עבור לתוכן

המלצה להרד דיסק חיצוני

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מעוניין לקנות הרד דיסק חיצוני, מדי פעם להעביר סרטים/משחקים/שירים לכונן חיצוני אחרי שההרד דיסק שלי מתמלא(זה קורה הרבה

יש לי רק 120GB בנייד), התקציב הוא 450 ש"ח+- בדגש על קיבולת כמה שיותר גבוה(לפחות 500GB) הסתכלתי קצת באתר של איבורי

ומצאתי את ההרד דיסק הבא: http://ivory.co.il/product.asp?productid=1963&CatCode=405

הוא הכי זול שמצאתי השאלה איך הוא מבחינת האיכות ואיזה דגם של הרד דיסק יש בו?

אני יודע שאיבורי זה לא בדיוק מקום שכדאי לקנות ממנו אבל המחיר די קורץ...

תודה

פורסם

כונן שקט ויעשה את העבודה. אתה לא תתחרט אם תלך עליו. (בלי להתייחס לחנות)

פורסם
  • מחבר

הוא מהיר ביחס להרד דיסקים אחרים? כשאני מעתיק לתוכו קבצים בגדלים של 4-6GB תוך כמה זמן פחות או יותר ההעתקה תתבצע?

לפני כמה ימים לקח לי להעתיק את אסאסיין קריד (6-6.5GB) באיזה שעה וחצי ולנגן שלי(I7) זה היה סיוט לא לתארתי לעצמי שאפילו לנגני פלאש

יקח כל כך הרבה זמן להעתיק אותו , אני מקווה שזה יהיה קצת יותר מהיר

ומה אתה אומר אולי שווה לקחת את ההרד דיסק של החצי טרה ב350 ש"ח? או להוסיף עוד קצת ולקחת כבר טרה?

פורסם

הטרה יותר משתלם מבחינת ג'יגה לשקל.

מבחינת מהירות- הוא לא יהיה כ"כ מהיר כי זה USB2.0 אבל לרוב האנשים זה מספיק.

אני לא יודע לגבי נגנים אבל הוא בוודאות יותר מהיר מ-DOK למיניהם שבכלל לא מנצלים את הממשק.

פורסם
  • מחבר

אין לי כרגע ESATA (אולי אני יוסיף לPC אם זה שווה את ההשקעה) ממה שקראתי הוא מהיר יותר מUSB2 הרבה יותר בערך פי 3 (USB2 סביב ה30MB לשנייה לעומת 90+-MB לשנייה) השאלה האם כדאי לקנות כבר הרד דיסק בעל ממשק ESATA או לפחות fire wire יש לי אחד בנייד, ואם ההבדל במחירים די קיצוני ושווה את התוספת?

פורסם

תראה, אם ב-1TB עסקינן.. מצאת דיסק חיצוני ב-480 שקלים שהוא המחיר הזול ביותר שתמצא לדיסק קשיח (בלבד). משמע שההפרש בין USB2.0 ל-eSATA הוא המחיר של המארז. המארז יעלה בסביבות ה-100 שקלים ויקנה לך רק חיבור של eSATA, אם תרצה את שני החיבורים במארז אז המחיר יקפוץ ל-180 (אם כי יש פיתרון שכולל SATA במקום eSATA וגם USB2.0 ב-140 שקלים.. אני אסביר על זה רק אם תחליט eSATA או שאם סתם תרצה לדעת.)

אם מדובר ב-500GB אז הנושא קצת שונה, אני לא חיפשתי הרבה אבל לפי מה שראיתי המחיר הזול ביותר ל-500GB חיצוני בחיבור USB2.0 הוא המחיר שיעלה לך לקנות כונן קשיח ומארז בנפרד עם חיבור eSATA בלבד, שהוא כ-400 שקלים. (300 שקלים לכונן 500GB ו-100 שקלים שהזכרתי קודם למארז.) לכן במקרה הזה קיימות רק 2 סיבות להעדיף USB2.0: הראשונה היא שאם הלוח שלך קצת ישן או ש-AHCI לא מופעל (אני מעריך שאצל רובם זה לא מופעל), אתה עלול להצטרך לכבות את המחשב בשביל לחבר את הכונן הקשיח שכן אחרי הכל הוא כאילו מחובר בצורה פנימית. הסיבה השנייה היא ש-USB2.0 נפוץ יותר ויהיה קל לחבר את הכונן לנגן DVD ביתי לצפייה בתכנים או לחבר את הכונן למחשב אחר ולהעביר מידע.

במקרה של 500GB, כך או כך בכל מקרה עדיף לקנות מארז וכונן בנפרד (כלומר לקנות מארז שמכיל יציאת USB2.0 בלבד) כי-

א. אתה יכול תמיד להחליף את הכונן שבתוך המארז בלי שתפגע האחריות, כשבכונן חיצוני יעודי אתה תאבד את האחריות.

ב. אתה קונה את המארז שנראה לך טוב ואתה קונה כונן שהוא טוב אחרי הכל, כמובן שאם תרצה אז לפי המלצת חברי הפורום.

נ.ב.- למקרה ותהית, המארז המדובר בעל החיבור eSATA בלבד, מגיע עם bracket שמתחבר בתוך המארז לחיבור SATA ומאפשר לך לחבר מאחורי המארז כונן eSATA (כן, הוא מנצל לך חיבור אחד של SATA).

פורסם
  • מחבר

האם אי אפשר להוציא את ההרד דיסק מהמארז(הכונן ב480 ש"ח) לחיבור פנימי במחשב, או שתוך כדי הפתיחה המארז נשבר?

השאלה שבאמת חשובה לי היא המהירות של ממשק הUSB2 האם עדיין יקח לי להעתיק אליו קבצים 4-6GB בשעה וחצי?

ומה אם יציאת fire wire היא יותר משתלמת מesata?

ממה שהבנתי אתה ממליץ לי לקנות הרד דיסק ומארז בנפרד, אפשר לקבל המלצה

תודה על התגובה המושקעת

פורסם

הESATA עובד במהירות של 3GB\S וFIREWIRE עובד במהירות של 400MB\S... כך שבכל מקרה תמיד עדיף ESATA.

פורסם
  • מחבר

אפשר אולי המלצה לכונן 1TB + מארז עם fire wire (ההבדל במהירות די מורגש בין 30 ל400 MB) ולכן נראה לי ששווה להשקיע

בfire wire אני צודק? או להשאר אם ההרד דיסק של MAXTOR שמצאתי באיבורי?

והתקציב עלה סביב 550 ש"ח(בהנחה ששווה להשקיע עוד קצת)

תודה ;)

פורסם

רק לתקן את A1eX.. ביטים ולא בייטים. כלומר SATA 3.0Gbps ולא 3.0GBps. כנ"ל לגבי Firewire.

אתה יכול לעשות חישוב פשוט וקל-

400Mbps/8 (bits in 1 byte)=50MB

3000Mbps(3.0Gbps)/8 =375

במקרה של SATA מפסידים 20 אחוזים עקב קידוד של 10/8 ביטים, אז התוצאה הסופית היא 300MBps

עכשיו תגיד לי מה יותר טוב.

דרך אגב, מדובר ב-Firewire400, יש גם Firewire800 שהוא מהיר יותר אך עדיין לא כמו SATA/eSATA.

שאלה קטנה, רק בשביל להבין את מהות הרכישה. מדוע בכלל אתה רוצה כונן חיצוני ולא כונן רגיל שישב בתוך המארז?

הסיבות הנפוצות הן חיבור למחשבים אחרים וחיבור לנגן DVD. אם היית רוצה לחבר לנגן DVD אז היית מציין שאתה חייב USB2.0, אז אני מניח שאתה לא. בהודעה האחרונה שלך החלטת על Firewire אז אולי אתה גם לא חייב USB2.0 בשביל לחבר למחשבים אחרים את הכונן. אז בשביל מה אתה רוצה כונן חיצוני?

פורסם
  • מחבר

יש לי נייד בעל הרד דיסק די קטן(בזמנו הוא היה ענקי) 120GB ובעל יציאת fire wire אני מוריד יחסית הרבה ואני נאלץ לצרוב הרבה

יש לי עוד מחשב ישן פנטיום 4 שלפעמים אני רואה דרכו סרטים או מעביר תוכנות וקבצים

הגעתי למסקנה ששווה להשקיע בכונן חיצוני לגיבויים(ואם כבר קונים אז בקיבולת גבוהה כנראה 1TB) עכשיו בתכלס לשימושים הללו יש טעם להשקיע

בהרד דיסק בעל יציאת fire wire או ESATA.

ממה שהבנתי ממך !_Nike_!

החישוב הוא כזה: 4.5GB = 4608MB = 4831838208Bytes עכשיו קצב העברה של2.0 USB הוא 30MB לשנייה כלומר 31457280Bytes לשנייה

ולכן הזמן שיקח להעתיק את הקבצים הוא בערך שתי דקות וחצי

אני צודק?

פורסם

אתה צודק..

לדעתי קנה את המקסטור.

פורסם
  • מחבר

ומה אתה אומר על זה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2464&CatCode=405

זה כונן של seagate, הוא נראה יותר טוב מהMAXTOR וממה שהבנתי הוא בא עם תוכנת גיבוי ויש אותו בKSP באותו מחיר(שזה די עדיף על איבורי)

אבל אני לא בטוח לגבי ההרד דיסק הפנימי של הכונן, האם הוא מהסדרה הפגומה של seagate?

אני כנראה הולך לקנות ביום ראשון את הכונן.

תודה

פורסם

יתכן, אני לא יודע איזה כונן יש בפנים..

פורסם
  • מחבר

ניתן איכשהו לבדוק האם הדיסק הוא מהסדרה הפגומה?

ואם הוא אכן מהסדה הזו אז יכולים להחליף לי אותו או שאני אצטרך להתקע איתו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים