עבור לתוכן

ביטול הROM והRAM + תיכנון מחדש של לוחות האם

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לדעת שהבנתי נכון ושאני לא מפספס שום דבר:

1) חברת fusion-io הוציאה כרטיס PCI-E שמיועד לאיכסון מידע.

2) מכיוון שהכרטיס מהיר מאוד (מעל 500MB לשניה) אין צורך בזיכרון פנימי, ונפח מינימאלי של 80GB (בתיכנון עד 1.28TB) מבטל את הצורך בדיסק קשיח.

3) עידכון תוכנה בסוף השנה יאפשר לבצע ממנו העלאה.

אתר החברה וסרטון הדגמה:

http://www.fusionio.com/

אני רוצה לדעת האם זה באמת כזה מושלם? מה אני מפספס? האם באמת תם עידן של פיצול לשני סוגי זיכרנות?

איך לוחות האם יושפעו מכך?

פורסם

500 מגה לשנייה זה הרבה יותר לאט מRAM

אני לא הייתי מבטל את הRAM

אולי כדאי לנסות לשים וואחד סוללה במחשב , לשים טרה של RAM ולעשות אותו הארד דיסק וירטואלי - יעוף !

פורסם

אתה צודק שזה איטי מראם, אבל אל תשכח שזאת טכנולוגיה חדשה יחסית מה שהם רוצים לעשות ככה שהם עוד יצליחו להגיע לנפח גדול יותר...אני חושב, לא ממש הקשבתי לכל הסרטון הזה :lol:

וכבר יש טרה RAM? :smile1: :smile1:

פורסם
  • מחבר

500 מגה לשנייה זה הרבה יותר לאט מRAM

אני לא הייתי מבטל את הRAM

אולי כדאי לנסות לשים וואחד סוללה במחשב , לשים טרה של RAM ולעשות אותו הארד דיסק וירטואלי - יעוף !

מה המהירות של RAM?

הכרטיס הזה מגיע למהירות של עד 700MB. זה מספיק?

פורסם

באופן גס, ה-RAM מהיר פי 15 ברוחב פס, ופי - 30 בהתחשב בערוץ הכפול לפחות.

אם לוקחים בחשבון זמן גישה, הוא מהיר הרבה יותר מכך.

פורסם
אני רוצה לדעת האם זה באמת כזה מושלם? מה אני מפספס?

אתה מודע לעובדה שמחיר הכרטיס הזה הוא סביב 13,000 ש"ח? ($3,000.)

אני חושב שזה לא יחדור בעתיד הקרוב עם תוית מחיר כזאת. נכון, זה חדש, אבל... אני באמת לא מבין מה כבר יקר כל-כך בייצור הטכנולוגיה הזאת, שהיא מקבלת תוית מחיר גבוהה כזאת. מילא, מוצר פרימיום, אבל $3,000? :screwy:

פורסם
  • מחבר

אתה מודע לעובדה שמחיר הכרטיס הזה הוא סביב 13,000 ש"ח? ($3,000.)

אני חושב שזה לא יחדור בעתיד הקרוב עם תוית מחיר כזאת. נכון, זה חדש, אבל... אני באמת לא מבין מה כבר יקר כל-כך בייצור הטכנולוגיה הזאת, שהיא מקבלת תוית מחיר גבוהה כזאת. מילא, מוצר פרימיום, אבל $3,000? :screwy:

אני בכוונה לא הזכרתי את המחיר כי הוא לא הנושא. הנושא הוא "האם הכרטיס הזה יבטל את הצורך בפיצול לשני סוגי זיכרונות?", וע"פי התשובות שקיבלתי עד כה אני מבין שהתשובה היא "הכרטיס הזה בהחלט בכיוון".

כל ג'יגה מתומחר ב30$, כך שע"פי החישוב שלי הכרטיס של ה1.28TB צפוי לעלות כמעט 150,000 ש"ח.

רק חברה אחת מייצרת את זה וגם זה דגם ראשון. שני התנאים האלה מאפשרים לחברה לקבוע את המחיר "כמה שיוצא לי מהפה באותו רגע".

פורסם

אני בכוונה לא הזכרתי את המחיר כי הוא לא הנושא. הנושא הוא "האם הכרטיס הזה יבטל את הצורך בפיצול לשני סוגי זיכרונות?", וע"פי התשובות שקיבלתי עד כה אני מבין שהתשובה היא "הכרטיס הזה בהחלט בכיוון".

אתה הלכת כלכך רחוק עם ה fusion-IO. זה כאילו שהלכת לחפש את מנחם בן בהרי ההימלאיה תוך כדי שהותו באח הגדול. ???

ROM - השם הישן למה שמכיל היום את ה BIOS של לוח האם שלך.

RAM - השם הישן בעצם לזיכרון הפנימי היושב על הלוח האם, ומשתמש בעצם את ריצת המערכת.

ה fusion-IO לא מיועד להחליף אותם, אלא למצוא פתרון מקורי ומהיר יותר להעברת מידע במקום הדיסקים הקשיחים של היום, והולך בדרך שונה מה SSD.

כאשר ה SSD מגיע למהירויות של 200MB/S היום, ה fusion-IO יכול להגיע ל 700, אולי, במצב טוב.

אבל אם אתה משווא אותם ל DDR2 (או DDR3) של הזכרון הפנימי, תראה שה fusion-IO הוא כמו הילד בן השנתיים שצורך "אבא תן לי לנהוג!".

מהירויות העברה של DDR2 מתחילים ב 3200MB/S ומגיעים ל 7000MB/S ו DDR3 כבר מגיע להרבה יותר (תלוי בזכרון שאתה מסתכל עליו).

עד שחיבור PCI-E יגיע למהירויות של הזכרון הפנימי יקח עוד מספר שנים רבות, ותקנים חדשים רבים עד אז.

ועכשיו אם הכוונה שלך ל EERAM (או flash ram), מה שמניע את הSSD ואת ה fusion-IO, אז כן, חיבור ישיר של הבקר עם הזיכרון עליו ל PCI-E הוא מהיר יותר, אבל גם בעייתי מבחינת התקן, שכן הוא לא מאפשר לך לעשות שום החלפות מהירות, לא מאפשר לך לחבר אותו למחשב אחר בקלות.

לדעתי האישית ה fusion-IO הוא יותר טריק שיווקי, ועלותו גבוהה מדי והתקן שבוא הוא עובד פשוט לא מתאים לעבודה הזו.

התקנים הבאים של ה SATA (או התקנים שיחליפו אותם) הם יהיו דור העתיד, ולא חיבורים ישירים ל PCI-E.

אם כבר, אתה צריך לראות את זה:

בעלות שלא הולכת כלכך רחוק, תראה מה שהם הצליחו לעשות עם SSD.

פורסם

בקיצור כל מה זה יכול לעשות זה להחליף את הדיסק הקשיח אם המחיר של זה יהיה הגיוני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים