עבור לתוכן

קניית אמצעי אכסון חדש

Featured Replies

פורסם

ובכן, ברשותי 2 הארדיסקים של 250 ו-200 ואני די לחוץ מבחינת מקום ואני מרגיש שאני חייב מקום אכסון חדש.

חשבתי על כונן חיצוני נייד של 1 טרה בו אני יאכסן את כל ההתקנות, קבצים גדולים ותכני HD שנורא חשובים לי ושוקלים המון.

השאלה, אם זה כדאי או שמא לקנות הארד דיסק רגיל ואולי אפילו לפרמט ולבצע RAID עם 2 ההארד דיסקים הנוכחים?

פורסם

מבחינת ביצועים כונן חיצוני במחיר דומה לפנימי יעלה כ-500 שקלים ובמחיר הזה תמצא רק בחיבור USB 2.0

החיבור הזה קצת איטי לטעמי, אם כי לחלק מהמשתמשים זה לא כ"כ נורא.. זה תלוי עד כמה השימוש יהיה אינטנסיבי.

בשביל לקבל יציאת eSATA הכונן יהיה יקר יותר ולא משתלם- במקרה שכזה עדיף לקנות מארז וכונן קשיח בנפרד.

1. מארז עם eSATA יעלה כ-100 שקלים ותוכל לחבר למחשב שלך אפילו אם אין לך יציאת eSATA. (מגיע עם bracket מתאים)

2. מארז עם eSATA וגם USB 2.0 כדי שתוכל לחבר למחשבים אחרים שבהם אין יציאת eSATA. יעלה לפחות 180 שקלים.

אז אם תבחר את האופציה הראשונה- בנוסף לכונן קשיח העסק יעלה לך כ-600 שקלים.

באופציה השנייה המחיר הטוטאלי יהיה כ-680 שקלים.

האופציה השלישית שהיא כונן קשיח בלבד תעלה לך כ-500 שקלים ואפילו זול מכך שכן ישנם דיסקים קשיחים (מומלצים) באיזור המחיר 490-480 ש"ח.

בכל אופן אם תקנה כונן+מארז או כונן בלבד אז יהיה עדיף להכנס למערך RAID ולשפר את הביצועים הכלליים של המערכת. אמנם RAID0 אינו מערך אמין אבל עם נפח של 1TB יהיה לך קל לגבות את תכולתו ובעת הצורך ליצור מחדש את המערך, לפרמט ולהציב קובץ Image שמור מראש. (אלא אם כן אתה צריך את הנפח הזה, ובמקרה הזה עדיף שתשאר במצב single drive למערכת ההפעלה ללא כל מערך.

פורסם
  • מחבר

ובכל זאת, אם היית במקומי על איזה מהאפשרויות היית הולך? (וגם איך בדיוק אתה מגדיר שימוש אינטנסיבי?)

פורסם

מאחר ושהאופציות של כוננים חיצוניים הן גם ככה כונן קשיח + מארז (ולא בחבילה אחת) אז לדעתי..

קנה דיסק קשיח בלבד ומאוחר יותר אם תרצה משהו נייד אז תוכל לקנות מארז ולנייד כונן 250GB או את ה-1TB החדש.

באשר לכונן המומלץ- HD103UJ של סמסונג. מחירו כ-500 שקלים.

פורסם
  • מחבר

אני יכול לעשות RAID0 עם 2 הארד דיסקים בגדלים שונים? (200 ו-250), מן הסתם ש-50 ג'יגה ילכו סתם ככה.

גם בקשר לאפשרות השניה הזאת, אם אני עובר ל- RAID ותמיד שומר גיבוי על ה-1 TB אני מאבד אוטומטית 450 ג'יגה ונשאר עם שטח אכסון כולל של 1TB.

האם זה באמת כדאי? האם גם אני יראה שיפור בביצועים ועוד במפרט מחשב כמו שלי?

ד"א, ברשותי גם יש רשת ביתית שאני מרגיש שדי איטית ונחנקת איכשהו וראיתי את האפשרות של הכונן החיצוני הנייד למן פתרון, האם הוא יהיה גם מהיר יותר במקרה כזה?

פורסם

בנוגע לרשת- אני לא יודע מה הבעיה אצלך ואולי אתה יכול לפתור את הבעיה בעזרת פורום אינטרנט ורשתות, אבל.. eSATA לא יגביל שום דיסק קשיח ויהיה הממשק המהיר ביותר.

לגבי ה-RAID, לדעתי כדאי לוותר על הרעיון ובעתיד תפתור את הבעיה של מהירות מערכת ההפעלה. מצד אחד כי זה מגביל אותך בנפח, אבל אתה לא חייב לגבות, ומצד שני כי אני לא בטוח שתוספת הביצועים תהיה מורגשת על ידיך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים