עבור לתוכן

כרטיס מסך מובנה לא תקין

Featured Replies

פורסם

הי

במחשב פנטיום 4 שלי, כרטיס המסך המובנה החליט לחדול לעבוד.

כשהמחשב עולה לא מופיעה שום תמונה על הצג CRT שלי (לא עובר אות - החיבור הוא VGA רגיל)

החלפתי מסך , והתופעה המשיכה, לכן הסקתי שהבעיה היא בכרטיס המסך המובנה.

יש לי כרטיס מסך נוסף ששמתי ב-AGP, הבעיה היא שאני לא רואה כלוםעל המסך כדי שאוכל לתת פקודה למחשב איך להתחיל לעבוד מעכשיו דרך הכרטיס AGP ולא דרך הכרטיס מסך המובנה.

יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות?

תודה

פורסם

אכן בעייתי משהו לשנות את הגדרות הביוס בלי תצוגה על המסך. הפתרון היחיד שעולה לי בראש הוא לחפש באינטרנט מדריך מפורט (עם צילומי מסך!) לשינוי ההגדרה הזו על לוח אם מדגם זהה עם אותה גרסת ביוס. אם תמצא משהו כזה, אפשר להגיע לאופציה הנכונה בביוס בעזרת ספירת לחיצות בכל תפריט גם בלי לראות כלום.

אולי כאן בפורום יש מישהו עם לוח זהה שיכול לעזור...

ואגב, לפני כל זה: מה גורם לך לחשוב שזה הכרטיס המובנה ולא כל הלוח? האם הצפצופים בעליית המחשב תקינים? האם המאווררים והנורות השונות מתנהגים כרגיל?

פורסם

הביוס אמור לאתר אוטומטית כרטיס מסך חיצוני

תנסה להוצאי את הסוללה (או למצאו את הגמפר המתאים לאיפוס הביוס, בלוחות אם שאין איתור אוטומטי יש גמפר אז תנסה למצאו לפי דגם של לוח האם איפו הוא) חבר אתה מסך לכרטיס המסך החיצוני

פורסם

הביוס אמור לאתר אוטומטית כרטיס מסך חיצוני

בלוחות אם שאין איתור אוטומטי יש גמפר

1. לא נכון

2. לא נכון

אולי יש לוחות שעבורם אתה צודק, אבל ברוב הלוחות אין שום ג'אמפר שכזה והם גם לא ינסו לאתר כרטיס לא מובנה כל עוד מוגדר להם להשתמש במובנה.

ואגב, איפוס הביוס יחזיר אותו להגדרות היצרן - כלומר שימוש בכרטיס המובנה. שימושי כאשר הכרטיס החיצוני הוא זה שהתקלקל, ולא במקרה הנדון.

פורסם
  • מחבר

הי

אכן, הכל התחיל מהדרדרות בכרטיס המסך המובנה - התמונה היתה מכווצת לגמרי על המסך, והיום היא כבר לא מופיעה לגמרי

ה-CHIPSET הוא VIA VT8237R PLUS

בחיפושים רבים באינטרנט לא הצלחתי למצוא אם יש איזשהו ג'אמפר שאפשר לעשות מעקף "ידני" על מנת שהמחשב יזהה קודם כל את הכרטיס שיושב ב-AGP.

האם עוד מישהו יכול לעזור?

פורסם

ניסית לאפס את הביוס ?

פורסם
  • מחבר

sashakrik, לא ניסיתי לאפס מכיוון שרשמו כאן שזה לא אמור לעזור

פורסם

בסדר, קבל תיקון קטן: אם אכן כרטיס המסך המובנה התקלקל פיזית והאבחנה שלך נכונה, איפוס לא יעזור.

מצד שני, אם האבחון שלך לא נכון ומשהו פשוט נדפק בהגדרות (לא סביר אבל אפשרי) אזי איפוס הגדרות עשוי לעזור. מה שבטוח, להזיק הוא לא יזיק.

פורסם

1. תנסה לאפס את הביוס תוך כדי שהכרטיס מסך החיצוני מורכב על הלוח והמסך מחובר אליו.

2. האם מחובר ללוח האם PC SPEAKR ? האם נשמעים ממנו צפצופים כאשר אתה מדליק את המחשב ?

3. האם המאווררים הבאים מסתובבים: מעבד, ספק, כרטיס מסך, מאווררים כלליים ?

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הפתרון:

הוצאתי את הבטריה של לוח האם

החזרתי חזרה לאחר כמה דקות

חיברתי את המסך לכרטיס המסך AGP

המחשב עלה וסופסוף ראיתי תמונה

המחשב הכריח אותי להכנס ל-BIOS ולבצע שמירה, למרות שלא שיניתי שום נתון.

תודה רבה לכל העוזרים

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים