עבור לתוכן

מסע לפולין - יש עצות? טיפים?

Featured Replies

פורסם

אנחנו היינו בפולין בקיץ.

אבל הייתי בברלין לפני חודשיים. כולם חפרו לנו בשכל כמה שנסבול שם מהקור ובלה בלה בלה. בסופו של דבר זאת הייתה חוויה אדירה. ממש נהנתי ממזג האויר.

בכל מקרה, ככה הסתובבתי שם:

גרביים טרמיות שהיו לי משביל ישראל - אם אין לך לא צריך לקנות. תלך עם שני זוגות גרביים רגילות.

נעליי טיולים אטומות למים - אני מניח שכל נעלי טיולים יהיו טובות, כי זה לא שהולכים בפולין באזורים הרריים עם שלוליות גדולות (מצד שני, טרבלינקה זה ביער, אולי יש שם שכבת שלג עבה בעונה הזאת, לא יודע).

תחתונים רגילים, גטקעס פשוט מהשוק, ומעליו ג'ינס.

חולצה קצרה, חולצת טריקו, חולצה רצינית יותר (סוודר או שווצ'רט חם), ומעיל. היו ימים שהיה חם יותר והלכנו בלי הטריקו.

צעיף (לחבר שלי היה מחמם צוואר והוא רק סבל ממנו כל הטיול-הוא היה חם מדי) וכובע גרב.

כפפות.

היו ימים שהסתובבנו בלי כפפות צעיף וכובע בכלל. היה רק יום אחד שלקראת הערב אפשר היה להרגיש שהטמפרטורות באמת צונחות, אבל זה לא היה כזה רציני.

לא יודע לגבי מה שהיה בקיץ, אבל חברים שלי עכשיו בפולין(טסו ביום שלישי) ולפי מה שהם אומרים מאוד קר שם עכשיו...

• תגובות 43
  • צפיות 11.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה אמור להספיק.

100$ אמורים להספיק, אני לקחת סכום גדול יותר והחזרתי את רובו.

תמיר סכום התחלתי נמוך- 20$ לדג' ואח"כ תמיר שוב במידת הצורך.

אלכוהול: אותנו הזהירו כל כך הרבה פעמים שלא נעז לקנות אלכוהול, גם לא בדיוטי פרי בארץ.

אם לא אמרו לכם, כנראה שסומכים עליכם ואתם יכולים לקנות.

נ.ב: המחירים בבאג דיוטי פרי לא תמיד זולים. כדאי להשוות דרך זאפ לפני הקנייה.

פורסם

נ.ב-אני שואל כלכך הרבה על הכסף כי אני לא יודע מה המחירים שם בפולין..אז זה קצת מסבך את העיניינים כי אני לא יודע כמה להוציא ..

השלג כבר עבר.

הצפי לימים הקרובים ראה בלינק של התחזית שנתתי.

אכן יש הנחיה שלא מרשים לקנות משקאות. אבל לפעמים לפני הטיסה בחזרה חזרה אפשר לקנות בדיוטי של וורשה.

לגבי הכסף הבנת נכון אם אתה לא רוצה להוציא על קניות אלא רק מה שצריך במסע עצמו. שאל חברים מבית הספר שלך שנסעו בתקופה האחרונה כי הרבה בתי ספר עושים אירגונים שמחליפים רכישות (כמו ארוחות בקניון שהם מארגנים ולא אתם קונים לחוד).

בכללי המחירים דומים לאלו של ישראל, בכל מה שקשור לתוצרת שלא מקומית, בגדי מותגים, אלקטרוניקה וכד'.

עוד המלצה/הצעה: כאשר אתם מגיעים לאתרים שונים נהוג לפעמיםלהדליק נרות נשמה. הבעיה בנוהג הזה שכולם מניחים את הפחיות של הנרות וזה מצטבר לאיזו ערימה של זבל חלוד. מה דעתך להציע למדריך הקבוצה לקחת שקיות ניילון ולעזור בפינוי הזבל שהשאירו אלו בקבוצות שלפניכם?

עוד שתי תמונות לכבודך:

האחת היא אנדרטה הנמצאת היום במה שנשאר מרח' מורנוב ( MURANOWSKA), שהוא המשך של הרחוב שם נמצא השטח ממנו שולחו לטרבלינקה מוורשה (אמשלגפלץ). האנדרטה הזו, אנדרטת המשולחים והנרצחים במזרח, היא לזכר אירועים אחרים הקשורים יותר בהיסטוריה הפולנית הכללית מאותה תקופה ומיד לאחריה, אבל את התלמידים לרוב לא לקוחים לשם למרות שזה 300 מטר בסך הכל.

התמונה השניה היא של גנב וחוצפן מצוי בגנים של וורשה. זה המצולם לקח את כל שקית האגוזים מתוך תיק המצלמות שלי , מרחק חצי מטר ממני, והלך הצידה להנות מהשלל. במקום לקחת חזרה החלטתי לצלם אותו. הם באים לאכול מהיד ובחורף כשאין הרבה אוכל הם ממש עולים על כתפי אנשים שיושבים על הספסל בפארק.

[br]פורסם בתאריך: 29.03.2009 בשעה 08:31:08

נ.ב: המחירים בבאג דיוטי פרי לא תמיד זולים. כדאי להשוות דרך זאפ לפני הקנייה.

המחירים בבאג בדיוטי לרוב יקרים ממה שאפשר למצוא בחנויות ברחבי הארץ, גם בחנויות באג.

לא להכנס לשם בכלל.

[attachment deleted by admin]

פורסם

להיות בפולין ולקנות ג'ק דניאלס? במדינה המייצרת 100 סוגים שונים של וודקה?

ומייצרים בה את ליקר הדבש (נקרא שם: דבש לשתיה) הטוב בעולם?

מי אמר שזה מה שקניתי? :)

חזרתי הביתה עם 5 בקבוקים בערך של כל מיני דברים משונים (רק שרידנס קניתי בארץ)

ובעניין של הגיל, לא שאלו אף אחד אצלנו בן כמה הוא בדיוטי פרי בפולין (בקטוביץ')

אז אני מניח שלא תהיה בעיה בקטע הזה.. וגם אם כן, אין לכם אף אחד בכיתה שהוא בן 18 ויכול לקנות?

פורסם

ובעניין של הגיל, לא שאלו אף אחד אצלנו בן כמה הוא בדיוטי פרי בפולין (בקטוביץ')

בחנות אין כל מגבלה. גם ילד בן עשר בפולין יכול לקנות.

פורסם
  • מחבר

תודה OLD CAT .

בסופו של דבר מצאתי גם כמה שטרות זלוטי בבית (אין לי מושג איך הם הגיעו..אבא שלי פשוט שלף אותם מאיזה ארון ישן בבית ואמר שסבא הביא אותם פעם P: )

בכל אופן,הנה תמונה של השטרות..הם פשוט נראים כלכך ישנים ולא שמישים ואני לא רוצה לקחת אותם סתם איתי :

img0253wng.th.jpg

מה דעתך? משתמשים בהם היום? כמה הם שווים?

פורסם

ככה:

השטרות של 10 ו-20 זלוטי הם בסדר. שים לב ששנת ההוצאה עליהם 1994, שזו היתה השנה בה החליפו את השטרות והמטבעות ועשו כל שטר של 1000 זלוטי ישנים שווה זלוטי אחד.

בשטרות החדשים יש סימן מוטבע בחזית השטר כדי שעיוור יוכל במישוש לדעת מה השטר שבידו.

על שטר 10 זלוטי יש ריבוע, על 20 זלוטי יש עיגול, על 50 זלוטי יש מעוין, על 100 יש סימן פלוס (+) ועל 200 יש משולש.

מצורף שוב קובץ PDF עם תמונות השטרות והמטבעות הנהוגים היום בפולין.

השטרות הישנים ראויים לכל היותר לאיסוף על ידי מי שמתגעגע לאותה תקופה. אין להם כל ערך מעשי.

מתי אתה טס? האם נוחתים בוורשה או בקטוביץ?

אם תרצה עוד מידע על מה שנמצא בוורשה כולל המלון צור קשר בהודעה פרטית.

וכרגיל לכבודך פיסת ידע נוסף:

סביר מאד שיקחו אתכם לבית ברחוב חלודנה 20, שם גר אדם צ'רניאקוב שהיה ראש הועד היהודי בגטו עד שהתחילו השילוחים לטרבלינקה והוא התאבד. הבית הזה הוא באמת הבית שנותר עם נזק מועט יחסית מהמלחמה ושופץ. אבל לפני כן היה במקום בית אחר, בית של שתי קומות, שמופיע בתמונות ישנות אבל נעלם ובמקומו יש הבית הנוכחי מתמונות שאחרי 1925.

בקובץ הנוסף המצורף - קובץ DOC - יש תמונה משנת 1915 והסבר קצר.

פורסם
  • מחבר

חח שוב תודה עזרת לי מאוד.

אז יש לי שני שטרות של 10 זלוטי ואחד של 20 .. יהיה מה לעשות איתם? (כלומר כמה הם שווים? )

ושוב,יש פה בעיה עם הפורום וכל הקצבים שצירפת עם שם עברי בלתי ניתנים לפתיחה.. אשמח אם תוכל לסדר זאת עוד היום\מוקדם מחר..בלילה אני טס :]

ואנחנו נוחתים בוורשה ושם לפי איך שאני זוכר אנחנו הולכים לבית יאנוש קורצ'אק..

תודה רבה רבה :xyxthumbs:

פורסם

קטוביץ שדה קטן ואיטי, אני מעריך שוורשה טוב יותר.

מסע מוצלח!

פורסם

דולר שווה היום 3.4 זלוטי בערך. תעשה חשבון.

עוד המלצה ששוכחים אותה: במקומות רבים השימוש בשירותים ציבוריים, כולל מקדונלדס, הוא בתשלום.

דאג שתמיד יהיו לך כמה מטבעות של זלוטי. המחיר המקובל הוא 1-2 זלוטי.

הקבצים ארוזים כאן בקובץ ZIP אחד.

פורסם
  • מחבר

אז יש לי 40 זלוטי בשטרות של 20 ושני שטרות של 10..השאלה מה אני יכול לעשות עם זה . אני צריך מטבעות לשירותים ולא שטרות נכון?

יש אפשרות בשדה תעופה (בישראל) לפרוט אותם למטבעות?

ושוב תודה..החומר שהעלת עזר מעוד!

פורסם

לרוב אין בדוכני החלפנות בארץ מטבעות.

תוכל לפרוט כשתנחת שם. הגברת בכניסה לשירותים גם תתן עודף מ-10 זלוטי. ארוחה במקדונלד (קציצה עיפה בלחמניה עם צ'יפס ושתיה בלי להגדיל) זה 15 זלוטי. צלחת מרק טוב וחם 400 סמ"ק עם פטריות ועם לחם, באחת מחנויות רשת MARAK במרכז וורשה, זה 6 זלוטי, יוגורט במיכל פלסטי כפול בגודל מאשר בישראל זה 2 ורבע זלוטי. בעונה - לא עכשיו אלא בעונה - סלסלת דובדבנים 400 גרם או פטל טרי זה 6 זלוטי במרכז העיר או 4 בפרברים. שעה אינטרנט בחנות שירותי המחשב במרכז העיר בתחנת המטרו שבמרכז זה 5 זלוטי. ארוחה בשרית מלאה (כולל מרק וקפה בסוף) במסעדה בינונית במרכז העיר או ליד העיר העתיקה זה 40-45 זלוטי (בלי בירה).

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

ואו אז ממש זול שם אוכל והכל!

אז מבחינת זלוטי להתחלה אני מסודר..אח"כ אני אחליף אצל איזה KANTOR שיקחו אותנו ..

תודה רבה רבה רבה לכולם,עזרתם לי מאוד!

ותודה אישית ל-OLD CAT שעזר מלא :xyxthumbs:

הטיסה מחר בשעה 6:00 בבוקר..מה שאומר שאנחנו בשעה 1:00 (הלילה) בבצפר ומשם בהסעה מאורגנת לשדה תעופה.

אז שוב תודה,ומקווה שהכל יהיה בסדר P:

פורסם

סתם שתדע, לא יהיה לך יותר מדי זמן לקנות אוכל. רוב הזמן אנחנו אכלנו במקומות מוזמנים מראש, מטעם הבצפר והפעמים היחידות שאכלנו איפה שרצינו היו א. באיזה קניון ב. בעיירת סקי ששכחתי את שמה. כנ"ל לגבי קניות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים