עבור לתוכן

שאלה | כרטיסי קול בכלליות

Featured Replies

פורסם

אוקיי

ברשותי מערכת רמקולים 2.1 של CREATIV שאני לא מתכוון להחליף בזמן הקרוב, הבאס 6W וכל רמקול 3W

האם יש כרטיסי קול ב100-200 שקלים?

חריץ הPCI E תפוס אצלי, מה החיבור הסטנדרטי לכרטיסי קול

והאם אני באמת ארגיש בהבדל עם כרטיס קול לא משולב בשמיעת מוזיקה (סגנון רוק ומטאל, A7X לדוגמא)

פורסם

בשמיעת מוזיקה לא תרגיש הבדל מאחר ואתה שומע קבצים שקודדו כבר מראש, בכל אופן ,החיבור הסנדרטי הוא PCI ולא PCI-E ,מה גם שכרטיס שנמכר ב100-200 ש"ח לא יתן יותר מהמובנה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי ..

מה הכרטיס הכי משתלם מבחינת הכסף וההבדל שאני ארגיש, ובמה אני ארגיש?

פורסם

אוקיי ..

מה הכרטיס הכי משתלם מבחינת הכסף וההבדל שאני ארגיש, ובמה אני ארגיש?

לא בטוח שתרגיש כי הרמקולים מהווים מעין "צוואר בקבוק" לכרטיס קול. כלומר אם מדובר ברמקולים רגילים למחשב (ולא מערכת סטריאו איכותית נגיד) אז גם כרטיס באלפיים ש"ח לא יתן בהכרח תוצאה מורגשת כי הרמקולים לא ינצלו את זה כמו שצריך. השאלה איזה דגם בדיוק יש לך.

חוץ מזה שכרטיס סאונד און בורד בימינו נחשבים ללא רעים בכלל יחסית, אז שוב לא בטוח שתרגיש הבדל. לדעתי כרטיס קול הכרחי רק במקרה שיש לך מערכת ממש טובה, או שאתה שומע ממש גרוע וברור לך שזה מהאון בורד (רעשי רקע וכדומה).

פורסם

^

מחזק,

אל תקנה שום כרטיס קול, הוא לא ישנה כלום, אלא אם כן אתה עורך מוזיקה אז כן, אבל אני מבין שאתה לא עורך, אז תשאר ככה, ואם יש בעייה של סאונד לא משהו זה כי הרמקולים שלך חלשים מידי למה שאתה מצפה מהם, תחליף רמקולים, זה יותר חשוב מהכרטיס קול. יש לי חבר שיוצר מוזיקה אלקטרונית (דיי בהצלחה) עם אונבורד רגיל של היום ומוניטורים של טנוי שנחשבים למצויינים והכל נשמע כמו חלום, אבל שוב, סתם נתתי דוגמא קיצונית ,אחרי הכל זה רמקול של 6K ,אני לדוגמא, יש לי סטודיו בבית, וכהכרטיס קול שלי היה בתיקון (ESI WAVETERMINAL) חיברתי דרך את המוניטורים שלי לכרטיס קול הרגיל דרך קונסולה והכל נשמע אותו הדבר, כמובן שאי אפשר לעבוד כמו שצריך על תוכנות עריכה אבל מבחינת השמע זה רק הרמקולים ,נקודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים