עבור לתוכן

מצלמה עד 3500K כולל שאלון

Featured Replies

פורסם

מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? 3500

האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? אכן

האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? לא

האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? ישנה אפשרות

האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט. יש לי ממצלמות SLR שני עדשות

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? בתנאי תאורה חלשים (אולמות אירועים)

האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב? לא

האם אתה מתכוון לצלם ספורט? אם כן, איזה ענף ספורט ובאילו תנאי תאורה? לא

האם אתה מתכוון לצלם פורטרטים? כמה חשוב לך לקבל עומק שדה מצומצם? כן

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 ויותר לפלאש חדש. כן

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?לא

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? יש לי דמויי DSLR לשימוש בייתי- PANASONIC FZ28

האם אתה מתכוון להדפיס את התמונות או לצפות בהן על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?להדפיס על A4

מהו טווח העדשה (או העדשות) במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים.

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

קצב אש גבוה - ציין את כמות התמונות בשניה (בד"כ 3 עד 5)

צילום רצפים ארוכים מ-5 תמונות מבלי שהמצלמה תעצור כדי לכתוב את התמונות לכרטיס

מייצב תנועה מובנה במצלמה (שעובד עם כל העדשות) מול מייצב תנועה בעדשות (שמייצב גם את התמונה בעינית)

עינית גדולה מהממוצע

תצוגה חיה (צילום באמצעות מסך ה-LCD במקום) כן

נקודות פוקוס מוצלבות נוספות למרכזית

פנס עזר לפוקוס באור חלש (AF assist)

עדשות עם מנוע פוקוס שקט

אפשרות לגריפ

מסך מסתובב

מצב צילום ווידאו

כמות פיקסלים

יצרן

אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור

תכונות אחרות

לסיכום דרושה מצלמה עד 3500 עם כל האיבזור הדרוש...למטרת צילום באולמות אירועים כלומר תנאי האור בעייתים , צריך פלאש איכותי... ולבסוף פיתוח התמונות דרך מדפסת על גבי דפי פוטו A4 אשמח שתעזרו לי ... המון תודות לכל העוזרים

נ.ב

רציתי רק להוסיף שברשותי 3 עדשות ממצלמות SLR ישנות (פילים)

1) עדשה של CANON 28-90 1:4-5.6 58MM

2)עדשה של SIGMA 28-200 1:3.5-5.6 MACRO

3)עדשה של CANON 28-80 1:3.5-5.6 58 MM

מה אתם אומרים אפשר לעשות עם זה משהו??

• תגובות 60
  • צפיות 9.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

העדשות שיש לך ממצלמות הפילם לא מאוד שימושיות בגלל הקרופ, וסביר להניח שגם האיכות שלהן לא מהמשובחות (רוב עדשות הקיט של שנמכרו עם מצלמות פילם נותנות איכות תמונה די ירודה עם מצלמות DSLR).

במחיר הזה לא הייתי הולך על ציוד חדש. 3500 ש"ח לא מספיקים בשביל מצלמה נורמלית, עדשה מהירה (עם צמצם 2.8) ופלאש חיצוני. עדיף שתחפש בשוק היד השניה ניקון D80, פלאש SB800 ועדשה טמרון 17-50/2.8. עדיין תהיה חריגה של כמה מאות שקלים מהתקציב, אבל היא יותר ממוצדקת.

אם אתה בכל זאת מתעקש על קנייה של ציוד חדש, הנה כמה אופציות, מסודרות לפי סדר ההעפדה האישי שלי לצרכים כאלה:

פנטקס K200D + עדשה 18-55 + פלאש סיגמה EF530DGST - ‏3900 ש"ח

קנון 1000D + עדשה 18-55 IS + פלאש 430EX - ‏3700 ש"ח (במקרה הזה תוכל אולי להשתמש גם ב-28-200 שלך עבור הטווח הארוך).

סוני A200 + עדשה 18-70 + פלאש סיגמה EF530DGST - ‏3200 ש"ח

אולימפוס E330 + עדשה 14-42 + פלאש אולימפוס FL36 - ‏3100 ש"ח (זמן טעינה איטי ב-ISO נמוך)

ניקון D60 + עדשה 18-55 VR + פלאש ניקון SB600 (זמן טעינה איטי ב-ISO נמוך) או סיגמה EF530DGST - ‏3800 ש"ח

אגב, מערכת הפלאשים של ניקון נחשבת למדוייקת ביותר, אבל ה-D60 היא בעיני מצלמה מאוד מבאסת. היא בנויה כמו צעצוע, והממשק שלה מאוד לא נוח לשימוש.

פורסם

Boren, שמת לב לזה?:

תצוגה חיה (צילום באמצעות מסך ה-LCD במקום) כן

לא נראה לי שההצעות שלך עומדות בקטגוריה

פורסם

אוקי, פיספסתי את הנקודה הזו, אבל לצרכים שאליהם פותח הדיון מייעד את המצלמה אין באמת צורך בתצוגה חיה. אם היא בכל זאת חשובה לו, אז ה-E330 היא האופציה המועדפת, כי היא כוללת מסך מסתובב ואת שני סוגי התצוגה החיה - גם את המהירה (בדומה לסוני A300/A350) וגם את המדוייקת (בדומה לקנון 1000D ואחרות).

אגב, גם מבחינת איכות בניה ואפשרויות ה-E330 עדיפה כמעט על כל המצלמות ברשימה, להוציא את ה-K200D. הבעיה היא שהפלאש היחידי שניתן לקנות איתה בתקציב הזה הוא ה-FL36, ולמרות שהוא פלאש נהדר (יש לי אחד), זמן הטעינה שלו איטי מדי לצילום ארועים.

פורסם
  • מחבר

בחנות באילת אני יכול להשיג את ה- 1000 D כולל עדשה 18-55 ב- 2300 .. מה אתם אומרים??

יש עוד מספר אופציות מאותה חנות.. חדשות וגם מחודשות-

CANON

30D 3100 ש"ח

350D 1600 ש"ח

400D 1900 ש"ח

NIKON

40D 1400ש"ח

D40X 2300ש"ח +עדשה 2800 ש"ח

80D -2500 ש"ח

חשוב לציין שהעדשה של סיגמה שיש לי נקנתה לחוד...

פורסם

בחנות באילת אני יכול להשיג את ה- 1000 D כולל עדשה 18-55 ב- 2300 .. מה אתם אומרים??

המחיר זול ב-200 ש"ח ממה שאפשר להשיג מחוץ לאילת, והמצלמה בהחלט טובה. מה שכן היא מאוד צעצועית באיכות הבניה שלה, כך שכדאי שחזיק אותה ביד לפני שאתה קונה.

מעבר לכך, תצטרך פלאש חיצוני בשביל לצלם ארועים, אפילו באופן חובבני (בשביל צילום מקצועי תחשוב בכיוון של שני גופים רציניים יותר, שני פלאשים, מספר עדשות וכו').

יש עוד מספר אופציות מאותה חנות.. חדשות וגם מחודשות-

CANON

30D 3100 ש"ח

350D 1600 ש"ח

400D 1900 ש"ח

NIKON

40D 1400ש"ח

D40X 2300ש"ח +עדשה 2800 ש"ח

80D -2500 ש"ח

מחודש = משומש.

את הניקון D40 וה-D40X הייתי מוריד מהרשימה (כמו גם את ה-D60 לצורך העיניין). הקנון 30D והניקון D80 (בחנות הזו) לא משאירות לך מספיק מקום בתקציב לעדשה ופלאש. ה-350D וה-400D כן, אבל הן לא בדיוק מצלמות מלהיבות. עם זאת, מהרשימה הזו הן האופציות ההגיוניות ביותר, במיוחד ה-400D.‏

חשוב לציין שהעדשה של סיגמה שיש לי נקנתה לחוד...

זה לא ממש משנה איך היא הגיעה אליך, העיקר שיש לך אותה. רק אל תצפה ליותר מדי בכל מה שקשור באיכות תמונה. עדשת אולטרה-זום מימי הפילם היא מתכון די בטוח לאיכות תמונה מאכזבת על מצלמת DSLR.

פורסם
  • מחבר

בדקתי... ה- 400D היא חדשה ב- 1900... והמחודשת ב- 1600- ביחס ל1000D היא נחשבת ליותר מקצועית?!?

לגבי ה- 30 D היא באמת תצא יקרה מידיי ...יורד ממנה

האם יש עוד אופציות שאתם יכולים לכוון אותי בחנות של www.camera-eilat.co.il

ומה אתם אומרים על החנות...

לגבי התצוגה ..אני רוצה להבין במצלמות הרציניות לא רואים את התצוגה במסך?? ואחרי שמצלמים כן רואים את התמונה שצולמה??

תודה רבה רבה BOREN :yelclap:

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול לסגור לי את הפינות האחרונות שאני ידע מה לקנות...?!?!?

תודה רבה לכולם ושבוע טוב :xyxthumbs:

פורסם

בדקתי... ה- 400D היא חדשה ב- 1900... והמחודשת ב- 1600- ביחס ל1000D היא נחשבת ליותר מקצועית?!?

שתיהן לא מקצועיות. ה-400D היא הדגם הכי זול הקודם. היא הוחלפה ע"י ה-450D שמכוונת חצי-רמה מעל, ולאחר מכן נוספה גם ה-1000D שמכוונת חצי-רמה מתחת. ל-400D יש קצב אש גבוה יותר כשמצלמים בפורמט RAW (‏3 תמונות בשניה מול 1.5), אבל אין לה תצוגה חיה (שקיימת במצלמות החדשות), והסוללה שלה קטנה יותר.

האם יש עוד אופציות שאתם יכולים לכוון אותי בחנות של www.camera-eilat.co.il

ומה אתם אומרים על החנות...

לא קניתי שם מעולם, כך שאני לא יכול להמליץ. לגבי מצלמות אחרות, ראה הודעה קודמת.

לגבי התצוגה ..אני רוצה להבין במצלמות הרציניות לא רואים את התצוגה במסך?? ואחרי שמצלמים כן רואים את התמונה שצולמה??

בדיוק. בחלק מהדגמים החדשים יש תצוגה חיה במסך ה-LCD, אבל להוציא את הסוני A300 ו-A350, בשאר מצלמות ה-DSLR הפוקוס במצב התצוגה החיה ידני בלבד או איטי מאוד ומתאים יותר לצילומים של נושאים סטאטיים כשהמצלמה על חצובה.

פורסם
  • מחבר

חח... :kopfpatsch:

אני מבולבל לגמרי ...השורה התחתונה מה אתם אומרים...

400D

1000D

D40X

תכוונו אותי... עד 3500 תודה רבה לכולם

פורסם

השורה התחתונה:

במחיר הזה לא הייתי הולך על ציוד חדש. 3500 ש"ח לא מספיקים בשביל מצלמה נורמלית, עדשה מהירה (עם צמצם 2.8) ופלאש חיצוני. עדיף שתחפש בשוק היד השניה ניקון D80, פלאש SB800 ועדשה טמרון 17-50/2.8. עדיין תהיה חריגה של כמה מאות שקלים מהתקציב, אבל היא יותר ממוצדקת.

השורה שמתחת לתחתונה:

אם אתה בכל זאת מתעקש על קנייה של ציוד חדש, הנה כמה אופציות, מסודרות לפי סדר ההעפדה האישי שלי לצרכים כאלה:

פנטקס K200D + עדשה 18-55 + פלאש סיגמה EF530DGST - ‏3900 ש"ח

קנון 1000D + עדשה 18-55 IS + פלאש 430EX - ‏3700 ש"ח (במקרה הזה תוכל אולי להשתמש גם ב-28-200 שלך עבור הטווח הארוך).

סוני A200 + עדשה 18-70 + פלאש סיגמה EF530DGST - ‏3200 ש"ח

אולימפוס E330 + עדשה 14-42 + פלאש אולימפוס FL36 - ‏3100 ש"ח (זמן טעינה איטי ב-ISO נמוך)

ניקון D60 + עדשה 18-55 VR + פלאש ניקון SB600 (זמן טעינה איטי ב-ISO נמוך) או סיגמה EF530DGST - ‏3800 ש"ח

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם איזה צלם מקצועי... בקיצור הוא אמר שאני יהיה ממש מרוצה מ- 400D של CANON ...לגבי התצוגה החיה בתקציב שלי בכל מקרה לא יהיה לי..

במהלך הצילום אני מסתכל דרך העינית ולאחר הצילום התמונה מוצגת במסך??? כמו במקצועיות..אני חושב חחח

פורסם

דיברתי עם איזה צלם מקצועי... בקיצור הוא אמר שאני יהיה ממש מרוצה מ- 400D של CANON

הוא אמר לך שממצלמה כלשהי *לא* תהיה מרוצה? אם כן, מאיזה דגם ומה היו הנימוקים שלו?

...לגבי התצוגה החיה בתקציב שלי בכל מקרה לא יהיה לי..

ל-3 מתוך 5 המצלמות שברשימה יש תצוגה חיה, ולשתיים מהן יש אפילו מסך מסתובב.

במהלך הצילום אני מסתכל דרך העינית ולאחר הצילום התמונה מוצגת במסך??? כמו במקצועיות..אני חושב חחח

בכל המצלמות המקצועיות העכשוויות יש תצוגה חיה, אבל הייעוד של הפונקציה הזו היא בעיקר לשמש בצילום עם חצובה.

פורסם

תתחיל מקנון 1000D עם עדשת הקיט המיוצבת, העדשה הזאת היא עדשה חדשה שרק הוציאו לא מזמן, עם אופטיקה מצוינת.

לא ממליץ על ה- D40x כי יש לה צפיפות פיקסלים גבוהה מדי יחסית ליכולות עיבוד/רעש תמונה. אם כבר אז ה-D40 או 60, אבל זה פחות כדאי מה- 1000D של קנון מבחינת המצלמה עצמה וגם עדשת הקיט שאתה מקבל.

לך לקרוא כאן בכל אופן: www.dpreview.com

יש שם סקירות כמעט על כל המצלמות שיש בשוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים