עבור לתוכן

מפרט לעבודה גרפית דו-מיימדית עד 4K ללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני בעיקר עובד בפוטושופ של תמונות שאני מצלם, ואולי גם בעתיד על וקטורים וציורים. בקיצור, גרפיקה דו מיימדית.

עכשיו קניתי מסך DELL 2209WA ואני רוצה להחליף את המחשבף לא צריך מקלדת עכבר ורמקולים, רק קופסא(שלא תעשה הרבה רעש אם אפשר כי זה משגע אותי).

בכל מקרה, אני לא רוצה להציף פה את הפורומים אבל בעיקר שאני רואה מפרטים על גרפיקה, זה תלת מימד, ואני מניח שיש הבדל בדרישות המחשב. כמו כן, גם כל ההמלצות של המפרטים של HWZONE עוסקים בגרפיקת תלת מיימדית.

כרגע יש לי SAMPRON 3000 ונראה לי שיותר נמוך מזה אי אפשר לרדתף כל פקודה פשוטה בפוטושופ 3 לוקחת לפחות 15 שניות...

נראה לי ש4000 ש"ח יספיקו, אם לא 3500. תודה רבה לכל מי שמוכן לעזור לי, אני מאוד מעריך את זה.

פורסם

פוטושופ תומכת באופן חלקי בלבד בריבוי ליבות וגם זה רק בגרסאות האחרונות ולכן אלא אם מדובר בשימוש לצרכי פרנסה (time-is-money) כלל הנראה כפול ליבה הוא הבחירה העדיפה כאן, ביחוד לאור הדרישה לשקט.

היו כמה וכמה דיונים לגבי ההבדל בין תלת לדו-מימד מבחינת התרומה של כרטיס מסך דיסקרטי לביצועים בדו-מימד - לא זכורה לי מסקנה חד משמעית אך למיטב זכרוני מדובר בתרומה שולית יחסית וגם אז אין ממש צורך בכרטיס מסך רציני.

אני ממליץ לך בחום לפנות לפורום "גרפיקה" ולחזור לכאן עם תשובה, עדיף מנומקת ומגובה בנתונים מעבר ל"אחי תאמין לי קח GTX295 פ33ות לגבות" כדי שנוכל להתאים לך את המפרט.

אני מניח שלא מתוכנן OC גם כי לא כתבת וגם כיוון שלא מומלץ למי שחשוב לו שקט מהמפרט.

מפרט ראשוני בלבד עם רמת שקט טובה וביצועי סטוק גבוהים תוך שמירה על יחס עלות/תועלת גבוהים.

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤897

לוח אם:

XFX nFORCE 630i : MG-63MI-7159 ¤353

דיסק קשיח:

SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103UJ ¤522

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤127

זיכרון:

KINGSTON 2048MB DDR2 800MHz CL6 ¤120

כמות:2

מארז:

ANTEC SOLO w/o PSU ¤470

ספק כוח:

ENERMAX TOMAHAWK 405W : ETK405 ¤254

קרור למעבד:

SCYTHE KAMA CROSS - 3 HEAT PIPES CPU COOLER ¤159

קרור למארז:

SCYTHE S-FLEX 120mm 800rpm ¤66

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤3163

להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* נותר לך די והותר תקציב לכרטיס מסך נפרד אם יהיה צורך (אם אין צורך, הלוח כבר כולל ליבה גרפית טובה וכמעט כל יציאה אפשרית).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה. הייתי בטוח שהנושא יעלם לדפים האחוריים מהר מאוד.

בכל מקרה, פתחתי נושא גם בפורום גרפיקה כמו שייעצת

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=400197.new#new

המסך החדש שלי מגיע עם DVI ו-VGA, במחשב שלי עכשיו יש רק את היציאה הפחות אייכותית(אני תמיד מתבלבל מה השם, זאת שהיכבל תמיד כחול...) אז אני רוצה שלמחשב החדש תהיה יציאה לכבל היותר אייכותי.

כמו כן, נראה לי שאפשר לוותר כל טרה בייט של דיסק קשיח, 500 ג'יגה זה כבר יהיה יותר ממספיק.

תודה רבה לכל המגיבים בהמשך!

פורסם

ה"אנלוגית" היא האיכותית פחות ונקראת VGA. בלוח שהצעתי לך יש HDMI שהיא יציאה דיגיטלית איכותית ויש מתאמים רבים מ-HDMI ל-DVI במידת הצורך ללא פגיעה באיכות. יש לוח דומה יקר במעט שכולל גם DVI בנוסף אם תרצה: Gigabyte GA-73PVM-S2H.

נקודה לבדיקה בת'רד שפתחת בפורום "גרפיקה" - הלוחות הנ"ל לא תומכים ב-Dual Channel אם כי למיטב ידיעתי זה כמעט חסר משמעות לשימושים שלך.

אם 1T יותר מדי לך קח את ה-SAMSUNG 640G בכ~330 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

DUAL CHANNEL זה עבודה עם שני מסכים או שאני ממש לא בכיוון. פשוט קח בחשבון שאני לא בקיא במושגים האלה.

באמת עכשיו שאני חושב על זה, אני רוצה שתהיה לי אפשרות לעבודה עם שני מסכים בעתיד, זה אפשרי במפרט שאמרת לי? זה תלוי בכרטיס מסך?

פורסם

Dual-Channel זה היכולת לעבוד בערוץ זיכרון ברוחב כפול בין הזכרונות לבין בקר הזיכרון:

http://en.wikipedia.org/wiki/Dual-channel_architecture

זה נשמע מצויין על הנייר אך בפועל התועלת בביצועים זניחה עד לא קיימת ב-99% מהמקרים.

הלוחות שנתתי כאן יאפשרו לך לעבוד במקביל עם שני מסכים - אחד מחובר ב-VGA והשני ב-DVI/HDMI. מקסימום תמיד תוכל להוסיף כרטיס מסך נפרד בהמשך עם שתי יציאות DVI אם ממש יהיה לך צורך. מיותר לחלוטין כרגע.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי מהאנשים בגרפיקה, כל מה שקשור בדו מיימד משתמש רק במעבד, כך שלא צריך אחד אייכותי.

אבל אולי אני כן ארצה אפשרות לראות סרטים,( או אפילו משחקים, לא משהו רציני, רק כשמאוד משעמם), ברמה בסיסית. איזה כרטיס מסך בסביבות ה500 ש"ח יתן לי תמורה טובה למחיר?

יש חנויות שאתם מכירים בירושלים שכדאי לי להתענייו לרכוש את מחשב אצלם, שירכיבו לי את הכל?

ויש מישהו לאולי חושב שכדאי לי לרכוש רכיבים אחרים?

פשוט כשהרכבתי את מה שאמרת ראיתי שיש המון אפשרויות לכל אכיב, אז רק רציתי לדעת למה בחרת כל חלק. אני אשמח אם תסביר לי, ואני מאוד מודה לך שאתה עוזר לי ככה, באמת!

ומה לגבי כרטיס קול? אני כן שומע הרבה מוזיקה, וכמו שאמרתי גם אראה סרטים במחשב.

פורסם

לפי מה שהבנתי מהאנשים בגרפיקה, כל מה שקשור בדו מיימד משתמש רק במעבד, כך שלא צריך אחד אייכותי.

אבל אולי אני כן ארצה אפשרות לראות סרטים,( או אפילו משחקים, לא משהו רציני, רק כשמאוד משעמם), ברמה בסיסית. איזה כרטיס מסך בסביבות ה500 ש"ח יתן לי תמורה טובה למחיר?

לא מדויק, כרטיס מסך מבצע גם האצה ל-2D, במיוחד שתעבוד באילוסטרייטור על גרדיאנים מורכבים(מעברי צבע).

כמו כן, אני ממליץ לך להוסיף עוד 2GB זכרון ראם, היום לתוכנות של אדובי 2GB זה רק קינוח.

כרטיס מסך מומלץ:

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1084

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי הוא כתב 2 מתחת לזכרון, זה אומר שאני יכול לקנות פעמיים 2 GB של ראם ויחברו אותם ביחד ללוח אם נכון?

לחשוב שעכשיו אני עובד על כל התמונות שלי עם 500 מגה של ראם...

ראיתי שיש לוחות אם שעליהם כרטיסי מסך, זה נכון?

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4905

או שסתם GeFoce זה דומה לשם של המותג של כרטיסי המסך?

תודה!

פורסם

לפי מה שהבנתי הוא כתב 2 מתחת לזכרון, זה אומר שאני יכול לקנות פעמיים 2 GB של ראם ויחברו אותם ביחד ללוח אם נכון?

לחשוב שעכשיו אני עובד על כל התמונות שלי עם 500 מגה של ראם...

ראיתי שיש לוחות אם שעליהם כרטיסי מסך, זה נכון?

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4905

או שסתם GeFoce זה דומה לשם של המותג של כרטיסי המסך?

תודה!

לוח יקר ומיותר, כרטיס מסך מובנה לא מומלץ!

לגבי הזכרון זה בסדר, יוצא 4GB.

אתה מודע לזה שהתוכנה פוטושופ CS4 תומכת במעבד מרובע ליבות, לעומת CS3 שתמכה חלקית?

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון לא הייתי מודע לזה. השאלה אם זה משמעותי, אם הטכנולוגיה של 4 ליבות הגיע למיצוי הפוטנציאל שלה. אתה חושב שזה הכרחי 4 ליבות בשביל פוטושופ?

אחרי הכל, כן יש לי תקציב מוגבל למחשב.

ואם אתה יכול גם לענות לי לגבי השאלה של הכרטיס קול אני אשמח.

פורסם

דבר ראשון לא הייתי מודע לזה. השאלה אם זה משמעותי, אם הטכנולוגיה של 4 ליבות הגיע למיצוי הפוטנציאל שלה. אתה חושב שזה הכרחי 4 ליבות בשביל פוטושופ?

אחרי הכל, כן יש לי תקציב מוגבל למחשב.

ואם אתה יכול גם לענות לי לגבי השאלה של הכרטיס קול אני אשמח.

זה מאוד תלוי בסגנון עבודה שלך בפוטושופ.

לדוגמה: אם אתה עובד על קבצים מעל 100MB, כמות גדולה של שכבות? אתה מבצע הגדלות למטר מרובע?

יש גם את עניין המחשבה לעתיד, האם תשדרג את המחשב כל 3 שנים?

לגבי כרטיס קול, למעשה הכרטיסים המובנים לקול מאוד טובים! רק אם אתה ממש חד שמיעה שלא מתפשר בכלל על איכות.

אני במקומך נשאר עם כרטיס קול מובנה.

פורסם
  • מחבר

תשמע אני עובד על מה שאני מצלם. כרגע זאת FF 13 MP וגם אם אני אשדרג זה יהיה ל24 MP. מה שאומר שכרגע אין מצב לקבצים של 100 מגה, גם לא 50 ולא 25. אז נראה לי שיהיה טוב עם 2 ליבות.

חדשות טובות לגהי הכרטיס קול לפחות.

ונראה לי שמשהו אחרון...מותר לשאול פה בפורומים על חנויות מומלצות?

אני ירושלמי ונראה לי שזאת עיר שממש מפגרת בכל הנוגע לחנויות מחשבים. יש לי ניסיון טוב עם פנדה, שם גם קניתי את המסך שלי שבוע שעבר ואת הרמקולים לפני כמה שנים. אבל אין אם את כל החלקים שהמליצו לי עליהם. בגלל זה ביקשתי רשימה משנית...

אם יש עוד חנויות טובות בארץ, עדיף כמה שיותר קרוב לירושלים, אני חייב לדעת על זה.

פורסם

* כרטיס הקול המובנה מצויין והלוח כולל גם יציאה אופטית/דיגיטלית למגברי אודיו אם תרצה.

* תוכל לראות על המחשה כל סרט שרק תרצה כולל FHD ללא כל צורך בכרטיס מסך נפרד.

* תוכל לשחק עליו משחקים בינוניים בני 3-4 בהגדרות סבירות. מעבר לזה כבר דרוש כרטיס מסך נפרד.

ב~500 ש"ח הבחירה המומלצת ביותר החא ה-9600GT המצויין וב~600 יש כבר 9800GT/HD4830 שמהווים שדרוג כדאי ב-100 ש"ח.

* לא מכיר חנות בירושליים.

לצערי אני לא יכול לרשום לך כאן מגילות של הסברים, אבל בקצרה:

*

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤897

הסברים יש בלינק הראשון שנתתי - החזק ביותר שעדיין משתלם למחירו וגם קריר וחסכוני מה שחשוב לשקט.

לוח אם:

XFX nFORCE 630i : MG-63MI-7159 ¤353

לוח אם זול מאוד עם ליבה גרפית טובה וכמעט כל חיבור ופיצ'ר אפשרי.

מייתר כרטיס מסך נפרד כלומר פחות חום, הספק ורעש.

תמיד תוכל להוסיף כרטיס מסך נפרד לגיימינג אם תרצה בהמשך - לא חובה.

תומך עד 2X2G זיכרון מקסימום אבל זה מספק ב-99% מהמקרים. אם לא קח לוח G41 במקומו שעולה כמעט כפול.

דיסק קשיח:

SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103UJ ¤522

דיסק משתלם, שקט ומהיר. WD GP 1T EADS מעט שקט וקריר יותר אך יקר במעט.

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤127

זיכרון:

KINGSTON 2048MB DDR2 800MHz CL6 ¤120

כמות:2

מארז:

ANTEC SOLO w/o PSU ¤470

המארז השקט ביותר במחיר שפוי.

ספק כוח:

ENERMAX TOMAHAWK 405W : ETK405 ¤254

המארז השקט האיכותי והחזק ביותר בטווח המחירים הזה. מעל הנדרש אבל השקעה טובה לטווח ארוך.

קרור למעבד:

SCYTHE KAMA CROSS - 3 HEAT PIPES CPU COOLER ¤159

הקירור השקט ביותר במחיר משתלם.

קרור למארז:

SCYTHE S-FLEX 120mm 800rpm ¤66

מאוורר איכותי ושקט במיוחד.

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤3163

להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* נותר לך די והותר תקציב לכרטיס מסך נפרד אם יהיה צורך (אם אין צורך, הלוח כבר כולל ליבה גרפית טובה וכמעט כל יציאה אפשרית).

פורסם
  • מחבר

אחלה, אז אפשר לוותר על כרטיס מסך לבינתיים. נשמע לי ממש טוב מה שכתבת.

זה חשוב עם לדיסק הקשיח יש 16 MG או 32?

כי אני לא צריך 1 TB אבל כל ה 500 GB או 620 הם עם 16. זה משמעותי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים