עבור לתוכן

מצלמה קומפטית או מקצועית

Featured Replies

פורסם

*לגבי הפלש החיצוני - ארצה שתכוון אותי לפלש הרצוי שאני אצטרך -אני צריך אותו אך ורק לתנאי תאורה ירודים, כלןמר שיכלול הקפצות מהתקרה וכו' וכו'...אני לא חושב שאצטרך תכונות כמו סטרוב(שאני אפילו לא יודע מה זה)זרקת פה דגמים ואני "טובע בים".

הסיגמה EF530DGST יהיה הבחירה המשתלמת ביותר.

*נושא אחר שחפרתי קצת עליו אצל חנויות צילום - הם משום מה הציעו לי שבתור מתחיל עדיף לי ללכת על אולימפוס,למה עדיף לי ללכת עליהם,האם הם יותר טובות מהפנטקס? אני אשמח להשוואה מקיפה

השוואות בין דגמים שונים תוכל למצוא בדיונים קודמים בפורום. אבל אולי פשוט תשאל את אותן "חנויות צילום" (פוטופילם?) מה הופך את אותה מצלמה של אולימפוס שהציעו לך לטובה יותר עבור הצרכים שפירטת בהודעה הזו. מן הסתם אם יש להם נימוקים לגופו של עניין (כלומר לא נושאים כמו מתח רווחים ומלאי) הם יוכלו לפרט אותם, לא? ;)

בשורה התחתונה: יש לאולימפוס מצלמות מצויינות, אבל אין להם משהו שיכול להתחרות ב-K2000 +‏ 18-55 + 70-300 בתקציב של 3000 ש"ח.

• תגובות 32
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הציעו לי את הE-520...איך היא בהשוואה למצלמה שלי...

במה היא יותר טובה? והאם ההבדלים משמעותיים?

לגבי הנמוקים למה האולימפוס יותר טובה למתחיל אז ככה ממה שאני זוכר בערפול שהמוכר אמר:

*תצוגה חיה

*הסרת אבק מהחיישן טוב יותר

*חיישן WB חיצוני

*עדשות יותר זולות

*איכות תמונה טובה יותר(אני בספק לגבי זה)

וכו' וכו' שאני כבר לא זוכר...

אתה מסכים עם זה?

פורסם

לגבי הנמוקים למה האולימפוס יותר טובה למתחיל אז ככה ממה שאני זוכר בערפול שהמוכר אמר:

*תצוגה חיה

יש ב-E520 תצוגה חיה ששימושית למקרו ולצילום על חצובה. היא איטית מדי ברוב המקרים האחרים. מצד שני, העינית של ה-K2000 גדולה יותר.

*הסרת אבק מהחיישן טוב יותר

זה נכון, אבל הציפוי נגד אבק על החיישנים של פנטקס הופך את הניקוי עם מפוך ליעיל מאוד. המנגנון שלהם פחות יעיל מזה של אולימפוס.

*חיישן WB חיצוני

אין ב-E520 חיישן WB חיצוני. יש ב-E630 שלא הגיעה עדיין לארץ, אבל היא בכל מקרה מעל לתקציב שלך.

*עדשות יותר זולות

זה לא מדוייק. אין באולימפוס עדשה ב-1000 ש"ח שמקבילה לטמרון 70-300. עדשת הקיט הארוכה שמגיעה עם ה-E520 מגיעה לאורך מוקד שמקביל ל-300 מ"מ, בעוד הטמרון הזו נותנת אורך מוקד שמקביל ל-450 מ"מ. לצילומי גלישה זה הבדל משמעותי מאוד.

באולימפוס יש עדשת 70-300 שנותנת טווח שמקביל (על DSLR של אולימפוס) ל-140-600, והיא בהחלט זולה בהשוואה לעדשות מקבילות של חברות אחרות. עם זאת, עדיין מדובר על הוצאה של 2500 ש"ח, כך שבסה"כ מדובר על סכום של מעל 5000 ש"ח למצלמה עם שתי עדשות - הרבה מעל לתקציב.

מעבר לכך, K2000 עם שתי העדשות הנ"ל זולה ב-500 ש"ח מהקיט של ה-E520 עם שתי העדשות (או כ-350 ש"ח פחות אם אם אתה קונה סוללות נטענות ומטען).

*איכות תמונה טובה יותר(אני בספק לגבי זה)

איכות התמונה של ה-E520 לא טובה יותר משל ה-K2000. בחלק מהפרמטרים האולימפוס פחות טובה, אבל ההבדלים לא מאוד גדולים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים