עבור לתוכן

הזהרו מחנות PLAYGAME ברמת גן ומשאר היבואנים הפרטיים,מייבאים מוצרים סוג ד'

Featured Replies

פורסם

שבוע שעבר ב11.03 הבאתי מתנה לחתונה כסף לחבר שיקנה PS3.

שמעתי דרך מישהו על PLAYGAME.CO.IL ברמת גן,החבר שלא כל כך מבין רכש מהם קונסולת PS3 80GB שני שלטים שני משחקים ואקדח. נאמר לו שזה יבוא של ישפאר,אחריות ישפאר והשירות ישפאר ואפילו הסבירו לו על ההבדלים.

כל זה בעלות של 3500 ש"ח,סך הכל מחיר מצוין.

לאחר שבוע שהגעתי אליו וניסינו לשחק משחקים של PS2 הקונסולוה לא זיהתה את הדיסקים.

לאחר עוד כמה בירורים גילינו שהקונסולות החדשות לא קוראות PS2 המטרה לשמור על העינית,לאחר בירור עוד יותר מעמיק התברר שדווקא יש תיקון תוכנה שכן אפשר להריץ משחקי PS2 על ידי תוכנה.

לאחר ביצוע כל הפעולות שנדרשתי לעשות לפי המיילים עם סוני העולמית עדין זה לא עבד,משהו נראה מוזר וביקשו ממני לבדוק את הMODEL NO של המכשיר.

לאחר הבדיקה מסתבר שמכשיר שנקנה בישראל הוא בכלל מכשיר שמיועד לסיגפור,הונגקונג והמזרח הרחוק.

שלא לפרוטוקול,ישנם כמה סוגי יצור של חברת סוני שאכן משפיעות על רמת המוצר:

Sales Region Model :

Japan: CECHA00, CECHB00

U.S.A.: / Canada CECHA01, CECHB01, CECHE01

Latin America CECHE11

Europe: / Australia / New Zealand CECHC02, CECHC03, CECHC04,

CECHC08

Korea: CECHE05

Hong Kong / Taiwan / Southeast Asia: CECHA12, CECHB12, CECHE

12, CECHA07, CECHB07, CECHA06, CECHE06

המכשיר שאני קניתי הוא CECHL06,שזה הדגם, הכי זול שלא מיועד בכלל לשוק האירופאי.

עם זאת התוספת שאמורה להריץ משחקי PS2 לא עובדת על הגרסאות שמיועדות למזרח.

ממש בקצרה מ3 שעות של שיחה מול צוות החנות,חרא של שירות,יריקה בפנים !

ממש יריקה בפנים של הלקוח!

• תגובות 43
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

oooz נכון להיום אין דגם של PS3 שנימכר אם תמיכה במשחקי PS2

ככה שלא נידפקתה

היו פעם דגמים כאלו אבל אין אותם היום כי סוני לא מיצרים אותם

אולי בעתיד הם ישחררו אמולטור אבל כרגע אין ולא בטוח שיהיה

בעניין האזורים הבעיה זה לא במשחקי PS3 כי אין להם הגנה אזורית

הבעיה היא בסירטי בלו רי שלחלקם יש הגנה אזורית

פורסם

אף אחד לא עבד עלייך או על חבר שלך, לשני הדגמים הנוכחיים של ה-PS3, לא קיימת תמיכה חומרתית או תוכנתית במשחקי PS2 ולא קיימת שום אופציה להפעיל אותם, גם אם תעדכן את הגרסא של המכשיר.

משום מה השמטת מהרשימה את המספרים הסידוריים של 2 הדגמים החדשים שמשווקים בארה"ב - CECHP01 (דגם של 160 ג'יגה) ו-CECHK01 (דגם של 80 ג'יגה). כפי שציינתי, שני הדגמים החדישים ביותר אינם תומכים בשום צורה כלשהי במשחקי PS2.

http://www.joystiq.com/2008/08/26/tabulator-comparing-the-playstation-3-skus

פורסם
  • מחבר

התמיכה במשחקי PS2 לא עומדת בראש דרישותיי, אלא המוצר עצמו, אני אציין שוב,לפי SONY (העולמית לאחר שלושה ימים של התכתבויות במייל)

הובהר לי שמכשירים מהמודל שאני קבלתי לא אמורים להימכר כלל באירופה,אך ורק בסינגפור הונג קונג והמזרח הרחוק!

כנ"ל הובהר לי ע"י ישפאר,המודלים שאמורים להגיע לישראל וזאת על פי יבואן רשמי אמורים להגיע XXXX04.

לגבי האות שלפני המספרים,היא לציון גודל נפח הדיסק בדגם הספציפי.

SONY הפסיקה לייצר את המכשירים שקוראים PS2 מקוון שזה היה גורם לבעיות בעינית לאורך טווח ארוך,זאת הסיבה שהוציאה תיקון תוכנה שהוא מעין אמולטור שניתן לקבל אותו בחינם בחנות ONLINE של סוני. ככה עשיתי במכשיר אחר שלי מדגם 04 עם 80GB שנקנה לפני חודש ושבוע ובהתחלה לא עבד עם משחקי PS2.

מכשירים מסוג 06 לצערי פחות אמינים,לעומת מכשירים 00 לדוגמא שמיועדים אך ורק למכירה ביפן!

כך גם בהתאם למחיר,לא תמצא שום חנות שמוכרת דרך ישפאר ותהיה יותר זולה מחנות שמבצעת את הייבוא באופן עצמאי,

המכשיר זול יותר,עובד של שיטת שידור NTSC יש בו פחות שני חיבורי USB ומיוצר עבור שוק אחר של לקוחות.

לדוגמא:

ב2002 אני קניתי PS2 דגם שתואם ליצור ארה"ב,אחרי יומיים הותקן בו צ'יפ,המכשיר טחן שעות עבודה ועד היום עובד כמו גדול!

לפני כשנה וחצי,חבר שהיה בטיול במזרח קנה מכשיר PS2 מחנות גדולה ומוכרת של SONY לאחר 11 חודשים העינית במכשיר התקלקלה,

צירוף מקרים..? אחרי כל המידע שהתחלתי לגלות הצלחתי לעשות 1+1.

פורסם

oooz אתה עושה סלט מהרבה דברים

קודם כל כמו שאמרתי היו פעם מכשירי PS3 תומכי PS2 וזה הגיעה בשני סוגים

היום דגמים אם הרבה רכיבי חומרה של PS2 בתוכו והיו דגמים שהיו אם חלק מרכיבי PS2 + תוכנה

ככה שמקסימום הורדתה תוכנה למכשיר שתומך בPS2

אם תצליח להריץ משחקים על דגם שלא תואם אתה מוזמן להראות ווידיאו ברשת כי כרגע רישמית ולא רישמית אין כזה דבר

ואתה מוזמן לשאול את סוני עצמה

בנוגע לחיבורים ומה יש ומה אין

נכון שלמכשיר שלך יש חריץ לכרטיס זיכרון ולחבר שלך אין ?

אתה יודע למה זה ?

כי היו כל מיני סוגי דגמים וכרגע הדגם הנפוץ ביותר בחנויות מגיע אם קצת חיבורים ובלי חריץ לכרטיס זיכרון

סך הכל ה80 גיגה של היום זה המחליף של ה40 גיגה שהיה לא מזמן

בנוגע לPS2 סוני עשו לו שינוים גדולים מי הPS2 השמן עד לPS2 הדקיק ובין היתר הורידו מחיר משמעותית

אז אולי יכול להיות שהדגמים הדקיקים יותר פגיעים אין לי מושג אבל זה לא השווה נכונה בכלל

אתה צריך לבדוק באותם תנאים ואותם דגמים ואותו ציפ אם כבר אתה מדבר על זה

בקיצור רד מהעץ

אם מכרו לך מאיזור שהוא לא PAL לך תיצעק אליהם בגלל עניין הבלו רי

ולא בגלל משחקים או עמידות כי זה בולשיט -אין סוג ב לפי אזורים בקונסולות הגדולות

פורסם
  • מחבר

קרירין,אני לא מתעסק בלהוכיח את הדברים שלי,כמו שאתה יכול לשים לב,אני חבר משנת 2003 בHW ומבקר בו ובפורום מספר פעמים ביום ולא בדיוק מרבה להגיב ולשלוח הודעות,כי לרוב אני מסתדר בעצמי,אני לא בה להוכיח לא על זה אני אוציא את האנרגיה.

אני בא ליידע ולעזור.

צעקתי מספיק,קבלתי משפט כזה מהבעלים של החנות "אתה לא יכול לבטל את התשלומים ואני לא חייב לענות לך אפילו לטלפון"

אולי זה משמש כעוד רמז שמשהו שם דפוק!

לא סתם חנויות שמבצעות יבוא עצמאי מוכרות מכשירים יותר בזול,מבדיקה שעשיתי בטלפון,שאלתי מספר חנויות איך הם יותר זולים

הם ענו לי את תשובת הייבוא העצמאי,כששאלתי אותו איזה דגם הוא מוכר ושיבדוק בתחתית המכשיר הוא לא ידע אפילו על מה אני מדבר,בסוף הסתבר שזה גם 06.

בדקתי בBESTBUY וא.ל.מ שמוכרים ע"י ישפאר והמכשירים הם 04. עם פער מחיר שנע בין+250-300 ש"ח.

דברתי עם ישפאר,נתתי להם מ ספר סידורי,הם אמרו שזה לא שלהם.

נתתי להם רק MODEL NO. אמרו ששום מכשיר מה מדגם הזה לא היה ולא קיים אף פעם

פורסם

אז לא הבנתי, המכשיר הוא של ישפאר או לא?

פורסם

אם מה שהבחור אומר, החנות שיקרה - ובמצח נחושה.

אם הם היו מוכרים לו PS3 סינגפורי סתם ככה, בייבוא אפור זה היה בסדר גמור. כי ככה חנויות בארץ עובדות...

אבל המחיר היה צריך להיות גם בהתאם (2700-2800) וגם להבהיר שזו אחריות של היבואן.

ברגע שאומרים שיש אחריות של ישפאר, זה חייב להיות מכשיר אירופאי... אין וויכוח על זה...

הייתי מחזיר להם את המכשיר, דורש את הכסף חזרה ומעביר את העניינים שלי למקום אחר...

פורסם

מסקנה: לא רוכשים/קונים מוצרים בישראל , זאת אומרת שלא רוכשים PS3 בארץ.

רכשתי PS3 בארצות הברית , עלה 399 USD , שזה 1516.2 ש"ח

מטרת העל היא לגרום לישפאר לפשוט את הרגל עד אשר שהקודקודים בחברת SONY ובחברת ישפאר יבינו שמדינת ישראל זו לא מדינה סוג ג' שעליה עושים נתח רווחים של 100 אחוז לבין 150 אחוז. הצרכנים בישראל דורשים לרכוש מוצרים באותם מחירים כמו בארצות הברית.

פורסם

בא לא נגזים , לא כמו בארה"ב - אבל כמו כל מדינה אירופאית.

לגבי התמיכה - כמו שנאמר - דגמים מהשנה האחרונה בערך כבר לא תומכים.

ליביו

פורסם

קרירין תפסיק כבר לבלבל את השכל, הבן אדם מספר שאמרו לו שהמכשיר הוא ביבוא רישמי של ישפאר, למרות שבפועל זה לא כך (לכאורה) והמכשיר בכלל מיועד למזרח הרחוק ולא אמור להימכר באירופה - ואתה פאקינג חוזר שוב ושוב על עניין האימולטור ל-PS2.

לעזאזל, אין לך יכולת בסיסית של הפרדה בין העיקר לטפל?

פורסם
  • מחבר

אז לא הבנתי, המכשיר הוא של ישפאר או לא?

מכשיר לא של ישפאר,ישפאר טענו שהם לא מתעסקים עם הדגמים האלו כי הם לא מיועדים לשימוש ביבשת אירופה ובפרט בישראל.

אם מה שהבחור אומר, החנות שיקרה - ובמצח נחושה.

אם הם היו מוכרים לו PS3 סינגפורי סתם ככה, בייבוא אפור זה היה בסדר גמור. כי ככה חנויות בארץ עובדות...

אבל המחיר היה צריך להיות גם בהתאם (2700-2800) וגם להבהיר שזו אחריות של היבואן.

ברגע שאומרים שיש אחריות של ישפאר, זה חייב להיות מכשיר אירופאי... אין וויכוח על זה...

הייתי מחזיר להם את המכשיר, דורש את הכסף חזרה ומעביר את העניינים שלי למקום אחר...

המחיר אכן היה זול.

מכשיר מדגם CECHL06 80 GB NTSC שני שלטים,אקדח ושני משחקים 3500ש"ח *2. הם כנראה עשו קופה יפה ועכשיו לא ייתנו את הכסף בחזרה.

שאלת האחריון נשאלה מספר פעמים על ידי ארבעה אנשים בוגרים שבאו לקנות שני מכשירים,כולם שאלו ווידאו את עניין היבוא והאחריות.

כעת המוכר טוען שאנחנו משקרים.

עבר שבוע בדיוק מיום הקניה,הם לא מוכנים לקבל את המכשיר בחזרה. וצחק עליי בטלפון שאני לא יכול לבטל את התשלומים.

לגבי התמיכה במשחקים של המכשירים החדשים,אם יש כאן מישהו שקנה בחודשים האחרונים מכשיר שיבדוק את הMODEL NO בתחתית המכשיר

אני רוצה להסביר לו איך מורידים ומתקינים את התוספת של SONY מהחנות ONLINE שלהם כדי להוכיח שזה כן עובד.

פורסם

במידה ואכן הובטחה אחריות של יבואן רשמי וניתנת אחריות של יבואן אפור, מדובר במרמה לכל דבר. האם יש לך חשבונית, חוזה או הקלטה כלשהי שבה הובטח לך שהאחריות תינתן ע"י ישפאר? בנוסף לכך, האם העסקה בוצעה דרך האינטרנט או שמא הגעתם פיזית אל החנות?

פורסם

זו קצת בעיה, אף אחד לא חושב שהוא יצטרך הקלטה שהוא בא לקנות מוצר חדש, ואם הגענו למצב שכן צריך- זה רק מלמד משהו על השוק הישראלי.

פורסם

קרירין תפסיק כבר לבלבל את השכל, הבן אדם מספר שאמרו לו שהמכשיר הוא ביבוא רישמי של ישפאר, למרות שבפועל זה לא כך (לכאורה) והמכשיר בכלל מיועד למזרח הרחוק ולא אמור להימכר באירופה - ואתה פאקינג חוזר שוב ושוב על עניין האימולטור ל-PS2.

לעזאזל, אין לך יכולת בסיסית של הפרדה בין העיקר לטפל?

אחת מהתלונות שלו הייתה עניין התמיכה בPS2

זה ששיקרו לא זה כבר סיפור אחר ואמרתי שגם ככה בגלל שזה לא PAL שידרוש את הכסף בחזרה בגלל נושא הבלו רי

לגבי התמיכה במשחקים של המכשירים החדשים,אם יש כאן מישהו שקנה בחודשים האחרונים מכשיר שיבדוק את הMODEL NO בתחתית המכשיר

אני רוצה להסביר לו איך מורידים ומתקינים את התוספת של SONY מהחנות ONLINE שלהם כדי להוכיח שזה כן עובד.

אני גם הייתי רוצה לראות דבר כזה

דרך אגב לא אמרתה אם למכשיר שלך יש חריץ לכרטיסי זיכרון ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים