עבור לתוכן

מתלבט בין 2 כרטיסי קול מבקש עזרה

Featured Replies

פורסם

שלום יש ברשותי מערכת סראונד (7.1) של קריאייטיב s750 gigaworks

ורציתי לקנות כרטיס קול שיחליף את הכרטיס (on board) שיש לי כרגע

כרגע יש לי לוח אם של DFI x48 t3rs שמגיע עם כרטיס קול של רילטק 7.1

עכשיו ההתלבטות שלי היא בין 2 הכרטיסים הבאים :

Creative X-Fi ELITE PRO

או..

Asus Xonar1.3 Deluxe Audio-Video Enhancement PCI-E HDMI

השימושים שלי הם: מוזיקה.. אני מעוניין לשמוע מוזיקה באיכות הכי גבוהה שאפשר

גם חשוב לי משחקים, אני רוצה שגם הכרטיס יעזור לי להעלות את ה frame rate של המשחק וגם להוריד עומס מהמעבד הראשי וכמובן גם איכות הצליל במשחקים.

שימוש נוסף הוא סרטים ב high definition, יש לי מספר לא מבוטל של סרטים באיכות גבוהה ואני מעוניין בכרטיס שיגרום לי להרגיש בגן עדן של סאונד מבחינת מוזיקה,משחקים וסרטים...

אז... מה אתם ממליצים לי?

אגב.. התקציב שלי עד 2500 שקל.

ואני משתמש בכבלים שהגיעו יחד עם הרמקולים (pl קטן)

פורסם

2500שח לכרטיס סאונד זה אוברקיל מטורף בשבילך, תחסוך את הכסך לשדרוג עתידי... יש לך כרטיסים מצויינים בפחות מאלף שח בארץ שבהחלט יהיו מעל ומעבר למה שאתה צריך ויכול לנצל עם הציוד שלך.

מבין השניים, האסוס נחשב ליותר מוזיקלי והקריאטיב ליותר מיועד למשחקים. אבל סה"כ שניהם ברמה גבוהה ולא בטוח שתרגיש בכלל בהבדל באיכות הסאונד.

לגבי FRAME RATE, כאן יש יתרון ברור לקריאטיב כי הכרטיסים שלה מורידים קצת מהעומס על המחשב, בעוד שאצל אסוס (לפחות ב D2 שזה הדגם שיש לי) הכרטיס דווקא מכביד קצת. אבל אני חושב שמדובר על הבדל זניח יחסי ולא משהו מורגש. כמו כן אני חושב שלקריאטיב יש יותר תמיכה במשחקים, כי באסוס יש אחוז קטן מאוד של משחקים שלא תומכים בכרטיס קול (שוב, לפחות ככה זה בדגם שיש לי).

מצד שני קריאטיב ידועים לשמצה בדרייברים שלהם, וגם בסדרת הXFI הייתה בעיה ידועה של אי תאימות לסוג מסויים של לוח אם שאין לי מושג אם תיקנו את זה או לא, אז ההחלטה שלך.

פורסם
  • מחבר

אבל תראה...

הסתכלתי על הכרטיס של קריאייטיב ויש לו 3 כניסות של pl מאחורה...(ירוק,שחור וכתום)

ולאסוס יש 4 כניסות 7.1 מלאות (ירוק,שחור,כתום, ואפור לרמקולים צדדיים)

וראיתי שגם לכרטיס של אסוס יש יציאת hdmi

בקיצור אני בדילמה :(

פורסם

אבל תראה...

הסתכלתי על הכרטיס של קריאייטיב ויש לו 3 כניסות של pl מאחורה...(ירוק,שחור וכתום)

ולאסוס יש 4 כניסות 7.1 מלאות (ירוק,שחור,כתום, ואפור לרמקולים צדדיים)

וראיתי שגם לכרטיס של אסוס יש יציאת hdmi

בקיצור אני בדילמה :(

שני הכרטיסים תומכים ב7.1 ערוצים. וכמו שכבר אמרתי, לעניות דעתי שניהם אובר-קיל מיותר לחלוטין בשבילך (אלא אם כן לא אכפת לך לזרוק כסף סתם לפח, או לחילופין שאתה באמת מתכנן שדרוג מטורף בעתיד) ולכן כדאי לך יותר לחפש כרטיסים בחצי מהמחיר הזה.

ולמה אתה צריך יציאת HDMI בכלל? לא הבנתי.

פורסם
  • מחבר

רשמתי שהשימושים שלי הם מוזיקה איכותית וגם לשמוע סרטים באיכות כמה שיותר טובה וגם משחקים אבל זה פחות חשוב

מבין שניהם על מה היית הולך?

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

אני ללא ספק הייתי הולך על הXONAR (תבדוק את המפרט שלי ותבין למה), אבל קראתי פעם שיש או שהיו קצת בעיות עם הדרייברים של הדגם הזה, אז תבדוק טוב לפני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים