עבור לתוכן

מתי הולך למות ההארד דיסק המכני מהעולם ?

Featured Replies

פורסם

יש עוד תרחיש מעניין שאולי יגיע מתי שהוא בעתיד הרחוק.

כשהאינטרנט יהיה מהיר פי 10-100 ההרדיסק כמחסן גדול עלול לאבד את האטרקטיביות שלו אל מול שירותים מקוונים של איחסון מידע בשרת קבצים באינטרנט.

שרתי אינטרנט יכולים להוזיל עלויות גם בהקמת מערכי שרתי קבצים גדולים במיוחד וגם בשיטת איחסון חכמה (ומוצפנת כמובן) שמזהה קבצים זהים ומונעת שמירה של אלפי או מאות אלפי עותקים מיותרים.

השירות הזה יהיה גם מאוד זול גם נגיש מכל מקום וגם יהיה לו גיבוי אוטומטי חזק מאוד.

במקום שאנשים יקנו הרדיסקים גדולים ב500-1000 שקל הם יקנו SSD קטן (בעתיד בו נאמר שקטן זה 2TB) וישלמו נגיד 10-20 שקל בחודש לשרת איחסון בשביל ה50-100TB הנוספים שאולי הם ירצו לאחסן ונגמר הסיפור.

ולא צריך לשדרג, החברת איחסון תשדרג את הגודל כל הזמן לפי הצורך וההתקדמות בתחום האיחסון.

אותם 10-20 שקלים בחודש יקבלו בתמורה יותר ויותר ככל שעוברים השנים.

ולכן זה משתלם מאוד גם למנויים וגם לספקי השירות.

אני חושב שאתה מגזים... לא נראה לי יותר מ5 שנים.

הכוונה שלי היא לא שלא יהיו יותר הארדדיסקים כאלה, אלא שפשוט אף אחד לא ירכוש אותם במחשב חדש... ובעצם הSSD יתחיל לשלוט.

כמו שמישהו פה ציין איך שהFLASH היום לוקח את הHD בנגנים...

אני מהמר שתוך 2-3 שנים כבר תהיה מגמה של ניידים שיפרצו דרך ויציגו מחשבים עם SSD, אני חושב שהתחום הזה הכי זקוק לכוננים האלה, אם אני לא טועה גם צריכת החשמל שלהם היא קטנה יותר לא ?

יש הבדלים בין מכשירים ניידים לבין מחשבים ניידים לבין מחשבים נייחים.

הסיבה שהזיכרונות FLASH החליפו בהתלהבות את הכוננים המכנים במכשירים ניידים היא ברורה כמובן.

עדיף פחות מקום (אבל עדיין מספיק בשביל להיות פונקציונלי) והאפשרות לייצר מכשיר קטן יותר קל יותר ועמיד לזעזועים.

וכאן גם לא ממש מדובר בזכרונות מהירים במיוחד (בטח לא מספיק להתחרות בהרדיסקים).

SSD יעשה את אותו דבר למחשבים ניידים אבל פה מדובר בציוד יקר יותר שיקח לו יותר זמן לעשות את המהפך.

גם בגלל המחירים שגבוהים גם בלי להכניס SSD, וגם בגלל שהרדיסק 2.5" במחשב נייד הוא לא כזה נורא בתמונה הכללית, וגם בגלל שגודל הרדיסק (GB's( הרבה יותר חשוב במחשב נייד ממכשיר נייד כמו נגן מוזיקה או סרטים, וגם בגלל שSSD הוא גם הרבה זיכרון וגם זיכרון יקר ומהיר יותר מזכרונות ששמים במכשירים ניידים.

במחשב נייח כל עניין העמידות לזעזועים והגודל הפיזי או המשקל של הכונן ממש לא חשובים.

מה שחשוב כאן זה גודל האיחסון, יחס מחיר לגודל, וביצועים כמובן.

אז הרבה לפני שנראה SSD באופן נפוץ במחשבים נייחים אנחנו נראה אותם במחשבים ניידים.

ולפני שהם יהיו נפוצים במחשבים ניידים צריך שהם ימכרו מספיק וייוצרו בכמות מספיקה כדי שיהיה ניתן למכור אותם עם מחשבים ניידים במחיר שפוי.

בהתחלה הם יהיו קיימים רק במחשבים יקרים מאוד שרק אחוזים בודדים מהשוק יקנה, ואני צופה שזה יקח כמה שנים עד שזה יהיה נפוץ ממש בMAINSTREAM של הניידים.

ובערך באותו זמן הם גם יהיו נפוצים במחשבי HIGH END נייחים.

יכול להיות שכונני SSD יהיו נפוצים בניידים אבל לא אטרקטיבים לנייחים בגלל שרוב הכוננים שיהיו מיוצרים לא יהיו ממש מהירים ביחס להרדיסקים.

והמעט כוננים שכן יהיו מהירים עדיין יהיו יקרים במיוחד גם עוד 5 שנים.

נחכה ונראה לאן זה יקח אותנו.

פורסם

מסכים עם התגובה של נוסטרדאמוס Art

ואני רוצה להוסיף שכאשר האינטרנט יגיע למהירות כזו , כבר לא נצטרך להתקין מערכות הפעלה. כל העסק יהיה אונליין :]

פורסם

לדעתי כל הקטע של אחסון בשרתים לא יתפוס כל כך - מהסיבה הפשוטה-

תקלת רשת-אין לך גישה לנתונים שלך.

עדיין אין תשתית אמינה מספיק שאאחסן את כל הקבצים שלי בשרת מרוחק(במיוחד שכל פעם שיש קצת גשם לחצי מדינה אין אינטרנט...)

פורסם

שמירז - אני אמנם לא מומחה, אבל לדעתי בעתיד רשת האינטרנט תהיה אמינה יותר מרשת החשמל של ישראל... ככה שאם כבר לא תוכל להגיע למידע שלך, זה יהיה בגלל חוסר בחשמל ולא חוסר בתקשורת.

אני חושב שכבר היום אנחנו רואים מגמה שאנשים רוצים שיהיה להם כונן קטן אמין ומהיר בשביל "מערכת ההפעלה" וכונן אחסון בשביל מידע.

אני חושב שהמגמה הזאת רק תתרחב...

מה שבטוח, זה ששום דבר לא בטוח,

המשבר הכלכלי העולמי יכול לדחות פיתוחים יקרים לעוד שנים רבות (כמו שכבר עכשיו יש שמועות שמסכי ה OLED לא יתרוממו מחוסר כדאיות)

פורסם

מן הסתם אף אחד לא יציע לך לאחסן אצלו נתונים בנפחים אדירים בכלום כסף או בסכום משמעותית יותר נמוך ממה שעולה לך לאחסן את הנתונים במחשב שלך (שלא לדבר על תשתית אינטרנטית שעולה לו המון כסף) - הגיון כלכלי פשוט. לכן כל העסק הזה של איחסון רחוק למטרות נפח גדול לא ריאלי ולא ישים כלכלית.

שלא לדבר על העובדה שמה שתופש הרבה נפח אצל רוב רובם של האנשים הוא לא חוקי, כנראה יותר פשוט להביא את הפרטים שלך ישר לתובע ולמשטרה.

נפח איכסון אינטרנטי תמיד יהיה קטן מנפח איחסון ביתי וזה מסיבה כלכלית בלבד. לאיחסון אינטרנטי יש מטרות אחרות ששוות אפילו אקסטרא כסף לצרכן שצריך אותן אבל זה לעולם לא יהיה איחסון נתונים ביתי.

במילים פשוטות - שירות איחסון אינטרנטי עולה יותר משירות איחסון ביתי בגלל העלויות הנוספות שיש בכך.

פורסם

ואם תחשוב על זה, אז בעצם כשהאינטרנט יהיה מהיר פי 100, לא תהיה תועלת בלהחזיק את כל המידע הזה אצלך מלכתחילה.

עדיף יהיה לשלם עבור שירות הזרמת וידאו בהפרדה גבוהה או לחילופין, שמיעת מוזיקה באיכות HD (mp3HD :)) הישר למחשבך, איפה שלא יהיה..

בסופו של דבר, המחשב הביתי כמו שאנחנו מכירים אותו לדעתי יעלם

אבל מכיוון שזה הרבה יותר פילוסופי מאשר הודעה ב"אמצעי איחסון"... אני ארגע כעת ואחזור לעיסוקיי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים