עבור לתוכן

בעיה עם לפטופ IBM X60

Featured Replies

פורסם

לילה טוב לכולם,

ברשותי לפטופ של IBM מדגם X60, המחשב מזה תקופה סובל מוירוס ואני מעוניין לפרמט אותו. לאחר שאני גיביתי מספר קבצים ובאתי לעשות ריסטרט הוא ננעל לי ומבקש סיסמה, הוא אומר ENROLL NEW USER משום מה, הטביעת אצבע עובדת בסדר גמור אבל הוא לא מקבל אף סיסמא.

הוא דורש דבר שנקרא WINDOWS PASSWORD ולא מעלה את המחשב.

אין לי מושג כיצד להיכנס לחלונות מאחר ולא גיביתי את כל החומר הנדרש, בסך הכל סיימתי לצרוב ובאתי לעשות ריסטרט, דבר שעשיתי מספר דקות קודם לכן בהצלחה.

תודה רבה.

[br]פורסם בתאריך: 30.03.2009 בשעה 00:59:12

הפעלתי את המחשב דרך מצב בטוח והבעיה נפתרה, בכל מקרה בשאלה נוספת, כיצד אני מפרמט את המחשב ושומר על העותק של הוינדוס שנמצא על הדיסק הקשיח (בתקווה שהוא לא נפגע מהוירוס).

תודה רבה.

פורסם

אתה מתכוון שיש לך על הדיסק הקשיח את הוינדוס בקבצי התקנה/העתק של הדיסק המקורי (ISO,BIN וכו') ואתה רוצה לשמור אותם,

או שאתה רוצה לשמור על המערכת הפעלה שרצה עם כל התוכלת שלה...(מפתחות רישום,דרייברים ושאר הירקות).. אם זה המקרה אז הפירמוט שלך מיותר שכן גם אם תיצור עכשיו IMAGE(העתק מדויק של הכונן/פרטישן וכל התוכלת שלו..כולל מערכת הפעלה) שזה פחות או יותר מה שאתה מדבר עליו..הוירוס ישאר גם כן.

אם תכוון יותר את השאלה שלך אולי אוכל לעזור

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה,

הכוונה שלי היא שמאחר והוירוס דפק למעשה את המבנה של קבצי ה-EXE (וירוס הוירוט המפורסם), המערכת כל כך דפוקה שלא הצלחתי לסדר אותה ללא פרמוט (במחשב האישי שלי ניסיתי לסדר את הבעיה במשך מספר שבועות), הכוונה שלי היא לפרמט את המחשב ולהתקין את הדיסק של הוינדוס שנמצא על המחשב עצמו.

הכוונה שלי היא, שקניתי את המחשב נאמר לי שבמקום עותק פיזי, נמצא על המחשב עותק דיגטלי, משיחות שערכתי הבנתי שהעותק יושב בפרטישן נפרד שמוגדר בכלל כפרטישן של לינקוס במטרה למנוע הדבקה של וירוסים ולכן במצב שחזור המערכת, ישנו צורך לבחור באיפוס הדיסק הקשיח להגדרות היצרן (למעשה פרמוט), ולאחר מכן ניתן יהיה להתקין את הוינדוס ולעבוד כרגיל (לאחר מכן נעלה את כל הדרייברים באופן ידני).

תודה רבה מראש.

פורסם

תאמת...אף פעם לא ניסיתי להתקין WINDOWS מפרטישן אחר על אותו ארדיסק שאני רוצה להתקין..למרות זאת אין סיבה שזה לא יעבוד ..בתנאי כמובן שהוא יוכל לעלות בבוט מהפרטישן הזה.... אבל תבדוק באמת לפני שאתה בא לעשות את התהליך שזה באמת עולה לך מהבוט , לגבי אם זה בסדר מבחינת הוירוס...אני חושב שאתה מוגן מהבחינה הזו...לא פעם פרמטתי מחשב עם וירוסים וגביתי את התוכלת על פרטישן נפרד ..והכל היה בסדר.

דבר שני ...עבדתי עם עשרות לפטופים של IBM עד לפני שנתיים ...אף אחד מהם לא הגיע עם פרטיישן שהגיבוי של המערכת הפעלה המקורית עליו (אולי זה משהו חדש..אבל עדיין) . ומה קורה נניח אם הארדיסק הלך קפוט? אז הלך הוינדוס?

עכשיו לגבי שקנית מחשב ככה נתנו לך את העותק...זה נשמע לי או שמישהו עשה כסף על מערכת הפעלה בלי לספק דיסק/רישיון

או שזה דרך מאוד מקורית לספק עותק פיראטי במסווה של מקוריות ;) (יש לך מדבקה עם סיראלי עליה?)

ואולי אני טועה וזאת שיטה חדשה... בדקת עם היבואן הרשמי ?

איפה קנית את המחשב?

עכשיו אתה רושם תודה רבה מראש - אבל אתה לא שואל שום שאלה...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות,

לא הבנת אותי בכלל,

ברור שהעותק של הוינדוס מקורי, זה נקנה מנציגות רשמית של IBM במחיר גבוה במיוחד (מעל 2000 דולר אם אני זוכר נכון), בשנים האחרונות, לא רק חברת IBM אלא חברות נוספות, אינן נותנות עותק פיזי של הוינדוס (לבקשת הלקוח ניתן לקבל כזה ממיקרוסופט ישראל לפי הבנתי), העותק נמצא במחשב באופן דיגטלי כך שניתן להתקין מחדש את המערכת גם לאחר פרמוט.

הבעיה בוירוס שנמצא כרגע על המחשב היא שכל קובץ EXE שונה ועבר מודיפקציה ולכן אין ברירה אלא לפרמט, בטווח הקצר המחשב עובד בסדר אבל בחיבור לאינטרנט הוא מיד מקפיץ את הוירוס ומוריד שלל וירוסים חדשים (וירוס מתוחכם שיצא רק בפברואר 2009).

שאלתי כדי לוודא את הנושא לאחר פרמוט, במחשב ישנה תוכנה שניתן לגשת אלי לפני הבוט ומשם להגדיר שחזור מערכת מתקדם, התקנה מחדש של הוינדוס ואף פרמוט, השאלה שלי נגעה לכך שרציתי לדעת אם יתכן והעותק נדבק אף הוא בוירוס.

תודה.

פורסם

אתה אומר שהוא בפרטישן נפרד...אז לטעמי הוא בסדר גמור....אבל אתה יודע עוד מעט סקיינט :silly: ישתלטו על העולם ככה שהכל אפשרי גם שימציאו וירוס שמדביק פרטישנים אחרים...ספציפית במקרה שלך זהלא המקרה...

אתה אומר וירוס ה-וירוט (W32.Virut.A) ... העפתי מבט בארכיון וירוסים של סימנטק...ובהנחה שהסתכלתי על הוירוס שיש לך אז הוא מוגדר "קל" להסרה ...ככה שאני לא חושב שאתה צריך לרוץ ולפרמט.

http://www.symantec.com/security_response/writeup.jsp?docid=2006-051402-1930-99

יש עוד וירוס עם שם דומה w32.virut.CF

שלו מצאתי את התוכנה הבא מבית סימנטק שאמורה להסיר אותו..

http://www.softpedia.com/get/Antivirus/W32-Virut-Removal-Tool.shtml

אתה מוזמן לבדוק את הלינקים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים