עבור לתוכן

מספר שאלות בנוגע לLCD לחדר עם מרחק צפייה קטן

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי מספר שאלות.

תחילה, יש לציין שיש לי 2 קונפיגורציות אפשריות למיקום הטלוויזיה:

האפשרות הראשונה זה במרחק מטר וחצי - 2 (יש מיטה-> בקיר שהרגליים שלי נוגעות בו)

האפשרות השנייה היא בסביבות ה-2 וחצי מטר (הקצה השני של החדר)

אני אשמח לדעת מה אתם ממליצים ואיזה גודל כדאי, ואיזה דגמים מומלצים (מעבר ללהסתכל בחנות)?

אני מעדיף שאם כבר אז כבר, ולקנות Full HD, אבל לא מצאתי טלוויזיות שהן FULL HD בגודל שהוא קטן מ-32 אינץ,

האם זה משמעותי בכלל בגדלים כאלו? האם יש משמעות ל-FULL HD בארץ?

בהנחה שיש לי YesHD, איך יראו שידורי טלווזיה רגילים במסך כזה?

כמה שאלות נוספות:

אני מתכנן לחבר את המחשב לטלוויזיה החדשה על מנת לנגן סרטים (לחסוך בעלות של נגן HD), האם תיהיה לי בעיה להמיר DVI ל-HDMI (במיוחד עם כל מיני סיפורים של HDCP?) האם צריך להיות תמיכה ב-HDCP במעבד (ובשאר החומרה) שלי?

הכסף קצת פחות משנה, אם יש טלוויזיה משמעותית יותר טובה ב-500-600-700 שקל יותר, אני אעדיף להשקיע.

תודה רבה.

פורסם

שלום, יש לי מספר שאלות.

תחילה, יש לציין שיש לי 2 קונפיגורציות אפשריות למיקום הטלוויזיה:

האפשרות הראשונה זה במרחק מטר וחצי - 2 (יש מיטה-> בקיר שהרגליים שלי נוגעות בו)

האפשרות השנייה היא בסביבות ה-2 וחצי מטר (הקצה השני של החדר)

אני אשמח לדעת מה אתם ממליצים ואיזה גודל כדאי, ואיזה דגמים מומלצים (מעבר ללהסתכל בחנות)?

אני מעדיף שאם כבר אז כבר, ולקנות Full HD, אבל לא מצאתי טלוויזיות שהן FULL HD בגודל שהוא קטן מ-32 אינץ,

האם זה משמעותי בכלל בגדלים כאלו? האם יש משמעות ל-FULL HD בארץ?

בהנחה שיש לי YesHD, איך יראו שידורי טלווזיה רגילים במסך כזה?

כמה שאלות נוספות:

אני מתכנן לחבר את המחשב לטלוויזיה החדשה על מנת לנגן סרטים (לחסוך בעלות של נגן HD), האם תיהיה לי בעיה להמיר DVI ל-HDMI (במיוחד עם כל מיני סיפורים של HDCP?) האם צריך להיות תמיכה ב-HDCP במעבד (ובשאר החומרה) שלי?

הכסף קצת פחות משנה, אם יש טלוויזיה משמעותית יותר טובה ב-500-600-700 שקל יותר, אני אעדיף להשקיע.

תודה רבה.

בא נתחיל מזה שבגודל 32 אינץ ממש אין טעם להשקיע ב FULLHD, לא תרגיש שום הבדל בין זה ל HDREADY (חוץ ממשקל הארנק שלך).

במרחק 2 עד 2 וחצי מטר, 32 אינץ זה בסדר גמור, ככה אני צופה בטלויזיה.

לגבי DVI ל HDMI, יש מתאמים פשוטים לזה שעולים כמה עשרות בודדות של שקלים. אבל יכול להיות שיהיה עדיף לך דווקא חיבור VGA או מתאם DVI ל VGI - הכל תלוי בתמיכה של הטלויזיה שתקנה. בכל מקרה אם יש לך יציאת DVI בכרטיס מסך אתה לא צריך לדאוג. תמיד תוכל לחבר לטלויזיה.

HDCP זה בכלל עקרוני לך? אתה מתכוון לצפות בסרטי בלו ריי מקוריים או בסרטי HD מהאינטרנט?

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה על התגובה,

כן , יש לי DVI במחשב, בגלל זה אני שואל , חח, ואני רוצה להשתמש במחשב במקום DVD ייעודי, או Bluray ייעודי...

תודה

פורסם

דבר ראשון תודה על התגובה,

כן , יש לי DVI במחשב, בגלל זה אני שואל , חח, ואני רוצה להשתמש במחשב במקום DVD ייעודי, או Bluray ייעודי...

תודה

אז כאמור לא תהיה לך שום בעיה לחבר את המחשב לטלויזיה. להריץ סרטי DVD אין שום בעיה, אבל להריץ סרטי בלוריי מקוריים אתה צריך:

1. כונן בלו-ריי. עולה כיום משהו כמו 700-800שח בפעם האחרונה שבדקתי

2. מחשב מספיק חזק - תוריד תוכנה מכאן שבודקת את התאימות של המחשב שלך:

http://www.cyberlink.com/stat/bd-support/enu/index.jsp

פורסם
  • מחבר

עקרונית, כרגע גם אין סרטי Bluray בישראל (לפחות לא שאני ראיתי), אבל אתה יודע, תמיכה לעתיד,

עוד שנה, זה יהיה יותר נפוץ...

רק הבהרה לגבי ה-1080p וה-720p, אמרת שאין צורך ב-1080p כאשר הגודל הוא גם ככה 32 אינץ,

אז נניח ואני הולך על ה-720p, האם שווה לי ללכת על 32 או על 26 (או גדלים אחרים), בהנחה שמרחק הצפייה הוא קצת פחות מה-2 וחצי מטר שיש אצלך (הוא בסביבות ה-2, או טיפה פחות), ועל אילו דגמים אתה ממליץ?

פורסם

עקרונית, כרגע גם אין סרטי Bluray בישראל (לפחות לא שאני ראיתי), אבל אתה יודע, תמיכה לעתיד,

עוד שנה, זה יהיה יותר נפוץ...

רק הבהרה לגבי ה-1080p וה-720p, אמרת שאין צורך ב-1080p כאשר הגודל הוא גם ככה 32 אינץ,

אז נניח ואני הולך על ה-720p, האם שווה לי ללכת על 32 או על 26 (או גדלים אחרים), בהנחה שמרחק הצפייה הוא קצת פחות מה-2 וחצי מטר שיש אצלך (הוא בסביבות ה-2, או טיפה פחות), ועל אילו דגמים אתה ממליץ?

לא יודע על מה אתה מדבר, אבל יש בהחלט סרטי בלו ריי להשכרה בארץ. באוזן השלישית למשל יש בהחלט מבחר גדול למדי של בלו ריי (וזה עולה כמו DVD להשכרה).

לגבי גודל, המלצה אישית שלי לא לרדת מגודל של 32 אינץ. 26 זה די קטן, ואל תשכח שבסרטים בפורמט רחב יש לך פסים שחורים למעלה ולמטה, ככה שגם אם 26 נראה לך גדול מספיק בחנות, בפועל כשתראה סרטים התמונה (לרוב) תהיה קטנה יותר.

כמו שאמרתי לך אני צופה ב32 ממרחק של 2 מטר פלוס מינוס, וזה בהחלט לא גדול מדי בשבילי לסרטים או משחקים.

לגבי דגמים, אני ממליץ ללכת רק על חברות מוכרות וגדולות (סמסונג, LG, היטאצי), ולא כל מיני חברות מדבקה (אלקטרה, דנטקס, שמנטקס וכו'). במחירים של היום כדאי להוסיף עוד איזה מאה מאתיים שח ולקנות מחברה טובה ולא ללכת על החברות הזולות.

לגבי דגמים ספציפיים, הייתי ממליץ לך לברר בפורומים שמתחמים בזה, כמו DTOWN או HOMETHEATRE

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים