עבור לתוכן

עזרה בבקשה. הורדה איטית מאוד ב uTorrent. איך אפשר לשפר?

Featured Replies

פורסם

התקנתי על המחשב שלי את uTorrent (וורסייה 1.8.2) אני מריץ WinXP SP3 ומחובר דרך ראוטר אלחוטי (Edimax) לבזק בינלאומי דרך מודם כבלים (חיבור ישיר ללא חייגן) במהירות של 2.5 מגה.

גיליתי כי מהירות ההורדה נמוכה מאוד, פחות מ 20K סה"כ לקבצים עם מקורות רבים (יותר מ40).

1. ניסיתי להגדיל את מספר החיבורים ב uTorrent ל 400. לא הורגש שיפור.

2. ניסיתי להגדיל את מספר החיבורים ב WinXP ל 200 עם תוכנה בשם Event ID 4226 Patcher. לא הורגש שיפור.

3. ניסיתי לבצע אופטימזציה לרשת עם תוכנה בשם TCPOptimizer.exe. לא הורגש שיפור.

4. כאשר אני מבצע פינג ל"הוט" אני מקבל זמן תגובה של 300ms

איפה אני טועה? האם אפשר לשפר עוד משהו?

פורסם

אם אתה רוצה לנצל את הפס, תוריד הרבה טורנטים במקביל.

מספר החיבורים לאו דווקא יוסיף מהירות ועלול אפילו להוריד את המהירות.

אם אתה מוריד 1-3 הורדות אז 80-120 חיבורים לכל אחד יהיה מספיק.

אם אתה מוריד 10-20 אז תוריד אותם ל 50-70.

כוון מקסימום ל 400-500.

מצד אחד אתה רוצה יותר חיבורים אבל מצד שני הרבה חיבורים מעמיסים על התקשורת ומורידים את רמת הביצועים הגלובלית, ומצד שני אין ממש יתרון ב200 חיבורים על 100 חיבורים ברוב המקרים כי יש נוסחה של הטראקר שעובדת על אחוזים או משהו.

הסיבה העיקרית שאתה צריך עשרות מקורות זה כדי לשמור על זמינות ויציבות.

צריך לנסות לאורך זמן כדי להרגיש למה וכמה, אבל בגדול זה הרעיון הכללי.

אנשים שלא היה להם חיבור עם UPLOAD גבוה לא ממש יודעים שאילו הייתה מעלה 400KBps גם הייתה מקבל ברוב המקרים לפחות את אותה מהירות בDOWNLOAD.

ללא UPLOAD נורמלי קשה להשיג מהירות טובה והפעמים היחידות שכן יש מהירות טובה היא בגלל יחס גבוה מאוד של UPLOADERS מול DOWNLOADERS או איזה שהוא CACHE SERVER אצל ספק האינטרנט או אולי במקום אחר בדרך.

המציאות הזאת מקשה על אנשים להבין איפה הרשת ביטורנט מתחילה ואיפה הספק אינטרנט נגמר.

ושוב אני חוזר על העצה שלי, תוריד 10 טורנטים בריאים בבת אחת ואז אתה "אמור" לנצל את רוב הפס שלך על בסיס קבוע.

פורסם

אני מנחש שהבעייה דווקא בספקית, תקרא מה שהולך כאן בשבועות האחרונים.

פורסם
  • מחבר

אני מנחש שהבעייה דווקא בספקית, תקרא מה שהולך כאן בשבועות האחרונים.

קראתי. משום מה, כאשר התחברתי (במקום אחר עם מחשב אחר) דרך נטוויז'ין במהירות של 5 מגה לפני שבוע קיבלתי מהירות של לפחות 100 ק'ב. וזה מה שגרם לי לחשוד שהבעייה אצלי.

בנוסף, אני מוריד 10 טורנטים בריאים בבת אחת... וזה לא ממש עוזר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים