עבור לתוכן

מתלבט בין שתי HD חיצוניים

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוצה לרכוש כונן חיצוני שישמש אותי מידי פעם לגיבוי של תמונות וסרטים ומסמכים ( לא באופן שוטף , אלא יחובר אחת לשבוע/חודש/מתי שצריך)

מגבלת תקציב - עד 500 שח

נפח - נו כמובן שכמה שיותר.

אבל שיהיה כונן אמין

אני מתלבט בין שתי הדגמים הללו :

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=720954

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=598377

כמו שאתם רואים הכוננים די דומים אך לאחר שוטטות קצרה בפורום פה ראיתי שהייתה סידרה דפוקה של כוננים תוצרת סיגייט,

איך אני יודע שהכונן הנ"ל לא משתייך לסידרה הפגומה?

אשמח לקרוא כל סוג של תגובה גם המלצות לדגמים אחרים .

תודה

פורסם

המחיר הזה גבוה ואינו משתלם. במחיר הזה אתה יכול לקנות כונן קשיח בנפרד ומארז בנפרד. יתרונות:

*אתה קונה במחיר הזה מארז עם יציאה מהירה יותר מ-USB2.0.

*אתה תמיד יכול להחליף כונן במארז מבלי לאבד אחריות.

*אתה שולט איזה כונן יהיה בתוך המארז וקונה איזה כונן שבא לך.

בתקציב של עד 500 שקלים - נפח מקסימלי.. הייתי מציע לחרוג מעט, יש ב-530 כוננים חיצוניים של 1TB.

פורסם

אני נגד סיגייט !!

יש גם לאח שלי ולחבר ולשניהם המחשב עובד כמו שיט! :bash:

תיקח תWD של 500 גיגה מIVORY זה מספיק נראה לי...

פורסם

:hizuk:

פורסם

morx, אתה סתם אומר דברים שאתה לא מבין בהם. קרא שוב את ההודעה שלי, מה שאני הצעתי הרבה יותר עדיף.

פורסם

morx, אתה סתם אומר דברים שאתה לא מבין בהם. קרא שוב את ההודעה שלי, מה שאני הצעתי הרבה יותר עדיף.

שני דברים.

1. אתה צודק, כיום כאשר 1TB נותן יותר VFM, עדיף להוציא עוד 100-150 שקל ל 1TB.

2. אתה גם טועה.

דבר ראשון, דיסק קשיח המיועד להיות פנימי, אינו מתאים לשבת בכל מארז, ודיסק קשיח המיועד להיות חיצוני עולה קצת יותר.

דיסק קשיח אשר מיועד להיות חיצוני, מיועד לעבודות בטמפרטורות גבוהות יותר, לרוב עקב מגבלות גודל במארז החיצוני, מה שאומר חוסר אוורור, שבניגוד למחשב האישי, שבו יש הוצאת אויר חם ע"י המאווררים.

לא כל מארז קשיח הוא טוב, בייחוד אלו העשויים ממתכות ויש להם פתחים מיניאטוריים לאוורור. אני קצת משוחד, אבל אלו של WD הם האיכותיים ביותר (מבחינת המארז) בגלל האוורור המלא וטיב החומר.

באם מספיק 500MB, עדיף ללכת על אילו של WD או MAXTOR.

דיסקים ומארזים חיצוניים של seagate הם מכה. בעיות בדיסקים עצמם, בבקר. חיפוש באינטרנט מביא אין ספור כתבות על בעיות בדיסקים שלהם.

פורסם

אני לא טועה, יש כוננים טובים ומארזים טובים.. יש לא מעט בחירה בעניין הזה וגם מקבלים ביצועים גבוהים יותר עם eSATA.

לגבי "לא כל דיסק פנימי מתאים לכל מארז"- זה לא משנה, אם הוא מעוניין הוא יקבל המלצה בהתאם. דיסק קשיח שמיועד להיות חיצוני לאו דווקא עולה יותר, המחירים היום מאוד נמוכים ובנפח של 500GB המחירים פחות או יותר זהים.

אין שום ספק שעדיף לקנות מארז וכונן בנפרד, כי לפיתרון היעודי (WD/Maxtor/Seagate) אין שום יתרון עליו. יש לו רק חסרונות.

ורק בשביל הרקורד- דיסקים קשיחים שנועדו לעבוד בתנאים קשים (של טמפרטורה למשל) עולים המון כסף, אני מניח שאתה מדבר על כוננים ירוקים, כונני 5400RPM וכוננים אחרים (שזה מה שתמצא בכל הפתרונות היעודיים של החברות). ובכן, הם לא נועדו לעבוד בטמפרטורות גבוהות, הם נועדו להפיק פחות חום, לחסוך בחשמל וברעש.

ובאותו עניין- לא חסרים כוננים מהירים וטובים יותר שאפשר לקנות בנפרד מאשר אלו שנמצאים בתוך אותם מארזים. ובאשר למארזים? יש מארזים טובים במחירים נוחים.

הסיבה היחידה לקנות פיתרון יעודי היא חוסר ידע בהרכבה של הכונן במארז, ובמקרה הזה בלבד אני יכול להבין את הלקוח ולומר לו תתחדש.

פורסם

אין שום סיבה להציע esata.

בייחוד למי שרוצה לחבר דיסק חיצוני אולי פעם בשבוע / חודש.

esata לרוב דורש התיחסות לדיסק כמו דיסק פנימי, מה שאומר שבשביל לחבר את הדיסק, צריך להתחיל מחדש את המחשב. אין הרבה לוחות אם שתומכים ישירות ב hot-swap.

וכן, יש כוננים טובים ומארזים טובים, אבל המחיר בהתאם.

אפשר גם להוציא מארז וכונן ב 400 שקל ל 1TB, אבל האיכות בהתאם.

פורסם

eSATA מציע ביצועים גבוהים יותר, אין על כך שום ספק.

לגבי החיבור, אתה צודק אבל כל לוח מודרני תומך ב-hot-swap, אך עדיין יש בעיה שרובם מוגדרים כ-Native IDE/Legacy ויש בעיות כשהופכים ל-AHCI.

והמחיר לא בהתאם, אפשר לקבל כונן חיצוני 500GB במחיר של הכוננים שפותח הת'רד קישר אליהם. הם יהיו בטמפרטורות סבירות, יעבדו כמו שצריך ואם הוא ירצה חיבור eSATA אז גם לא יגבילו אותו במהירות כמו USB2.0 (המחיר דומה במארזים, ומנסיון אני יועד ש-USB2.0 יכול להיות ממש כאב ראש כשמעבירים תכנים.)

מארז וכונן 1TB ב-400 שקל? איפה ראית דבר כזה?

פורסם
  • מחבר

תודה על כל התגובות

שכחתי לציין שהכונן ישמש בעיקר (לא רק ) לגיבוי של חומר ממחשב נייד מה שמצריך חיבור USB כי זה מה יש...

אני ציינתי 500 רק כי זה מספר עגול, אם עבור תוספת של 100שקלים נ+\- אקבל מוצר יותר משתלם אז אין בעיה להוסיף.

ד"א

לא חשבתי על לרכוש את החלקים בנפרד, תודה על הרעיון, אני אנסה לברר גם קצת בכיוון הזה.

אם מה שהוספתי כאן משנה משהו אז אשמח להצעות בשתי הכיוונים .

תודה .

פורסם

יש לך ב-480 שקלים כונן של 1TB של מקסטור, אם אני לא טועה אז הוא נמכר במחיר הזה רק באייבורי. הכונן ידוע כשקט וככונן שעושה את העבודה.

אם אתה רוצה להמנע מהם, אז יש כונני 1TB במחירים דומים בחנויות אחרות, אם כי מעט יקרים יותר (באיזור ה-530 שקלים.)

באותו מחיר (480 ש"ח) נמכר הכונן הקשיח 1TB הכי זול שתמצא, HD103UJ של סמסונג. הוא במקרה כונן אחלה ומאוד מומלץ, אבל תוספת של מארז תקפיץ בלא מעט את המחיר. אם אתה חייב USB2.0 אז אין טעם לקנות מארז שמספק רק חיבור USB2.0 (כי יש את המקסטור שהזכרתי קודם וחבריו). גם אין טעם לקנות מארז שמכיל רק חיבור eSATA, כי אתה זקוק ל-USB2.0. הפיתרון האחרון הוא מארז שמשלב את השניים, והוא יקר כמעט כפליים. סה"כ שילוב כזה יעלה לך 620-680 שקלים.

אז כן, לדעתי עדיף לך לקנות את המקסטור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים