עבור לתוכן

שאלה לגבי הXtreme Audio

Featured Replies

פורסם

יש לי את הכרטיס הנ"ל + מערכת Z5500...

רציתי לשאול האם לכרטיס קול יש יציאה דיגיטלית ? והאם עדיף לי לחבר דרכה למערכת מאשר החיבור האנלוגי?

פורסם

יש לו יציאה דיגיטלית, זה תלוי אם זו גירסת הPCI-E או הPCI. בPCI-E יש יציאה אופטית, אם אני לא טועה ב PCI יש קואקסלית (יכול להיות שאני טועה פה והיא גם אופטית). צריך לבדוק מה יש לך בZ5500.

האם עדיף ? זו שאלה קשה, תלוייה בעיקר ב DAC שיש ברמקולים שלך ושאר רכיבי האודיו. אני דווקא מאמין שהDAC בכרטיס שלך יותר איכותי אבל בשביל לשמר אותו תצתרך כבלים טובים יותר מפשוטים (אם לא הבנת במקרה כזה עדיף חיבור אנלוגי) אם יש לך כבלים אנלוגים של 4 שקל אז כמעט בטוח שעדיף חיבור דיגיטלי.. אין מנוס מלנסות ולבדוק בעצמך עם האוזניים שלך בחדר שלך (כבל לחיבור דיגיטלי תמיד תוכל להשאיל מחבר).

אם תוכל לברר איזה DAC יש ברמקולים שלך זה יכול לעזור פה, ב XFI המדובר יש DAC CS4382 של סיירוס לוגי'ק ובגירסת הPCI-E יש DAC די מקביל של AKM, הם לא DACים היי אנד אבל הם בהחלט נחמדים ולא רעים והרבה רמות מעל הזבל הבסיסי שיש בציוד נחות.

*מה שכן -במערכות במחיר הזה ההבדלים לא תמיד באים לידי ביטוי, לכן אם אתה מצפה לניסים ונפלאות אז אולי חבל על המאמץ (בהנחה שזה מאמץ).

פורסם
  • מחבר

יש לו יציאה דיגיטלית, זה תלוי אם זו גירסת הPCI-E או הPCI. בPCI-E יש יציאה אופטית, אם אני לא טועה ב PCI יש קואקסלית (יכול להיות שאני טועה פה והיא גם אופטית). צריך לבדוק מה יש לך בZ5500.

האם עדיף ? זו שאלה קשה, תלוייה בעיקר ב DAC שיש ברמקולים שלך ושאר רכיבי האודיו. אני דווקא מאמין שהDAC בכרטיס שלך יותר איכותי אבל בשביל לשמר אותו תצתרך כבלים טובים יותר מפשוטים (אם לא הבנת במקרה כזה עדיף חיבור אנלוגי) אם יש לך כבלים אנלוגים של 4 שקל אז כמעט בטוח שעדיף חיבור דיגיטלי.. אין מנוס מלנסות ולבדוק בעצמך עם האוזניים שלך בחדר שלך (כבל לחיבור דיגיטלי תמיד תוכל להשאיל מחבר).

אם תוכל לברר איזה DAC יש ברמקולים שלך זה יכול לעזור פה, ב XFI המדובר יש DAC CS4382 של סיירוס לוגי'ק ובגירסת הPCI-E יש DAC די מקביל של AKM, הם לא DACים היי אנד אבל הם בהחלט נחמדים ולא רעים והרבה רמות מעל הזבל הבסיסי שיש בציוד נחות.

ברסיבר של הרמקולים שלי יש את כל סוגי החיבורים... optical, coax, direct..

אבל בכרטיס קול עצמו אין יציאה אופטית אלא אנלוגית ואני לא בטוח לגבי הדיגיטלית...

http://asia.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=15855&nav=1&listby=brand

פורסם

זו גירסת ה PCI. רשום לך מפורשות שיש יציאה דיגיטלית בלינק שהבאת.

זו יציאה דיגיטלית קואקסלית משותפת עם המיקרפון, ליין אין. צריך מפצל מחיבור מיני לשני RCA ולחבר כבל RCA דרך היציאה השמאלית במפצל.

מומלץ לקרוא את החוברת של המוצר לפני ששואלים ;) .

פורסם
  • מחבר

זו יציאה דיגיטלית קואקסלית משותפת עם המיקרפון, ליין אין. צריך מפצל מחיבור מיני לשני RCA ולחבר כבל RCA דרך היציאה השמאלית במפצל.

תודה רבה על ההסבר...

באתר רשום :

1 Digital Out supports stereo SPDIF out and pass through of multichannel DVD sound.

2 Digital I/O requires Sound Blaster Digital I/O Module (sold separately).

לא הבנתי משהו, הכרטיס תומך ב5.1 דרך החיבור הדיגיטלי? ומה הכוונה ב 2?

פורסם

לפי מיטב ידיעתי ומנסיונות קודמים, אתה צריך כבל קואקסיאלי (מסוכך) עם ראש RCA. זה לא סתם כבל RCA.

מבחינת המפצל מיני לשניים ושימוש בשמאלי, אם נצא מנקודת הנחה שאתה אומר מנסיון,

עדיין יותר נוח לחבר מתאם Minijack MONO ל-RCA, ואז את כבל ה-COAX

באתר רשום :

1 Digital Out supports stereo SPDIF out and pass through of multichannel DVD sound.

2 Digital I/O requires Sound Blaster Digital I/O Module (sold separately).

לא הבנתי משהו, הכרטיס תומך ב5.1 דרך החיבור הדיגיטלי? ומה הכוונה ב 2?

כן. 2 לא רלוונטי.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותכם...

בכל מקרה, יצא לי היום לבחון קצת את הכרטיס קול המובנה שלי ALC 889A (הלוח אם במפרט בצד), חיברתי אותו למערכת בכבל אופטי איכותי, אבל לא הצלחתי לשים לב יותר מדי לשינוי ... יש לציין שעיקר השימוש שלי הוא סרטים (AC3 ובעיקר DTS) ומוזיקה.

ראיתי גם שבחיבור אופטי המערכת זיהתה אוטומטי שמדובר בסאונד דיגיטלי בסרט וישר החליפה מצב. יש הבדל בקבלת סאונד דיגיטלי מהמחשב בחיבור דיגיטלי או אנלוגי ?

בבדיקות דרך RMAA לשתי הכרטיסים ההבדלים היו אפסיים.

פורסם

אופטי וקואקסיאלי - שניהם חיבורים דיגיטאלים ועם שניהם המערכת תזהה חיבור דיגיטאלי Dolby Digital / DTS

אם המערכת לא מזהה DD/DTS סימן שהמקור המתנגן לא תומך DD/DTS, אז המערכת תקבל STEREO, אבל עדיין זה דיגיטאלי.

אנלוגי 5.1 זה רק כשאתה מחבר 3 כבלים (מיני ל-2 RCA) רגילים. היתרון הוא שליטה מלאה על הסאונד שיוצא.

חיבור דיגיטאלי מספק איכות טובה יותר מאנלוגי (פחות רעשים), אבל זה לא משהו שאתה יכול לשים לב אליו עם ציוד ממוצע, או עם אוזן בלתי מאומנת.

אם אני לא טועה, אין שום הבדל בין חיבור דיגיטאלי של כרטיס מובנה בלוח אם לבין חיבור דיגיטאלי של כרטיס קול.

בגלל זה אני חושב שזה בזבוז מוחלט לרכוש כרטיס קול לחיבור דיגיטאלי אם כבר יש לך חיבור דיגיטאלי בלוח אם (ב-2 המצבים הכרטיס לא מתערב בכלל ושולח את האות ישר מהמעבד הראשי למערכת חיצונית שמבצעת את הפענוח בעצמה)

הסיבה היחידה לרכוש כרטיס קול לחיבור דיגיטאלי (כשכבר יש לך בלוח) היא אם הכרטיס תומך ב-Dolby Digital Live שזה קידוד בזמן אמת מכל

מקור סאונד ל-Dolby Digtal. ז"א זה מאפשר שליטה על הסאונד לפני שהוא יוצא מהכרטיס - למשל להמיר שיר סטריאו לסראונד בעזרת הכרטיס

או לשחק משחקים בסראונד Dolby Digital (שבדרך כלל לא תומכים ב-DD ותוקעים אותך עם סטריאו דיגיאטלי בלבד)

אגב CREATIVE מוכרים עכשיו ב-5$ תוכנה\תוסף שמאפשר קידוד DDL ו-DTS לכרטיסים מביתם, אבל זה לא תומך בדגם ה-Xtreme Audio

חבל, כי זה תומך גם בסדרת Audigy וגם X-FI

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה !

אז עדיף להישאר בחיבור דיגיטלי אופטי דרך הלוח אם ? ככה שהרסיבר של המערכת שלי יעשה את העבודה ? (z-5500)

פורסם

כן, לא תרוויח שום דבר משימוש בחיבור דיגיטאלי של Xtreme Audio ביחס למובנה בלוח אם.

חוץ מזה אני מניח שכבל אופטי עדיף על קואקסיאלי, בעיקר בגלל שכבר יש לך אחד כזה :)

פורסם
  • מחבר

טוב לאחר בדיקה מעמיקה, הגעתי למסקנה.

בדקתי בכמה סגנונות מוזיקה שמתי לב שכאשר הכרטיס קול (XtremeAudio) עושה את העיבוד (חיבור אנלוגי), התוצאה הרבה אבל הרבה יותר טובה.

איכות ועומק הבאסים בעיקר. כנראה שזה בגלל שהתוכן או סטריאו, אין לי ספק שבתכנים דיגיטלים התוצאה תיהיה הפוכה (או שתתקנו אותי)

בכל מקרה בתוך 30 שניות אני משנה מחיבור אופטי בלוח אם לאנלוגי בכרטיס קול, אז ככה שסרטים אראה דרך האופטי.

תודה רבה לכולם על העזרה !

פורסם

הפתרון שלך מצויין... תהנה משני העולמות :xyxthumbs:

פורסם

חיבור דיגיטאלי מספק איכות טובה יותר מאנלוגי (פחות רעשים), אבל זה לא משהו שאתה יכול לשים לב אליו עם ציוד ממוצע, או עם אוזן בלתי מאומנת.

לצערינו הרב זה ממש לא נכון. יש רכיב DAC שאחראי על ההמרה מדיגיטלי לאנלוגי (ויש גם שבבי הגברה OPAMP ועוד אבל נתעלם מהם לשם הפשטות). איפה שיש DAC איכותי יותר ככה תתקבל איכות גבוהה יותר. אם זה במגבר - אז עדיף לחבר דיגיטלית ושהDAC במגבר ימיר את האות לאנלוגי שהרמקולים יכולים להבין. אם בכרטיס קול יש DAC יותר איכותי - אז עדיף שהוא ימיר לאנלוגי ואז לחבר אנלוגית. כמובן שDAC טוב הוא לא טוב אם האימפלמנטצייה שלו לא טובה ובזה קשורים עוד רכיבים - אבל זה כבר עמוק מדי. החיסרון של חיבור אנלוגי - הוא דורש כבל נורמאלי בכדי לנצל אותו. עם כבל של 2 שקל אתה באמת חשוף להפרעות ואף איבוד פרטים (ויש קשר בין השניים)..

כפי שניתן לראות התיאור שלו מאשר את זה, הDAC בכרטיס הקול (שהוא כרטיס קול יחסית בסיסי) יותר איכותי ממערכת הרמקולים שכל כולה בעצמה עולה בקושי כמו DAC נפרד (מכשיר DAC חיצוני למחשב).

פורסם

צודק, התייחסתי לאיכות הכבל, מבלי להתייחס\להכנס לאיכות המפענח והרכיבים. אני אוטומטית חושב על רסיבר ממוצע שבדרך כלל מכיל DAC סביר,

לא לקחתי בחשבון שהרסיבר שלו משולב במערכת רמקולים עם DAC חרא (לטענתך), ורק עכשיו קראתי את התגובה הראשונה שלך שחיונית לדיון.

הוא אומנם טען שאיכות ה-X-FI בחיבור אנלוגי היתה גבוהה יותר מדיגיטאלי דרך המובנה, אבל דיבר על תוכן סטריאו, ואתה יודע... לא רק שה-X-FI

מפצל את זה ל-5.1 באופן הרבה יותר איכותי מה-Pro Logic II של ה-Z5500, הוא גם מפעיל שטויות כמו crystalizer שמעמיקות באס וכו'...

תיארתי לעצמי ששם תמון ההבדל בשמע מבחינתו.

אז במקרה של Z5500, אתה אומר שכדאי שישאר עם האנלוגי של X-FI גם לפענוח DD/DTS (סרטים)...?

אני בכל אופן מציע לך (ido-nava) לנסות לנגן סרט עם סראונד "אמיתי" בחיבור דיגיטאלי ולהשוות ל-X-FI בחיבור אנלוגי משמיעה בלבד.

(או שלחילופין, תבדוק שוב מוזיקה רק שהפעם תכבה את כל הפיצ'רים ב-X-FI כולל CMSS ובמערכת תכבה את ProLogic II)

ושזאת תהיה לך המילה האחרונה בעניין ה-DAC של extreme audo ב-300ש"ח אל מול זה של Z5500 ב-2000ש"ח (כולל רמקולים :))

פורסם

הDAC עצמו עולה סה"כ כמה דולרים, אני מעריך שלא יותר מ 15-20. וגם לא אמרתי של5500 יש DAC חרא. מה שאמרתי (וזה בפוסט הראשון המדובר) הוא שצריך לבדוק למי יש DAC יותר טוב - ל 5500 או ל XFI. ההסבר האפשרי שנתתי להבדל שהוא הבחין בו הוא העובדה שקשה להאמין שמערכת רמקולים והגברה שלמה שעולה בקושי כמו רסיבר קולנוע נחמד תכיל רכיבים יותר איכותיים.

אבל תשובה סופית אני לא אוכל לתת בלי ששמעתי באוזניי או לפחות בלי שראיתי את מפרטי הDAC ורכיבים נוספים המשפיעים (גמו שנאמר - DAC טוב הוא לר רק מה שצריך, אבל בלי זה בטוח אין על מה לדבר).

אז במקרה של Z5500, אתה אומר שכדאי שישאר עם האנלוגי של X-FI גם לפענוח DD/DTS (סרטים)...?

אני עדיין לא מצליח להבין איך אתה כל פעם טוען שאני אומר או אמרתי דברים שמעולם לא אמרתי או התכוונתי אליהם :) בכל מקרה אני מניח שהתשובה מצוייה למעלה. אני לא יכול לדעת אני יכול רק לשער (גם פיענוח AC3 זה לא דבר זהה בין מכשירים, יש המון דברים להשוות כשעונים על זה מה שבטוח - מערכת כמו Z5500 היא לא משהו שצריך להשקיע איתו בDACים יקרים או כל דבר דומה, יש לה מגבלות מסויימות למה שהיא יכולה להציג מן הסתם). הDAC שב XFI הוא DAC בינוני + במיתוג שלו אבל בהחלט איכותי ומתאים לציוד טוב כשמשווים לכל מיני זבל בסיסי שמצוי במכשירים שונים שלא מיועדים לאיכות סאונד רצינית (כמו למשל ממיר YES, ולא - אני לא טוען שה5500 מצוי בקטגורייה הזו). למשל ברסיברים של MARANTZ מצוי בדיוק אותו DAC כמו בXFI ברסיברים שלהם מסדרות שעולות בין 3000 ל 8000 ש"ח.

עכשיו גבי הקריסטלייזר וה סי אמ אס לא יודע מה שיש לכריאטיב אין קשר בין חיבור דיגיטלי לאנלוגי - זה ישמע גם בדיגיטלי וגם באנלוגי, סאונד זה סאונד ולא קשור לעניין של ההבדל בין סוגי החיבורים כשמאזינים למוזיקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים