עבור לתוכן

כמה צריך לשלם לביטוח לאומי כל חודש לאחר שחרור מהצבא?

Featured Replies

פורסם

לפי הבנתי אפשר לעשות הרבה תשלומים לא? בקיצר לא בעיה ללכת אליהם ולקחת את הפניקס

• תגובות 41
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אפשר לעשות תשלומים, יש עליהם ריבית (אבל עם סכום כמו 400 ש"ח זה יצא שקלים בודדים).

פורסם

סכומים קטנים ודאי שלא אבל 14000 שח ודאי שכן. :hat:

פורסם

מה שלא ברור זה מדוע שואלים כאן שאלות שהתשובה המוסמכת להן נמצאת באתר של ביטוח לאומי

www.btl.gov.il

שם גם אפשר לפנות בשאלות ספציפיות.

חייב לשלם גם מי שאינו עובד או מי שרק לומד (למעט תלמידי ישיבה שבטלנותם אומנותם להם הסדרים מיוחדים) והסכום נקבע על ידי האוצר, לא על ידי ביטוח לאומי. זה כולל גם מס בריאות.

על חובות לביטוח לאומי אין התישנות, והם יכולים לבוא בתביעות גם אחרי 50 שנה (וכבר היו דברים מעולם). בקשה לביטול ריביות ניתן לעשות ולרוב אם זו לא פרשה נמשכת והנסיבות סבירות הבקשה נענית בחיוב.

גם תשלומי הביטוח הלאומי לאזרחים נקבעים על ידי האוצר, שהלאים למעשה את הגוף

הזה (בימי ביבי כראש ממשלה והפודל שלו כשר אוצר, וחיזוק מגמה זו בהמשך בימי ביבי כשר אוצר) וקובע את מה שמתנהל בו ,

וכעת ממשיך בנסיונות לחסל סופית את משמעות התמיכה הסוציאלית בנזקקים שהיתה לו פעם.

פורסם

מעניין איזה בקשה סבירה נענית בחיוב

פורסם

בשנה הראשונה אתה לא צריך לשלם שקל

פורסם

פרט, שנה אחרי השחרור?

שנה אחרי שעזבת עבודה אחרת?

או מה..? פרט, הסבר..אה כן, ואל תשכח גם לנמק.. :silly:

פורסם

מי שאינו עובד ואין לו הכנסות

מינימום של 147 ש"ח:

http://tinyurl.com/dy6wm4

בטלנותם אומנותם

מינימום של 110 ש"ח:

http://tinyurl.com/cdndtk

מי פטור

התשובה של פטור לשנה ראשונה מהשיחרור אינה מבוססת המציאות ונובעת כנראה מטעות

המתייחסת לתקופת שהות בחו"ל (טיול, טרקים) במהלך אותה שנה ראשונה:

http://tinyurl.com/dmyhur

דרכים לדווח ולתשלום:

http://tinyurl.com/cwj7pf

אפשר לשלם גם באינטרנט בכרטיס אשראי באמצעות אתר התשלומים הממשלתי.

אפשר לבקש פנקס תשלומים שישלחו אליך בדואר ואתה תשלם בכל חודש.

אפשר לשלם מראש לתקופה ואחרי זמן לעשות התקזזות והתחשבנות.

תשלומים בעודף הם מחזירים ומזכים לפי אותה הצמדה כמו שהיית משלם אם היית חייב.

יש עוד הרבה מידע באתר של ביטוח לאומי. מדוע לא תחפש מידע מוסמך ישר אצל המקור?

עצת יעול: אם אתה משלם כלא עובד אז הסכום קבוע וידוע. אם אתה עובד בעבודה קטנה וזניחה אבל מסודרת עם תלוש, אפילו אלף ש"ח בלבד כל חודש, אז התשלום נעשה ישירות על ידי המעסיק ונקבע לפי השכר שלך. בשכר נמוך יוצא יותר זול לשלם לפי השכר מאשר את הסכום הקבוע כלא עובד. אבל אתה צריך לשמור תלושים במשך שנים כדי שלא יבואו אליך בטענות. התשלום לביטוח לאומי כולל מס בריאות מהכנסה של עד 60 אחוז מהשכר הממוצע יהיה 3.5 אחוז אתה וסכום דומה המעסיק. אם אתה עובד כמה ערבים או יום-יומיים בשבוע כבר כדאי כי גם השכר נשאר אצלך וגם התשלום קטן וביצועו באחריות המעסיק.

[br]פורסם בתאריך: 29.03.2009 בשעה 16:33:01

מעניין איזה בקשה סבירה נענית בחיוב

בקשה סבירה בנסיבות הענין של מי שלא נוהג לצבור חובות כדרך של שגרה, ומותנה בתשלום החוב שישאר לאחר הפחתת הריביות.

כך לדוגמא מקרה מהחיים: אדם שעקב בעיה רפואית לא היה בעסק זמן רב של כמה וכמה חודשים וכשחזר הסתבר שתשלומים לא בוצעו כסדרם. היות ולא מדובר במי שבדרך כלל צובר חובות והיות ולאחר הפחתת הריביות הוסדר מיידית תשלום החוב הנותר ב-10 תשלומים והתקופה לא היתה ארוכה, הרי שהיתה היענות חיובית לבקשה.

כך גם אושרו כמעט מיד בקשות של אנשי מילואים שחזרו משירות ארוך והעסק שלהם נכנס לקשיים או שפשוט לא הוסדרו תשלומים בתקופה זו.

כך גם נהוג לאשר בלי בעיה אם אדם צעיר אחרי שהשתחרר לא עבד כמה שנים בהן לא שילם כלום, וטוען שלא ידע/שלא הבין/שהוא אהבל גמור ועוד כיוצא באלו, ולכן לא שילם כאשר לא עבד. כולם קורצים אחד לשני והקנסות מופחתים בתנאי שכעת ישלם הכל וזה כולל חובות מקוריים.

ידוע לי עוד על מקרים רבים אחרים.

לרוב לא תאושר הפחתת קנסות וריביות אם העיכוב נבע מהתחכמויות ביוזמתו של החייב וגרירת החוב למשך תקופה ארוכה באופן מכוון.

פורסם

אני מכיר לא מעט אנשים שלא שילמו וחטפו אחרי כמה שנים חשבון של 25 אלף שמתוכם איזה 7000 ריבית. כולם הלכו והסדירו לשלם

את הסכום המקורי ללא הקנסות.

פורסם

גם לא קורא את הדיון, גם מטעה וגם ברור שאין לך מושג על מה אתה מדבר.

בכל מקרה לכל החיילים המשוחררים השוקיסטים(כמוני) גם בלי שאיי פעם ייפנו אליכם הם מחייבים אתכם ואתם צוברים קנסות אבל לפחות במקרה שלי אחרי שבאתי אליהם והתממתי ביטלו לי את החוב(כמעט שנה).

פורסם

בטלנותם אומנותם

מינימום של 110 ש"ח:

http://tinyurl.com/cdndtk

אולי מספיק? גם לסטודנט המחיר תואם [ותאמת אין לי כוח להתווכח על כך ]

בקיצר מה אתה אומר על מישהו שיש לו חוב 14000 אלף שח אבל באמת שהוא לא ידע שצריך לשלם [גם די חשב שההורים שלמו לו רוב הזמן]?

מקסימום אני מכיר מישהי שעובדת שם [נראה מה נעשה]

פורסם

אולי מספיק? גם לסטודנט המחיר תואם [ותאמת אין לי כוח להתווכח על כך ]

אתה באמת לא מבין את ההבדל הממש לא דק, בין סטודנט (ששירת גם 3 שנים בצבא בתמורה לכלום) לבין מי שהשתמטותו אומנותו?

פורסם

אני לא אכנס לנושא הזה [שגם לא שייך לכאן- תרצה הסבר שלח בדת -ואמונה]

פורסם

למה מטעה,אתה יכול לבדוק את זה עם הפקידה בביטוח הלאומי(ועדיף שתבדוק,היא מין הסתם יותר מעודכנת מאיתנו..),זה ניקרא חוק חיילים משוחררים,אני זוכר שעוד בתקופתי(2001) גם לא שילמתי ביטוח לאומי בשנה הראשונה ואפילו בשנה וחצי האשונות,וזה לא קשור אם היית לוחם או לא.

דרך אגב לא רק ביטוח לאומי אלא גם מס הכנסה,קופת חולים...

פורסם

בתור מי שהיה בכנס משתחררים לפני מס' שבועות, נאמר לנו מפורשות שחייל משוחרר כן משלם ביטוח לאומי (לכן כפי שאמרתי, השאלה המעניינת היא על מה ולמה לעזאזאל לשלם ביטוח לאומי גם אם אין שום הכנסה).

קופת חולים אכן לא משלמים שנה ראשונה, אך זה בתנאי ולא ניצלת זאת מגיל 18 עד גיוסך לצה"ל.

פטור ממס הכנסה יש עד לתקרה של כ-7000 ש"ח לתקופה מסוימת.

אני לא אכנס לנושא הזה [שגם לא שייך לכאן- תרצה הסבר שלח בדת -ואמונה]

אכן לא שייך ממש לנושא (אתה הראשון שהעלת זאת), לא מבין למה הנושא רלוונטי לשרשור דת ואמונה - אף אחד מאלו לא יכול להצדיק בשום אופן פרזיטיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים