עבור לתוכן

כמה צריך לשלם לביטוח לאומי כל חודש לאחר שחרור מהצבא?

Featured Replies

פורסם
אכן לא שייך ממש לנושא (אתה הראשון שהעלת זאת), לא מבין למה הנושא רלוונטי לשרשור דת ואמונה - אף אחד מאלו לא יכול להצדיק בשום אופן פרזיטיות.

אני מפסיק את זה כי אני יודע [מניסיון שזה יגיע די מהר לנושא דת -ואמונה כמו מדוע חרדים לא מתגייסים וכו...]

שמע חביבי צא ולמד לפני שאתה מגיע למסקנות .[ מעניין אותך לשמוע שלח בדת-ואמונה]

• תגובות 41
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה יכול להדרדר לדת-אמונה רק אם מתוך אווילות מוחלטת תצדיק את המעשים מתוך מניעים דתיים למינהם, ותתעקש לנהל ויכוח בפאן הזה.

מדובר כאן בשאלה (ההשוואה שלך בין סטודנט לסחטן-בטלן-משתמט) של שכל ישר. סטודנט שתרם למדינה בשירות צבאי ושעתיד להיות יצרני ובכך להביא תועלת לכלל החברה, לעומת תלמיד ישיבה שמקבל כסף על כך שלומד משהו שאינו תורם מאומה למדינה, לכלכלתה או לאזרחיה.

פורסם

למה מטעה,אתה יכול לבדוק את זה עם הפקידה בביטוח הלאומי(ועדיף שתבדוק,היא מין הסתם יותר מעודכנת מאיתנו..),זה ניקרא חוק חיילים משוחררים,אני זוכר שעוד בתקופתי(2001) גם לא שילמתי ביטוח לאומי בשנה הראשונה ואפילו בשנה וחצי האשונות,וזה לא קשור אם היית לוחם או לא.

דרך אגב לא רק ביטוח לאומי אלא גם מס הכנסה,קופת חולים...

כן, אני באמת בדקתי עם הפקידה בביטוח לאומי.

היות ויש לי קשר מאד טוב עם מנהלת תחום גביה באחד הסניפים הגדולים של ביטוח לאומי, אז שאלתי אותה.

לא ברור לה מתי בדיוק אבל במסגרת תרומתו של הביב לכלל האזרחים, גם חלק מההטבות לחיילים משוחררים

בוטלו כאשר הוא נהיה שר האוצר.

פורסם

qwerty1987 :

דוגמא קטנה משתמט

''משתמט'' הוא אדם שמחויב מבחינה חוקית לעשות משהו והוא משתמט ואינו עושה.

כיודע בן ישיבה זה לפי חוק...

חבל חבל ידידי שלח בדת -ואמונה [נראה לך כמה שטוף מוח אתה מהתקשורת .

הנה אפילו עכשיו זה מתדרדר]

מה גם למה לבזבז זמן יקר? לפי כתיבתך אתה רק רוצה להתנגח .

פורסם

עצם זה שהמדינה הפכה בשנים האחרונות את ההשתמטות לחוקית, לא משנה לצורך העניין. זה רק מראה לאן המדינה מדרדרת.

איני מבסס את דברי על התקשורת, על כן איני יכול להיות שטוף מוח ממנה. במה מכל מה שאמרתי אני מושפע לטענתך מהתקשורת?

אין לי שום כוונה להכנס לדת אמונה, שם אנשים כמוך קבעו כבר מה אמת (אלוהים אישי של היהדות ושאר השטויות), ושום דבר בעולם לא יזיז אותם מזה. זה יהיה ויכוח חסר תועלת לחלוטין.

פורסם

איזה מצחיק אתה זה חוקי מהקמת המדינה אני לא אחפש במה אתה שטוף מהתקשורת אבל עצם זה שאתה משתמש במילה משתמט [היא מהתקשורת-אין מה לעשות קשה שלא להיות מושפע- אבל לפחות אדם הולך מברר מדוע זה ככה ואז מגיע למסקנה]

דת -ואמונה ? כולם שם חברה מהפורום [שרובם אינם מאמינים]

אתה לא יכול לצעוק משתמטים ובטלנים וכו.. לפני שאתה לומד את הנושא הזה.

[סתם ככה אלוקים הוא אינו אישי של היהדות -שוב שטוף מוח מהרחוב]

פורסם

QWERTY, עזוב אותו.

מדובר בשטופי מוח של הרבנים, לרוב לא כאלו שהתחנכו מילדותם בבית דתי אלא שנלכדו בסם ההזיות הזה הקרוי דת, התחליף העתיק לפסיכולוג טיפולי, ולכל מה שתאמר להם יענו בנוסח ההטפות המיסיונריות בהן לימדו אותם. מבחינתם כל עירעור על ה"אמת" המוחלטת שלהם משמעה שאינך יכול להעלות טיעון כי אתה לא לומד ומאמץ את הדרך המעוותת שלהם. פגשתי רבים כאלו, יש לי במשפחה כאלו, ולשמחתי נמלטתי מהם.

כאשר דתי כזה מדבר איתך על שטיפת מוח של התקשורת פירושו שכבר שכח את מהות המושג "שטיפת מוח" , אם אי פעם ידע אותו.

במה שמכנים בלשון אורווליאנית "דיון" על דת ואמונה מתנהל בעיקר רב שיח על זכות האמונה היהודית תוך הטחת עלבונות כלפי בני דתות אחרות, וגסות רוח כולל בהודעות פרטיות כלפי מי שחולק על המיסיונריות של לבלרי הדת.

פורסם

אוי החתול הזקן הוציא את צפורניו אמרתי לך שאתה כבר מקרה אבוד. ככל שהזמן עובר קשה יותר לשנות הרגלים.

"יענו בנוסח ההטפות המיסיונריות בהן לימדו אותם" :lol:

אל תכניס אותי לקרב משפחתך [אני לא דוס וגם לא נראה כדוס אבל אגיד את האמת גם אם לא אלך בה]

פורסם

ררוונניי - עצם זה שבן גוריון איפשר למס' דוסים לא לשרת בצבא כדי למנוע עימות בשעות קשות, לא מצדיק בשום צורה את החרפה שהולכת בתחום הזה היום.

אם מבחינתך שטיפת המוח שלי מהתקשורת היא בכך שאני מכנה את הדוסים משתמטים למרות שהחוק לצידם - אכן תקשורת נוראית יש לנו.

אני מכיר את הנושא מצוין, ועומד על קריאותי בטלנים ומשתמטים.

כשאמרתי שרבים מאמינים ב'אלוהים אישי של היהדות' - התכוונתי לכך שהם מאמינים שיש אלוהים, שהוא מתערב בנעשה בעולם ובחיים האישיים של האנשים, והוא כזה כפי שמתואר ביהדות ולא בדתות אחרות. פשוט יש בערך עוד עשרות אם לא מאות אמונות אחרות באלים כאלו ואחרים.

הסברתי לך שאין לי כוונה להיכנס לדיון דת-אמונה היות ואנשים כמוך אינם מוכנים להקשיב, וככל שהם יתכחשו לראיות הנוגדות אמונתם - כך אמונתם חזקה יותר.

Old Cat - אני אכן מכיר את דרך החשיבה של האנשים הללו (אם כי אין כאלו במשפחתי וטוב שכך). היות ואיני נכנס לדיון דת - אמונה, לא ידעתי שיש בפורום אחד כזה והרגיזה אותי התגובה שלו כאן.

זו תגובתי האחרונה בנושא.

פורסם

למה מטעה,אתה יכול לבדוק את זה עם הפקידה בביטוח הלאומי(ועדיף שתבדוק,היא מין הסתם יותר מעודכנת מאיתנו..),זה ניקרא חוק חיילים משוחררים,אני זוכר שעוד בתקופתי(2001) גם לא שילמתי ביטוח לאומי בשנה הראשונה ואפילו בשנה וחצי האשונות,וזה לא קשור אם היית לוחם או לא.

דרך אגב לא רק ביטוח לאומי אלא גם מס הכנסה,קופת חולים...

מה שאתה אומר פשוט לא נכון עובדתית.

בתור חייל משוחרר יש לך נקדות זכות במס הכנסה עד בערך 7000 ש"ח או משהו אבל אתה עדיין חייב במס אם אתה מרוויח יותר ואם אתה לא שילמת לקופת חולים אז לא היית מבוטח.

פורסם
  • מחבר

סה"כ שאלתי כמה עולה לשלם לביטוח לאומי אנשים הולכים פה מכות שליפות ציפורנים שריטות באוזן :nixweiss:

פורסם

ררוונניי - עצם זה שבן גוריון איפשר למס' דוסים לא לשרת בצבא כדי למנוע עימות בשעות קשות, לא מצדיק בשום צורה את החרפה שהולכת בתחום הזה היום.

אם מבחינתך שטיפת המוח שלי מהתקשורת היא בכך שאני מכנה את הדוסים משתמטים למרות שהחוק לצידם - אכן תקשורת נוראית יש לנו.

אני מכיר את הנושא מצוין, ועומד על קריאותי בטלנים ומשתמטים.

כשאמרתי שרבים מאמינים ב'אלוהים אישי של היהדות' - התכוונתי לכך שהם מאמינים שיש אלוהים, שהוא מתערב בנעשה בעולם ובחיים האישיים של האנשים, והוא כזה כפי שמתואר ביהדות ולא בדתות אחרות. פשוט יש בערך עוד עשרות אם לא מאות אמונות אחרות באלים כאלו ואחרים.

הסברתי לך שאין לי כוונה להיכנס לדיון דת-אמונה היות ואנשים כמוך אינם מוכנים להקשיב, וככל שהם יתכחשו לראיות הנוגדות אמונתם - כך אמונתם חזקה יותר.

Old Cat - אני אכן מכיר את דרך החשיבה של האנשים הללו (אם כי אין כאלו במשפחתי וטוב שכך). היות ואיני נכנס לדיון דת - אמונה, לא ידעתי שיש בפורום אחד כזה והרגיזה אותי התגובה שלו כאן.

זו תגובתי האחרונה בנושא.

"לא ידעתי שיש פה אחד כזה" חחחחחחח :silly:

טוב נעזוב אותך [רק להתנגח אתה רוצה] לכל טענה שלך תקבל תשובה אבל אתה ממשיך להגיד משתמטים [שזה כמובן בתנאי שנוגד את החוק]

אל תכניס אותי לכל מיני אנשים מבין? אני לעצמי אני מקשיב וגם משיב .

נו אז מה עם יש דתות אחרות אפשר בכמה דקות לראות בכל דת[את המעטפה-האופן שבו נמסרה הדת, הדרך בה הופיעה אותה דת בעולם. ]

ואז לראות את ההבדל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים