עבור לתוכן

כרטיס מסך לגרפיקה דו-מיימדית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מנסה להרכיב מפרט למחשב שתפקידו העיקרי יהיה עבודה בפוטושופ ושאר כלים לעיבוד תמונה.

פתיחתי נושא בפורום מפרטים ושם אמרו להתייעץ הם החבר'ה מהגרפיקה לגבי כרטיס מסך.

אני מאוד אשמח לעזרה, מכיוון שאני ממש לא מעודכן בכל המפרטים וכרטיסים וכו'

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=400179.0

זה קישור לנושא שפתחתי במפרטים, אני מאד אשמח אם תענו לי שם כדי שהכל יהיה לי בנושא אחד ושהבחור שענה לי שם גם כן יתן את חוות דעתו.

תודה רבה.

פורסם

פוטושופ ודומיו מטילים את עיקר העומס (אם לא כולו) על המעבד. כרטיס מסך זה משהו ששימושי למשחקים, אנימציה והדמיית תלת מימד, לא לעריכת תמונות וכאלה. בשביל פוטושופ יספיק גם כרטיס מובנה סביר.

פורסם

אני זוכר שהיה פעם דיון על השימוש שפוטושופ עושה בכרטיסים של Nvidia כדי להחליק גלילה וZOOM.

חוץ מדברים כאלה ואולי פילטרים נדירים שעושים שימוש בתלת מימד (אם בכלל יש כאלה), אני לא יכול לחשוב על סיבה למה צריך כרטיס גראפי מתקדם בשביל 2D.

אני בעצמי לא עובד עם פוטושופ או בכלל עם תוכנות גראפיות, אז אני לא יודע עד כמה זה רלוונטי, אבל נראה שיש יתרונות בכרטיס גראפי סביר של Nvidia.

צריך לחקור קצת יותר טוב את העניין.

http://www.nvidia.com/object/adobe_photoshop.html

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9602&Itemid=34

אני לא חושב ששווה להוציא 600 שקל רק בשביל גלילה/זום/סיבוב חלק, אבל זה בהחלט נחמד איך שהכל זז חלק עם זה. ;D

פורסם

רק בגרסה CS4 קיימת יכולת ניצול של ה GPU למשימות מסויימות, אבל נכון לעכשיו לא מדובר במשימות עתירות חישוב, כך שפני הדברים לא השתנו. ההשקעה בכרטיס מסך היא עדיין בעדיפות אחרונה יחסית ליתר הפרמטרים (מסך, זיכרון, מעבד ודיסקים קשיחים). אם יש את המאות הבודדות של שקלים להשקיע על כרטיס המסך אז כדאי, אבל לא על חשבון כמות זכרון מכובדת, או מעבד 4 ליבתי. (אם כבר לנצל יכולת מסויימת של CS4 עדיף להשקיע בתמיכה ב 4 ליבות מאשר להשקיע בתמיכה ב GPU)

פורסם
  • מחבר

רק בגרסה CS4 קיימת יכולת ניצול של ה GPU למשימות מסויימות, אבל נכון לעכשיו לא מדובר במשימות עתירות חישוב, כך שפני הדברים לא השתנו. ההשקעה בכרטיס מסך היא עדיין בעדיפות אחרונה יחסית ליתר הפרמטרים (מסך, זיכרון, מעבד ודיסקים קשיחים). אם יש את המאות הבודדות של שקלים להשקיע על כרטיס המסך אז כדאי, אבל לא על חשבון כמות זכרון מכובדת, או מעבד 4 ליבתי. (אם כבר לנצל יכולת מסויימת של CS4 עדיף להשקיע בתמיכה ב 4 ליבות מאשר להשקיע בתמיכה ב GPU)

אוקיי, זאת פעם ראשונה שעולה האפשרות של מעבד 4 ליבות על חשבון 2 ליבות.

אני מאד אודה לך אם תציע לי מפרט בפורום מפרטי מחשב בנושא שפתחתי, כדי לראות עלויות ואולי תגובה ממנהל הפורום שם.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=400179.msg3436862#msg3436862

תודה רבה.

פורסם

זה נכון ספציפית עבור שימוש אינטנסיבי בפוטושופ CS4, אבל קח בחשבון שתוכנות עריכת דו-מימד אחרות עדיין לא הגיעו לתמיכה מלאה ב 4 ליבות. באילוסטרייטור למשל, אני כמעט בטוח שאין תמיכה מלאה בגלל שעד כמה שזכור לי, רוב החישובים לרנדור תמונה וקטורית הם לינאריים. (כלומר כל אובייקט בתורו)

פורסם
  • מחבר

כרגע אני משתמש ב CS3. ולא ביישומים גרפיים כבדים. וגם עובד רק על תמונות, קבצי RAW ןTIF.

אז מה אתה ממליץ, 2 או 4 ליבות?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני סטודנט לעיצוב גרפי :hi:

כרגע אני עובד עם כול חבילת הCS4 היה מבצע ב 200$ עם רישיון סטודנט. זה כדי :xyxthumbs:

אז ככה את המפרט של אתה יכול לראות בחתימה התוכנות מאוד זריזות אצלי במיוחד הפוטושוט לוקח לה בממוצא 4 שניות להיפתח למצב מלא

אני עובד הרבה עם קבצי REW אבל מדובר בגירסת ה64BIT אני מאמין שהיא קיימת רק ב CS4 .

לפני כן עבדתי עם כול חבילת הCS3 וגם קיבלתי ביצויים טובים וזה עוד לפני מעבד ה 4 ליבות. לפני זה היה לי E6600 שנתן ביצויים מעולים.

מה שכן אני מסכים עם כולם לגבי הכרטיס מסך הייתי קונה כרטיס טוב אבל משקיע יותר בזיכרון רצוי חברה טובה כמו OCZ ושיהיה CL4 עם קירור

תאמין לי שווה כול שקל כרגע יש לי 8 ג'יגה אבל בעבר גם 6 סיפקו את הסחורה עד שלא תנסה לא תרגיש מה אתה מפסיד.

בקיצור הייתי קונה איזה Q9400-9550 עם מחשבה לעתיד תלוי בתקציב ומשקיע בזיכרון מה שלדעתי נותן את מירב הביצויים ולגבי כרטיס מסך לא הייתי ניסחף

אני חושב שה 9800GTX יספיק לך גם למישחקים וגם לעבודה אפילו הGT הרגיל מצויין שוב הכול עיניין של כמה אתה מוכן לשלם. מעבד שתי ליבות יעשה את אותה

עבודה מצויין .

אישית הייתי מחכה עוד טיפה והולך על I7 עם זיכרונות ולוח אם שתומחים אבל זה כבר סיפור אחר ;)

בהצלחה

טל.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני רואה שכבר ענו לך.

אני יחזק ויגיד שבאמת רק לפוטו שופ לא נחוץ כרטיס מסך חזק. תמיד טוב שיש השאלה אם בא לך להוציא על זה עוד כסף...

אני אישית עובד עם כרטיסים רק של שבב ATI לשם ניצול ה GPU (בתכונות מסויימות).

לעריכת וידאו צריך, אבל זה נושא בפני עצמו.

תשקיע במעבד וזיכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים