עבור לתוכן

hd פנימי שמשמש כחיצוני

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני שוקל רכישה של כונן חיצוני אך נודע לי כי קיימת אפשרות לקנות הארד דיסק רגיל (פנימי) ולחבר אותו לקופסה כך שישמש כחיצוני.

מהם היתרונות\חסרונות של פנימי על פנימי על פני חיצוני, מבחינת מחיר, מהירות, עמידות בפני תקלות וכו'?

פורסם

כונן חיצוני זה כונן פנימי שבא מראש בקופסא של החברה, זה כל ההבדל.

זה יוצא זול יותר לרוב אבל אין הרבה הבדלים חוץ מזה

פורסם

לא הזכרת נפח דרוש, אז אני אלך על הנפח המקובל של 1TB.

מהירות- הממשקים הנפוצים הם USB2.0 ו-eSATA. ממשק eSATA פיזית שונה מ-SATA אך בעל אותם מאפיינים והמהירות זהה, כך שאם אתה מחבר כונן קשיח חיצוני בממשק הזה, כאילו שחיברת אותו בממשק SATA בתוך המארז.

עמידות- same same

עכשיו מחיר + מהירות, יש מספר אופציות:

- כונן קשיח חיצוני ממותג עם חיבור USB2.0: כ-530 שקלים*, אך מעט איטי (תלוי במשתמש ובשימוש שלו בכונן).

- כונן קשיח חיצוני ממותג עם חיבור eSATA: כ-690 שקלים*, גם כן בעל החיבורים USB 2.0 ו-Firewire400.

(*- מן הסתם שיתכנו מחירים זולים יותר, אני לא הלכתי ובדקתי בכל החנויות הקיימות.)

- כונן קשיח + מארז עם חיבור eSATA/USB2.0 בלבד: כונן קשיח 580 שקלים + מארז ב-70+90 שקלים שכולל את אחד מהחיבורים (המחיר זהה למארז עם USB או eSATA, פחות או יותר). הכונן הקשיח אמנם הכי זול שקיים אך ברמה דיי גבוהה.

- כונן קשיח + מארז עם החיבורים eSATA ו-USB2.0: כנ"ל רק שהמארז יעלה לפחות 180 שקלים אך הוא מכיל את שני החיבורים.

הבדל נוסף:

אם קנית כונן חיצוני ממותג של חברה וביום מן הימים פירקת אותו בשביל לחבר אותו ישירות אל המחשב או על מנת להכניס אל המארז כונן אחר- הלכה האחריות. (אני מודע לדגם יוקרתי מסוים של MyBook שזה לא חל בו ואפילו קל יותר לפרק את המארז, אבל זה לא רלוונטי כי הוא יותר לשוק העיסקי וכך גם מאפייניו והמחיר שלו.)

אם קנית כונן לחוד ומארז לחוד אז יש לך אחריות על כל אחד מהם בנפרד ותוכל לעשות איתם מה שתרצה.

לסיכום:

*אם אתה מעוניין לחבר את הכונן אך ורק למחשב שלך- אפשרות אחת היא כונן פנימי ואפשרות שנייה היא פנימי עם מארז בחיבור eSATA בלבד שיעלה כ-70-90 שקלים.

*אם אתה הולך לחבר את המארז למחשבים אחרים בהם אין חיבור eSATA אתה זקוק לחיבור USB2.0 ובמקרה הזה או שתשקיע ב-FreeAgent שמגיע עם כל החיבורים, או שתוותר לגמריי על eSATA ותקנה מארז בנפרד עם חיבור USB2.0 בלבד.

נ.ב.:

למקרה ותהית, אם אין לך חיבור eSATA זו לא בעיה כי אם יש לך לפחות חיבור SATA אחד פנוי בלוח אז אתה מסודר- עם המארזים מקבלים bracket שמעביר לך יציאה בפאנל האחורי של המארז, באיזור כרטיסי ההרחבה.

פורסם
  • מחבר

אם אין הבדל ממשי במחיר אני אציג את הדילמה.

כיון שלאחרונה שכלתי הארד דיסק חיצוני שלא היה לו גיבוי בכוונתי לקנות שני hd (מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננין).

אני משתמש בלפטופ hp pavilion dv6000 ולא ניראה לי שיש לי עליו חיבור sata (נתתי את הדגם כדי שאולי תאיר את עיני ותגלה לי שאכן יש לי חיבור כזה שאני לא מודע אליו)

את ההארד דיסק הקודם חיברתי בusb.

אולי אוכל לקבל המלצה לגבי hd איכותי משהו בשביל שימוש שוטף (שקט, מהיר וכו') והשני שפשוט יאכסן לי את כל החומר שעל הראשון באופן יחסית בטוח,

אשמח גם אם לאחד מהם יהיו שני החיבורים שציינת (usb & sata\esata).

תודה מראש[br]פורסם בתאריך: 5.04.2009 בשעה 14:36:52

בהמשך לתגובה הקודמת - אכן שניהם בנפח 1T
פורסם

אין לך חיבור eSATA ובמקרה שלך הכי זול יהיה לקנות כונן ממותג של WD/Seagate/Maxtor שיעלה 530 שקלים בערך (הכי זול יעשה את העבודה כי כולם אמינים באותה מידה). במקרה הזה אל תצפה למהירות גבוהה מידי, זה יהיה סביר לחלוטין.

פורסם

מצד שני להיות עם שני כוננים חיצוניים כל הזמן זה גם לא הכי אפקטיבי...

עדיף לפותח הדיון לקחת 2 פנימיים + מארזים, העסק אולי ייצא קצת יותר יקר, אבל בעתיד, כמו כל בן אדם נורמלי, יהיה לך גם מחשב רגיל, ואז תוכל לדחוף לשם את אחד הHD לפחות, ולהשתמש בו לגיבוי.

לי כרגע יש 500 פנימי שמחובר בUSB ללפטופ, ועוד מעט יתווסף אליו 1TB של סמסונג, לבינתיים יש מתאם אחד, והוא ישמש עבור שניהם, ובהמשך כשאני אסיים את המודינג שלי, ה1TB יכנס לתוך מחשב הורדות שיהיה מחובר באופן קבוע לראוטר, וה500GB יהיה גיבוי ללפטופ וכו'.

ההבדל כפי שנאמר למעלה, אם תקנה כונן חיצוני מוכן מראש, אז רוב הסיכויים שתקנה אותו רק עם USB כי הוא יותר זול, ובעתיד אם תרצה להכניס אותו לתוך מחשב על מנת להשתמש בSATA שלו, אתה תאבד את האחריות, בכונן פנימי, תוכל להשתמש בSATA כשתרצה, ובUSB דרך המתאם. (ESATA רק אם תקנה קופסא שתומכת גם בזה).

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז מה אתם אומרים על הרעיון של לקנות אחד חיצוני שמתחבר בusb ללפטופ ובנוסף אחד פנימי עם מארז שאפשר לחבר גם בusb וגם בsata (אם הבנתי נכון אז יש כזה דבר) בנתיים החיצוני יהווה שימוש שוטף והפנימי גיבוי ובבא היום אוכל להכניס את הפנימי למחשב רגיל.

נשמע רעיון טוב?

בנוסף שמתי עין על הכונן Western Digital My Book Essential 2 1000GB

הוא עולה קצת יותר מ530 אבל אם מבחינת ביצועים ורעש הוא טוב יותר אני מוכן לשלם את המחיר.

לגבי הפנימי זה משהו שאני יותר מסתבך איפה כדאי לי להתחיל לחפש ומה?

המון תודה על התגובות.

פורסם
  • מחבר

או שאולי כדאי להיפך, פנימי איכותי שיהווה שימוש שוטף ובבא הזמן יכנס למחשב רגיל - וחיצוני פשוט יותר (וזול יותר) שיהווה גיבוי.

יותר הגיוני?

אשמח לשמוע המלצות

פורסם

בלבלת הכל, כאילו שהדיון לא היה מספיק מתוסבך. :lol:

תחשוב מה אתה רוצה ומה אתה צריך, נראה שלא עשית שיעורי בית..

פורסם

יש לך את הF1 של סמסונג שהוא פנימי זול, 1TB ב480 בקנייה הקבוצתית.

בנוגע ל500GB חיצוני, לפי מה שNIKE אוהב להמליץ קנה את הזול ביותר וזהו :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים