עבור לתוכן

מפרט לעבודה גרפית דו-מיימדית עד 4K ללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

Antec SOLO הוא עם שני מאווררים של 90MM מקדימה לא?

לאן בדיוק ה-120MM הולך?[br]פורסם בתאריך: 23.03.2009 בשעה 18:15:14

וא תהלוח עם כ.מסך מובנה הייתי לוקח על בסיס INTEL ולא NVIDIA, 630I הוא ישן כבר

GA-EG43M-S2H של GIGABYTE

פורסם

Antec SOLO הוא עם שני מאווררים של 90MM מקדימה לא?

לאן בדיוק ה-120MM הולך?

במקום המאוורר הקיים באחורי המארז.

[br]פורסם בתאריך: 23.03.2009 בשעה 18:15:14

וא תהלוח עם כ.מסך מובנה הייתי לוקח על בסיס INTEL ולא NVIDIA, 630I הוא ישן כבר

GA-EG43M-S2H של GIGABYTE

ה-630I כמעט לא נופל ממנו מבחינה גרפית, עשיר בהרבה מבחינת חיבורים וזול בהרבה. לשיקולך.

פורסם

אחלה, אז אפשר לוותר על כרטיס מסך לבינתיים. נשמע לי ממש טוב מה שכתבת.

זה חשוב עם לדיסק הקשיח יש 16 MG או 32?

כי אני לא צריך 1 TB אבל כל ה 500 GB או 620 הם עם 16. זה משמעותי?

אתה עושה שטות אם אתה מותר על כרטיס מסך, במיוחד שגרסת CS4 תומכת! וכבר אדובי אמרו שהתמיכה תהיה יותר הדוקה בכרטיס מסך.

אגב, אני ממליץ לך לרכוש דיסק קשיח פנימי נוסף, הסיבה קובץ החלפה של פוטושופ לא מפריע לקובץ החלפה PF של המערכת הפעלה.

פורסם

חנות בי-ם:

www.p-see.co.il

אני רכשתי מהם מחשב ואני מרוצה ממנו. אתה יכול גם ללכת לחנות להתרשם (זה מה שעשיתי קודם)

פורסם
  • מחבר

אתה עושה שטות אם אתה מותר על כרטיס מסך, במיוחד שגרסת CS4 תומכת! וכבר אדובי אמרו שהתמיכה תהיה יותר הדוקה בכרטיס מסך.

אגב, אני ממליץ לך לרכוש דיסק קשיח פנימי נוסף, הסיבה קובץ החלפה של פוטושופ לא מפריע לקובץ החלפה PF של המערכת הפעלה.

תודה, אבל לא ענית לשאלה שלי. מה זה אומר 16MB ו32 MB יש הבדל משמעותי?

אני חושב לקנות דיסק אחד של 250 GB למערכת הפעלה, ואחד של 500 GB לנתונים.

יש דגמים מומלצים לגדלים האלו?

פורסם

אני רוצה דבר דומה מאד ומוכן להגמיש מעט את נושא התקציב אם יהיה צורך. אז אולי עדיף שאצטרף לכאן עם שאלות ספציפיות ולא אפתח נושא חדש?

לוח אם:

XFX nFORCE 630i : MG-63MI-7159 ¤353

לוח אם זול מאוד עם ליבה גרפית טובה וכמעט כל חיבור ופיצ'ר אפשרי.

מייתר כרטיס מסך נפרד כלומר פחות חום, הספק ורעש.

תמיד תוכל להוסיף כרטיס מסך נפרד לגיימינג אם תרצה בהמשך - לא חובה.

תומך עד 2X2G זיכרון מקסימום אבל זה מספק ב-99% מהמקרים. אם לא קח לוח G41 במקומו שעולה כמעט כפול.

>> האם נכון כי אם ארצה להוסיף זיכרון וללכת על אותו G41 אצטרך לשדרג גם את מערכת ההפעלה ל-64 ביט? שמעתי כי כל מערכות ההפעלה של 32 ביט תומכות במקסימום של 4GB זיכרון. אם זה נכון, האם ויסטה היא מערכת ההפעלה היחידה שפועלת על 64 ביט?

דיסק קשיח:

SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103UJ ¤522

דיסק משתלם, שקט ומהיר. WD GP 1T EADS מעט שקט וקריר יותר אך יקר במעט.

>> אני הייתי רוצה דבר דומה אבל במקום 1T הייתי מעדיף 2 של 0.5T. או לחילופין, אחד של 0.25T ואחד של 0.5T. מה שכן, המהירות חשובה. 7200 זה המקסימום היום, נכון?

תודה מראש.

פורסם

אני רוצה דבר דומה מאד ומוכן להגמיש מעט את נושא התקציב אם יהיה צורך. אז אולי עדיף שאצטרף לכאן עם שאלות ספציפיות ולא אפתח נושא חדש?

לוח אם:

XFX nFORCE 630i : MG-63MI-7159 ¤353

לוח אם זול מאוד עם ליבה גרפית טובה וכמעט כל חיבור ופיצ'ר אפשרי.

מייתר כרטיס מסך נפרד כלומר פחות חום, הספק ורעש.

תמיד תוכל להוסיף כרטיס מסך נפרד לגיימינג אם תרצה בהמשך - לא חובה.

תומך עד 2X2G זיכרון מקסימום אבל זה מספק ב-99% מהמקרים. אם לא קח לוח G41 במקומו שעולה כמעט כפול.

>> האם נכון כי אם ארצה להוסיף זיכרון וללכת על אותו G41 אצטרך לשדרג גם את מערכת ההפעלה ל-64 ביט? שמעתי כי כל מערכות ההפעלה של 32 ביט תומכות במקסימום של 4GB זיכרון. אם זה נכון, האם ויסטה היא מערכת ההפעלה היחידה שפועלת על 64 ביט?

מפרט כזה לפוטושופ=לטבעת חנק עבור התוכנה הכי תובענית משאבים שיש היום.

פורסם

המפרט הזה הומלץ ע"י אחראי הפורום. לא סביר להניח שיש לו קצת :) ידע וניסיון בנושא?

פורסם

המפרט הזה הומלץ ע"י אחראי הפורום. לא סביר להניח שיש לו קצת :) ידע וניסיון בנושא?

ההבדל שאני מעצב גראפי מקצועי, שחי ונושם פוטושופ יום יום, וגם מתפרנס מזה.

ואכן אחראי פורום יתן לך מפרט טוב, אבל... אין להם שמץ של מושג על תוכנות גרפיות, במיוחד של אדובי.

פורסם
  • מחבר

ואכן אחראי פורום יתן לך מפרט טוב, אבל... אין להם שמץ של מושג על תוכנות גרפיות, במיוחד של אדובי.

אני שמח שיש כאן מעצב שיוכל להמליץ לי על מפרט.

אז מה אתה מציע, למפרט עד 4000 שקלים. כרגע המפרט של מנהל הפורום זאת האפשרות היחידה שלי, כי אני לא בקיא בעניינים.

אני אודה לך אם תוכל להשקיע כמה דקות כדי לבנות לי מפרט אלטרנטיבי.

כמו כן ראיתי שאחראי הפורום בגרפיקה ממליץ על מעבד 4 ליבות על חשבון כרטיס גרפי. אז אני אשמח אם תענה לי גם על זה.

תודה.

פורסם

למרות הניסוח המעט מתלהם, במקרה הזה יש מידה רבה של צדק בדבריו של URIB - בפורום "מפרטים" אנחנו לא מתמחים ברכיב כזה או אחר או בתוכנות ספציפיות ולכן כתבתי מה שכתבתי:

היו כמה וכמה דיונים לגבי ההבדל בין תלת לדו-מימד מבחינת התרומה של כרטיס מסך דיסקרטי לביצועים בדו-מימד - לא זכורה לי מסקנה חד משמעית אך למיטב זכרוני מדובר בתרומה שולית יחסית וגם אז אין ממש צורך בכרטיס מסך רציני.

אני ממליץ לך בחום לפנות לפורום "גרפיקה" ולחזור לכאן עם תשובה, עדיף מנומקת ומגובה בנתונים מעבר ל"אחי תאמין לי קח GTX295 פ33ות לגבות" כדי שנוכל להתאים לך את המפרט.

* נותר לך די והותר תקציב לכרטיס מסך נפרד אם יהיה צורך (אם אין צורך, הלוח כבר כולל ליבה גרפית טובה וכמעט כל יציאה אפשרית).

אני לא יודע לומר עד כמה בדיוק יתרום כרטיס מסך נפרד לביצועים ומה הכרטיס שנותן תמורה הולמת כאן - לכן הפנתי אותך לפורום שמתמחה בסוגיה.

URIB - כיוון שככל הנראה יש לך הרבה יותר ניסיון וידע בנושא, אשמח אם תפתח ת'רד בנושא ואני מבטיח לשים אותו בסטיקי/FAQ ולהפנות אליו את מיטב המוחות כאן בפורום לטובת כולם:

* עריכת דו-מימד:

- אילו תוכנות נפוצות ומה הקונפיגורציה המומלצת להן מבחינת מעבד/זיכרון/כרטיס מסך/HDD למשל?

- מבחני ביצועים של רכיבי חומרה נפוצים/מומלצים לתוכנות הללו.

- המלצות לעורך חובב, סטודנט, לפרנסה ולאולטרא-מקצוענים.

- יחס עלות/תועלת לרכיבים הנ"ל.

- במה הם עוזרים ובמה לא ממש.

- מתי ובאילו מקרים נוצרים צווארי בקבוק נפוצים?

- בתקציב מוגבל - על מה ניתן להתפשר ועל מה כדאי להתאמץ ולמתוח מעט את התקציב?

* כנ"ל לגבי עריכת וידאו

* כנ"ל לגבי עריכת 3D שלמיטב ידיעתי זו אופרה אחרת.

אם חסר לך ידע באחד הסעיפים אני מאמין ששאר המומחים פה יוכלו להשלים ונקבל מענה רציני לאחת השאלות הנפוצות פה בפורום.

תודה מראש.

פורסם

זה רעיון נהדר.

פורסם

URIB - כיוון שככל הנראה יש לך הרבה יותר ניסיון וידע בנושא, אשמח אם תפתח ת'רד בנושא ואני מבטיח לשים אותו בסטיקי/FAQ ולהפנות אליו את מיטב המוחות כאן בפורום לטובת כולם:

* עריכת דו-מימד:

- אילו תוכנות נפוצות ומה הקונפיגורציה המומלצת להן מבחינת מעבד/זיכרון/כרטיס מסך/HDD למשל?

- מבחני ביצועים של רכיבי חומרה נפוצים/מומלצים לתוכנות הללו.

- המלצות לעורך חובב, סטודנט, לפרנסה ולאולטרא-מקצוענים.

- יחס עלות/תועלת לרכיבים הנ"ל.

- במה הם עוזרים ובמה לא ממש.

- מתי ובאילו מקרים נוצרים צווארי בקבוק נפוצים?

- בתקציב מוגבל - על מה ניתן להתפשר ועל מה כדאי להתאמץ ולמתוח מעט את התקציב?

* כנ"ל לגבי עריכת וידאו

* כנ"ל לגבי עריכת 3D שלמיטב ידיעתי זו אופרה אחרת.

אם חסר לך ידע באחד הסעיפים אני מאמין ששאר המומחים פה יוכלו להשלים ונקבל מענה רציני לאחת השאלות הנפוצות פה בפורום.

תודה מראש.

תודה על הצעה, אשמח מאוד לתרום את הידע שלי בתחום.

מפאת חוסר זמן בגלל פרוייקיטים שצריך לסיים, העניין יקח לי יותר זמן מהצפוי.

לכן עמכם הסליחה, אבל אדאג לעשות זאת.

פורסם

תוכל לתת הערכת זמן מתי תוכל לכתוב? הייתי רוצה לקנות מחשב בחודש הבא למטרה הזו בדיוק ודעה של מומחה חשובה לי מאד. לבינתיים, אני בטוח שאפילו פוסט קצר, כזה שיגזול מזמנך לא יותר מ-5 או 10 דקות, יהיה בעל ערך רב. אחר כך, כשתתפנה, תרחיב אותו.

תודה מראש.

פורסם
  • מחבר

אני מחזיר את הנושא למעלה כדי שלא ישכח. אני רוצה לקנות את המחשב עכשיו, ולאחרונה עלו שאלות אם עדיף מעבד עם 4 ליבות, או כרטיס מסך, רכיבים שתוכנות של אדובי מתחילות לנצל בתורה יעילה יותר.

בכל מקרה, בבקשה אם למישהו יש מפרט להציע, אני צריך את זה כמה שיותר מהר.

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים