עבור לתוכן

בעיות תצוגה ב-WinXP, החשוד הראשוני הוא כנראה כרטיס המסך

Featured Replies

פורסם

אוקיי קודם כל- מתי זה קורה? מיד כשמערכת ההפעלה פועלת, לפעמים זה קורה ולפעמים זה לא קורה, רנדומלי לחלוטין. כשאני מפעיל את המערכת ואני רואה את זה, אני מפעיל מחדש שוב ושוב עד שזה לא קיים. מה שאני כן יכול לומר זה שלרוב המערכת פועלת עם הבעיה, רוב הסיכויים שאני אתקל בבעיה בהפעלה ראשונה.

מה זה?

http://picasaweb.google.com/nikewk/Desktop?feat=directlink

כשזה נוכח ביצועי המערכת קצת ירודים, לוקח יותר זמן מהרגיל בשביל לגשת לתיקיות מסוימות, וכשאני מפעיל חלונות אז הצבעים שלהם מתהפכים כל כמה שניות.

מה ניסיתי?

מיד חשבתי שזה כרטיס המסך, וזה לדעתי עדיין החשוד העיקרי. פירקתי את כרטיס המסך, על הדרך בדקתי שהקירור יושב כמו שצריך וכמו כן גם הקירורים של הזיכרונות (שעל גבי הכרטיס)- הכל היה נראה תקין. חיברתי שוב את הכרטיס והבעיה נותרה, מידי פעם המחשב פועל כמו שצריך ומידי פעם לא. בדקתי שחיבור החשמל של הכרטיס גם כן מהודק וכנ"ל לגבי חיבור ה-DVI אל המסך.

ביטלתי אוברקלוק למעבד, שום דבר לא השתנה. ניתקתי רכיבים (2 מאווררים ו-3 כוננים קשיחים) מחשש שהספק לא עומד בעומס, אך טעיתי.. עומס זה השם האמצעי שלו.

בביוס ניסיתי לתת קצת יותר מתח ל-PCI-E, ניסיתי +0.1, +0.2, +0.3.. שום דבר לא עזר.

מה השתנה לאחרונה?

לפני חודשיים התקנתי מחדש מערכת הפעלה, קודם לכן היה אוברקלוק לכרטיס המסך (לא מה שרשום בצד, כ-20Mhz פחות בכל פרמטר) ולא הייתה שום בעיה עם האוברקלוק. ולמען האמת בעבר הרחוק כשביצעתי את האוברקלוק, כשהוא אינו היה יציב אז במבחני ביצועים היו הפרעות תצוגה (מן הסתם), אך זה לא היה נראה כמו ההפרעות שיש עכשיו.

אוברקלוק למעבד- עד לאחרונה היה 3.0Ghz ב-333x9, לפני כשלוש שבועות עברתי ל-3.15 עם אותה מכפלה ותוספת קטנה למתח FSB.

לא היו שום בעיות עד אתמול כשנתקלתי לראשונה בבעיה זו. מה השתנה באותו יום? שום דבר, פשוט כלום.

מוזר:

לא השתנה כלום באותו יום ולא השתנה כלום במהלך שלושת השבועות האחרונים.

מידי פעם יש תקלות בתצוגה, מידי פעם אין. ובנוסף, כשיש בעיות אז זה לא נפסק, וכשאין אז לגמריי אין, אפילו לא קצת.

כנראה שאצטרך לחבר את כרטיס המסך שלי במערכת אחרת, אך כרגע זה לא בהישג יד. אעשה יותר מאוחר יותר.

אשמח לרעיונות, הצעות.. דברים שאולי לא חשבתי עליהם.

אה כן, ואם לא אמרתי אז מדובר במערכת שלי והמפרט בצד. (בלי ה-2500KS, בלי הכונן האופטי, בלי אוברקלוק לכרטיס מסך ולמעבד)

תודה מראש. :)

פורסם

כמו שאמרת - כרגע הרעיון הטוב ביותר יהיה לבדוק את הכרטיס מסך במערכת אחרת.

או לחילופין - אם יש לך כרטיס מסך אחר בהישג יד, זו גם אפשרות טובה.

עד שתצליח לארגן לעצמך תצורה חלופית למערכת לשם בדיקת התקינות, הייתי ממליץ לך לבצע את כל אותן הבדיקות השגרתיות:

MEMTEST, OCCT וכד'.

פורסם

עד שתתארגן על כרטיס מסך אחר לצורך בדיקות תנסה לנקות את התושבת של הכרטיס מסך מאבק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים