בבקשה לפרט מה ההבדל בין אופטי לאנלוגי

ומה רע ברמקולים האלה?

פורסם

הדיון הזה רלוונטי לשאלה שלך

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=394263.0

ובנוגע לרמקולים: זה לא מה רע בהם, הם פשוט לא טובים מספיק כדי להצדיק השקעה של כרטיס קול ב800 שקל.

כדי לנצל כרטיס כזה בחוכמה, צריך רמקולים+מגבר ב4K לפחות.

פורסם

לא בהכרח, יוסי.

קודם כל, הפתרונות שCreative וגם Asus נותנים במחירים האלה לא נועדו לאיכות מוסיקה עליונה, אלא פתרון כולל של מוסיקה-סרטים/משחקים עם דגש חזק על ביצועים. Creative עשתה את זה די טוב - זה לא שאיכות הקול שלהם עליונה או מדהימה, אבל בתור פתרון לאלמנטים הנ"ל, הם עשו את העבודה מצויין.

nanus, כמו שיוסי אמר, אם אתה מעביר את המידע ישירות למערכת עם מעבד (נראה לי שהz5500 כזה)/מגבר/רסיבר אז אתה לא חייב כרטיס קול טוב, כי המידע לא עובר עיבוד בכרטיס הקול עצמו, אלא באחד המכשירים הנ"ל.

אם אתה רוצה יכולות של כרטיס קול, אז כדאי לך להשקיע. Creative, כאמור, נחשבים ככאלה שעושים את העבודה בסרטים ומשחקים בצורה טובה באמת.

אגב, הXtremeAudio הוא לא באמת שייך לX-Fi, והוא כולל מעבד של Audigy SE. אולי Audigy 2 SE, משהו כזה.

קודם תבין מה הולך, אחרכך תחליט ותראה מה אתה רוצה. כבר יש לך את הרמקולים?

פורסם

מבדיקה שלי הD2 של אסוס התאים למערכת אוזניות+מגבר בשווי כולל של 3,000 שקל, אז לרמקולים לא?

אסוס פשוט הצליחו ליצור כרטיס עם כל הפתרון שאתה מדבר עליו עם איכות שמע מעולה (עליונה זה מושג קצת קשה).

לקריאטיב אין פתרון לעליונות של אסוס בתחום הביתי, למרות שבמכירות אני בטוח שקריאטיב עולים בכמה אחוזים טובים על אסוס.

פורסם
  • מחבר

כן הרמקולים אצלי

ולעניננו איזה מבין הכרטיסים של אסוס שכתבתי מקודם הוא "הכי טוב" במונחים שציינתי קודם

אני עכשיו עובד מהכרטיס של הלוח

אני לא אודיופיל אבל איכות של מוצר חשובה לי אני לא אקנה כרטיס ב100 שקל כי זה

מובן מאילו שהוא לא תחליף ממשי למה שיש לי כבר על הלוח אם

פורסם

שוב כמו שיוסי אמר לך בהתחלה אם אתה מחבר את הכרטיס בכבל אופטי זה לא משנה איזה כרטיס קול אתה שם. אתה לא תשמע הבדל מכיוון שבחיבור הנ"ל הכרטיס לא עושה כלום הוא רק מעביר מידע.

פורסם

כן הרמקולים אצלי

ולעניננו איזה מבין הכרטיסים של אסוס שכתבתי מקודם הוא "הכי טוב" במונחים שציינתי קודם

אני עכשיו עובד מהכרטיס של הלוח

אני לא אודיופיל אבל איכות של מוצר חשובה לי אני לא אקנה כרטיס ב100 שקל כי זה

מובן מאילו שהוא לא תחליף ממשי למה שיש לי כבר על הלוח אם

זה ממש תלוי איזה כרטיס קול יש לך על הלוח.

בכלאופן, למה דוקא הXonar?

פורסם
  • מחבר

זה ממש תלוי איזה כרטיס קול יש לך על הלוח.

בכלאופן, למה דוקא הXonar?

כי לפי מה שהבנתי הוא די טוב

וכי אלטרנטיבה היחידה היא קריאטיב שאותם אני לא אוהב

כי הם יותר מידי מצועצעים

בכל אופן אני מבין כדי לנצל את הכרטיס במוזיקה ומשחקים אני חייב לחבר אותו אנלוגית

אבל כדאי לנצל את הרמקולים לסרטים אני צריך לחבר אותם דיגיטלית

אם ככה זה ממש לא נוח

פורסם

אתה מבין לא נכון.

ראשית, לא נכון שכל הכרטיסים אותו הדבר הדיגיטלי. אצלי הרסיבר שמשמש אותי לצפייה בסרטים מחובר ל-D2 דיגיטלית, והוא ממש לא אותו דבר כמו שאר הכרטיסים. בזכות הדחיסה בחומרה ל-DD ול-DTS אני יכול לפרוס את פס הקול במחשב, לעשות עליו mixing (במקרה שלי מדובר על פיצול ערוץ הסנטר לשני הקדמיים, וחיתוך אקטיבי של תדרים מתחת ל-70הרץ מהאחוריים ושליחה שלהם לסאב), ואז לשלוח הכל לרסיבר בלי שהוא יידע בכלל שהתעסקו עם זה.

זה בכלל בלי לדבר על מקרים שבהם אין לך במקור DD או DTS.

בנוגע לסרטים, לא הבנתי למה לדעתך דיגיטלי עדיף על פני אנאלוגי. קשה לי להאמין שדיגיטלי יישמע טוב יותר מאשר אנאלוגי עם כרטיס כמו ה-D2 לדוגמא.

Anatoli.

פורסם

קודם כל, אני לא יודע למה הכוונה ב"מצועצעים", אבל יש עוד חברות גם חוץ מASUS, כמו Auzentech, Audiotrak (ועוד כמה), אבל אלו חברות שמתחרות על השילוש הקדוש מוסיקה-משחקים-סרטים.

בכלאופן, אתה גם צריך לדעת שגם אם כרטיס קול מסויים נחשב "יותר טוב" או שעצם העובדה שיכול להיות יתרון של מעבר אנלוגי על פני דיגיטלי (גם זה לא בטוח) לא אומר שתרגיש בהבדל וגם אם יש לך היכולת להרגיש בהבדל זה לא אומר שזה ישמע לך יותר טוב.

האיכות שכרטיסים כאלה מוציאים היא גבוהה מבחינת דיוק צליל והרבה יותר ממספיקה לרוב האנשים.

עצה לי היא שאם אתה באמת מתכוון גם להשתמש בצורה משמעותית בכרטיס לסרטים ולמשחקים, ואתה כבר מתכוונן לכרטיס יחסית איכותי כמו שרצית, רק תבדוק שהכרטיס יכול להוציא 5.1 כמו שצריך וזה הכל.

אתה תהיה כנראה מרוצה לגמרי.

בכלאופן, יש לך יציאה אופטית על לוח האם? אם כן, תנסה לראות איך זה נשמע קודם.

פורסם

קודם כל שכחו תשובה - מבחינת איכות קול כולם יהיו כמעט אותו הדבר (ממה שציינת).

דבר שני - זה לא בדיוק נכון שאין הבדל בין כרטיסים כשמשתמשים בדיגיטלי. זה נכון אך ורק כשמועבר סרט AC3 או DTS לפיענוח חיצוני. זה נכון שההשפעה פחותה מאוד בחיבור דיגיטלי כי החולייה החשובה בכרטיס קול היא ההמרה לאנלוגי, אבל עדיין יש הבדלים, מספיק שניתן לראות שאפשר לשנות את הווליום דרך הכרטיס קול בשביל להבין שהכרטיס קול והמתכניים שלו עושים משהו לסאונד ומתעסקים איתו.

דבר שלישי - הכרטיסים שציינת הם באמת אוברקיל למערכת סאונד שלך. זה כמו לחבר ספק 1200W איכותי למחשב משרדי. זה יעבוד ואפילו יעבוד נהדר - אבל המחשב הזה לא ינצל ספק כלכך חזק ואיכותי. כנ"ל עם כרטיסי קול - כרטיסים טובים מיועדים למערכות טובות בעלות רזולוציייה גבוה, פירוט רב ויכולות שיחזור סאונד טובות. כמו שהמליצו לך - גם אני היתי ממליץ על כרטיס כמו האקסטרים אודיו כי מעבר לזה זה ביזבוז כסף. אם ממש חייבים להשקיע אז מקסימום טיטניום או D1. יותר חשוב לבדוק את האופציות השונות של הכרטיס מה מתאים לך ומה לא.

לגבי המעבד של האקסטרים אודיו אז אכן לא מדובר במעבד XFI אלא מעבד AUDIGY 4 משודרג.

אם חשובים לך בעיקר משחקים (ואם קנית Z5500 אני מניח שזה המצב) עשה לעצמך טובה ותיקח כריאטיב, יש יותר מדי צרות במשחקים עם כל דבר שהוא לא קריאטיב (או XFI של מישהו אחר) וגם ככה הרמקולים שלך לא ינצלו איכות מעבר לכרטיס ניפרד בסיסי). ד"א - יכול להיות שחיבור אנלוגי במקרה כזה יתן לך איכות גבוה יותר במוזיקה - תצתרך להשוות ולבדוק.

פורסם

ice2k, אני חושב שהוא שדרוג של ה Audigy SE הרגיל.

יש לו צ'יפ CA0106-WBTLF ואין לו את כל התמיכה בhardware שיש לAudigy 4 SE.

קישור:

http://wapedia.mobi/en/Sound_Blaster_X-Fi

פורסם
  • מחבר

אם לפני זה לא הבנתי כלום

אז עכשיו אני בכלל לא מבין כלום

כל הסינית הזאת של המעבדים והמפענחים לא אומרים לי כ ל ו ם!

אני נראה לי ישאר עם החיבור האופטי שלי על הכרטיס און בורד המעפן שיש לי על הלוח

אני אפילו לא יודע איך הוא נקרא אבל הוא על לוח אסוס p5b deluxe

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים