עבור לתוכן

האם הפאנל TN עד כדי כך גרוע?

Featured Replies

פורסם

עכשיו השאלה שלי היא כזאת:

מה זה פאנל?

האם הפאנל TN על כדי כך גרוע ומה רע בו בנוגע לפאנלים אחרים?

מה לא טוב בפאנל TN ומה יש בפאנלים אחרים שיותר טובים מהפאנל TN ובמה הם יותר טובים!

תודה לעוזרים1

פורסם

תקרא את המאמרים בסטיקי.

פורסם

אני ממליץ לקחת את כל הדעות בערבון מוגבל.

ולהתייחס לנושא בהתאם לצרכים האישים שלך בלבד.

יש כאן בפורום המלצות גורפות (מדי) לפאנלים שאין NT.

רוב רובם של הטענות - מגוחגחות.

למשתמש הרגיל, אין צורך ביותר מפאנל NT.

גילוי נאות: לי בעצמי יש 2 מסכי S-IPS;

ואני בלי רואה שום הבדל מהותי בניהם לבין ה-Samsung 245B שלי. (NT)

פורסם

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=397192.0

גילוי נאות

לי יש את ה2209WA של דל, E-IPS

מסך TN של מחשב נייד 1520 של DELL, ואני רואה הבדלים רציניים בינהם.

לשותף שלי יש מסך TN ישן, והוא יותר גרוע משניהם.

פורסם

אולי במקום להשוות מסך E-IPS למסך של נייד או למסך מדגם עתיק, תשווה אותו נניח לP220?

פורסם

תשווה את המסך של הלפטופ שלי לT220P ואז תדבר...

נכון שאין לו רזולוציית FHD

אבל הוא מסתפק ב1440/900

עם זויות צפייה אופקיות רחבות מאוד, ואנכיות טובות, אבל לא מעולות

איכות צבעים מעולה, כמובן לפאנל TN...

אחלה מסך, אם לא הייתי צריך מסך גדול יותר, לא הייתי מחליף אותו לעולם...

תאמין לי שלדגם הזה לא דחפו סתם מסכים...

לפי בדיקה שלי, לעומת מסכים של לפטופים אחרים שיש לחברים שלי באוניברסיטה, הוא בין המובילים...

אבל שוב פעם, אין על זויות או על האיכות של IPS לעומת TN.

וVIC למקרה שאתה לא יודע, ה1520 הרבה יותר איכותי מה1525 שבא אחריו...

ה1520 נתן מלחמה ישירה לXPS במחיר זול יותר, בגלל זה דל הפסיקו את הייצור שלו די מהר.

פורסם

באפן כללי המסכים של הניידים בד"כ פחות טובים ממסכי ה - DESKTOP.

פורסם

בדרך כלל, אבל תמיד יש יוצא מן הכלל...

שלא לדבר על זה שבדרך כלל מסכים של מחשבים ניידים מגיעים עם רזולוציה נמוכה יותר.

פורסם

שמע... אני עם 2007WFP כבר שנתיים ואני באמת מרוצה.. באמת רואים על הדסקטופ (כלומר בגלישה באינטרנט ובדברים יומיומיים) וכיף להסתכל עליו.. הוא מלא צבעים.. - לעומת מסך בסלון שהוא TN.. בוא נגיד שזה לא הבדל של שמיים וארץ.. אבל למי שההבדלים האלה חשובים - לדעתי כדאי מאוד במידה והתקציב מאפשר.. אבל לא כדאי להוסיף עוד כמה מאות שקלים סתם אם אתם לחוצים על התקציב..

פורסם

שמע... אני עם 2007WFP כבר שנתיים ואני באמת מרוצה.. באמת רואים על הדסקטופ (כלומר בגלישה באינטרנט ובדברים יומיומיים) וכיף להסתכל עליו.. הוא מלא צבעים.. - לעומת מסך בסלון שהוא TN.. בוא נגיד שזה לא הבדל של שמיים וארץ.. אבל למי שההבדלים האלה חשובים - לדעתי כדאי מאוד במידה והתקציב מאפשר.. אבל לא כדאי להוסיף עוד כמה מאות שקלים סתם אם אתם לחוצים על התקציב..

אל תגיד לי שאתה משווה למסך LCD TV...?

פורסם

לא.. אני מדבר על מסך LG למחשב אחר..

פורסם

TN לא כ"כ גרוע..

ובאותו נושא: למי שבאמת חשוב לקנות מסך טוב- והוא קורא מאמרים, ביקורות, השוואות.. פותח כאן דיונים. בן אדם כזה צריך ללכת ולהתרשם ממסך ולא לקנות באופן מקוון על פי המלצה של אנשים שלרוב לא ראו את המסך, שלא לדבר על בחנו את המסך. (בלי לפגוע כמובן)

מסך, עכבר, רמקולים.. זה לא כרטיס מסך וזה לא מעבד, אף אחד לא יכול להגיד לך מה יהיה טוב יותר בשבילך- אלא רק לייעץ ולומר מה "נראה" לו שיהיה טוב בשבילך. מסך TN הוא לא גרוע ולא נעליים, זה בסה"כ תלוי בשימושים ומן הסתם שזה לא רק תלוי בפאנל כי זה משתנה בין מסך למסך- אחרת לא היינו מדברים על דגמים של מסכים אלא רק על פאנלים.

פורסם

זה כמו לקנות טלוזיה איכותית או טלוזיה בינונית (אך לא גרועה).

לי יש סמסונג 971P פאנל וS-PVA המסך שלי לפני זה היה 730B שנחשב בזמנו למסך TN מצוין למחירו.

אין מה להשוואת, ה-730 בזמנו נראה לי מעולה, אבל כבר ביום הראשון עם המסך החדש, ראיתי צבעים וגוונים

באתרים, שלא ראיתי לפני כן...

פורסם

זה כמו לקנות טלוזיה איכותית או טלוזיה בינונית (אך לא גרועה).

לי יש סמסונג 971P פאנל וS-PVA המסך שלי לפני זה היה 730B שנחשב בזמנו למסך TN מצוין למחירו.

אין מה להשוואת, ה-730 בזמנו נראה לי מעולה, אבל כבר ביום הראשון עם המסך החדש, ראיתי צבעים וגוונים

באתרים, שלא ראיתי לפני כן...

מכיר את ההרגשה, זה קרה לי כשקיבלתי את ה2209WA, וכתבתי על זה באותו היום כבר :)

פורסם

TN לא כ"כ גרוע..

ובאותו נושא: למי שבאמת חשוב לקנות מסך טוב- והוא קורא מאמרים, ביקורות, השוואות.. פותח כאן דיונים. בן אדם כזה צריך ללכת ולהתרשם ממסך ולא לקנות באופן מקוון על פי המלצה של אנשים שלרוב לא ראו את המסך, שלא לדבר על בחנו את המסך. (בלי לפגוע כמובן)

מסך, עכבר, רמקולים.. זה לא כרטיס מסך וזה לא מעבד, אף אחד לא יכול להגיד לך מה יהיה טוב יותר בשבילך- אלא רק לייעץ ולומר מה "נראה" לו שיהיה טוב בשבילך. מסך TN הוא לא גרוע ולא נעליים, זה בסה"כ תלוי בשימושים ומן הסתם שזה לא רק תלוי בפאנל כי זה משתנה בין מסך למסך- אחרת לא היינו מדברים על דגמים של מסכים אלא רק על פאנלים.

הבעיה שהמסכים בתצוגה של החנויות לא מהווים אינדיקציה לאיכות המסך.

מחברים שם 20 מסכים למחשב אחד, ברוזולציה של 600*800 :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים