עבור לתוכן

מפר מחשב לשימוש משרד, משחקים ועריכה חובבנית בתקציב של ~3K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?

3000 שקל אם יש צורך אפשר לחרוג ב- 500 שקל אך עדיף שלא :)

המחיר לא למזומן

2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)

כמו שרשמתי בכותרת

עבודה משרדית office 2007 בעיקר onenote, excel, PowerPoint וגלישה באינטרנט

אני משחק בעיקר ב - Left4Dead, FIFA 2009

הייתי רוצה לראות סרטי HD

אני משתמש ב - Paint.NET וב - PowerDirector 7 סרטים ממצלמת מיני DV

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.

רוצה מקלדת ועכבר אלחוטים

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי

אין צורך: בצורב DVD וכונן דיסקטים למה הכוונה בכרטיס קול איכותי? יש לי רמקולים 2.1 של creative SBSA300

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?

לא

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?

נושא העיצוב לא כל כך חשוב אבל שלא יראה מכוער

חשוב לי שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט בזמן עבודה משרדית לגבי משחקים אז לא איכפת לי השקט העיקר שלא יהיה טרקטור

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?

יש לי windows xp home במחשב שאני מתכוון להחליף כדאי לשדרג לויסטה? אם כן אז אני צריך

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?

אולי אני יעשה OC קטן

11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה.

רזולוצית המסך שלי: 1440x900

תודה רבה לכל העוזרים :xyxthumbs:

פורסם

מפרט ראשוני בדגש על שקט יחסי

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.8GHz E7400 45nm : " SLB9Y" - BOX ¤643

לוח אם:

GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤452

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4830 512MB DDR3 DVI - RETAIL ¤600

דיסק קשיח:

WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤337

זיכרון:

ADATA GANIMG 2048MB (2048MBX1) DDR2 800 CL5 ¤121

כמות:2

מארז:

ANTEC NSK4480B II + 380W EARTHWATS PSU ¤471

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤2820

* נשאר לך תקציב למקלדת ועכבר אלחוטיים אם כי יכול להיות שתצטרך לחרוג בכמה עשרות שקלים.

* מעבד מצויין שחלש רק במעט מה-8400 המצויין.

* 4GB של זיכרון לעבודה חלקה עם תוכנות העריכה שדורשות כמויות גדולות של זיכרון כתלות באינטנסיביות השימוש.

* בנאדל של ספק+מארז איכותיים ושקטים.

* כרטיס מסך שיספק את הסחורה ב-L4D בטח ובטח שב-FIFA.

פורסם

מפרט מצויין אך יש מקום לשיפורים קטנים בהתאם להעדפות המשתמש:

* אם אתה ממילא מתכנן OC ולשימושים שלך אתה יכול בשקט לקחת לוח P31 עם מעבד E5200 שנותן ביצועים קרובים מאוד ל-E7400, ודאי בשימושים שלך ובכמעט חצי מחיר. כבונוס תקבל גם מעבד קריר וחסכוני יותר מה שיתבטא ברמת שקט טובה יותר.

ה-P31 מגביל אותך ל-4G זיכרון אז שקול אם זה שווה לך 100 ש"ח תוספת (וגם יכולת OC משופרת) ללוח P43 הנ"ל.

ללא OC אתה יכול בשקט לרדת ללוח G31 בפחות מ-300 ש"ח - יהיה לזה בדיוק 0.000001% השפעה על הביצועים (מלבד מגבלת ה-4G).

* בכסף שחסכת אפשר לשפר את רמת השקט אם אתה מוכן להוציא על זה כסף תמורת הפשרה הקטנה בביצועים (למארז SOLO החרישי למשל).

* אם אתה מתכנן לאחסן תכני HD עדיף לקחת דיסק גדול ככל האפשר ושקט ככל האפשר כיוון שזהו מקור הרעש הלא-סטטי העיקרי בזמן העבודה עם המחשב.

* לרזולוציה שלך ובהנחה שעריכת הוידאו היא חובבנית/מזדמנת - אין לך כל צורך ביותר מ-2G זיכרון. תמיד תוכל להוסיף בהמשך.

* חבל לשדרג לויסטה - מיותר לחלוטין... דורשת משאבי מערכת ללא כל תמורה ממשית.

* קירור הסטוק של האינטל הוא מהשקטים שיש. תמיד תוכל להוסיף בעתיד משהו כמו ה-SHURIKEN המצויין והחרישי במיוחד.

* אם אתה רוצה לחסוך ו/או להוריד צריכת הספק/רעש/חום של המפרט, אתה יכול בהחלט להסתפק ב-HD4670 או 9600GT למשחקים והרזולוציות שלך.

* אתה זקוק ל-חיבורי FW או ESATA בלוח כדי לחבר את המצלמה? הזול ביותר שכולל FW הוא ה-GA-73PVM-S2H המצויין ודומיו אך גם הם לא מאפשרים OC משמעותי, מוגבלים ל-2X2G וללא תמיכה בדואל-צ'אנל (זניח). לשיקולך.

האלטרנטיבה היא או לוח P43 יקר או פשוט להוסיף כרטיס FW ללוח "רגיל" מהנ"ל (כ~50 ש"ח אני חושב).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים