עבור לתוכן

מבקש הסבר על הסוויץ'Cisco Catalyst 2960-8TC-L Compact Switch (WS-C2960-8TC-L

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני בודק אפשרות לרכוש את הסוויץ' הבא: http://www.nexstor.co.uk/products/1/34/171/860/Networking/Cisco/Cisco_Catalyst_2960_Series_Switches/Cisco_Catalyst_2960-8TC-L_Compact_Switch_(WS-C2960-8TC-L)

אני לא בטוח שהצלחתי להבין את נתוני הסוויץ'.

אני מחפס סוויץ' בעל פורטי ג'יגה, וישנה הצעה לרכוש את הסוויץ' הזה במחיר מוזל.

את הסוויץ' אני מעוניין על מנת להקים רשת ביתית חוטית ומהירה.

אני יודע שישנם סוויצ'ים של חברות אחרות, כמו של 3COM עם 8 פורטי ג'יגה 0לא מנוהל).

אני מבקש כאן, עזרה להבין את נתוני הסוויץ' הנדון; אני הבנתי שהפורטים בעלי מהירות תעבורת Ethernet 10/100, ושני פורטים בעלי מהירות תעבורה 10/100/1000 Ethernet בעלי תכונות מיוחדות?! , שאותם לא הבנתי, ושרק אחד יכול להיות פעיל בזמן נתון?!

האם הבנתי נכון? והאם ניתן להוסיף משהו?

פורסם

לסוויץ' יש 8 פורטים של 100 ופורט אחד של 1 גיגה.

בפורט של הגיגה ניתן להשתמש בשתי דרכים:

1. להשתמש בפורט RJ45 (כבל רשת נחושת) המובנה

2. לתקוע SFP (שקע שמאפשר לחבר מתאם שיהפוך את הפורט לאופטי) - מתאם SFP קונים בנפרד והוא יקר.

בחירה באפשרות 1 מנטרלת את האפשרות השניה. כלומר, במקסימום יש לך 9 פורטים סה"כ ולא 10.

http://www.cisco.com/en/US/docs/switches/lan/catalyst2960/hardware/installation/guide/higover.html

SFP:

http://www.cybernetech.co.jp/image/product/fcproduct/sfp_lc_set.gif

אני אומר, אם אתה לא צריך ניהול (הגדרת vlanים וכדומה) קנה סוויץ' לינקסיס עם ממשקי גיגה:

http://www.linksysbycisco.com/US/en/products/EG008W

פורסם

בשביל מה לקנות catalyst למטרות כל כך פשוטות?

אתה מבין עד כמה זה overkill בכלל? :D

פורסם

אתה מבין שזה switch שהוא layer 3 עם אפשרויות של COS/SNMP/VLAN/QOS/port security וניהול מאוד נרחב באמצעות הIOS של סיסקו וכמובן SFP כמו שsausage ציין.

זה כמו לקנות תת מקלע כדי להרוג יטושים.

פורסם
  • מחבר

אני מבין שלרשת ביתית, של 7 אינסטרומנטים, אין לי צורך במכשיר כזה?

והאם כול הניהול שלו לא רלוונטי מבחינתי?

ושאלה נוספת:

אני רוצה רשת אטרנט שמסוגלת להתמודד עם תעבורה של ג'יגה, הסוויץ' הזה לא עונה על דרישה זו, נכון?!

וסוויץ' שהציעו לי כאן, או של 3COM יותר מתאים לי?

פורסם

בשביל הדברים האלו אתה בכלל לא צריך ניהול ויכולות של שכבה 3.

קח סוויטצ' ג'יגהביט הכי פשוט ולא מנוהל ואתה מסודר.

פורסם
  • מחבר

יש הצעות קונקרטיות, של מכשירים זולים אמינים והכי חשוב , שקטים?

פורסם

איפה רשום משהו על רעש? ממה הוא מרעיש?

זה לא סוויטצ' 1U שיש לו קירור אקטיבי מאחורה.

פורסם
  • מחבר

multicore שלום

תגיד, החבר בפורום, multicore הסביר בתגובתו על הסוויטצ' הנדון:

"לסוויץ' יש 8 פורטים של 100 ופורט אחד של 1 גיגה.

בפורט של הגיגה ניתן להשתמש בשתי דרכים:

1. להשתמש בפורט RJ45 (כבל רשת נחושת) המובנה

2. לתקוע SFP (שקע שמאפשר לחבר מתאם שיהפוך את הפורט לאופטי) - מתאם SFP קונים בנפרד והוא יקר."

מה השימוש כאן בפורט הג'יגה? ודרך אגב, האם הוא אלחוטי?

ומה השימוש ב- SFP?

פורסם

איזה אלחוטי?

זה פורט שאתה תוקע בו מין GIBIC להמרה של אות אופטי.

azr_nec, אני חושב שעליך לעשות קצת שעורי בית בציוד רשתות לפני שאתה הולך לקנות משהו.

פורסם

הרעיון של הגיגה אומר, ש

1. אם יש לך קישור לאינטרנט של 1 גיגה

2. המחשבים לא מדברים בינלם לבין עצמם

3. המחשבים מדברים באינטרנט במהירות 100 מגה כל אחד

אז 8x100 הוא 800 שזה פחות מהקישור גיגה לעולם (כלומר מספיק).

בפועל, אם תקנה קישור של גיגה (לא מאמין שיש לך את הכסף), אתה תגלה שהסוויץ' של סיסקו יתפרק (כי זה יותר מידי בשבילו)

לגבי הצורך בניהול, מבלי להישמע מתנשא, אם אתה לא מבין את היכולות הפוטנציאליות, סימן שאתה לא ממש צריך....

רק כדי להבין, תמיכה ב-SNMP מאפשרת לדגום את הביצועים של הסוויץ'. בשביל זה צריך להרים שרת שיעשה דגימות (trap או poll). אתה צריך כזה דבר? אתה מוכן לשלם על זה? אתה צריך סגמנטציה ברמת הסוויץ? יש לך ראוטר שיכול לתמוך ביותר מ-vlan interface אחד? אתה מוכן לשלם על זה כסף?

פורסם
  • מחבר

איזה אלחוטי?

זה פורט שאתה תוקע בו מין GIBIC להמרה של אות אופטי.

azr_nec, אני חושב שעליך לעשות קצת שעורי בית בציוד רשתות לפני שאתה הולך לקנות משהו.

אני לומד כול הזמן, אך לא כפי שאולי התכוונת ולא באופן מובנה - ואולי פעם אעשה איזה קורס בתחום, מי יודע זה פשוט מעניין אותי.

בכול מקרה , אני לא ממהר לקנות,

וכנראה, הסיכוי שאקנה משהו מורכב קלוש, והסוויטצ' שאקנה לא יהיה מנוהל ויהיה בעל 8 פורטים של ג'יגה.

אני נכנסתי כאן לאינסטרומט הנדון, כי הוא הוצע במחיר נמוך מאד - 300 ש"ח.

בכול מקרה, אני שמח על כול פיסת מידע/ידע שאני מקבל/צובר כאן.

תודה לך ולכול המגיבים.[br]פורסם בתאריך: 1.04.2009 בשעה 20:01:25

המחשבים מדברים באינטרנט במהירות 100 מגה כל אחד

אז 8x100 הוא 800 שזה פחות מהקישור גיגה לעולם (כלומר מספיק).

בפועל, אם תקנה קישור של גיגה (לא מאמין שיש לך את הכסף), אתה תגלה שהסוויץ' של סיסקו יתפרק (כי זה יותר מידי בשבילו)

לגבי הצורך בניהול, מבלי להישמע מתנשא, אם אתה לא מבין את היכולות הפוטנציאליות, סימן שאתה לא ממש צריך....

רק כדי להבין, תמיכה ב-SNMP מאפשרת לדגום את הביצועים של הסוויץ'. בשביל זה צריך להרים שרת שיעשה דגימות (trap או poll). אתה צריך כזה דבר? אתה מוכן לשלם על זה? אתה צריך סגמנטציה ברמת הסוויץ? יש לך ראוטר שיכול לתמוך ביותר מ-vlan interface אחד? אתה מוכן לשלם על זה כסף?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים