עבור לתוכן

מתלבט בין 2 כוננים קשיחים פנימיים, בואו תעזרו לי לבחור !

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני רוצה לקנות הארד דיסק חדש למחשב, כי הקודם נדפק (הקודם היה של Maxtor, אם זה חשוב)..

אני מתלבט בין שני אלה:

WD6400AAKS

640GB 7200RPM, 16MB, SATA II

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6819

מחיר: 340 ש"ח

HD753LJ Spinpoint F1

750GB 32MB 7200RPM SATA II

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_3151_973&products_id=19412

מחיר: 400 ש"ח

לשניהם יש אחריות של שלוש שנים.

האם שווה לשלם עוד 60 ש"ח בשביל עוד 110GB שלא נחוצים לי בכלל, ובשביל באפר של 32MB במקום 16MB.

אם יש הבדל מורגש במהירות בין 16MB לבין 32MB, אני אקח את היקר יותר.

תודה!

אייל

פורסם
  • מחבר

UP

פורסם

קח את ה-6400AAKS, מבחינת מהירות שניהם מהירים (ה-640GB קצת יותר אך זה לא מורגש).. שניהם שקטים.

אז נשאר רק השיקול של מחיר מול נפח.. ואם אתה לא צריך עוד נפח, אז קנה 640GB.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה

למה ה640 טיפה יותר מהיר מה-750?

הנתונים שלהם די דומים בסך הכל, חוץ מהבאפר שהוא 32 מגה ב-750, ול640 יש 16 בלבד..

פורסם

הנתונים לא אומרים הרבה, הם רק מהווים אינדיקציה.. ובמיוחד באפר, זה המאפיין הזניח ביותר וזה הדבר האחרון שהייתי מסתכל עליו.

אני יודע שה-750GB וה-1TB של סמסונג מסדרת Spinpoint F1 הם מאוד דומים בביצועיהם וברמת הרעש הנמוכה שלהם.

כש"יצא" ה-6400AAKS התחילה המהומה כי אמנם יש לו נפח קטן יותר אך הוא מציג ביצועים דומים (+/- משתנה בין הישומים) והוא גם כן כונן שקט.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה לך!

פורסם

קודם כל תודה על התגובה

למה ה640 טיפה יותר מהיר מה-750?

הנתונים שלהם די דומים בסך הכל, חוץ מהבאפר שהוא 32 מגה ב-750, ול640 יש 16 בלבד..

אם אתה רוצה תשובה יותר מעניינת אז הסיבה שהנתונים דומים זה בגלל שכל ההרדיסקים האלה (750 ו1TB של סמסונג ו640GB של WD) עובדים עם אותם גדלים של פלטות והם מאותם סדרות של טכנולוגיה.

לסמסונג למשל יש גם 500GB שמבוסס על אותם פלטות כמו ב640 שלהם וב750 ו1TB.

אז איך זה רק 500 ? הם מגבילים את הגישה לשאר המקום על הפלטות משיקולים של שיווק דגמים בגדלים שונים.

מבחינה מכנית זה ביזבוז פושע אבל לפחות הם מתומחרים בהתאם פלוס מינוס. :lol:

פורסם
  • מחבר

אה מעניין טוב לדעת :)

אם הם מגבילים את הגישה לשאר המקום על הפלטות, לא ניתן "לפרוץ" את ההגבלה הזאת? או שזה מוגבל מבחינה פיזית?

ועוד שאלה, אם עלויות הייצור של 500GB ושל 1TB שוות, איך יכול להיות שסמסונג דורשים מהיבואנים לישראל למשל,

לשלם על ה1TB מחיר כמעט כפול מזה שהם דורשים על ה-500GB (שעליו הם גם כן מרוויחים)? מי שנדפק בסופו של דבר הם היבואנים, החנויות, ולבסוף הצרכנים..

אני אומר את זה בגלל שאנשים כתבו שהרווח של החנויות והיבואנים על HD's הוא קטן ולכן לא יהיה ניתן להשיג עליהם מחיר טוב בקנייה קבוצתית..

מוזר לי שהתחרות בענף הזה לא הורידה את המחירים, במצב בו היצרנים מרוויחים כל כך הרבה על כונן של 1TB.

פורסם

ב 750 ו1TB יש 3 פלטות.

ב500 ו 640 יש 2 פלטות.

אז יש בין שני הקבוצות הבדל בעלויות יצור אבל בין הדגמים עם אותו מספר פלטות לא אמורים להיות הבדלים של ממש.

אני לא מהנדס ואין לי מושג מה הולך אצלם במפעל, אבל יכול להיות שהם משתמשים בפלטות שיצאו עם דפקטים באיזורים מסוימים בשביל הדגמים שחוסמים גישה.

פריצה לדגמים החסומים לא שמעתי שיש אבל אם אני הייתי סמסונג אז הייתי עושה את החסימה ברמת חומרה באחד הצ'יפים וככה מונע את האפשרות לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים